Små händelser i en ung hunds vardag.... Ida 1 år!!

     
14/1 Idag har vi mest varit ute - har varit en jättehärlig dag!
Gjorde ett fält i skogen också - i snön. Det var skitjobbigt - men man har väl dålig kondis förståss.. och ändå tycker jag att jag tränar på ganska bra. Men, man kanske skulle börja på StepIn, med spinning eller nåt, som ger snabbt resultat. Aerobic e´ visst inte så tokigt heller, har jag hört. Får väl se om jag köper ett kort där framöver.......
Provade lite markeringar också - men det gick inte alls bra. Kan ju i och för sig bero på att vi bara försökt oss på det en gång tidigare - matte har inte velat kasta saker till mej. Men det verkar vara dax att ändra på det nu, om det ska bli nå´t av mig..!!!
     
13/1 Kolla - jag har fått en ny filt i sängen - äntligen har morsan lyckats städa ut julen. Det tog länge.......!
Annars lever livet ungefär som vanligt. Matte har visserligen varit fullt upptagen med att byta gardiner o dyl, man som tur är finns ju husse, så jag fick en skogsprommis. Sen var vi på stan en sväng, men vi mötte inga hundar, så jag slapp skälla idag!!! Det föll väl inte tvåbeningarna i smaken, för vi skulle ju träna möta hundar och inte skälla........ Men jag tyckte det var behagligt.... Skönt att slipp hetsa upp sig, om man säger så....
     
11/1 Nu kan man börja prata om vårkänslor - idag har vi haft plus-grader o regn. Man blir ju inte klok på det här - ena dan -25 och nästa +2. Svårt att veta vilka kläder man ska ha!!!!!
Idag har jag varit ute med Zilke o hennes husse - vi har åkt skoter och pimplat på sjön - helkul!! Fick ingen fisk, men massor av frisk luft och bus - Zilke o jag har blivit jättekompisar och har hur kul som helst!! Känner mig lite mör nu ikväll, så det blir nog bara lite mys nu! Matte brukar ju terra mig med lydnadsmoment den här tiden på dygnet, men jag har begärt ledigt ikväll och det blev faktiskt beviljat!
     
10/1 Snöbilder igen - matte tycker det är så underbart vackert ute nu! Men igår var det kallt igen, -25°! Vi hoppade kvällsprommisen och hade kul inne i stället. Fick bl a leta dummies i hela huset! Nu är ju inte huset så stort förståss, men de´ kan va´ lite knivigt att hitta dem på alla upptänkliga ställen. Kul är det i alla fall - å det tar på att använda huvvet (eller var det nosen, kanske)!
 
     
8/1 Idag blir det bara lite snö-bilder, ids inget mer - är lite deppigt nu.....vardan börjar i morrn!!!!
Så här ser det i alla fall ut där jag bor, första kortet taget från vägen och det andra från sjön.
 
 

Från vår mysiga skogsprommis! Det sista är vår stora, fina björk utanför altanen
     
5/1 Ja, va gör vi här då?? Inge speciellt, bara det gamla vanliga! Skogsprommisar varje dag och tränar lite av varje. Idag är det varmt och skönt och vi har varit på en jättelång prommis.
Matte terrar mig med att träna både det ena och det andra, men tyngdpunkten är lagd på kontakt, linförighet och sitt-ligg-stå! Lite annat som vi också pysslar med är inkallning med stående, backa m m. Inte för jag förstår vad vi ska ha för nytta av allt, men, men hon får väl hållas! Idag såg jag att hon skrev ner våra mål inför 2006 - å dom var högtravande vill jag lova - men det är klart, om man siktar på stjärnorna så når man kanske månen...hihihi!!!! Men inte har hon frågat mig inte..... näedå hon planerar allt alldeles själv, och sen ska jag göra det åt henne!!!! Ingen konst att planera då, kan man tycka, när man slipper grovgörat!!
     
2/1 Idag har det varit en sån här dag! Inte för att jag har så mycke hår, men på vissa ställen blir det ändå för långt - ojämn fördelning, om man säger så!! Finns säkert många sätt att klippa tassar på - men så här gör vi, nästan mysigt faktiskt!! Kolla in bar-magen, där växer det minsann inte ett enda hårstrå!!

     
31/12 Gott Nytt år på Er - hoppas Ni slipper alla smällare som dom där på två ben tydligen tycker är så fantastiskt roliga - jag förstår då inte vad som är kul med dem - men å andra sidan har jag inte förstånd att vara rädd heller...... inte än i alla fall!
Här hemma ska vi ha en jättelugn och mysig nyårsafton, jag ska få rå om husse och matte alldeles själv!!! Visserligen tycker jag ju att det var lite synd att vi inte kom oss iväg till arken i Kaisepakte - men det funkar ju inte när husse har ena armen i paket - det får väl bli nån annan gång.... hoppas jag!!

Husse o jag började i alla fall den här dagen med att lösa Sudoku - det gillar jag för då får man va´ hur nääääära som helst!!! Jag e en riktig nära-tjej! Husse tycker faktiskt att jag är den goaste, mysigaste o klyftigaste vovve som finns. Det håller inte matte riktigt med om i alla lägen, men det ska vi inte prata om idag när det är sista da´n på året. Då ska man bara vara snäll.......!!

     
     
28/12 Brrrr....va´ kallt!!!! -30°. Nu vill jag helst vara inne!! Men dessvärre måste jag nu och då uppsöka ute-dasset!!
Vitsen med såna här dagar måste ju vara att ligga inne och pys-mysa - och eftersom husse är justerad tycker han det också! Han kan ju i alla fall pussas - så det är väl i huvudsak vad vi gör på dagarna. Han har ju visserligen tvingat ut mig på en prommis också, men jag blev väldigt glad när jag såg att vi skulle gå hem igen!

Nu - innan det blev så här kallt - har matte börjat träna stående (stanna) vid inkallning och jag tror nästan jag förstår vad hon menar - OK, finliret är ju naturligtvis kvar!! Jag har ju så ofantligt brått när matte ropar på mig, så det är lite svårt att stanna på momangen - bromssträckan är ju minst ett par meter!!
Åsså håller vi fortfarande på med sitt-ligg-stå - de´ e´ skitsvårt, går bara om matte står precis framför mig - men det kommer säkert så småningom! Igår försökte hon lägga en boll bakom mej, men då vill jag ju vända på mig hela tiden - så det funkade inte som tänkt. Hon får hitta på nåt annat sätt!! Poängen e ju att hon ska stå en bra bit bort från mig och att jag inte får gå fram en enda cm - Ni hör väl själva att det inte kan vara lätt.....!!!!
     
26/12 Vi bara myser i vårt härliga vinterväder! I alla fall matte och jag.
Husse, däremot, är det synd om - han bröt handleden da´n före julafton, när vi skulle ut och "skotra" - halkade på trappan! Tur att jag var med och såg allt, för jag letade faktiskt reda på skoternycklarna och lämnade dom till matte. Så nu är det hon o jag som sköter ruljansen här hemma - husse går omkring med armen i ett vitt paket (utan snören)!!! Så kan det gå om olyckan är framme, men det kunde ju varit värre!!!
 
     
25/12 Då var det där överstökat då, det alla pratat om så länge. Var väl inte så märkvärdigt. Fick ju visserligen mina kulor utbytt mot riktig mat - de´ va´ ju gott. Å sen fick jag ett grisöra och ett tuggben - så det verkar som om julafton går ut på att äta och tugga hela tiden!! Men nu är det över och nu får man plumsa fram i all snö som kommit - de e jättemysigt och bra motion!!
 
     
24/12

GOD JUL
till Dej från mej!!

     
23/12 Vilken härlig skogsprommis matte och jag just gjort. Vi har toppenhärligt väder - 3 grader kallt och stora "lappvantar" ramlar från himlen - allt är bara vitt, vitt! Alla träd och grenar är fulla med snö. Matte retades med mig att jag skulle ta tag i grenarna - och vad hände då tror ni?? Jo, just det - jag blev begravd i snö, hon tyckte det var jättekul!!! Åsså gjorde vi linjetag på ett skoterspår, hade inte en aning om att hon överhuvudtaget lagt ut något - men det gick bra!! Vi har en hel del bus för oss när vi är ute. Hon försöker ju gömma sig också, men det går dåligt - för jag har järn-koll på henne hela tiden, de´ é  så förargligt när hon försvinner! Så, numer är det nästan omöjligt - men hon försöker hela tiden!!! Hon e´ lite olydig, faktiskt!! Tränar kontakt med henne hela tiden, men hon verkar inte fatta vitsen med det!

I morrn kommer han.........!!!!!

     
21/12 Äntligen JULLOV!!!! Hade avslutning på kursen igår! Men inget gott som inte har nå´t ont med sig - matte fick i läxa att göra upp en stegringsplan - vilket betyder att hon ska planera in i en liten bok hur hon ska försöka träna upp mig att göra en massa konstiga saker. Vi får väl se hur det blir med den saken - tror inte hon klarar av det, faktiskt....!!! Sen skulle hon dessutom skriva hur det gick! Träningsdagbok kallas det visst. Men man kan ju undra - varför i hela friden ska man hålla på med sånt? Vi lär aldrig bli något tävlingsekipage, det tror då inte jag. Och dessutom tror jag att det kommar att stupa på matte - inte på mig!!
Ikväll har vi varit till Maya och önskat henne God Jul och hon blev jätteglad - vi tuggade på varann hela tiden - konstig lek, men den funkar för oss!!
Sen kastade matte ner mej i en snödriva och höll fast mig där - ibland är hon bara för dj-lig!!! Jag ville ju bara skälla på den där schäfern - han skällde ju på mig, så varför i hela friden kan man inte få svara för sig - konstig värld man lever i.....
     
17/12 Mysig hemmakväll framför TVn - just nu På Spåret - ganska intressant faktiskt, men svårt!!!!!

Idag har jag äntligen fått åka i skoterpulkan igen - och det var precis som när jag var valp - lika spännande, åsså slipper man ju springa bredvid skotern - man kan bara sitta och må bra där bak med en massa mjuka fäller - hääääärligt!!

Har börjat träna på att ta lyra nu.....! När jag var hos veterinären i veckan, så kastade han en godis till mig och jag fattad inte ett dugg! Och vet Ni vad - han skrattade åt mig.....!!! Usch vad jag skämdes! Så nu har vi bestämt oss för att nästa gång ska han inte behöva skratta, då ska jag kunna!!! Det har redan börjat gå bättre! Det var ju bara det att jag inte fattade vad han höll på med, så det så.....!

Nä - nu måste jag mysa vidare....... vi hörs!!
 
   
15/12 Det här ska jag göra fler gånger - vicken höjdare det var att fylla år!
Husse började tro att jag hade nå´t med Kungen att göra - för här har det skrivits i gästböcker, ringts och hälsats på......

Det började direkt på morron med att millitären sköt salut över bergen, så att fönsterrutorna skakade och jag kan ju inte tänka mig nå´t annat än att det var för mig.... undrar just hur dom visste? Samtidigt sjöng husfolket i högan sky - bara för mig...
Pappa Svansen och mamma Wanda har gratulerat också - tänk att dom kommer ihåg lilla mej så mycket som dom har att stå i, alla framgångar, valptillverkning o dyl - det var verkligen kul att dom hörde av sig.
Sen vill jag ju naturligtvis tacka alla andra som har gratulerat också. Speciellt Zilke, för hon kom ju faktiskt och hälsade på med ett prasslande paket!! Alltld lika spännande att få öppna fint inslagna paket, för däri brukar det alltid finnas smarriga saker och den här gången var det grisöron.
Ett stort, härligt märgben fick jag också, men det måste jag nog spara tills i morgon, så att det inte händer en olycka i natt - jag är verkligen inte van att vräka i mig på det här sättet....!!
Men jag har ju motionerat också - först varit i skogen och sen lekt halva kvällen med Zilke, så jag har ju inte bara vräkt i mig godsaker.... man måste ju tänka på figuren också.
Nu ska jag i alla fall gå och mysa lite framför TVn, för jag känner mig riktigt nöjd och pumsig vid det här laget...... Längtar redan till nästa år, synd att år är så långa.....
 

Tillbaka