Små händelser och vad vi tränar på....      april 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

   
1/5 Pust...... va skönt! Det blev nästan inga smällare! Men jag tog det säkra före det osäkra i alla fall och parkerade nere på toaletten. Man vet ju aldrig va som kan hända såna här kvällar.  Men särskilt skärrad var jag i alla fall inte.
Och den där lilla Syrra - hon verkar helt obekymrad om det mesta - tur är väl det. Så jag hoppas ju nästan att hon ska få mig att förstå att det inte är nå farligt. Hon har ju lärt mig gräva på gården, då borde hon kunna lära mig det också. Än är man inte för gammal att lära sig nya saker....!! Bara det inte blir tvärtom - det vore inte så lyckat.....
   
30/4

Här flamberas det med höga lågor!!

 

  Vi håller oss hemma och hoppas att inte grannarna ska skicka iväg en massa fyrverkerier. Jag gillar ju nämligen inte det. Men än så länge har det varit lugnt. Det är ju uruselt väder, så det kanske dämpar skjut-lusten en aning. Det smäller bara på avstånd än så länge, så källaren får vänta........
   
28/4 Nu kommer vi från en skogsvända igen.... men det är svårframkomligt, för det ligger fortfarande mycke snö i skogen. Syrra tycker i alla fall det är jättekul med de bara fläckarna och nu har hon äntligen fått kolla in lite lingonris. Matte gör lite små övningar med henne när vi är ute, men jag måste ju säga att det går långsamt framåt...... om det nu går framåt över huvud taget???? Själv är jag fullt sysselsatt med att leta hästskit och som tur är finns det nästan överallt där vi går..... smaskens!!!
I måndags var det ju Syrra-träning, men den här gången fick jag också följa. För min del blev det lite riktningsövningar..... Vi kör alltså fortfarande med uppvärmning! Men det kanske är lika bra det, för nu har jag börjat löpa också, så lite seg är jag allt!!
   
25/4 Picnic i det grön-vita! Vi lyckades hitta en liten barfläck idag, där vi satt o myste....... Eller myste o myste...??? Vete väl sjutton om Syrra myste, för hon blev helt tossig när jag o matte skulle träna - inte bra!!
Men vi struntade i henne och körde faktiskt ett riktigt bra tecken-pass..... Lite minns jag allt, fast det är över ett halvår sen sist. Kul var det o matte tyckte det gick ganska bra!
   
 

   
 

   
 

   
 

   
24/4 Idag har det varit ganska trist, om jag får säga min mening. Husfolket har putsat fönster - va de nu ska va för mening me de???? Vi når ju ändå inte upp, så vi kan kolla. Men dom gör visst de. Syrra o jag har roat oss bäst vi kunnat - men mest tagit det lugnt.
Efter allt putsandet blev det visserligen en prommis med lite övningar inlagda. men vaddå - jag vill ha mer!!!!!
Sen la matte ut en sån där konstgjord blomma på tork ute på bron - hon hade sköljt bort dammet på den! Gissa vad som hände med den - jo den hamnade direkt i Syrras hobbylokal, totalt söndertrasad i små, små blad.... Å inte mej emot, jag skvallrade inte....
   
21/4 Precis hemkomna från skogen, där snön börjat försvinna på sina ställen - toppen!!

Först fick jag en cykeltur och sen sammanstrålade vi med Syrra o matte i skogen. Då hade Syrra redan fått prova på ett litet sök, som enl matte gick si-så-där........ men, men - alla är vi barn i början!! Förutom jag då förståss, för jag fattade galoppen direkt - det kommer jag så väl ihåg ;-)
Själv fick jag göra en dubbelmarkering, som gick jättebra...... men, vaddå, ingen hade väl trott nåt annat.....eller????? Månntro det var mjukstarten inför kommande träningar?
I måndags var Syrra på egen träning med klubben igen!! Då hade visst en apportering gått bra i alla fall ...... alltid något!
   
18/4 Måste bara visa Syrras hobbylokal.....
Hon använder bron för att samla på alla möjliga små grejer. Sen ligger hon där o flyttar omkring dem o pysslar om dem!!??  Den här pläden dammas av minst ett par ggr/dag, men det tar bara en kvart, så ser det ut så här igen!!! Konstig hobby!
Men hon har lärt mig nåt kul också - till husfolkets stora förtret! Vi gräver och sliter upp björkrötter ur jorden..... Vår tomt kommer inte att bli sig lik framåt sommaren - vi har redan fått till en hel del gropar.....
 

  Idag var det meningen att Doriz o jag skulle träna - men det blev inget av det. Ingen vågade sig ut på nån skogsbilväg efter all snö vi fått i natt. Så det blev det gamla vanliga i stället - prommis!!! Det var synd, men snart ska det väl andå bli av, hoppas jag......
I morron är det väl Syrras tur - IGEN! Det har liksom blivit så att måndagsträningarna är vikta för lillan. Men, det är väl så att dom är lite för enkla för mig....
   
 

Så här såg det ut hos oss i morse - riktigt aprilväder! Hoppas nu att den nya snön tar med sig all den gamla - fort som bara den......

 

   
13/4 Igår kväll blev jag RIKTIGT sur, kan jag säga..... Matte tog på sig skogsbyxorna, packade dummisar, vattenflaska o bollar = träningsgrejerna!!!. Men, vad hände? Jo, jag, min stackare fick minsann stanna hemma..... inne!!! Hon fick visserligen ta i med hårdhandskarna innan jag fattade vad som var på G för jag brukar ju ALLTID få följa och jag försökte in i det sista att komma ut genom dörren. Men, där fick jag tji - blev ordentligt (och då menar jag ordentligt) tillsagd och sen tog hon med sig lillskiten och åkte. Fy, va orättvist!
Som tur är har jag en hygglig husse, så han tog ut mig på en cykeltur i alla fall. Men sen satt jag på bron o väntade, o väntade! Till slut kom dom hem och då visade det sig lillan visst hade skött sig riktigt bra, till råga på allt. Jag trodde ju naturligtvis inte att hon skulle göra det, så att jag skulle få följa i stället för henne nästa gång. Men, men det blir aldrig riktigt som man tänkt sig......
   
10/4

Jag sköter godis-kuben - Syrra går bakom och hoppas att jag missat nån go´bit....., vilket jag ju naturligtvis inte gjort!!

 

   
 

Syrra njuter i fulla drag av ett preparerat märgben

 

   
4/4 Vilken dag vi haft - sol från klarblå himmel!!!! Vi har varit nere vid sjön hela dan och det visade sig att Syrra älskade den typen av uteliv..... bara ligga o gotta sig i solen! Hon är en riktig braskudde, kan jag upplysa om. Själv är jag rastlös och vill att det ska hända saker o ting, men Syrra hon bara myser..... På korten har hon visserligen fullt upp med en dyna, men det var bara en tillfällig uppryckning.
När vi nu lär känna varandra mer visar det sig - precis som vi trodde - att jag o matte har ungefär samma personligheter - rastlösa och vill att det ska hända saker. Syrra o husse är sååååå nöjda med att "lukta på blommorna"..... det kanske blir riktigt  bra i slutändan!
   
 

 

Mallig Syrra, som visar sitt fynd......

 

   
3/4

Påsken går vidare och vi bara latar oss o har det bra.....

 

 

Syrra med en äggtoddy framför näsan.... Hon tjuvsmakade lite ;-)

   
2/4 Äntligen har vi fått lite vårkänslor här i norr också. Takdropp och sol - jättemysigt och snön smälter med en väldans fart.  Vi har eldat vi sjön och Syrra o jag somnade till slut framför brasan - helt utmattade efter en hel dag ute i friska luften!
Husse tog t o m fram cykeln, så att Syrra skulle få bekanta sig med den. Hon är ju alldeles för liten för att börja cykla, men vi gick i alla fall omkring på tomten och jag visade henne hur kul jag tycker det är.....
 

   
 

Tillbaka