Små händelser och vad vi tränar på.... nove-dec 2005 - Ida 11 mån

   
13/12

 

Jag har inte varit Lucia idag, men det är ju andra som roat sig med såna saker - själv har jag bara lekt lite med Zilke, men mest poat omkring på tomten. Inte ens en lusse-katt har jag sett!!!
Igår blev det till att akut-bada - skulle ju vänta med det till jul var det meningen, men jag hittade en helmysig parfym i skogen igår kväll, som jag bara var tvungen att ta på mig....... Men när vi väl tänkte sätta oss och mysa, så började näsorna att rynkas och det bar iväg till duschen med en väldans fart - så nu luktar man som vanligt igen. Vad är det för mening med att försöka göra sig oemotståndlig??
Nu ska vi strax dra iväg till stan och träna möta-folk-och-hundar-utan-att-skälla!!
     
11/12
Oj, oj, oj - julen närmar sig med stormsteg - undrar just vad jag får i julklapp??? Hör nog hur det snackas, men det verkar inte vara nåt bestämt ännu. Men - det är klart - jag ska ju ha en 1-års-present innan dess, så dom kanske koncentrerar sig på den först. Hoppas det blir nå´t gott i alla fall..... och att nån kompis tittar förbi! Tror nog att Zilke kommer i alla fall, kanske Maya också.
Men, vet Ni vad - precis på min födelsedag har dom beställt tid hos veterinären - ska visst vaccineras, eller vad det heter. Måste ju säga att det var otroligt klumpigt att välja just den dan...... Men det är klart, veterinären kommer ju inte när jag vill - verkar som om jag får komma när han vill ...... synd......

PS! Matte var jättestolt över mig på kursen i torsdags.... Det borde väl borga för en fin födelsedagspresent om nå´t!!

Och en annan kul grej som hände på kursen - vi har anmält oss till en jaktträningsgrupp som ska starta till våren.....  hur skoj som helst (och jag behöver visst träna i massor, sägs det??)

 

Mysig adventsmorgon..!!


     
7/12 Igår var vi i ridhuset och tränade igen - kraven hårdnar....!! Men matte tycker inte att vi avancerar så mycke´ - hon har alldeles för stora visioner enl min mening. Jag tycker faktiskt att jag är ganska duktig - men då måste jag ju berätta det själv förståss, för ingen annan lär väl yppa nå´t om den saken!
Igår tränade vi lite av varje - linförighet, sitt-ligg-stå i följd (men inte på avstånd än - för då vill jag bara gå mot matte och det får jag inte), platsliggning - där jag faktiskt valde att ligga kvar fast kompisen reste sig (det var väl bra i alla fall?), sitta i grupp, inte röra dummysar som flög över huvudet på mig o s v, o s v...!
Vårt största problem (eller rättare sagt, mattes) är hur vi ska ta oss in i ridhuset utan att jag skäller ut allt och alla - kan bara inte låta bli, hur hon än försöker hindra mig. Jag tror faktiskt att jag är lite rädd och osäker just i början, för sen går det bra - bara jag fått tala om för alla att jag kommit så är jag nöjd!!!! Just därför åkte vi speciellt in till stan ikväll (igen) för att gå omkring på gatorna och möta en massa folk - och där var jag tyst nästan hela tiden, men en tjej blev jag bara tvungen att skalla på!
Är det nån som kan hjälpa matte med hur hon skall få tyst på mig, så skulle hon bli jättetacksam!!! Alla råd beaktas hälsar hon!
     
4/12
em
Det här blev en dag i lekens tecken - det har bara varit bus och lek!! När Maya åkt hem dröjde det inte länge förrän sör-länningen Nadja kom - en halvgammal, snäll golden - så då var det bara att fortsätta och energin är det ju inget fel på,  så jag tar tacksamt emot alla lek-kompisar. Men, nåt som jag tycker är lite konstigt, är att det nästan bara är tjejer som kommer och hälsar på - förutom brorsan då förståss, men vi är ju släkt, så han kände sig väl tvungen. Man kan ju undra om det är nåt fel på mig eftersom inga andra killar tittar förbi????
     
4/12 Glad andra Advent!!!!

I natt har jag haft inneboende - Maya har varit här, och - vet Ni va? - hon har legat med matte i sängen!!!
Orättvist tycker jag, för det får minsann inte jag göra..... Undrar vad som är skillnaden?? Jag förstår då inte - måste ta ett allvarligt snack med henne....!
 
     
2/12 Så här ser det ut hemma hos oss när vi borstar tänderna! Vi delar på samma tandborste och det går så bra så! Och tand-kräm e ju bara sååå gott!

(Ser ni - jag är nästan lika lång som matte....)
 
     
1/12 Alltså vicken vecka! Jag har inte haft tid att skriva dagbok på kvällarna - det har liksom varit fullt upp, men....kanske mest för matte. Nåja, jag har också haft saker för mig. På måndag var jag till Zilke och lekte. På tisdag var vi i ridhuset och tränade - det var jättekul den här gången för det var så mycke hundar där. På onsdag lekte jag med Maya och igår bara iddes jag inte! Just nu ligger jag i alla fall och äter på ett jättegott ben, som husfolket tycker luktar illa - jag tycker det luktar jättegott jag! Det skulle vara bacon-smak, men det luktar tjära????
Måste bara berätta, när jag nu är på G, att jag har kommit på nå´t nytt - jag knycker handskar och såna där mysiga grejer (gärna dyra), sen springer jag och hoppar som en vettvilling med svansen högt och glimten i ögat - gu´ vicken käck lek, den ska jag nog fortsätta med - kanske kan pröva med fåglar och dummys också - det vore nog kul!! Synd bara att matte och husse inte tycker det är lika roligt???
Visst ja - höll på att glömma: Husse har äntligen fått fram skotern och vi har varit på några turer - det var precis lika mysigt som jag mindes från valptiden - så, hoppas nu att det blir lite varmare igen så att vi kan ta oss en tur....
     
27/11
em
Han kom i alla fall, Wimse alltså - gud, va´ de´ va´ kul å va´ glad jag blev!!!!!!  Snygg och snäll var han - precis som jag mindes honom från valpträffen. Dessutom var han mycket lugn och fin - inte alls lika wimsig som jag är..... Egentligen borde vi byta namn, Wimse skulle passa mig mycket bättre faktiskt. Men, hur som helst, nu har vi äntligen fått träffas ordentligt och rumla om innan han åkte vidare mot Kiruna..... Många pussar blev det.... Som vanligt blev ju alla kort misslyckade, men jag sätter in några i alla fall.......
 
     
27/11

Idag vill jag önska ALLA en riktigt mysig första advent!!

Här ligger jag och mår bra i min korgstol - men många jag känner springer omkring i en ring i Umeå och visar upp sig - bl a Wimse! Hoppas att det går bra för brorsan idag! Om jag har riktigt tur kommer han förbi ikväll....hoppas, hoppas, hoppas....!!

     
26/11 Titta, det snöar - titta, det snöar!!! Jättemysigt om det nu kunde få vara lite vitt på backen första advent!
Matte springer omkring här hemma med en massa ljus, röda saker och dammtrasa. Hon säger hela tiden "oj, va mysigt" å jag begriper ingenting. Men jag har i alla fall fått en röd grej att ligga på i sängen... Rött och svart är ju snyggt, eller hur...??
När vi skulle städa badrummet, då blev jag bara tvungen rycka in och hjälpa till - och det var nog tur, annars har vi nog inte varit klara än. Man måste ju få tid över till mys-pys också - kan ju inte hålla på och pyssla hela helgen.
Alldeles nyss var vi till skogen och tände ljus på gam-hundarnas grav också.
Det verkar i alla fall vara spännande det här med jul - är ju min första riktiga jul faktiskt - förra gången var jag så liten, så jag kommer då inte ihåg nånting, faktiskt.

Tillbaka till allvaret:
Igår fick jag göra ett ganska stort fält och jag var jätteduktig!!! Fastän matte lämnade mig alldeles ensam i skogen när hon la ut alla dummys satt jag lugnt och väntade tills hon kom tillbaka. Fast.... lite kämpigt var det, för hon försvann för mig flera gånger - men jag stålsatte mig, och det gick bra!! Avlämningarna klagade hon inte heller på - så vi var nöjda, både hon o jag när vi gick hem!


     
23/11 O, Hej å hå - jag tror morsan tänker slita ut mig....!!!! Igår var det träning i ridhuset och ikväll har det varit Veta-Hut-Kurs igen. Jag blir alldeles slut, puuhh....! Ska alldeles strax gå och sova med husse - hos honom är det bara gos och mys som gäller - tur att han finns! Dessutom e jag jättemätt på all korv hon stoppar i mig - men man e´väl tokig förståss - gör ju allt för att få dom där korvarna, så man ska väl inte klaga kanske. GoNatt!!
     
18/11 Idag har jag varit ut-leasad - matte och husse hade inte tid med mig, så jag fick vara hos Zilke. Och det var jättekul - vi har blivit riktiga kompisar nu!
Husfolket har väl haft det lite jobbigt med oss, för vi har hållit igång mest hela tiden! Dom pustar säkert ut nu, när jag farit hem!Dom försökte faktiskt lägga sig och vila en stund - men det såg jag genast till att dom slutade med. Jag tycker faktiskt det är lite ohyfsat att gå och vila när man har besök - och ett sånt celebert besök dessutom!! Men jag fick ju upp dom på benen ganska snart, så dom e förlåtna!!
Vi har varit ute mycke också och jag har sprungit ifrån Zilke - lätt som en plätt....!!!!
Nästa helg ska Zilke vara hos mig - det ser jag fram emot!!
     
15/11 Oj, då - då var det dax att fylla månad igen, närmare bestämt 11... Livet verkar gå i en rasande fart - snart är man vuxen och förståndig. Men fram till ett-års-dagen får man väl lov att vara lite oförståndig och busig, eller...?? Men det är inte länge kvar, så det gäller väl att ligga i nu och utnyttja tiden väl....!!!!
Något firande verkar det då inte bli idag - för nu ska vi gå och sova och än har det inte varit nån uppvaktning, näedå - i stället har vi varit på lydnadsträning, och det kan man väl inte kalla att fira.
Den här veckan har vi kört hårt vill jag lova - igår var det lydnadskurs och idag lydnadsträning - lite väl häftigt enl min mening - nog hade det varit mysigare att vara hemma och äta tårta ikväll. Men jag fick ju träffa Doriz i alla fall, alltid något.
 
Lite just-nu-skvaller:
Jag är inne i en helt otroligt "jobbig" period nu (enl matte), månntro om det är alla hormoner som åker omkring och försöker hitta sin plats i kroppen - ja, nå´t är det då i alla fall som gör att jag är lite galen, å inte så lite heller förresten!!
Hörde nog hur matte pratade med alla instruktörer i måndags och berättade om hur jag uppför mig och hon fick rådet att "stå på sig" i alla lägen och inte låta mig vinna - taskigt va? Undrar just om det är nån mening att försöka kämpa egentligen? Ska vi fortsätta kursa är det väl antagligen ingen mening - inte med såna lärare - å inte med en sån tjurig matte heller, för den delen, hon e verkligen en tjurig typ....

Tillbaka