Små händelser i en ung hunds vardag... okt-nov 2005 - Ida 10 mån

       
13/11 Matte är såååå nöjd!!! Första gången det gått hyfsat med fågelhämtningen. Avlämningarna brydde hon sig inte alls om - och det var tur det, för det är mycke svårare att lämna av fåglar än dummys av nån anledning.... Men nu tror vi att det också kommer. Några gånger blev det i hand i alla fall!!!
Kolla, vicket bamseben jag hittade - månntro vart det kommit från??
       
13/11 Idag är det Fars Dag så då tyckte jag det var läge att ge "pappa" en puss vid frukostbordet!!
Det har blivit en vana nu att sitta vid bordet varje morron - det är sååååå mysigt. Och jag kan ju göra lite nytta också - t ex passa telefonen! Jag har inte lärt mig svara än, men jag övar......

Nu ska vi dra till skogen och idag ska vi visst packa både mås och kråka - det blir spännande....!!!
     
9/11 Så har vi då varit på den efterlängtade kursen - men med facit i hand var det nog inget att längta efter, enl matte. Jag tyckte ju att det var jätteskoj, men matte var arg mest hela tiden..... Hon försökte få nå´n sorts ordning på mig, men det var svårt för jag var i sjunde himlen..!! Tänk Er själva; ett ridhus med massor av hästbajs och festliga små kompisar överallt. Ja, jag visste inte till mig i trasorna hur jag skulle kunna utnyttja tiden på bästa sätt - jag menar.... det är ju jäktigt att äta hela tiden och samtidigt försöka få kontakt med så många kompisar som möjligt. Nu hade jag ju en bromskloss i andra änden av snöret, så jag lyckades ju inte hela tiden tillgodose mina intressen, men vips så hade matte slappnat av en stund.... och då passade jag på att jäklas lite..!!
När klockan närmade sig 10 (då brukar jag ju sova) så var jag så trött att jag lät matte tro att hon för en stund hade jättebra kontakt med mig... men jag orkade bara inget annat. Hon var i alla fall aningen, men bara aningen, gladare när vi äntligen åkte hem!
     
6/11 Alltså - i Boden med omnejd måste man kunna bli en toppenbra räddningshund - kolla bilden - finns hur mycket träningsobjekt som helst på alla militära övningsfält runt stan. Är ju visserligen förenat med livsfara att vara där, men det är spännande också - mycke att kolla in. Det skulle säkert vara kul att träna räddning. Men jag undrar om matte har den fysiken som behövs - tror nog inte det! Själv tror jag faktiskt att jag skulle vara riktig lämpad....
     
5/11 Konstigt - den här tiden när det ska va lite skrämmande, så har nästan alla spöken slutat spöka för mig - nu har jag för det mesta bara kul i skogen, å de e så sköööönt!!!! Jag börjar ta för mig lite mer nu!! Har t o m jagat min första katt, skoj värre!!! 
Matte har börjat kalla mig Hispig.... vad nu det är? Men det blir mycke´ "Nej" när vi tränar - förut var det mest beröm. Så det måste ha något med det att göra. Jag står ju förståss ofta på bakbenen när vi går fot t ex och det gillar hon inte...... Dessutom har hon hotat skicka mig på puss-kurs - hon tycker att jag använder tänderna för mycket och är för hårdhänt - får väl se om vi kommer med på nån sån kurs.....
F ö så har veckan förflutit lugnt. Har gjort mitt första mörker-fält och det gick helt galant. Men, det är klart.... jag använder ju näsan och inte ögonen när jag söker. Ögonen använder jag bara för att blidka två-beningarna och det duger dom jättebra till!! Men dom fyller då ingen funktion när jag letar dummys - det märkte jag den där kvällen!!
Igår hade jag besök av grann-pojkarna Carlie o Norman, så då fick man sig  en rejäl motionsrunda - det går hett till när Norman är i farten!!!! Vi badade och vältrade oss i sandstranden - så vi var väl inte helt populära när vi kom in efteråt......
Nu väntar vi bara att det ska bli tisdag - då vi ska börja "kursa" igen........
     
 

Halloween på Er alla!!!

     
30/10

 

     
29/10 JaHa - de´ va´ den vintern de´....!! Ungefär 2 dagar fick vi ha snö - nu är det grönt igen - å blött ....Trist!
Men idag har jag i alla fall fått hälsa på min kusin Rocky - det var evinnerliga tider sen vi träffades sist! Det var jättekul, men visst märks det att man blivit äldre - vi var inte riktigt lika hispiga den här gången - det blev mycke ligga och pussas.....! Matte hade slut batteri i kameran, så jag har inga bevis. men snygg är han - en riktigt stilig herre!!
     
26/10 Äntligen - snön är här - toppen!!! Och riktigt mycke kom det i natt - jag blev alldeles till mig i trasorna i morse.....!!! Men jag kommer ju förståss ihåg hur det var med snö från när jag var liten - då man bl a slog snabb-pinks-rekord för det var så kallt, usch o fy! Men nu är det bara skönt. Man har ju förståss kommit lite högre upp från backen nu, så det kanske är därför.
Nu har jag gjort min första linjetagning i ospårad terräng också - det gick bara fint. Men det var ju förståss på det gamla, vanliga stället - så det kanske var därför.

Hästskit är gott det, visst? Och framför allt nu när den har frusit, då är den faktiskt bättre än alla godisar jag har smakat i alla fall, så en får väl hoppas att kylan håller i sig...!!
     
23/10 JaHa - då var det där undanstökat då.... sköönt!! Vad vi fick vänta . Jag blev så trött, så trött. Men till slut fick jag låna husses stol, och kunde sova en stund. Men säg den lycka som varar för evigt.... när jag precis somnat in och drömde ljuva drömmar om rosetter i alla möjliga färger - då, då plötsligt var det dags!!
Spring runt, runt, stå fint, nej inte så, såååå, braaa..... Jag försökte så gott jag kunde göra matte till viljes och det gick ganska bra faktiskt. Jag var ju helt slut, så jag orkade inte säja emot!!!
Så, till slut fick jag i alla fall ett rött plastband. Sen började vi om.... sprang runt, visade den vackra sidan o s v, o s v och då blev  vi trea (3:a). Men jag tänker INTE berätta hur många vi var!!!
Nu kommer det nog att dröja till sommaren innan vi försöker igen, då är det visst nån stor-utställning i Boden igen. Tills dess kanske jag blivit lite vuxnare.... om nu det kan va´ nån fördel?

Fick i alla fall reda på att vi får fortsätta på vår lydnadskurs den 8:e november - det ska bli kul!

När vi kom hem blev det slafen en stund, men efter det drog vi till skogen för linjetagning och lite bus....... gud va´ skönt det var att slappna av!     
20/10 O Herre min je - nu e den här veckan snart slut och utställningspremiären (den rätta alltså - den förra var ju bara en träning) närmar sig med stormsteg - usch va läskigt!!
Ikväll har jag badat och haft i balsam - vicket tjafs!! Snart ska man väl bada bastu också, eller bubbelpool eller nåt annat dumt, som nå´n tvåbening tror är välgörande. Näe, säger jag bara - jag tror inte på sån´t - jag e som jag e och det är jag stolt över, så det så!!! Jag är jättebra på att springa t ex och det tycker jag e viktigare än att gå omkring och se tjusig ut!! (surt, sa räven...)

Vi byter ämne - pratar älgstyckning i stället! Det gjorde vi igår. Fick ju visserligen inte vara med förrän det drog ihop sig till städning, men då hjälpte jag villigt till....! Åsså fick jag ett rejält ben också, som jag fortfarande håller på med, smarrigt värre!!

F ö så tränar vi linjetag nu igen varje kväll - matte har fått för sig att jag ska lära mig det ordentligt, för det är visst en viktig grej. Men det är då i alla fall kul - oj, va jag kutar.....

     
16/10 Stenar e´ min stora passion - tycker det är skönt att se världen lite från ovan. Så fort jag ser en sten i skogen hoppar jag upp och sitter där en stund - jag bara måste... har blivit en fix idé liksom.

Igår fick jag träffa Pite-Lukas i skogen igen, så då fick man sig en lekstund - blir mer och mer sällan man träffar nån som man kan leka med - vad kan det bero på......???? Har man redan blivit tantig, eller...

Idag har det blivit lite skönhetsbehandlingar också - allt för att jag ska bli snygg till på söndag - men det kan jag tala om, jag blir aldrig så snygg att jag kan hävda mig bland Doriz å dom andra juniorerna! För det första är jag pälslös.....fortfarande! Å sen har jag växt, så att jag är högre därbak - det tror jag nog inte att man ska va´ om man e´ snygg!!! Men, men låt dom hållas - det är ju skönt att bli ompysslad....
     
15/10 JaHa - då fyller man månad då igen.... idag blir jag 10 månader gammal!!! Har precis morgonfikat och läst tidningen - så nu vilar jag mitt trötta huvud lite. Man blir trött av att fylla månad...
Idag ska vi säkert ta såna där "uppställningsbilder" också - usch va´trist! Matte har ju bestämt att vi ska ta en varje gång jag fyller månad ända tills jag blir ett helt år - fråga mig inte varför... hon har så konstiga idéer ibland (ganska ofta förresten).
Försökte elda upp svansen i morse när husse gjorde en brasa, men det gick inte helt bra! Jag luktar visserligen bränt hår, men det syns inte så mycke så jag får väl försöka igen. Hade nämligen tänkt slippa den där utställningen nästa söndag som matte hotar med....!!!

Tillbaka