Små händelser och vad vi tränar på ... april-maj 2006 - Ida 16 mån

     
13/5 Har haft främmande från Kiruna igen - kul!! Lilla NaNa fick provsimma i sjön och det gjorde hon med bravur vill jag lova - men jag min stackare, jag fick minsann sitta på stranden och titta på när hon hämtade sin apport!! Orättvist! Men, så klart, undersökte jag sjön väldigt noga efteråt - tänkte att hon kanske glömt en apport - men icke sa Nicke. Det är jättekallt i sjön - isen har ju precis gått - så nu blir det väl Vattensvans förståss.........
Här säger jag HejDå till alla Kiruna-brudar:
 

  Igårkväll hade jag också besök - då var grann-pojkarna här (Carhlie Norman) - då var det liv i luckan vill jag lova - det blir liksom lite mer action med killar.........
  Veckans träningsrapport: Skotträning, korta viltspår på tomten, fält, lydnad på Bruks och det vanliga, vardagliga förståss
     
9/5 Ikväll blev det lite skotträning igen - det går ganska bra när jag får markera och apportera. Men riktigt säker är jag inte än - blir liksom lite disträ och fundersam...
Och i morrn ska vi visst till Bruks igen - hoppas innerligt att dom plockat bort alla spöken tills dess....! Annars tror jag nog det blir strejk från min sida.
Nu - äntligen - har matte beställt tid för höftledsröntgen för mig. Ska göra det den 13 juni. Verkligen sent påkommet - cykelsäsongen har ju redan börjat.... Men bättre sent än aldrig kanske. Jag tror då inte alls att det är nåt fel på mina leder, men - de´ e´ klart - man vet ju aldrig!
     
  Ja, ja - sätter väl in några kort från i söndags då........
 
 
 


Spöken


Skrammel


Läbbig overall


Avståndslek


Förföljande


Husse - kan Du hjälpa mig...??

   
7/5 Oj, oj, oj vad jag fått vara skraj idag (å lite förbannad också), när matte drog med mig på MH!! Till vilken nytta kan man ju undra - inte blir då jag bättre av det där eländet! Det var spöken som sprang omkring, gubbar som hoppad upp i skogen och jag vet inte allt..... HerreGud vad jag skällde och matte sa inte ifrån en enda gång - undrar just vad hon tänkte på. När spökena var på gång försökte jag få husse att hjälpa mig - men han stog också som en pinne och märkte inte alls att jag behövde hjälp - Allt var bara sååå jätte-konstigt.
Men som tur var fick man leka lite i slutet också och då glömde jag bort - eller snarare förträngde - allt elände jag sett. Och det var visst bra i alla fall - tur att nåt var som två-beningarna ville ha det! Det togs en massa kort också - får väl se om jag lägger ut dem nån dag. Resultatet finns i alla fall HÄR - är väl inget att hymla om. Jag är i alla fall bra på att pussas och det räcker långt!
     
6/5 ÄNTLIGEN har man fått sig en simtur bland isflaken - har ju plötsligt blivit sommar! Men kolla längst upp i vänstra hörnet - isen ligger fortfarande kvar.
Just nu laddar vi - matte försöker intala mig att jag är en tuff brud och jag går hela tiden omkring och mumlar för mig själv.... "jag är inte rädd.....", "jag är inte rädd...." Får väl se i morrn om det har hjälpt. Det är ju i morrn jag ska på MH......
 

     
4/5 Oj, va matte blivit slarvig att skriva - men husfolket har haft fullt upp i veckan med byte av husvagn, så det kanske är förlåtligt. Den verkar ganska bra även för mig faktiskt - finns gott om plats mellan sängarna, så där får väl jag bo antar jag.
Men vi har i alla fall varit till klubben på en liten träningsrunda ikväll. Det blev de vanliga lydnadsmomenten.
Sen när vi kom hem gjorde matte ett skitenkelt spår. Hon drog helt sonika älgklöven tvärs över tomten och lät mig gå direkt. Men - kan Ni tänka Er - jag fick samma känsla som i höstas, det är inte alls kul - måte hela tiden kolla runtom, så att inte älg-eländet står där och tänker anfalla! Alltså - jag måste ju vara lite knäpp - för nu var vi ju t o m inne på vår egen tomt och ändå var det läbbigt. Tror nog jag ska be att få slippa det där med viltspår, faktiskt.
Och jag som ska på MH på söndag - det kan ju aldrig gå vägen, så fjantig som jag är.........
     
1/5 JaHa, då har det varit Valborg....igen. Man börjar ju få lite vana på maj-brasor nu. I helgen har jag varit hos Maya och firat. Som synes försökte jag låna hennes säng - men den var ju  bara såååå liten.
Förutom den lilla stunden jag låg där, så har jag faktiskt inte slappnat av en sekund - matte o husse höll på att bli tokiga på mig. Men det var rent hopplöst att slappna av - det var ju så mycket nytt att se och höra. Som tur var, var det nästan inga smällare i alla fall, så just den saken behövde jag inte oroa mig för...... skööönt!
Däremot blev det nåt riktigt tokigt precis innan vi skulle fara hem och ingen vet (förutom jag förståss) vad det berodde på - men jag blev skitskraj och försökte gömma mig under huset - där låg jag och tryckte och ville inte alls komma fram. Undrar just om husfolket nån gång kommer att förstå vad det berodde på....??
 
  Igår, innan vi åkte, tränade vi dirigeringar. Till en början gick det inge bra, men sen när matte minskade ner avstånden lite, så funkade det. Som vanligt alltså - matte har haft för brått - men hoppas hon insåg nu, att man faktiskt inte bara kan rusa iväg - man får väl ta det lite lugnt faktiskt..... jag e ju inte hur "clever" som helst, även om det kan verka så ;-))
     
29/4 Träningen idag har bestått av avlämningar, skotträning och lite dirigering Dirigeringarna gick av nån anledning inte alls bra idag....???
Skotträningen däremot gick riktigt bra - förut har vi bara skjutit med apportkastaren under promenad och jag har verkligen varit misstänksam på vad husse egentligen haft för sig. Men idag blev det skott och kast och plötsligt brydde jag mig inte ett dugg om skottet.
Men, som synd var, så höll några smågrabbar på med häxpipor (eller vad det heter) på vägen hem - visserligen ganska lång ifrån mig, men jag blev ändå misstänksam vill jag lova..... Inte alls trevligt. Försökte komma hem så fort som möjligt med svansen mellan benen..... Inte bra!! Hoppas det blir lugnt på Valborg för annars vet jag inte.....
     
28/4 Alltså....hos oss är det ingen ordning alls. Vi har redan haft Valborg!!!! Hade nämligen en massa bråte att elda och på riktiga Valborg ska vi vara hos Maya, så då fick det bli så här......
 

     
27/4 Svanarna har kommit.........men eftersom fågelinfluensan härjar fick det bli en svandummy....
 
     
25/4 Äntligen är planerna snöfria på klubben - så ikväll har vi varit där och tränat lite tillsammans med grannpojken Norman. Det var faktiskt jättekul - vi tränade vanliga lydnadsmoment och toppade med vippbrädan!! Dessutom kör vi dummy-avlämningar stenhårt nu, för matte påstår att jag blivit jätteslarvig. Försöker ju berätta att det beror på att jag tycker det är så kul - men det hjälper liksom inte.
Men oj vad matte blev nervös ikväll när vi skulle gå ur bilen!!!! Hon hade ställt bilen med mig i på parkeringen - men vad hon inte räknat med var att en grundkurs skulle vara just på den parkeringen...... Så när hon kom tillbaka till mig höll de just på att förevisa hur en hund skall sköta sig när man öppnar bakluckan på bilen..... vojne, vojne....... Inte för att jag brukar hoppa ur, men jag brukar föra ett oherrans liv med raggen rest o s v. Nåja - hon var ju tvungen ta ut mig om det skulle bli nån träning. Så hon öppnade, lät mig sitta kvar en stund och sen .....det kritiska ögonblicket... när jag får "varsågod"..... Men - hör och häpna - jag insåg stundens allvar och släppte bara ifrån mig två små skall, sen var allt som vanligt igen..... Gissa om matte var i sjunde himlen - säkert därför jag fick så mycke go korv sen under kvällen.
(kameran var med - men inga kort blev tagna)
     
23/4 Idag har jag i alla fall fått träna lite....  Vi drog till skogen med dummies-väskan och körde dirigeringar, stopp, linjetag, stadga, inte byta apport, jakt-fot. Jag hade lite svårt med Uuut idag, för jag visste att det låg ute dummies på helt andra ställen, men skam den som ger sig - vi fixade det! Har lite svårt att gå rakt ut åt sidorna också, men huvudriktningen har jag förstått i alla fall - är det inte det som räknas??
Matte kan inte bestämma sig för om jag är duktig eller inte - hon inbillar sig att hon gör det för enkelt för mig, men det tror inte jag - jag känner mig i alla fall jätte-duktig - och känslan är väl ändå det viktigaste, eller.....? Jag har ju visserligen inga störningar, för vi tränar bara för oss själva än så länge, så hon kanske har lite rätt - men bara liiite.....
Efter träningen fick jag glädjefnatt och gjorde illa mig, så jag var tvungen skrika rakt ut. Sprang utefter en gammal ladu-vägg, där det stack ut en lång skruv - och naturligtvis var jag ju tvungen springa rakt in i den.... men jag överlever nog, verkar det som - inget blodvite uppstod i alla fall - men ont gjorde det och lite synd om mig, var det allt!!!
     
21/4 Idag har det varit jobb hela dan - trava ved...... Jag har försökt hjälpa matte så mycke jag bara kunnat, men hon gillade inte formen på mina travar.... dom var för platta och utspridda tyckte hon... men man kanske lär sig det där också så småningom......
Vi har i alla fall toppenväder och det är jätteskönt att poa på ute och igår kväll blev det grillning - de e mysigt! Naturligtvis ställer jag upp och hjälper till även med sånt - jag e me på det mesta!
 

          

     
20/4 Vicken miss....... Vi har varit på "hundträning" - eller skulle rättare sagt. Matte har dragit omkring mig i koppel i 5 km!!!! och vi har inte sett EN ENDA HUND! Det måste ha stått i tidningen att den där eländigt skällande, svarta Ida skulle ut........ Nånting sånt måste det ju vara, för annars ser man väl alltid hundar ute. Nåja, jag tyckte det var lugnt och skönt, men matte grämer sig ju naturligtvis......
Vad anbelangar träning, så blir det väl lite smått både nu och då, men inget rejält. Vi hoppas att de öppna träningarna på klubben startar upp snart, så man kan åka dit och skälla av sig lite.... f-låt - träna - menar jag! Har i alla fall lärt mig framförgående nu - det hade vi aldrig testat innan
     
18/4 Nu börjar vi skönja våren lite, lite grann... Blev riktigt yster idag när jag kände vatten under tassarna - snart får man nog simma....!!
 

     
16/4 Jag bäddar och jag bäddar.... Känns som om jag ska få valpar, men det verkar segt - än har inget hänt!!! Tänk va mysigt det skulle va med en hög småttingar att pussa på. Matte säger att jag är skendräktig, men det undrar jag..... Hon vet väl för sjutton inte vad jag gjorde för två månader sen...., eller....??? Hur som helst så är det lite deppigt, är lite däven liksom - inte riktigt på hugget! Undrar hur länge man ska känna så då - är ju första gången det blivit så här!
Mitt i alltihop håller husfolket på med skotträning - tror inte det är så lämpligt just nu, när jag är så känslig. Så jag sa till dom idag att vänta tills jag blir på hugget igen. Jag gillar inte riktigt det där med skott, verkar farligt faktiskt - tänk om man blir skjuten...! Litar inte riktigt på husse när han håller i den där grejen!!!
Ni skulle bara veta vad jag luktar gott nu. Å jag är så mjuuuuk o go i pälsen. Har nämligen duschat i em och med facit i hand, så var det nog ganska behövligt.
Dessutom har jag haft besök av en golden-tant i em - Nadja, från Södern! Kul med besök, men hon vill inte busa utan  bara poa på.... men, man får vara glad åt det lilla.
Efter det har vi varit på stan o kollat om det gick att hund-träna och faktiskt träffade vi på en Basset, som vi skuggade efter hela gågatan. Jag skallade bara ett par gånger och det var inte alls så där hysteriskt som det brukar vara, så matte var ganska nöjd efter den turen.
   
15/4 Påskafton! Åsså fyller jag månad igen - men det verkar inte va nån som bryr sig.....!!
Annars är det "lugna gatan" här - vi gör inge speciellt - hel-slöa kan man nog lugnt konstatera. Har visserligen suttit vid sjön och eldat en stund, men vädret inbjuder inte till så mycke ute-aktiviteter - det varken bär eller brister, om man säger så..... - blött o dj-ligt!!!
Igår fick jag i alla fall göra ett fält å de va skitjobbigt i den här snön som inte håller alls, men det var ju jätteroligt som vanligt och jag hittade dummisar på alla möjliga ställen - uppe på vedhögen, på bryggan - ja lite varstans.
Just nu har jag vräkt i mig ett tuggben och skitat ner vår "dagbädd" så den gula, fina påskfärgen nästan inte syns ....men så är det ju den här tiden, bara att konstatera....

Tillbaka