Små händelser i en valps vardag.....april-juli 2005 - Ida 4-6 mån

       
14/7 Norman, Charlies brorsa, har hälsat på mig idag. Jag måste då säga att jag blev lite småkär, försökte verkligen göra allt för att han skulle gilla mig, och det tror jag nog att han gjorde. Han t o m simmade en sväng och det brukar han visst inte göra.... Glömde säga att han är en labbe-pojke i lämplig ålder ;-))
Efter det hälsade vi på hos några med jordgubbsland - det var smaskigt värre! Jag skulle nog blivit vegetarian - jag älskar allt vad grönsaker och frukt heter, även Rallarros och Maskros tycker jag är gott + en massa annat förståss som jag hittar ute. Hästbajs är inte fy skam heller och som tur är finns det mycket hästar häromkring.
Idag höll jag på att slå ihjäl (?) mig också.... Ajjjjj, vad det gjorde ont, var tvungen skrika rakt ut. Skulle  hoppa över ett stort dike men missade, så jag fick krypa upp med munnen full av lera. Körde nog ner nosen i botten på diket tror jag. Börjar snart fundera om jag ser lite dåligt, eller också är jag allmänt klumpig - för det är inte första gången det händer!!!
 
       
13/7  Äntligen lite regn och svalare.... Har varit på skogsprommis i regnet - jätteskönt! Har sprungit som en liten idiot i allt hö som ingen slagit, man får ju nästan fnatt - så kul är det!!!

Passade på att träna lite också - linförighet, inkallning och linjetagning - det funkar ganska bra, i alla fall utan störningar.

Dessutom tror jag att en del spöken tagit semester nu för idag var det inte riktigt lika läbbigt i skogen som vanligt. Men några var nog ändå i tjänst, som det verkade.....

På kvällen blev det utställningsträning - vissa stunder gick det jättebra, vissa inte alls ;-)) Åssa gjorde vi några linjetagningar och Uuuut!
Nu är det hårdkörning vill jag lova, märks att matte har semester - då får minsann en annan jobba som en galärslav.... Å dom där köttbullarna har jag då inte sett röken av - undrar just vart dom tog vägen.... Det blev skinka i stället - men OK då, det är också gott!!


 
 
10/7 Idag fick jag med mig matte på en vattenpromenad, de va inte illa!! Men hon gör ju nästan vad som helst för mig, hiiiiihiii......
Vicken härlig sjö vi var vid - Degervattnet. Hur långgrunt som helst, men för mig blev det då och då lite för djupt, så att jag fick simma - men för det mesta kunde man traska omkring. Zilke var med också - det var jätteskoj. Vi åkte båt till andra sidan av sjön, men sen gick vi hem, så det blev en rejäl vattenpromenad. De snackade om "bra motion", vad nu det är för nå´t! Dit hoppas jag att vi får fara fler gånger.
God vass fanns det också!!
 
       
9/7

 

Vem var det som ville ha vin...???? Här kommer jag med hela kaggen...!!!!


 
 
9/7

 

      
 Badkompisar i kvällssol.....

 
       
8/7 Puuuhhh... vi håller på att förgås i värmen, +28°. Dit det bär, dit bär det...!!!
Vi gör inte mycket nu - lite simturer och lite vattenapportering - men för det mesta håller vi oss i skuggan!!
På måndag får matte semester, så nu flyttar vi ner till stranden några veckor. Hoppas det blir lite svalare, så att man kan vara i skogen lite också, annars blir det trist! Nu har matte visserligen sagt att hon ska lägga upp ett träningsschema för oss som vi ska följa under semestern och hon har redan köpt köttbullar. Men om värmen fortsätter antar jag att de goda bullarna hinner bli för gamla innan vi sätter igång eller också hinner hon äta upp dem själv. Det vore ju synd, för det är verkligen smaskens med köttbullar!!


 
       
6/7 Fortfarande +29°. Idag har jag upptäckt tjusningen med vattenspridare...............

Sen har jag försökt mig på min första KNALL-APPORT idag!! Det var inte kul - jo, först var det kul - men matte blev ju jättearg och lyckades faktiskt med mycket möda få upp mig ur vattnet igen - innan jag simmade ut - men det var nära att jag klarade det. Kul att testa lite!
När vi sen gjorde om pippi-kastet ut i sjön, lyckades jag bärga mig och sitta kvar......å då blev hon glad igen....
 
       
5/7 +29° - man kan inte göra mycke´ annat än vila och bada såna här dar. Som tur är får jag vara ensam hemma på eftermiddagarna den här veckan - då kan man ju verkligen mysa och ta det lugnt - ingen som tjatar på en hela tiden.... gör si och gör så... eller ändå värre - gör INTE si och gör INTE så, alltid e´ de´ nåt som det ska tjatas om.
 
Idag har matte testat ut-tecknet på mig (alltså inte linjetag utan vända och ut). Lite svårt att förstå var det allt, men såsmåningom trillade 25-öringen ned och då blev hon som vanligt jättelycklig - konstig typ det där - förstår inte vad det var att bli så glad för?? Men när hon blir så där glad vankas det alltid godis - å de´ e´ ju bra!
 
       
4/7 Måndag - fortfarande varmt, ca 30° - badar hela tiden.
Det verkar som om nästan alla hundraser kommer hit och hälsar på mig - undrar just om det spridit sig på stan att jag är snygg?? Ikväll har en vorsteh-pojke - Ikaros - varit här, men usch va´ han va´ jobbig. Han skulle bara rida hela tiden, ville inte alls leka, som jag ville. Stor och tung var han också, så jag åkte ju omkring som en liten vante.
Han jagar med sin husse, så då kom ju matte naturligtvis på att vi skulle göra lite nytta. Hon ville att jag skulle få se på när han jobbade utan att själv vara inblandad - och det vill jag lova var TRIST! Han fick hämta MIN pippi både på land och i vatten (psssst..... jag är lika duktig som han, fast jag är ett år yngre, men säj inget!!!)
 
       
2/7 Idag har jag haft simkompisar..... både Nadja och husse. Jag har badat mest hela dan. Husse e en riktig badkruka - han klädde på sig innan han gick i spa´t, nåt som kallades våtdräkt. Skönt att man har egen "våtdräkt" för jämnan!

Vi har ju tränat också förståss - bl a har jag fått hämta en pippi i vattnet flera gånger och det gick bra. Matte tycker kanske att jag nyper nog så hårt om pippisarna, men jag vill ju vara säker på att inte tappa dem - det vore ju förargligt. Svårt veta hur hårt man ska hålla!!
Men matte fick nog lite bryderi hur hon ska få ordning på det....!! Hon var osäker om jag verkligen bitit för hårt - hon kunde inte avgöra om den var knäckt eller inte...????

På kvällen var vi med båt till stan och kollade in allt folk på BodenAlive - det verkade vara ett väldigt håll-i-gång!! Men vi satt bara i båten och kollade!

 


 
       
2/7 I natt har matte och jag sovit i tält - på tomten!! Det var ju riktigt mysigt när man väl tagit död på alla mygg som kommit in. Jag hade ett väldans sjå innan jag kunde koppla av. Men det var ju inte bara myggen som störde, det var en massa ljud också från både det ena och det andra - och jag såg ju inte vart de kom ifrån!!
Men, när jag väl vant mig så somnade jag in och sov gott hela natten - ända tills husse kom och väckte oss!
 
 
       
1/7 Oj, oj vicket väder vi har - nu har det blivit riktig sommar, även i Norrbotten. Jag badar och simmar i massor. Vi har precis tränat linjetag på tomten och efter det fick jag hämta dummies i sjön - och jag är visst jätteduktig!? Så säger då i alla fall matte!! Jag kastar mig i böljan! Förstår inte riktigt varför jag var så försiktig förut. Det är ju jätteskönt med lite svalka i värmen!!
Och avlämningarna går också ganska hyfsat - ibland blir jag väl lite tillrättavisad, men det får man ta så här i början!! Fåglarna ligger visst på "hyllan" än, men vi får väl se den dan en mås hamnar i sjön ;-)) då är det inte säkert att jag lämnar den alls - ska tänka på saken!!
Jag har börjat gå små ärenden nu också!! Får springa mellan huset och "sommarhuset" vid sjön, eftersom de alltid verkar sakna något där nere. Får bära både det ena och det andra - och det är kul. Man känner ju att man fyller en funktion - får göra rätt för sig - och det gillar jag!!


 
       
29/6 kväll Det är hålli-gång på stan i veckan (BodenAlive) och naturligtvis - var ska sleven vara om inte i soppan? Så Maya och jag har varit på stan ikväll och haft trevligt. Vi låg och krälade på gågatan bland alla fötter och bara myste. Maya hade gjort sig jättesnygg för kvällen med röd halsduk och rött koppel - oj, så näpet! Jag försökte rycka av henne halsduken men där gick jag bet! Får väl bättra mig nästa gång och klä upp mig jag också......så att man passar in i sällskapet lite bättre..... Men nu var det ju så att folk tyckte att jag var söt ändå, så det så!!!  
       
29/6 Ja, då var man hemma igen då efter sin första semester - det var jättekul. Det bästa var nog att jag fick vara så nära matte och husse hela tiden - för det gillar jag skarpt. Det lilla huset vi sov i var nästan inte större än en hundkoja! På kortet här bredvid sitter jag på den lilla bron och kollar in omgivningarna!
Åsså fick jag ju åka båt - det är verkligen en höjdare. Husse fick upp några enstaka fiskar, men det var ju inte så viktigt, det är just att åka omkring på vattnet jag njuter av i fulla drag.

Dessvärre kom aldrig Hugo och Bosse och hälsade på, men de var visst trötta efter att ha varit i Gällivare och visat sin bästa sida! Undrar just hur det gick för brorsan Wimse - han var också där!
Idag på em har vi hälsat på en golden-tjej från Södra Sverige som är här uppe på semester. Hon heter Nadja och är en snäll typ, så då fick man leka av sig en stund igen. Nadja blev då alldeles färdig, men det är klart - jag är ju ung jag....
 
       
23/6 Måste bara önska er en mysig Midsommar - själv åker jag på semester några dagar till Torneträsk - ska bli spännande att bo i de där små stugorna, som visst finns där. Sen hoppas jag att Hugo och Bosse kommer förbi och visar mig hur en utställningsrosett ser ut - om det är nå´t att sträva efter, eller inte!
Återkommer på onsdag, då ska jag väl försöka berätta lite om min första, riktiga semester!! Ha´de´ bra!
PS! Nu har jag busat med en Nakenhund också - stackars han, alldeles hårlös.., tur det är sommar!! Men han var söt, som bara den - kanske det blir valpar framöver.... när jag blir mogen alltså!!
 
       
22/6 Matte har dragit mig runt och kollat in andra djur ikväll. Vi har suttit bredvid en stor får-skock, som lät väldigt illa - gillade dem inte speciellt mycket, måste jag säga! Sen har vi varit bland hästar som ridit och sett en massa hästar i hagar. Men värst är nog ändå alla hundar som står och gafflar när man går förbi där dom bor - då fick jag verkligen höra hur illa jag själv låter när jag vaktar min tomt.
Matte gillar inte att jag skäller, men ikväll var jag ju tvungen tala om att jag finns och att jag inte är att leka med. Egentligen e jag rädd, men det vill jag ju inte erkänna - då är det lika bra att morra och skälla - skrämmas lite...!!
Efter promenaden kom Maya hit, så då busade vi. Hon e så liten så henne behöver jag inte skälla på i alla fall, utan kan slappna av och vara mig själv.
 
       
21/6

 

Kusin Rocky hälsade på mig ikväll och vi lekte och vi lekte. Man kan ju egentligen leka hur länge som helst om man bara får vara ifred. Men till slut var det ju nån klämmig två-bent (tror det var matte) som kom på att vi skulle kunna slappna av tillsammans också. Det var då inte speciellt kul och svårt var det också... Undrar just vad det är för mening med sån´t där tjafs?
Jag hade ju visserligen stukat foten lite strax innan, men det var inte så farligt - det gick alldeles utmärkt att busa i alla fall.
Vicken stoooor kusin jag har förresten - han väger 35 kg och är 60 cm hög!!! Jag kände mig jätteliten, men det är klart - jag är ju tjej, så det är väl som det ska, antar jag


Ett gammalt kort på Rocky o mig

 
       
20/6 Ikväll har jag sett nå´t riktigt kul - eller vad man ska kalla det?? En hel hög med "tanter" sprang, hoppade och löjlade sig på en gräsmatta - jympa kallas det visst. Jag försökte då säga till att dom skulle sluta, men ingen brydde sig, inte ens matte.
Så husse och jag gick en sväng på stan i stället - "Hundtricket" kallade han det!! Vi träffade två snygga tjejer med varsin mysig vovve - en flat och en rottis. Flat-matten bad om husses telefonnummer......vad sägs om det?!?! Hon sa visserligen att hon ville träna tillsammans med oss, men vad ska man tro....? Men hoppas att hon kommer och hälsar på - mig alltså!
 
       
19/6 Idag har jag varit trädgårdsmästare - har hjälpt till att plantera en häck. Det måste vara ett intressant yrke det där - kanske nåt att tänka på!!
Igår var det valpträff igen, eller släktträff kanske man ska börja säga nu, när vi blivit så stora. Fick träffa ett par syskon till den här gången, Milda och Hector och dom var trevliga och snälla. Läs mer om valpträffen HÄR

Vad anbelangar träning, så är det fortfarande linjetagning som gäller, men nu har det blivit lite mer vattenapportering också. OK då, det är skönt att bada, men varför måste man alltid jobba.......????
 
       
16/6 Oj, vilket fiskafänge!! Husse, Bengt o jag har varit ute och fiskat i båt idag. Husse säger att det verkar som om inte jag gjort annat i hela mitt liv än varit ute på sjön - undrar just vad jag gjorde i mitt förra liv!
Nåja, vi fick i alla fall flera fiskar - både röding och abborre. Abborren tyckte jag var kul, för den var så sprattlig. Till slut blev jag så trött, så jag försökte sova en stund, men det var tji - var ju tvungen kolla gubbarna, så att de inte missade nå´n fisk! Tur att jag var med - om man säger så.......;-))
 
       
15/6
6 mån

 

 

Tjohooo  - idag har jag fyllt 6 månader!! Herre Gud vad det går fort att bli gammal. Problemet är ju att dom där med två ben ställer högre krav ju äldre man blir. Det är mycket mysigare att bli förlåten och gullad med  än att behöva ta en massa konsekvenser - allt gott har nå´t ont med sig :-)
Nåja, tänkte berätta vad jag väger också, även om de flesta tjejer inte brukar vilja säga det, men det bryr jag mig inte om. Jag väger hela 23 kg idag !!!! men jag är inte tjock säger matte, så då vet jag inte vad det beror på att jag redan är så tung??
Matte har varit bortrest ett par dagar nu, så det har inte blivit så mycket träning i veckan men annars är det linjetagning som gäller nu och det går bra! Bara de där spökena nu försvinner - de som är i skogen alltså - så ska vi prova spåra igen. Vi är ju i skogen varje dag, så jag undrar om inte spöken blir less att följa oss snart - det måste ju vara tjatigt att skrämma mig varje dag!!
 
       
11/6 Sommar, sommar, sommar ♫♫..... Nu äntligen har sommaren kommit till oss här uppe i Norrland. Var faktiskt så varmt att jag var tvungen kasta mig i sjön - tur  man har egen badstrand såna här dagar!!!
Har varit på  stan och hälsat på husse  på jobbet också. Där fick jag en glass - oj, va´  gott det var med mjukglass - hoppas det blir fler varma dagar!
Naturligtvis åkte vi båt också - tog en sväng in till stan på kvällen och kollade in folk- och hundlivet - men det var inte mycket av intresse jag såg!


 
       
8/6 Idag har det varit rena vilodagen - morsan har jobbat hemma och då sitter hon och stirrar i datorn hela tiden, förutom lunchen förståss då vi var till skogen. Men det är skönt att slippa hänga gubben i hälarna hela dagarna också, för när han är hemma är det då ingen lugn o ro alls. Han springer ut och in, fram och tillbaka och då måste jag ju kolla hela tiden, så att han inte försvinner....!!!

Ikväll har vi varit en sväng till Stenlyans kennel och träffat en massa gulingar - oj vicket väsen det blev när jag kom. Jag blev då alldeles förskräckt!
Salsa, en liten tjej nästan lika gammal som jag, blev också förskräckt - hon blev jätterädd för mig, jag som e så snäll! Så då tog vi en skogsprommis och som tur var upptäckte hon att jag faktiskt är snäll och bara vill leka!! Vi badade i alla sur-diken vi hittade och hon visade mig en massa spännande hål under stora stenar, så vi hade jättekul till slut!!

PS! Idag har jag tappat min allra, allra sista valptand - nu är jag stor... Jippiiiiiii!
 
       
7/6 Vilken tur jag hade idag - dörren till förrådet, där kråkan ligger, var öppen!!!
I ett obevakat ögonblick smög jag dit och hämtade ut den och hade väldans skoj. Husse såg mig efter ett tag när jag kastade upp den i luften, jonglerade och hade som roligast. Det var synd, för då var jag tvungen sluta....
Aldrig får man då ha riktigt, riktigt kul ....!!! Nästa gång ska jag gömma mig bättre!
 
       
6/6 Nationaldagen - och jag har inte märkt nå´t ovanligt??
Matte o jag har varit i skogen och burit dummy och kråka, klättrat på stenar och haft allmänt trevligt, men det har vi ju varje dag.
Sen åkte vi till Maya en sväng - o herre gud! Dom ska nog vara glada att huset står kvar. Vi levde rövare utav  bara den! Men hon har en fördel - hon gömmer sig under stolar o dyl, när hon retats nog mycket. Å jag med mina långa ben kan ju inte nå henne då! Hon t o m la sig i tidningsstället, så att jag inte skulle kunna sno hennes tidningar. Men, jag ruvar på hämnd......!!!!
 
       
5/6 Nu har jag varit på mitt livs första husvagnssemester - en natt mitt ute i skogen. Det var ett väldans väsen hela natten - göken har hoat, det var ugglor i mossen och orrar som spelade vid sjön. Det är spännande med alla ljud, men man undrar ju vad det är när man inte ser nån - det bara låter. Konstigt!
Vi skulle plocka murklor, men det var visst för tidigt. Men det gjorde mig detsamma - för då kunde ju husse och matte leka med mig i stället;-)
Igår kväll var vi nere vid en sjö med fin sandstrand och jag lekte med en massa pinnar - och vips blev det för djupt - så nu har jag SIMMAT också - de´ ni!!! Oj, vad jag blev paff, när jag inte längre kunde gå i vattnet! Efter det höll jag mig nära land.... det kändes säkrare så!
   
       
3/6 Nyduschad och blank som en spegel - lagom till Nationaldagen. Jag är så fiiiiin........ säger matte o husse!
F ö har jag mest hjälpt till idag,  husse och jag har städat tomten och eldat upp en massa pinnar.
Och naturligtvis har jag burit den där gamla kråkan - det gör jag varje dag och det är ganska kul.
Igår var Maya och hälsade på och nu får jag äntligen börja busa med henne lite - men hon e´ tuff den rackarn, måste nog ta ner henne på jorden snart

 

Det här är min favoritställning i husses knä....
Vaddå känguru???

 
       
1/6 Tack Zilke  för att jag fick vara hos Dig idag, när matte och husse strulat till det med sina jobb! Är nog säkert inte så dumt med lite miljöombyte (?) Vi har haft kul på tomten hela dan, så jag känner mig lite sliten faktiskt - men hellre det, än att vara hemma själv och ha tråkigt!

 

Så här såg Zilke ut när hon var 6 månader

 
       
31/5 Brukskväll igen, men nu är valpkursen slut. Ikväll var jag jättesnäll med matte - gjorde nästan precis som hon sa och hon var så lycklig. Så i slutet fick jag pröva på alla Agilityhinder som stod ute. Stegen (eller vad det heter) och vippbrädan var jättekul. Däremot vågade jag inte gå igenom tunneln först, men en liten jämthundsvalp visade att det inte alls var farligt - så då provade jag också - man kan ju inte vara sämre än en liten jämte.....
Hittade en riktig apportbock också som jag genast gav till matte. Den bara låg där och skräpade!
F ö tränade vi mest fot och kontakt.
Innan vi åkte dit fick jag bära kråka igen - och nu börjar jag tycka att den är jätteintressant och kul att bära på - så det blir nog apportör av mig också....... kanske!
 
       
29/5 Nu har jag fått åka i lillbåten också - måste träna sägs det, eftersom vi snart skall till Torneträsk och där åker man tydligen mycket båt. Men de va väl inge märkvärdigt - det var ju bara att åka med...
Sen har vi varit i skogen och jag fick apportera lite - och jag har börjat ana nu vad matte vill att jag ska göra - hon blir ju överlycklig när jag kommer tillbaka med grejerna. så det är väl antagligen så jag ska göra.... men fråga mig inte varför....!
 
       
28/5 Oj, vilken kul, men jobbig dag - har varit i Kalix och träffat syskon och kusiner - läs mer HÄR.
Sen, när jag kom hem var Maya här så det var ju inte att tänka på vila då heller - men efter det var det bara sängen som gällde - skööönt!!!

 

Rocky, Elli och jag i ett stort pusskalas!!

 
       
24/5 Bruks igen. Ikväll tyckte matte om mig, sa hon...!!!! Tränade lite fot, sitt och stanna i utkanten av valpisarna och apporterade bland ett par rottisar. Det gick faktiskt riktigt bra!
Men det är fortfarande mycke "titta på", "sitta snällt", "möta andra hundar" o s v.

 

Skönt att få rulla sig i gräset efter en jobbig kväll...!!
(många, långa ben blir det.....)

 
       
23/5

 

Ikväll var jag och hälsade på Zilke - hon är snäll, bara man sköter sig, så jag försöker vara så snäll jag bara kan! Det är ingen mening att försöka låna hennes saker i alla fall, den saken är klar. Så jag gick lös på deras häck i stället, för den var faktiskt oklippt tyckte jag.....
När vi kom hem blev det en runda runt tomten med apportering och det går faktiskt bättre och bättre - men undrar om jag inte snart ska sno en apport och dra iväg, för jag har inte prövat än vad som händer då....

Kolla vad jag fick av Zilkes husse......

 
       
       
22/5 Nytt försök med blodspår - men den här gången fick jag kolla in husse när han gjorde spåret och då blev det med ens lättare. Nu visste jag ju att det inte fanns några spöken i skogen. Nu ska vi vänta ett tag med nästa försök, så att jag kan smälta alla intryck och det sista blev ju riktigt bra!!
Men det hände mer i skogen idag - träffade två colliepojkar och en samojedkille också, så det blev en hel del lek. Inte visste jag att det fanns hundar i skogen, men det var en kul upptäckt...
 
       
21/5 Grannen Charlie hälsade på idag - oj, vad han sprang fort. Försökte få tag i hans svans när vi sprang runt, men det var svårt bara det. Men han var snäll i alla fall. Vi badade i sjön också - hela jag blev blöt för första gången!!
Sen blev det till att bära kråka - ja, ja bära och bära, dom e ju så stora! Men jag fick i alla fall fatt i den så att matte kunde få den - hon klarade ju inte av att hämte den själv, där den låg och skräpade!!!
 
       
20/5 Nytt blodspår - men usch, vad det var LÄBBIGT!! Såg spöken överallt i skogen!Till slut kom jag i alla fall fram till älgen och då blev det kul igen.
Husse och matte diskuterade ivrigt om de nu skulle vänta med nya spår eller om det vore bättre med ännu ett ganska snart. Och jag tror beslutet blev att jag skulle utsättas för blodlukt igen redan på söndag. I och för sig vet jag ju att det inte är nå´t farligt, men det är läskigt i alla fall......... även om det blir jättekul i slutet!
 
       
19/5 Nu har Maya tuffat till sig lite - ikväll var hon nästan lite uppkäftig! Men jag lät henne hållas, för hon är ju så gullig. Och det är ju bra att hon inte är rädd för mig längre!!
Vi kommer nog att kunna leka och ha kul framöver tror jag och växer hon i den här takten blir det nog ganska snart.....
 
       
18/5 Ikväll har jag provat spåra stooora älgar. Lite läskigt var det allt med doften av blod, men jag gick på i sakta mak - påhejad av matte. Och - vips - så låg det en älg där. Det var skoj! Sen fick jag ju bära hem den dessutom - då var jag stolt, må ni tro....

Efter det fick jag prova åka båt! Eftersom isen gick igår åkte båten ner i sjön idag och naturligtvis måste vi ju prova den. Jag e ju den där nyfikna typen, så jag var ju naturligtvis tvungen hoppa i direkt. Detsamma var det med bryggan - den var en höjdare att springa omkring på när den låg och gungade i sjön. Det blir nog bra med sommar, verkar det som...

 

  
       
17/5 Valpis igen - kallt och ruggigt! Men idag gick jag in för att jäklas med matte, så hon var inte alls glad - jag hoppade och bet och hade mig, som när jag var liten. Så jag hörde henne mumla nåt om hårdare tag..... ta i lite..... nu får det vara slut på de här dumheterna...... man får ju skämmas..... o s v  o s v! Så nu får jag väl försöka vara snäll ett tag igen!
Isen har försvunnit idag, men det var inget väder för bad i alla fall så det måste väl få anstå ett tag.
 
       
15/5
5 mån

 

HIPP, HIPP HURRA - jag fyller 5 månader idag. Det har vi firat med en massa träning.

Vi har provat spårsele, som jag inte gillade nå´t vidare, men det gick ju an när jag fick leka med en boll samtidigt som jag hade den på mig. Vi ska visst börja träna blodspår, säger matte.

Efter det fick jag hämta kråkor i trädgården. Det gick väl inte så bra, men vi ska fortsätta träna. Jag tyckte i alla fall att de var väldigt intressanta. Vi ska visst ta ett pass till i em.

Som om inte det var nog, så åkte vi och kollade in en agility-tävling på Bruks. Där fick jag, min stackare, bara sitta och titta på när småttingarna sprang omkring och hade jättekul. Men jag höll mig lugn och kollade bara....!
Matte kallar det passivitetsträning och det är visst bra för såna som mig...????


 
       
14/5 Storfrämmande från Kiruna - tre flattar; Cia, Pepina och Felicia. De hade varit och visat upp sig i Piteå på nåt de kallade utställning!!
Det var jättekul att träffa dem, och framför allt Felicia. Hon är syster till Fia, som bott hos matte och husse före mig. Hon var jättesnäll, fastän hon är så gammal. Hon är visst 12 år, men jättepigg
 
       
13/5 Mitt första möte med en humla - vicken konstig prick! Surrade gjorde hon också. Men jag passade på att studera den på nära håll, innan husse kastade ut den.  
       
13/5 Ikväll gjorde vi nåt som husse kallar Grilla - det luktade jättegott!! Jag fick ligga i husses knä under tiden vi väntade och det är ett av det bästa jag vet!!  
       
12/5 Oj då - glömde ju berätta igår att jag träffat en ny kompis - Maya heter hon, är 8 veckor och av rasen Dvärgschnauzer. Hon bor hos kompisar till matte och husse, så det är nog bäst att vi börjar gilla varandra. Men hon är så liten nu, så man kan ju  bara pussa på henne. Hon vågar inte leka med mig än, men snart kanske....
Gullig var hon i alla fall - kolla här bredvid........

 
       
11/5 Igår insåg jag att jag kommer att få det väldigt jobbigt framöver - försökte nämligen jaga mina första MYGGOR! Jo, det är sant - isen har inte gått, men myggen har kommit. Vi var nämligen på Bruks igår och det är visst ett riktigt "mygg-hål" säger matte.
Men jag såg en massa annat också - små valpar t ex som försökte sitta stilla i en ring - det gick väl si så där. Men det var kul att kolla in dem i alla fall. Själv var jag åskådare och försökte hålla mig lugn och sansad inför alla intryck - och det gick väl också si så där..!

Ikväll har vi varit i skogen förståss och där har matte också börjat med nå´t tråkigt - hon sätter sig på en sten och jag skall bara sitta och titta och lyssna, alltså hålla mig lugn - och det är URTRIST, minst sagt!!! Men det är ju inte så långa stunder, så jag får väl försöka stå ut. Däremot brukar jag få gå slalom under mattes ben, när hon går och det är kul, däremot!
 
       
6/5 kv Oj - det blev mycke skrivande idag. Men jag måste ju berätta att kusin Rocky kom och hälsade på. Vi hade fantastiskt kul den här gången också - vi t o m tog oss ett dopp mellan isflaken.

 

Hur tar man sig härifrån, då????

 
       
6/5 em Ää, de var väl inge speciellt det där - en massa folk med cyklar, barnvagnar, rullatorer och jag vet inte allt. Men matte sa i alla fall att jag är Gudomlig - vad då det betyder, men det verkade som det var något bra i alla fall - så nu är väl hon nöjd en stund. Själv tycker jag det är roligare att springa omkring på tomten!  
       
6/5 Kolla vilken stor apport!! Man måste sikta på stjärnorna, om det ska bli nåt.....!
Idag ska vi visst på stan och kolla in en modevisning - inte för jag är speciellt intresserad av det, men matte säger att jag måste social-träna ändå mer. Nåja, man kan ju alltid träffa nån kompis. Om det händer nåt, återkommer jag med rapport på eftermiddagen!

 

 
       
2/5 Det bästa dom har i det här huset, sätter dom på bordet - å det är jag  det....!!!!! Är precis nyduschad och då vill ju matte borsta och hålla på - men det är skönt, man får alltid  godis när man är på det där bordet.
Nu väntar jag bara på att jag ska kunna bada på riktigt i min sjö i stället, men det verkar dröja. Isen ligger ju kvar, så det är bara jättelite vatten alldeles vid stranden - men snart ska det väl bli bada av, hoppas jag....! Har börjat med att plaska i alla fall och hämta upp pinnar o dyl ur vattnet.

 

 

       
30/4 Valborg - vicken mysig kväll! Var ute hela kvällen. Vi var ju bara hemma på vår egen  tomt, så det var ganska lugnt, men jag hörde och såg i alla fall en massa fyrverkerier på avstånd och det tyckte jag  var jätteintressant. Men roligast är det nog att hjälpa till att bära ved o dyl när husse eldar - och han är sååå tacksam när jag hjälper till ;-))  
       
28/4 Nu har en ny fas börjat - får vara ensam hemma någon stund ibland, en timme ungefär. Å, vad det är skönt - äntligen får man sova ostörd en stund. När två-bentingarna sen kommer hem kollar de om jag gjort nå´t hyss, men det har jag inte hunnit än.... får väl se framöver, om det blir längre stunder...  
       
27/4 Vi varit på bruks igen, men den här gången var det  kul! Kollade in lite Agility-hinder. Sen lekte jag lite med en Kelpie-kille också, precis som matte sagt att jag inte får göra där....!!  
       
23/4 Vilken kul dag - har varit ute i en främmande skog och lekt med min kusin Rocky. Matte glömde ju naturligtvis kameran, men det kanske var lika bra! För vi var dyblöta av snön och trötta, tungan bara hängde.... så nu blir det en lugn em!!  
       
21/4 Idag fick jag komma upp på det s k "trimbordet" igen (d v s ett vanligt  bord med en matta på!). Det är jättekul att vara där, för man blir så ompysslad. Försökte faktiskt hoppa upp själv idag, men det är lite för högt för mig ännu,..... men snart!  
       
20/4 Brukshundklubben igen - kul att kolla in alla andra, men idag kunde jag i alla fall sitta lugnt en stund och bara titta, det uppskattade matte av någon anledning...  
       

18/4

Snart är dessa gaddar ett minne blott...!!
Första tanden har lossnat i dag... Äntligen, ropade matte o husse i kör ;-))

 
17/4 Oops.... en olycka händer så lätt.! Kunde inte hålla mig idag, jag bajsade på mattes jobb!! Första olyckan av det slaget, men nå´n gång ska väl va den första  
       
16/4
4 mån
Träffade en häst i skogen idag - det var jättekul! försökte hänga mig i svansen, men se, det gillade inte matte nå´t vidare. Hon trodde att jag skulle ha lite respekt för ett så stort djur, men va då, stor - jag är också jättestor, eller....???  
       
13/4
 

Andra besöket på brukshundklubben, där matte drar omkring mig i ett snöre - förstår inte riktigt ...... Ska man inte leka med andra hundar??

 
       
8/4

Vikt 14,9    
5/4

Vikt 14,1    

Tillbaka