Små händelser och vad vi tränar på....        april 2007
   
30/4
TACK alla snälla människor! Inte visste jag att så många brydde sig om lilla mig - känns jättetryggt!! Men jag kan meddela att ordningen är återställd - det blev inte ens en vattensvans. Och inte blev jag rädd för isen heller - på gott och ont - för jag har varit ut idag igen, och då höll den - som tur var!

Här hemma firar vi en jättelugn sista-april eftersom dom jag bor hos är päckliga båda två - men vi har i alla fall eldat lite skräp vid sjön..... här kommer lite kort:
 
 
28/4
STOOOR DRAMATIK..... jag gick igenom isen ivkäll!! Usch va det va läbbigt!
Isen är ju en bit ut från land nu här hos oss, så jag hoppade ut och gick omkring där. Då fick jag syn på nåt spännande så jag rusade iväg en bit...... men där höll inte isen! Jag kämpade och kämpade utan resultat och husfolket stod på stranden och hejade på allt dom orkade, men jag kom mig inte upp - jag blev jättehispig - började pipa och tyckte det var hur otrevligt som helst. Till slut utbröt det lite desperation på land också, så dom började springa efter stegar o dyl...... Men när långstegen var på väg ner kom jag mig upp av egen maskin - gissa om jag var LYCKLIG..... Och dom jag bor hos ska vi inte prata om - dom var JÄTTELYCKLIGA!
I och för sig var det väl inte så djupt där jag var - men det var otroligt besvärligt att ta sig upp - tänk - bara tänk - om det varit strömt där under - då hade jag inte funnits nu!!! Men det gör jag och alla är lyckliga och glada.
Nu är det bara att hoppas att det inte blir vattensvans av det hela - för det är ju inte precis varmt i vattnet, där under isen!!

Här ligger jag i soffan på altan och tar igen mig...... Nu måste man rida på det här ett tag...

 
27/4
 
Kolla vad jag fått ikväll....... dom tycker nog lite synd om mig, verkar det som....!! Men det får dom gärna göra, för det här var inte fy skam!!

27/4
Precis så här har vi det idag! Eftersom jag är en sån sympatisk, ung dam så ligger jag också när matte är päcklig! Hon är t o m hemma från jobbet - ingen minns när det hände sist!!
Men jag klagar inte - mysigt att va´ nära och nu när husse kommit upp från källarn, så får jag ju sällskap till skogen i alla fall!!
Apropå skogen...... igår kväll träffade jag en ny tjej-kompis - en Briard som heter Molly! Vi har sett varann på avstånd i säkert ett år - men, så igår fick vi äntligen träffas och leka - vi hade skit-kul faktiskt. Kommer säkert att träffas fler gånger nu! Vicken härlig päls hon hade - den stod liksom still när hon sprang - den var liksom inte på samma ställe som Molly själv - jättekonstigt!

(Mycke svart blir det........ på kort alltså - men nånstans i röran ligger jag på rygg och myser!!)

 
26/4
Nu - äntligen - har husse krupit upp ur källaren!! Nu är det klart, så nu kanske man kan få lite sällskap på dagarna igen. Har ju varit skittrist under tiden han hållit på där nere och det har ju faktiskt tagit en HEL månad..... Snyggt blev det visst - dom säger så i alla fall! Jag har då ingen uppfattning om den saken!
Men nu har matte gått och blivit dö-förkyld i stället - alltid ska det va nåt. Tur att en annan är frisk som en nötkärna i alla fall!! Men det här måste ju betyda att det i alla fall blir nån dags träningsvila för min del - det kan nog bara vara hälsosamt!
 
25/4
Sommar, sommar, sommar...... toppenskön kväll och kameran fick följa på prommis:

Men matte är sur i alla fall, fast det är så fint väder - för ikväll hade hon bekymmer med mitt stannande igen. Nu går hon här och mumlar om att vi MÅSTE BÖRJA FRÅN BÖRJAN......
Hon är faktiskt inte måttligt sur - för just det här har varit min parad-gren - i alla fall när vi varit för oss själva. Men nu funkar ju inte ens det. Förmodligen är det hennes fel också, men det pratar hon inte högt om. Man får ju hoppas att hon inser det i alla fall, fast hon inte säger nåt. Kan omöjligt vara bara mitt fel - hon har säkert varit otydlig eftersom hon varit så stolt över mitt stannande och trott att jag kunde det! Så kan det gå........

 

 

 
24/4
Då var kvällens träning avklarad - men....... utan kamera! (matte är alltså inte alls lydig, vilket jag ju nästan förstod).
Ikväll körde vi lite längre linjetag mot två mål med inte alls så stor vinkel emellan. Det gick jättebra att ta sig rakt ut...... men sen gjorde jag bort mig ett par gånger. När jag inte hittade direkt vid första målet drog jag till nästa - utan STOPP!!!! Sura miner blev det ju förstås, men då vill jag faktiskt påpeka att mattes visslande borde skolas en aning - hon visslar ju på så konstiga ställen!! Finns det nån visselkurs? En sån där, där man lär sig NÄR man ska vissla? Jag kan ju omöjligt vara tankeläsare, det vill jag bestämt hävda!
Efter det blev det ju förståss STOPP-träning och då gick det bra, av nån anledning!!

I min grupp var Soda och Trippa med och jag tycker faktiskt att vi är ganska jämna alla tre - även om Soda stannar bättre på avstånd....... men det är klart, med en sån matte måste man ju bli duktig!

Nu ser vi fram emot 1:a maj och till dess ska vi köra alldeles egna linjetag med stopp. Matte är lite förundrad faktiskt att jag glömt det där, för det var egentligen det jag var bäst på förut - men, förhoppningsvis har jag bara en liten "dipp"?? 
 
23/4
Nu är det verkligt illa ställt med fotograferandet.... kameran får stanna hemma varenda gång vi är i skogen. Men jag har faktiskt sagt till matte att hon måste skärpa sig!! Sa till på skarpen - får väl se hur lydig hon är!!
Just nu har jaktträningen legat på is några dagar - vi har tränat lite annat i stället, som t ex "balansgång på liggande tall" och "försiktig gång på gles bro". Kanske lite udda grejer, men kul som sjutton - i alla fall balansgången! Vi ska snart ha uppvisning för husse!
Men i morrn blir det väl jaktträning igen........
 
22/4
Nu har det faktiskt hänt flera saker, som gjort mig JÄTTELYCKLIG!!
Först och främst ska vi till Kalix på träningshelg i början på juni - det har vi verkligen väntat på, för det var så kul förra året.
Sen ska vi i träningsgänget få träna en hel söndag för ett par rutinerade hundmänniskor - också från Kalix. Man kan ju undra om det är i Kalix man ska va om man ska träna?
Och - sist men inte minst - igår fick jag äntligen gå till frissan, så nu ser jag faktiskt ut som en flat igen! Blev såååå SNYGG ska ni veta. Tror matte blev lite påverkade av alla vi känner som är i Harstad och vänstervarvar. Hoppas nu det går bra för släkt och vänner där borta - vi ser fram emot att få läsa om alla resultat ikväll!!
 
17/4
Äsch då...... ikväll blev det kvarsittning på träningen för min del. Fick göra ett alldeles eget pass när dom andra åkt..... Varför? Ja, det kan man ju fråga sig! Jag hämtade allt jag skulle med en j-kla frenesi, men matte tyckte inte att jag var koncentrerad och lyhörd!! Tänk, att hon har fordringar den där kärringen - hon vill att jag ska lyda minsta vink! Och ikväll ville inte jag det, så det så!!!!! Och stadga...... vadddddå stadga??????
Vad vi gjorde? Det gamla vanliga - linjetag och markeringar - med lite variationer.
Doriz och Soda var jättebra förståss!!!! Men Trippa var det lite synd om - för hon fick inte göra nånting, bara kolla in oss andra.
Och "ungdomarna" hade vi ingen koll på alls - för dom höll på för sig själva. Men det verkade som dom hade badat i nåt lerdike i alla fall - tänk va kul det var när man var "ung" - då fick man minsann göra lite såna där lattjo-lajbans grejer utan att det blev kvarsittning.
 
15/4

 

 

 
14/4
Men Guuuud - va TRÅÅÅÅÅKIGT jag har det!!! Dom jag bor hos är i källarn nästan hela tiden och jag får försöka roa mig bäst jag kan! Men det är ju inte mycke man kan göra, annat än sova!! JaJa, skälla lite på grannarna kan man ju alltid roa sig med, men då dyker dom minsann upp ur källarn och ryter!
Undrar just om dom blir klar nån gång - verkar inte så tycker jag!!
Ovårdad är jag också!! Matte säger att jag ska beställa tid hos frissan - men det passar ju aldrig - än är det det ena, än det andra!!!! Så jag får väl se ut så här då och skämmas när jag träffar kompisar.
En sväng till skogen har det i alla fall blivit och matte fortsätter kasta markeringar, som jag inte får hämta - MEN det är ju också DÖ-TRIST!!
Visst tycker ni liiiiiiite synd om mig?? Det gör då jag i alla fall!!
 
10/4
Precis hemkomna från en träningsrunda i riktigt april-väder - snö och blåst. Men det hindrar inte en flatte - man blir bara taggad av sånt!!!
Vi var bara tre vovvar ikväll - så en del kanske drar sig för dåligt väder......eller???
Det blev samma övning som förra gången - men med lite längre avstånd den här gången och det gick som smort!!! Matte var hellycklig för att jag för första gången sökte frenetiskt, där markeringarna fallit. Förut har jag bara gjort en snabbkoll och sen utökat söket till ett helt fält ibland. Däremot blev hon sur när jag tjuvade....!!! Jag har alltid haft en liten tendens att dra iväg, men ikväll gjorde jag i alla fall en rejäl tjuvstart. Så då förstår väl alla vad som väntar mig nu ett tag framöver ;-))
   
9/4
Precis så här tråkigt har det varit i helgen........
   
8/4
Nu har dom fått fnatt, dom jag bor hos!!! Nu har dom tagit fram VALPGALLRET, som jag hade när jag var liten!! Nu får jag inte komma ner i källarn längre...... undrar just om jag misskötte mig igår - jag som tyckte att jag var så duktig!!
Trist är det.....! Vad jag förstått så är det så att folk som köper hund ska engagera sig i hunden och inte sätta upp galler, så att den inte får vara med i gemenskapen..... Har jag fått det totalt om bakfoten, eller.....???
   
7/4
Kolla, vicken jäkla påsk-helg!!!!

Vanliga familjer brukar ju vara ute och njuta av naturen under påsk - men inte vi, inte!! Näedå - nere i källarn tillbringar vi den mesta tiden.....

Dessutom åker man ju på att hjälpa till också - undrar just om det är lagligt - nu måste jag nog kolla med FRIS igen! Barnarbete är ju inte tillåtet, då borde väl inte flat-arbete vara det heller, tycker jag!

Här tog jag igen mig en stund i röran, men det var inte populärt ska Ni veta!
(Den svarta högen till vänster i bild är jag - snacka om bra fotograf!)

Måste väl i ärlighetens namn säga att vi faktiskt varit till skogen också..... Matte var alldeles lyrisk, för vi kunde gå på skaren överallt - så det blev en ganska rejäl prommis mitt i allt stök...

 
   
4/4
Här kommer många påskpussar från mig till alla jag känner!!!
Se nu till att ni får mycke godis - man MÅSTE äta godis på påsken, så det är bara att stå på sig!!

 
Det blev en liten sväng till skogen idag också..... med en kråka i bagaget!
Tanken var att jag bara skulle få bära den på vägen hem.... men det händer alltid nåt när jag ska bära fågel!!
Jag gick där stolt som en tupp med kråkan och allt var frid och fröjd tills matte upptäckte en kille, som jag tror är lite kär i mig. Han kom som från ingenstans bara... Husse försökte jaga hem Albin, som han heter, men det gick ju inte, så till slut var han i alla fall framme hos mig. Och jag blev ju till mig i trasorna förståss, men släppte jag kråkan????
Nänämänsan, jag har för första gången lekt med en annan vovve med en kråka i munnen!!! De Ni! Åtminstone matte höjde på ögonbrynen! Hon var ju helsäker på att jag skulle välja Albin framför kråkan, men där hade hon fel!!!
Men det var nog tur att det inte var en retriever, för då hade han säkert försökt stjäla den av mig!!
Nåja till slut tog matte hand om kråk-eländet och jag fick leka vidare, men då hade Albins familj också dykt upp - en collie till och en samojed - så det blev lite hålli-gång en stund innan vi fortsatte hemåt. Det var min skärtorsdag det!!
 
 
3/4
Ännu en träningskväll är avslutad. Ikväll körde vi med målbildsträning för minnet! Vi hade tre stationer, där vi först gjorde markeringar. Efter det gjorde vi linjetag mot samma områden. Det var ett riktigt bra upplägg.
Matte var ganska nöjd med mej ända tills vi försökte oss på ett linjetag med stopp och vinkling. Jag hade nämligen ingen lust att stanna så där klock-rent som jag brukar. Så det blev väl en hel del visslande - men efter lite tjat så stannade jag. Tänkte att det var lika bra, för hon blir så sur annars..... Fråga mig inte varför jag segade på stannandet, men ibland vill man ju faktiskt försöka jobba efter eget huvud också...
   
2/4
Vicket fynd matte gjorde häromdan.... mitt bland älgkött, bär och bröd hittade hon två kråkor och en kaja!!! Gissa om vi blev glada! Husse blev också glad - att vi tog bort dom alltså, för han gillar inte att vi har sånt där i mat-frysen... men nöden har ingen lag, eller hur det nu är man säger!!!
Hur som helst var det ju ett toppen-fynd. Det är evigheter sen jag fick bära en pippi, men nu har jag fått återuppliva minnet igen och det kändes faktiskt som om det var igår.
Ikväll har vi gjort ett lång-smalt fält - blev så eftersom snön bara är borta på vissa ställen - och det var hel-kul!!! Matte tyckte dessutom att jag höll dom bättre nu än i höstas - så, vem vet, jag kanske mognat ????

Tillbaka