Små händelser och vad vi tränar på....      april 2009 

       
  30/4 Valborg - toppenväder = rensa upp ute på tomten!!
Jag kanske inte hjälper till så mycke, men jag håller i alla fall reda på alla handskar, som ligger slängda lite hur som helst.

Igår var det HS-träning. Kul, kul. Vi var 9 vovvar som kämpade på med markeringar och linjetag. Ganska långa avstånd men inga större svårigheter! Vi är fortfarande begränsade av snön, men det blir fler och fler snöfria plättar.

Ikväll är det ju sån där smällarkväll, så vi håller oss hemma och hoppas på att grannarna åker bort!!
Vi ska visserligen elda en liten brasa, men det får bli tidigt innan alla andra kommer igång.
Gu va knäppt att va smällrädd!! Jag - stora damen!!! Jag är ju inte skotträdd, så man kan ju undra. Det kanske finns nån där ute som vet nån bra terapeut - nån man kan snacka med om såna här fobier....!!??

Ha nu en mysig Valborg!!
   

Här tog vi en liten puss-paus!!

   

       
  26/4 Vi har fått vårkänslor...... jipiiiiii!!! Snön försvinner i en rasande takt!
Men vi har inte varit ute och njutit särskilt mycke för husfolket har målat och snickrat hela helgen. Nån prommis har det väl blivit - men inte alls som jag är van. Och - bara för att jag skulle få göra nåt blev det ett litet sök på tomten och trippelmarkering på prommisen. Idag hade jag full koll på alla tre, fast de låg i otroligt risigt till..... Det föll matt i smaken, kan jag säga!!!!
     
   

Kolla husse vicken fin pinne jag har...... kan vi inte busa lite????

   

     
   

     
   

     
   

     
  22/4 Äntligen har vi dragit igång HS-träningarna! Vi var ett glatt gäng på sju vovvar som träffades. Det blev en liten mjukstart ikväll - men kul var det!!! Lite svårt att hitta barmark bara. Men till slut hittade vi i alla fall en liten, liten plätt som fick duga.
Tanken var ju att vi skulle vara i en grusgrop, där det körts mycke skoter - men t o m skoterspåren hade smält idag. Vi har nämligen haft riktigt varmt.
Till mattes stora förvåning var jag riktigt lugn och skötsam, fast det var första gången - det bådar gott för framtiden.
     
  19/4 Nu skäms vi nästan lite - i alla fall matte - för vi skriver ju inget på den här sidan. Vi har aldrig nåt att berätta nuförtiden, vi gör inget speciellt. Men, det kanske blir nu framöver, för idag har faktiskt HS haft upptaktsträff och på onsdag börjar vi träna tillsammans med gänget igen. Så nu kanske det blir nån ordning på det här med träning....!!!
     
    Annars består mitt liv mest av målarpytsar tycker jag..... det har varit mycke av den varan på slutet - hoppas renoveringshysterin går över snart, så dom har tid att bry sig om mej lite mer.....
   

   

Jag har skaffat ny frisyr i alla fall - synd att det inte var nån utställning i helgen ;-)

   

   

 

  13/4 Tänk, att solen kom till oss också - vilken underbar dag
     
  12/4 Ja, då var snart påsken avklarad också - bara en ynka dag innan allvaret tränger sig på igen!
Vädret blev visserligen inte som vi tänkt - vi har INTE suttit och eldat vid sjön en enda gång. Vi fick visserligen se solen en liten stund idag, så då blev det en snabbfika ute.
Men vi har ju förståss varit ute en hel del i alla fall - det måste man när det börjar våras. Och att det våras, det vet vi - för vi har faktiskt sett svanar nu i två dagar!
Igår satte vi ut några gäddsaxar och visst - vi fick upp tre små "snölor"! Vår sjö vimlar av såna där odjur. Dom fick bli räv-mat! Rävarna behöver säkert också lite extra mat så här års!
Men, om jag nu ska va ärlig och berätta hur jag egentligen mår - så är jag faktiskt lite deprimerad.......... ganska trött. Hade ju helst sett ett helt gäng grabbar att fjanta för, men när dom lyser med sin frånvaro så är det inte kul.
Matte försökte rycka upp mig igår med lite target-träning, som jag annars tycker är hur kul som helst, men de va ingen höjdare.......
     
   

   

Vaddå äcklig???? Duger möjligen att rulla sig på......

   

     
  10/4 Dagen idag har ägnats åt lång-lång-prommis och vedklyvning i ett surmulet, snöigt påskväder. Och jag har varit lite halvsur på matte!!! För igår eftermiddag var hon otrogen......jätte-otrogen! Hon var ut och provåkte "slädhund" och jag fick sitta i pulkan och agera följe-skoter! Vilket påhitt! Men hon tyckte ju naturligtvis att det var kul och det hade jag säkert också tyckt, om jag fått springa! Fast då menar jag ju inte dra förståss - utan bara springa bredvid! Nä, det där dragandet överlåter jag gärna till andra.... Dessutom hade hon mage att oja sig över "vilka fina hundar" det var!
Så här såg det ut i alla fall...... från "my point of veiw"!!
       
   

       
   

       
   
       
   

  Glad Påsk!!!

 

        

   

     
  5/4 Nu börjar vi få riktiga vårkänslor - dax att se över nästa vinters behov av ved! Det är vad vi i Norrland kallar vårkänslor;-) Vi har släpat hem några nyhuggna björkar, så nu är nog påsk-helgen räddad också ;-) Då är det kapning och klyvning som gäller.....!!
Björkarna har vi fått av Nadjas husfolk - så det betydde ju att jag och Nadja fick träffas idag. Hon löper också, så vi ägnade oss mest åt att rida på varann......
Och apropå löp, så har faktiskt två kavaljerer tittat förbi idag - men det blev inge!!!
     
   

     
   

     
   

     
  4/4 Oj, oj, oj - idag har jag fått mitt lystmäte att pussas tillfredsställt!! Tre tjejer från Kiruna hälsade på MEJ! Jo, jag är helt säker på att det var mej dom hälsade på för jag fick pussas och gosa med alla tre!!!
Däremot blev det inget frissande, för mattes "handler" - hör o häpna - godkände klippningen. Det trodde jag aldrig. I och för sig kanske hon bara sa det - hon tyckte kanske att det dög, så här till vardags. Jag ska ju inte på nån utställning eller nåt sånt där tjafs.

Det var bara en sak som var fel idag och det var att lilla Alta inte var med - herre gud, va de var länge sen jag träffade henne. Hoppas det blir lite oftare nu när Kiruna-borna börjar leta sig mot kusten igen för diverse aktiviteter.
       
  2/4 Ibland ska man ju ha tur också.....
Och ikväll hade husfolket spender-byxorna på sig när vi var på stan.
Först fick jag en sprillans ny BIA - en svart, jättesnygg!!! En sån där jag kan tjuvsova i utan att synas (nästan). Till den fick jag en mjuk dyna också - ska bli skönt att nana ikväll. Men egentligen var det ju inte mer än rätt att jag också fick nåt, för husfolket har köpt en massa nya grejer till nya sovrummet. Och - naturligtvis - skulle ju min bädd också "passa in"......

Men det bästa av allt - det slank med ett bauta-ben också......Jättegott! Så nu måste jag tugga vidare....... tjingeling!!!
     
  1/4 JaHa, då har snart den här dagen gått och jag har inte blivit lurad - inte vad jag vet i alla fall. Dom jag bor hos har ju ingen humor.... jag har väntat förgäves hela dan!
Själv kom jag inte heller på nåt bra. Men när jag tänker efter så lurade jag nog matte liiite i morse..... Stannade och åt på nåt smarrigt, som hon trodde var häst-bajs och det har hon slutat bry sig om vid det här laget. Men det var inte hästbajs - det var hår - mycke hår - från nåt djur. Hon upptäckte det efter ett tag - men då var det ju redan för sent.....
Tror nog hon kände sig lite lurad då!! Hon fick ju inte bli förbenad - det brukar hon bli när jag äter hår eller får-ull!

Som om det inte vore nog med löpet, så har jag fått mjällkvalster också - usch o fy!!!! Jag har visserligen inte fått diagnosen av nån veterinär, men matte tror sig veta! Så nu är huset sanerat och jag besprutad. Vi får väl hoppas att dom små liven vantrivs nu och ger sig av. Man känner sig ju som pest-smittad och inte får jag träffa några polare heller....!!
     
   

 

Tillbaka