Små händelser och vad vi tränar på....        april 2008
     
30/4

En Valborg vi kommer att minnas, + 19° och sol från klarblå himmel.....

 

Morronfika med Norrländskan...

 

 

Sen blev det prommis - då vi bl a kollade in Western Farm:s hästar

 

 

Sista snölängeln för året

 

   
 

Har ätit bananer hela dan..... Anders Hallgren säger att det är lugnande för såna som mej, som är fyrverkeri-rädda!! Men jag har ändå hunnit ligga på toaletten en stund idag när jag hörde några smällare, så jag vet inte om det hjälper.  Det blev som tur var inte så långvarigt.

 

   
  Vi tränade lite linjetag också - åt alla möjliga och omöjliga håll - men då hade vi inte nån kameraman. Det gick bra - förutom på ett (då jag tog fel) - men vi gjorde ju säkert 10, så det tycker jag väl är förlåtligt..... eller ska kanske alla vara perfekta för att man ska duga...???
   
 

Kollade in vår hyresgäst.... Fru Knipa, som förhoppningsvis ligger på ägg

 

 

Framåt eftermiddan blev det en Bira - den satt fint, ska Ni veta....

 

 

Sen var det dags för en liten slapparstund i mattes knä....

 

 

Så här slutade kvällen..

 

   
  .... och jag kan meddela att Anders Hallgrens recept - att äta bananer - inte funkade. Fast alla smällare var på långt avstånd skakade jag som ett asplöv... Gud, så trist! Men, de e klart - det kanske varit ännu värre utan bananer. Det kan man ju inte veta, förståss.
Tur att vi var hemma i alla fall! Kvällen slutade alltså på toalett-golvet!! Taskig avslutning på en i övrigt jättebra dag!
     
27/4 Nu börjas det - skitiga fötter...... En liten bäck, som lyckats tränga undan snön..
 
 

Vi hittade faktiskt ett nästan bart skogsparti - och naturligtvis blev det ett litet fält!

 

     
 
     
26/4 JaHa, vad har vi då gjort sen sist??? Egentligen bara det vi alltid gör - så det har inte blivit så mycket skrivande.
Det bästa med veckan som gått är nog dessa morron-prommisar på skaren. Men det har vi ju tjatat om ett tag. Nu är det i alla fall slut på dem - för igår morse var det kört!!! Nu håller inte snön längre, så nu är det lite svårt att ta sig ut i terrängen. Vi får använda oss av vägen ett tag framöver tills det blir bart. Cykeln har fått komma ut också, så cykelpremiären är avklarad!

Vi har faktiskt försökt oss på ett par träningspass också. En kväll trodde jag då att matte skulle ta dö på mig - men jag överlevde i alla fall. Det var ganska långa linjetag i djup, blöt snö! Oj, vad jag slet - men det gick bra. Hon var nog mest stolt över det dolda - för där fick hon fjärrstyra mig ordentligt. Kände mig som en robot - men det blev bra! Sen har det väl som vanligt blivit lite stadgeövningar - men det har inte blivit nån direkt fart på träningarna än - väntar ju som sagt fortfarande på barmark!
Igårkväll blev det i alla fall klart att jag får åka på träningshelg i början på juni - de´ ska verkligen bli skitkul!
     
25/4

Fredag-kväll i Björns!!!

     
20/4

Oj, va skööönt jag har det!!!

 

 

 

19/4

TjoHooo - vi har hittat en snöfri plätt på tomten!!! Där blev det frukost i vårsolen!!

 

   
18/3 Oj vicket väder - vi är lyriska!!!!! På mornarna kan vi gå på skaren utan problem!! Och dessutom - i morse fick vi helmysigt sällskap på vår prommis - Max, cocker-spaniel-pojke - hur trevlig som helst.
Men tänk ändå att vi här uppe i norrland kan få vårkänslor fastän vi har en halvmeter snö - vi är nog ena konstiga prickar. Eller också är det tvärtom??? Sörlänningarna borde få uppleva just den här tiden här uppe!!

Men apropå kompisar, så har jag verkligen träffat många de senaste dagarna - det har varit ett himla hundliv, om man säger så.
Igår var höjdpunkten - då kom Doriz och hälsade på. Ni skulle sett vicket puss-kalas det blev. Månntro det är nåt flat-syndrom? Hur det nu är med den saken så kan ingen beskylla oss för att vara sura - absolut inte!
 

Ger Max en go-kram - det är han värd!!

 

   
16/4 Solen står högt på himlen och vi mår toppen!!! T o m att jag fått träna lite smått idag. Mest på att inte rusa iväg när matte visar åt vilket håll jag ska på linjetaget, utan att vänta tills jag verkligen får gå. Det gick alldeles utmärkt - jag var på det humöret idag - det där inställsamma, som gör att matte för en kort sekund börjar lita på mig!
Som belöning fick jag göra ett fält efteråt. När jag var på väg in med den andra kom Zilke plötsligt, som från ingenstans, och ville va med. Och det var toppen (tyckte matte) för då blev det ju t o m lite passivitet - Zilke fick nämligen hjälpa mig ta in fältet. Det slutade med att alla var nöjda och glada!!
   
15/4

Solen har återvänt - idag fick vi faktiskt lite vårkänslor trots all snö....!!!!!

 

     
 
   
14/4 Nu måste jag bara få fråga......Hur mycket snö finns det i himlen??
Inatt har det kommit 1 dm nysnö.... IGEN! Så det kanske är slut nu.... eller?
Och snöskottning är bland det värsta jag vet. Då sitter jag som en pinne mitt på gården och vet inte vart jag ska ta vägen. Man vet ju aldrig vart den där Snöbjörnen ska fram - man måste alltid va på helspänn, så att man snabbt kan flytta sig. Jag gillar inte riktigt såna där, oberäkneliga typer!!!
Vi trodde ju faktiskt att vi skulle böja träna på riktigt snart - vi i HS! Men vi kör fortfarande på tu man hand med lite stadgeövningar och inte-tjuva-övningar - båda med blandat resultat. Matte ger snart upp hoppet om mig - som hon gjort så många gånger förr ;-)) Men hon vill ge mig den här sommaren också söger hon! Kanske, kanske får vi åka på träningshelg i början på juni - hoppas det blir så!
   
13/4

Perfekt dag för snöänglar!!

 

   
  Det har varit skidutflykt idag också - himla kul att springa loss!! Idag såg jag en massa mård-spår också - men ingen mård. Sen har jag kommit på att det måste finnas miljoner möss eller råttor eller vad det nu heter - Det finns i alla fall massor av spår efter dem! Men de kanske bara springer runt, runt - det kanske är samma mus som varit överallt....??
Undrar just om vi vovvar kan få sork-feber förresten? Det måste jag nog kolla upp tror jag.

Vid elden blev det smörgås-sök. Och nu har jag kommit på varför jag får leta min mat när vi ska fika! Dom - husfolket alltså - vill helt enkelt inte att jag ska sitta och glo när dom själva fikar! Listigt va - och jag går på det varenda gång! Efter lite jobb får jag ju lite fika i alla fall - så jag klagar inte.
   
12/4

Ingen vår i sikte........!!

 

     
  Kolla va vi har mycke snö! De e inte klokt det här! Söderut tränar polarna jakt för fullt - säkert i vatten också! Men vi åker skidor vi - enda chansen att vara ute i skogen. Tur att vi är födda Norrlänningar, annars hade vi säkert brutit ihop vid det här laget. Men vi kan t o m tycka att det är riktigt mysigt. Som idag t ex - det blev en jättehärlig tur i skogarna runtmkring och husse kom med skotern och bjöd på fika!
     
 
   
10/4

O Herre Gud - Husfolket håller på att ta dö på mej!! Nu tycker dom synd om mig för att jag börjat jobba, så nu är det lååååånga prommisar och skoter-spring i massor som gäller. Dom fattar helt sonika ingenting. Det är sällskap hemma i soffan jag vill ha - inte springa omkring som en galning. Nä, det där med motion har jag inte så mycke till övers för - det kan jag lika gärna vara utan!
Har förresten precis kommit hem från ett skoter-spring och tungan hänger till knäna. Men det beror nog mest på att jag busat med Collie-pojkarna, som plötsligt dök upp från ingenstans. Det var riktigt kul!!

   
6/4 Får jag presentera min nya kompis Max.......!!!
 
     
 
     
4/4 JaHa, då var man tillbaka på ruta 0 igen då!!! Oj, vad livet går upp och ner. Aldrig får man vara riktigt säker på nånting.
Vad som hänt?? Jo, husse har börjat jobba igen och jag har fått tillbaka tjänsten som vaktmästare här hemma! Nu är det slut på fri-dagarna! Och det är slut på allt skoter-springande och alla eldar i skogen och alla mys-stunder vi haft husse och jag. Oj, oj, oj - va´ det är synd om oss!!!
Nu är det "det verkliga livet" som gäller - ARBETE. Jag vaktar huset på förmiddagarna och husses bil på eftermiddagarna. Sååå onödigt - vi som hade det så himla mysigt. Men, men vad gör man....??
Dessutom har vi satt eld under rumpan på matte - hon som är så ofantligt morron-trött! Nu får hon minsann stiga upp och ta ut mig på en rejäl morron-prommis. Det behöver jag nämligen innan jag börjar jobba - man måste ju komma igång för att bli alert!! Hon tycker också att det är bra, när hon väl vaknat - men det tar en hel del många kaffekoppar innan dess. Men när vi väl kommit ut har vi det bara mysigt - faktiskt! Igår morse t ex såg vi en räv och dan innan dess fick jag leka med en jättekul cocker-pojke.
Det får väl funka det här också - även om jag tyckte det var mysigare att vara arbetslös - men jag tycker väl fel antar jag för alla vill ju ha ett jobb säger Reinfeldt. Så förmodligen ska jag vara jätteglad nu. Men det känns ju liiiiiite svårt ;-))
 

Tillbaka