Små händelser i en valps vardag...... juli-aug 2005 - Ida 7 mån

       
14/8 Ja, då är det snart slut på den här dan också. Idag tog vi lillbåten och åkte till Bruks och kollade in en utställning. Måste ju få se hur det går till - nästa lördag ska visst jag visas upp - usch o fy!!
Sen har vi varit i skogen - nu har tvåbeningarna börjat kolla efter svamp - dom plockar och plockar och struntar högaktningsfullt i mig - jag får roa mig bäst jag kan!

Förresten - det har jag ju glömt säga - förra veckan var det visst en björn i "våran" skog - läbbigt!! Vi som går precis där ett par gånger om dan. Så nu går matte omkring och trallar och pratar högt när vi är ute - hon är visst lite skraj att träffa på den. Och - om man nu ska va ärlig - så vill inte jag heller träffa den! Men vi tröstar oss med att han säkert är långt borta nu - vi har då intalat oss det i alla fall.
 

 
       
12/8

 

Nu har matte verkligen varit slö - jag har tjatat och tjatat, men hon har inte haft nå´n lust att skriva i min dagbok - men nu äntligen.

Jag vill ju nämligen berätta att jag varit på fisketur igen med Bengt, Zilke och husse och att jag dessvärre gjorde bort mig ordentligt;
Först ramlade (ja, faktiskt - ramlade) jag ur båten. Jag blev ju förståss jättenyfiken när Bengt började kasta saker i sjön, så jag lutade mig över båtkanten - och vips låg jag i vattnet. Inte för att det gjorde nå´t, men det var ju liiiite pinsamt - Zilke såg ju alltihop...... Nåja, husse lyfte upp mig och sen var allt frid och fröjd igen. Å dom där sakerna han kastade i sjön visade sig vara fiskenät och det var inte alls meningen att jag skulle hämta dom på direkten - dom skulle ju ligga i över natten.
Dan därpå när vi hämtat dom där näten, då gjorde jag nästa dumhet. Näten skulle ju rensas från all fisk (jättemycke abborrar), så dom la ut en grön, prasslig trasa.... presenning, typ, på gräset och hängde upp näten. Men den där presenningen var ju bara såååå kul, den prasslade jättemycke och var halkig, så Zilke och jag fick fnatt - helt enkelt! Men till slut bar det sig inte bättre än att jag sprang i full fart genom ett nät - det blev bara ett stooort hål där jag farit fram.....!!! Det tyckte inte husse om, så sen fick jag vila ut i bilen.... taskigt!
Nu måste nog husse köpa ett nytt nät - men en sån där grej kan väl inte va så dyr, antar jag - det var ju ihåligt från början. Och har man turen att få umgås med mig, måste det få kosta..... Det tycker då jag i alla fall!

Undrar just om jag får följa på nån mer fisketur....Det här kortet är från förra turen, men det kanske var lika bra att vi inte hade nån kamera den här gången!!!

 
       
7/8 Usch, va´  trist det var att vakna i morse, ingen kompis att tjafsa med...... Men, men..... inget att göra, bara att finna sig!!
Jag iddes förresten aldrig hitta på nå´t  jäkelskap igår kväll, när jag var ensam hemma - var bara sååå trött. Matte blev ju naturligtvis glad, men det grämer mig lite - hade ju verkligen chansen!!

Nu är "tecknen" lagda på hyllan ett tag - nu ska jag visst bara ruva på de kunskaperna. Idag  har vi provat på ett litet FÄLT i stället. Undrar om jag inte är född till just detta - det var ju skit-kul!! Hade så brått tillbaka med en dummy, så jag slog en kullerbytta - men vad gjorde det, bara att stiga upp och fortsätta - dummyn var ju kvar i munnen, så det var inga problem! Men jag fick bara hämta 3 st - det var lite snålt tyckte jag! Man ska visst sluta när det är som roligast är det nå´n guru, som sagt....??? Förstår ingenting..!!
 
       
6/8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har dagen kommit - Rocky ska åka hem. Jag kommer nog att gråta en skvätt då!! Dessutom ska matte och husse bort, så jag kommer att bli alldeles ensam. Men..... då kanske det blir läge att hitta på nå´t fuffens...(hihi) Det har jag ju tänkt göra länge, bara väntat på rätta ögonblicket!!

Det är bara att erkänna - jag har misslyckats med mitt uppdrag att lära Rocky simma! Fattar inte vad som är problemet, men han vill inte. T o m husse badade igår, men vad hjälpte det - inte ett dugg! Det konstiga är ju att han älskar att bada, är nere i sjön mest hela tiden - men bara upp till magen. Löjligt, tycker jag, som är lite av Ester Williams. Men, det är väl bara att släppa uppdraget, han måste ju inse att han faktiskt måste försöka själv....

Till höger: Så här lessen var Rocky när han åkte. Jag o matte ville inte va´ me´ på bild för vi var ändå ledsnare - Vilka kuliga dagar det varit!!


Mysstund!!

 
       
5/8 Oj, vad vi sovit gott i natt - som stockar!! Men nu är det full rulle igen. Va´ trist det ska bli när Rocky åker hem. Vi trivs jättebra ihop. Nu äter och dricker vi vatten samtidigt också, ur samma skål - så nu kan t o m Rocky äta lite grann....

Idag har vi haft stora mät- och väg-dagen:
Jag är ca 56 hög och väger 26 kg, Rocky är ca 61 hög och väger 36 kg - lite skillnad måste man ju säga och han är faktiskt bara 2 veckor äldre än mig!!! Vad månde bliva?


Här plockar vi hallon - det är jätttte-gottt!!

 
       
4/8

Härliga tider...... Vi kan inte låta bli varann Rocky o jag, vad nu det kan bero på...? Natten gick väl bra för mig i och för sig, jag sov faktiskt, men Rocky han trånade efter mig halva natten, så husse var lagom glad och pigg i morse - men det bryr vi oss inte om. Sen har vi pussats, busat, badat - ja allt man kan göra och inte förrän nu, i kväll, börjar vi känna oss lite slitna - men vad gör väl det när man har roligt....!! Rocky är sååå kär, så han har tappat aptiten, men riktigt så tokig blir jag nog aldrig - nä, äta bör man, annars dör man.... även om man har snygga killar omkring sig

                  


Jag har ett problem - och det är att han inte vill simma - hur jag än försöker visa, så.... näedå..... Man kan ju undra - är det en flat, eller.....?????

Här kollar vi in en fårskock!!
  
       
3/8 Min s k "tecken-examen" blev med nöd och näppe godkänd - jag misstänkte väl det, att jag skulle tjorva till det! Men det var bara först i början, sen gick det ganska bra. Men matte blev lite fundersam nu igen, för det var FÖRSTA gången jag inte lyssnade på hennes inkallning - och det tyckte hon var taskigt gjort av mig - får väl se om jag ska bättra mig eller hur jag ska göra. Det hände ju inte så mycke fastän jag inte lyssnade, så det spelar kanske ingen roll....????

Sen påstår hon att jag blivit slarvig också, så det kanske är dax att ta det lilla lugna igen!!

Ikväll får jag besök! Rocky (min kusin) ska bo hos oss till på lördag - det kan nog bli lite jobbigt har jag på känn, men det ska bli kul också.
Återkommer i morrn och berättar hur det går......

 

 
       
2/8 Ja, ja säger då det - vad man får vara med om...... Idag har jag sett Storforsen - oj, va mycke vatten där var. Men det var väl inte så speciellt. Det som var kul var ju alla människor och hundar. Fick ju visserligen inte prata men nå´n, men jag fick ju kolla i alla fall

I morrn ska jag ha examen i s k dirigering - tycker det ordet är lite väl ambitiöst, men matte ska i alla fall testa om jag fattat att skilja på höger, vänster, uuuuut o s v - lite nervös är jag allt, för jag tror inte att det är solklart för mig ännu - men jag ska sova på saken..........
 
       
1/8 Här är min kille...... Norman, grannpojken. Idag tog vi oss en riktig svängom, men när han försökte krama mig bet (!) jag han i örat - det kanske var ofint men jag visste inte hur jag skulle göra....!!

Kan ju passa på att berätta att matte fortfarande kör med mig - nu tror hon visst att jag kan tecknen åt alla håll - det visar sig väl längre fram om hon har rätt....! Jag har ganska kort minne, nämligen.
 
       
30/7 Kolla va´ snygg Maya var när vi var ute med båten idag... Hon e laglydig hon, hade flytväst på sig!! Men hon kanske inte kan simma (?), vad vet jag......  
       
29/7 Ja, då va man hemma igen då. Det kuligaste den här gången var att jag fick träffa Hugo o Bosse - vicka killar, ni skulle ha sett..... oj, oj, oj! Vi träffades på fjället - de tränade och jag fick titta på - hur kul e de på en skala? Vi fick bara pussas lite grann (jättelite tyckte jag!).

I Kiruna hälsade vi på Pepina och Cia, men där blir det inte så mycke leka av - de ser till att jag håller mig lite på mattan.....! Försökte få träffa Wimse också, men han var inte hemma.... synd!!

Hemma vid arken åkte vi mycke båt och det blir bara roligare och roligare - finns inte en chans att nån åker ut i båt utan att jag följer med......
Hämtade en stor pippi i träsket också - brrr, så kallt det var - bara 5-6°, men det gick bra i alla fall!

I Jukkasjärvi träffade jag på de mest konstiga varelser man kan tänka sig..... Såg ut om riktiga utomjordingar i sina silvriga caper (eller vad det heter). Jag skällde allt jag orkade, så att matte skulle förstå att det var bäst att dra därifrån, men inte fattade hon inte.... nädå, hon började babbla på nåt konstigt språk och då fick jag gå fram. Vet Ni va´ det var inte utomjordingar, det var helt vanliga människor, så det var bara att sluta skälla och pussa dem i stället.... så kan det gå!!


 
       
24/7 Oj - nu är det bråttom..... Husfolket har hastigt och lustigt kommit på att vi ska fara upp till Kaisepakte igen - så nu gäller det att hänga på, så att man inte blir ensam hemma.
Vi hörs när jag kommer hem igen, när nu det blir har vi ingen aaaning om men vi brukar inte vara borta så många dagar.
Vi hörs - puss på Er alla som läser det här!!
 
       
23/7 Långprommis i regn - oj vad vi myser, både matte och jag, när det regnar! Nu har jag upptäckt att det finns mat i skogen också - har plockat blåbär idag och det var ju jättegott. Sen på hemvägen plockade jag och åt röda vinbär också - inte illa! Man skulle ju kunna flytta till skogen kanske.... men då var det ju dom där spökena då..... Nä, jag bor nog kvar hemma ett tag till.
Matte är lite orolig för mig, att jag fortfarande ser spöken. Hon försöker på alla vis "gaska upp" mig, men det hjälper liksom inte - känner mig bara trygg i närheten av henne. Hon påstår att det kan bli problem med söket, om jag fortsätter larva mig så här. Å vad vet jag, hon kanske har rätt.....!
 
       
21/7 Puuh, va skönt - idag kan man andas igen. Har blivit lite kyligare, så nu är ordningen återställd. Fick gå en ordentlig skogsprommis på morron med inslag av "höger-tecken", som det verkar vara dags för nu. Undrar just om matte tänkt att jag bara ska röra mig på hennes tecken framöver - det bådar inte gott i så fall, jag vill ju springa fritt också!!!

Sen blev det stan och jag sköter mig helt otroligt bra enl matte - har träffat en massa norska barn i olika åldrar och flera hundar - både snälla och elaka. Så nu vet jag att det finns sura hundar också - det hade jag ingen aaaaning om! Åsså pratade matte med en massa folk - och, tänk, alla sa att jag var söt - jag blev så stolt såå. Men undrar om inte matte blev ändå stoltare, hon blev bara längre och längre verkade det som......!!!
 
       
20/7 Usch, vad jag mår pyton efter all lera/jord/småsten jag åt igår! Undrar just om jag kommer ihåg det nästa gång jag blir sugen på häck-plantor?? Har varit tvungen springa ut flera gånger i natt och någon mat ville jag då inte alls ha på morronen - det bara kurrar och lever om i magen - så nu blir det nog till att vila ut och hoppas att det går över snart! Matte blir så bekymrad, när hon ser att jag inte mår riktigt bra - men nu har hon ju chans att skämma bort mig om hon vill........ hoppas hon gör det...

Jag piggnade på mig på em, så vi åkte och hälsade på Maya en sväng. När vi var där började det regna och åska utav bara den - min första åsk-upplevelse! Jag blev dö-rädd för första knallen, men sen fortsatte vi leka - å då hade jag inte tid att bry mig mer...
Regnet bara öste ner, så när vi kom hem var matte bara tvungen gå till skogen med mig - egentligen var det hon som ville gå ut, för hon har längtat såå mycke efter regn. Där blev det blöta linjetagningar, men det spelar väl ingen roll vad det är för väder, de e ju bara att springa och hämta som vanligt....
 
       
19/7  Norman kom o busa med mig idag på förmiddan - oj, vad vi simmade. Han har blivit en riktig badare han. Vi tog ut oss helt, så matte ville inte träna med mig förrän sent på em, jag låg mest i skuggan sen han gått hem!

På kvällen blev jag tvungen kolla om häcken vi planterade hade rotat sig. Jag lyckades gräva jättemycke innan matte upptäckte mig - men då blev hon SUR, vill jag lova. Och jag åt massor av lera - som bara var såååå god!
 
       
18/7 Snacka om TRÖTT - idag har jag dragit mig länge på morgonen. Men tror väl sjutton att man blir trött när man varit på släktträff. Höll ju faktiskt igång halva natten. Rocky åkte med mig, så han och jag var ju tvungna att pussas hela vägen fram och tillbaka till Kalix - så man fick inte en blund i ögonen ens under bilresan! Annars brukar jag ju sova så fort jag sätter mig i bilen. Men kul hade jag och matte tyckte att jag var ganska duktig också, så det så.....!!!

Vi fick sorg ikväll - Fias (min föregångare) sista syster lämnade oss. Hon bodde i Kiruna och vi har nästan nyss varit och hälsat på henne. Hon var en jättemysig vovve - alltid vänlig och glad. Matte har gjort en runa till hennes minne. Fia och Felicia har varit både lek- och träningskompisar och alltid tyckt om varann!
 
       
17/7 Så har vi då varit på valpträff igen - som vanligt var det helt otroligt intressant - snacka om att pussa hela släkten, egentligen borde man kalla de där träffarna för just Pusskalas! HÄR finns ett litet reportage och på kortet här bredvid är det Rocky o jag som står uppställda för övning!!

Maya har hälsat på idag, nyklippt och fin - synd att inte matte tog ett kort. Nu ser hon ju ut som en riktig Dvärgschnauzer!!
 
       
16/7 Nu har vi provat gummibåten också - vi ska nämligen eventuellt till fjälls, så husse ville kolla om den funkade. Det gick bra att åka i den, även om det var aningen vingligt - men vad gör väl det! Husse fick lyfta upp mig från vattnet en gång när jag simmade efter - han tyckte jag var som en säl - blöt och lealös..... Men är man avslappnad, så är man.
Husse kastade dummies från båten också - å inte brydde jag mig om att den låg där ute. Jag hämtade min dummy och simmade till matte jag!!

På em kom Tarro på besök. Han är en finsk spets. Jag försökte få honom att bada med mig, men där fick jag tji - undrar just om han är rädd för vatten...?


 
       
15/7 Hipp, Hipp, Hurra - fyller 7 månader ida!!! Det har jag nu firat med glass på stan - inte alls dumt!  

Tillbaka