Små händelser i en ung hunds vardag....aug-sept 2005 - Ida 8 mån

     
14/9 Nu är det höst - regn o rusk och idag är det sista da´n jag är 8 mån - i morrn blir man junior, eller??? Heter det junior när man är tjej..??? Men jag har ju namnsdag idag i alla fall, alltid nå´t att glädjas åt. Har visserligen inte fått nå´n present men Zilke har varit hos mig hela eftermiddan - så lite annorlunda har det allt varit.
Nu har vi precis kommit från skogen - blöta o gulliga! Zilke "badade" sig i ett sån´t där äckligt sur-hål, så hon blev nästan lika svart som mig! Tänk, att jag har aldrig provat på att rulla mig i såna där äckliga pölar - jag badar hellre i sjön, faktiskt!! Och det var precis det Zilke fick göra när vi kom hem. Se´n värmde vi oss framför brasan - (se den dåliga bilden). Jag är en riktig braskudde - älskar att ligga framför braskaminen när husse gör upp eld

I måndags slutade vår kuliga lydnadskurs, det var lite trist, men matte har redan anmält oss till en fortsättning - så det blir nog till att träna vidare i alla fall. Och snart ska vi på "valp-träff" igen - det ser jag verkligen fram emot!!
     
10/9

Lördag - strålande väder, matte hemma och allt är frid o fröjd. Har varit i skogen och tränat fält - idag blev det till att hoppa över ett dike och passera genom en massa buskar för att hitta nån´ting. Men mitt under jobbet blev jag avbruten... Till min förvåning kom en snygg flat-pojke farande - i MIN skog!!! Det visade sig vara en kille från Piteå, som förirrat sig. Han hette Lucas och var 1,5 år  -  precis lagom ålder ;-)) Så då blev det till att busa en stund, men sen fortsatte vi med jobbet och det funkade bara bra!

     
9/9

Här ser Ni en tjej med fart - Ida, så´ klart!!!!

Ingen kan väl påstå att jag är snygg på det här kortet - men kul hade jag.

 

Hittade en "rally-frees-bee" i skogen som var jättekul!!

     
8/9 Ikväll blev det en sväng till Bruks. Ville kolla in Maya, som börjat på valpkurs..... stackarn, eller... hon kanske tycker att det är jättekul. Får höra med henne nästa gång vi träffas.
Snacka om att det är många vovvar som blir omkring-dragna i koppel - hur många som helst var det och en massa olika sorter också. Kul att se alla släktingar!

Blev ju förståss lite träning för mig också - linförighet, hopp och inkallning - när vi nu ändå var där. Och det är ju alltid gott - med korv menar jag!!!!
(Undrar just varför matte håller kopplet sträckt - det behöver hon ju inte...., men hon blev väl nervös när det skulle fotas..)
     
7/9 Alltså... det spelar ingen roll hur man beter sig. Eftersom jag tycker det är jättekul att hämta dummys och gör det med fart, fläkt och stor inlevelse.. så tycker matte att jag börjat hetsa upp mig. Och, vad händer då? Jo, jag får sitta och vänta när hon lägger fält och plockar upp allt själv, jag får gå fot ut till det där "låtsas-fältet" o s v, o s v. INGE KUL ALLS - jag vill ju jobba. Hur ska jag bete mig? - jag bara undrar - för jag är säker på att om jag börjar jobba lugnt och sansat - då kommer hon att tycka att jag sölar och inte är engagerad. Vet snart varken ut eller in.....
     
4/9 Oj, oj nu har jag ställt till det igen...... Tvåbeningarna blev inte alls glada, framför allt inte Husse. Han tyckte att jag var en riktig huligan....!
Matte hade lagt ut fjäder-dummisar och jag skulle leta rätt på dem. När jag hämtat en fick jag för mig att hon lagt en uppe på sin bil - så jag hoppade resolut upp på huven. Inte fanns det ju nån dummy där, men när jag hoppat/halkat ner fanns det en hel massa repor efter alla klor..... på alla fyra tassarna - ja, det blev faktiskt en hel del repor!
Men, man ska ju vara noggrann när man söker och leta på alla upptänkliga ställen, så varför ska man inte söka på bilar..... förstår liksom inte....
     
2/9 Morsan (matte,alltså) kallar mig Naked Retriever och tänker börja avla, säger hon - en ny mysig ras! Lite sent påtänkt, tycker jag, eftersom jag löpt färdigt nu!!!
Det är ett dj-a surr, vill jag lova, om att jag aldrig får nån päls, men jag tror då inte att hon behöver bry sig - den kommer!!!!
Igår var jag stjärna igen på kursen - det gick jättebra och matte var jättelycklig.... igen! Hur ska det här sluta - jag måste ju få världens lyckligaste matte....??!!

Ny vikt: Husse har precis vägt mig och nu har jag ökat till 28 kg (utan päls)

     
29/8 Ikväll har jag gjort matte stolt och lycklig vill jag lova - jag har nämligen varit jätteduktig på kursen!!!!! Hon är nästan nykär, verkar det som... hmmm - va´ lite det behövs egentligen... Och jag har fått äta korv och köttbullar hela kvällen, mumsigt värre! Men de´ klart - lite får hon väl offra för att jag ska sköta mig, hihihi...
Förra gången var jag lite less och slö, men då hade jag ju värsta mensen, typ - och ont i magen -  de e ju så å va tjej - vi har våra deppiga dagar! Men idag är jag på ett strålande humör igen, så nu är ordningen återställd och matte glad - vad kan man mer begära.
     
27-29/8 I helgen har vi bott i skogen igen - det var både spännande och kul. Nu har jag i alla fall fått se lite vilda djur - tranor, renar på nära håll och skogsfågel.
Jag fick t o m hjälpa husse leta reda på en järpe, som han inte hittade och det gick ju bra - men för säkerhets skull bar jag den i huvudet - man vet aldrig vad såna där kan hitta på....!!
Annars har matte och jag mest gått omkring och småmyst, plockat svamp och tränat lite. Vi har ju läxa från kursen så nu tränar vi "position" och inkallning med störning. Åsså har jag förståss fått göra ett par fält, som bara är sååå kul. Nu har matte faktiskt blivit så modig att hon låter mig hämta dummys med fågelvingar på i alla fall - undrar just när det blir dax för riktiga fåglar.

Men det är synd att jag är så ängslig när vi är i skogen - tänk vad kul jag kunnat ha om jag vågat springa omkring för mig själv.....!!!! Då hade jag kanske kunnat jaga de där renarna jag såg också.... det hade nog varit en höjdare! Men jag känner mig säkrast om jag är jättenära husse och matte - och dom hittar ju faktiskt på en massa kuliga grejer hela tiden, så jag har ganska kul i alla fall.... å så känner jag mig så trygg....!!     
23/8 Vicket litet "troll" som hälsat på ikväll, jo - hon var verkligen söt som ett "troll". Kom förbi på sin väg från Sundsvall till Kiruna - en blivande Kiruna-bo alltså!! Hon var flat, 8 veckor och namnlös. Det var nästan helt omöjligt att få henne på bild, men det här får väl duga... Hon hade faktiskt ögon också... men ville inte visa dom när blixten gick av! Jag tycker verkligen om såna där små typer, dom luktar så gott å hon var alldeles lurvig och rund som en boll - helt ljuvlig!!! Hennes "systrar" Pepina och Cia var också med, men dom brydde jag mig inte så mycket om! Tänk att man nästan nyss varit så där liten..

     
22/8 Har precis kommit hem från min första lydnadskurs - och jag vet inte vad jag tycker egentligen - nåja, ganska kul kanske. Men man blir väldans less mellan varven tycker jag, det blir ju ganska mycket väntan....
Vad jag fick lära mig? Ja, möjligen att jag ska sitta kvar även om matte rullar omkring på gräsmattan - det var lite svårt för det såg ju så jädrans kul ut!  Så gjorde matte alltid när hon kallade på mig när liten - så det blev lite konstigt..... men, men,  man lär väl så länge man lever antar jag......

     
20/8 em

När vi kom hem från den där utställningen åkte vi direkt till Degervattnet - där får man då se ut precis hur som helst, å där får man fiska, åka båt, leka med Zilke och ha allmänt trevligt. Det är sååå skööönt, att bara få vara....

Här är det kamp mellan två forna Kalix-bor! Toffedreams och Solstrimmans har dragkamp. Den här gången drog Solstrimmans det längsta strået..... Men vänta bara, Toffedreams kommer igen..., var så säker

     
20/8 Den gick åt pipan - min utställningsdebut alltså.... hrmm! Nu var det ju visserligen en "skämt-tävling" vad jag kan förstå  (se bilden), men ändå..... Kunde väl åtminstone fått ett plastband - näedå, ingenting och inte ett ord från domarn! Men han skrev i alla fall att han tyckte att jag hade korta överarmar, men då tror jag ju att han jämförde med Saluki, eftersom han själv har såna - och då är det ju inte så konstigt, eller hur....???

Vi var två flattar - den andra tjejen hette Doris och hon gick vidare - jag fick gå hem!!!! Hon var nästan 4 månader äldre - så jag skyller på det!!!! Men i ärlighetens namn måste jag väl säga att hon var snygg - å vicken päls hon hade, oj, oj, oj. Själv har jag ju ingen alls... än så länge i alla fall...

Nåja, matte tycker i alla fall att jag är snyggast, goast, gulligast, duktigast, mysigast..... och det är ju huvudsaken..!!
 

     
19/8 Nu har jag precis kommit in från en liten träningsrunda igen. Ikväll blev det fält - mitt tredje fält-försök och det går bara fin-fint - det är jättekul!. Den här gången fick jag hämta både på land och i vatten - en sån där dyig sjö, som man knappt tar sig upp ur men det funkade ju också. Behövde ett litet heja-rop från matte för att förstå att jag skulle ta den i vattnet också, men sen var det ju bara att kasta sig i böljan! Matte och husse säger att jag är jätte-duktig, så det så....!!!
Sen - av nån anledning - så la dom ut ett fält till, som matte hämtade in alldeles själv. Hon var också duktig, hon hittade alla! Jag brydde mig inte så mycket - satt bara och kollade, för hon måste ju också få göra lite nytta när vi är ute i skogen.....!!!!!!
När vi kom hem blev det sån där tråkig pippi-träning, då jag bara får bära omkring på fjäder-dummys utan att "noppa" på dem - men man får väl stå ut.............. En vacker dag kanske jag får förtroendet att hämta fåglar igen - hoppas jag! Men det beror nog på hur jag hanterar dem har jag börjat förstå.....
     
16/8 Oj, oj, oj - nu har jag gått och blivit stora damen - inte bara för att jag fyllt 8 månader utan jag har börjat löpa också. Matte tycker det är på tok för tidigt, så hon nästan undrar om det är nå´t fel på mig - men det kan jag väl inte tro - jag tycker jag mår alldeles förträffligt - ja, ja lite ont i magen kanske, men inte så farligt - en får inte va´ så kinkig!
Har skickat matte till affären nu - tänkte prova dom där grejerna dom visar på TV - Always.... nånting. Men jag har inte bestämt mig än om jag ska ha med eller utan vingar. Är det nån som provat som kan tipsa mig???
     
15/8 Hej - här kommer jag - jag fyller 8 månader idag!!!! väldigt vad fort tiden går!!

Maya har hälsat på och det var då tur det, för annars har det inte hänt nåt speciellt idag.
Vi har visserligen tränat lite - bl a linjetagning och lite utställning. Det sista vill jag väl inte påstå går så bra precis, men matte har hotat med att träna det varje kväll den här veckan. Ska ju, gu´ bevars, på träningsutställning på lördag och då vill hon att jag ska sköta mig - antar att vi blir två om den saken.....!!!!

 

Tillbaka