Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - april 2011

 

   
28/4

Nytt spår för Syrra, med lite mindre blod och mindre vind. Det gick mycket bättre, även om det stundtals var lite zick-zack ikväll också. Men det går åt rätt håll, om man säger så.

Efteråt fick jag ett efterlängtat fältsök - ett grunt ett! Och ikväll måste jag säga att näsan var med - full rulle och tvärstopp vid vittring! Jag fick faktiskt beröm.....!!!
En fadäs blev det dock - men det skyller jag helt och hållet på husfolket och faktiskt så håller dom med. Fältet låg väldigt nära Syrras spår - så när jag inte fick nys på den sista apporten direkt tog jag hela spåret en vända.... fort var det gjort när man inte hade nån stoppkloss längst bak i en lina. Inte bra, men som sagt, det låg nära till hands!! Undrar just om dom lärde sig nåt???

F ö kan jag meddela att Syrra löper nu..... Det var 9,5 mån sen sist, så det var väl dax! Nu förväntar vi oss herrbesök här hemma, så det gäller att hålla ögonen öppna och jaga bort ev friare....

   
26/4

Premiär-spårning för Syrra idag! Nånstans trodde vi ju att konsten att spåra älgfötter skulle ha landat under vintern. Men det var som att börja på ruta 0 igen. Som en zick-zack-maskin över hela spåret, men till slut var ändå klöven i hamn av nån lustig anledning. Ja-ja vi får väl försöka igen....
Däremot är hon en "Fena" på att fånga råttor och lukta sig till allehanda skit och äckel ute i naturen, så näsan är det nog inge fel på. Men när det gäller spårandet, så kanske det helt enkelt beror på dom som håller i linan??? Mycket troligt!

   
25/4

Härligt att träna när allt funkar! Idag var en sån dag :-) Både Speja och jag skötte oss fin-fint. Och som grädde på moset blir ju alla glada och nöjda då - man behöver inte utstå en massa tjat o gnäll från tanterna....

   
23/4

Sommar i Boden - skitvarmt!!! Och vi har varit på "riktig" träning idag! Det kom t o m folk o hundar från Kalix - inte illa!! Man kände sig ju riktigt hemma, Kalix-bo som man är från grunden.
Det var en bra träning med både linjetag, markeringar och närsök - vi hoppade fältsöket.
Det gick väl som vanligt - vissa saker jättebra, andra åt he-e!! T ex så hade jag stoppat fetvadd i öronen. Det visste ju inte matte, men hon blev varse efter ett tag...... inte bra!!!!

Väl hemma blev det frisering - här ligger jag på kö..... Jag fick som vanligt plats nr 2 i kön! "Tack för att du väntar - du kommer strax att bli omhändertagen" o s v, o s v!

   
 
   
21/4

Jag är faktiskt glad att jag lever idag..... ni skulle sett vilken vurpa jag gjorde på träningen igår, oj, oj, oj! Gamla Ida är nämligen tillbaka nu, så igår var det 100 knyck som gällde. Och - som ett under - har jag inte ont nånstans idag, så det är bara att fortsätta kuta!!
Vi hade en riktigt bra träning igår och det mesta gick jättebra...... det fanns väl lite mer  att önska av vissa saker, t ex fotgåendet. Men jag var hur taggad som helst. Tycker faktiskt att matte måste ha överseende med det!!
Sen fick Lillan göra fält också - hon fick ju äran att vara med stor-tjejerna och träna igår - det är inte vanligt. Efter tips från coachen så fick dom faktiskt till det riktigt bra. Tack Maria - dom ska visst prova det där fler gånger!!

   
20/4

Igår var det dax för premiärdopp för Syrra! Hon och husse cyklade upp till en översvämmad å, där hon fick kyla ned sig lite...... Men, det bästa av allt var nog att hon faktiskt inte alls hade nåt emot att åka ut och cykla ensam..... utan mig, alltså! Både matte o jag var helt säkra på att hon skulle vägra - men det gick visst jättebra!
På dan var vi ut och tränade lite barmark....... eller vi och vi!!! Än en gång var det Syrra som fick ha roligt och jag fick titta på. Jag förstår inte hur det blivit..... undra om dom tänker pensionera mig? Syrra fick faktiskt göra två fält och hon tyckte det var jätteskoj - även om jag nog tyckte att det fanns mer att önska av själva jobbet..... Men ingen frågade vad jag tyckte, så jag höll god min! Vi hade i allafall jätteskönt i solen och på barmarken!

   
17/4 Snart påsk...... vi väntar på våra godis-ägg!
   
 
   
  Idag fick vi verkligen vårkänslor - snön har förbytts till vatten.....
   
 
   
 
   
 
   
13/4

JaHa - nu börjas det....... Igår var vi på träning igen, eller INTE-träning rättare sagt. Usch o fy så himla trist! Inte röra, inte, inte, inte........!! Och eftersom jag är så himla snäll, så gjorde jag förståss inte det heller! Tur att det var med en jättemysig golden-tjej med mycke fart o glädje, så det i alla fall var kul att titta på..... Hon tyckte verkligen att det var hur kul som helst med fält - precis som jag skulle gjort ;-)
Sen e jag ju lite seg o sliten i kroppen också - så det var nog mycke det som gjorde att jag inte fick springa nånting. Men förhoppningsvis är det just bara det jag är - sliten alltså, så att det går över fort och jag blir gamla vanliga Ida igen, som ger järnet i alla lägen....

   
 
   
10/4

PS!
Hade ju tänkt berätta att Syrra ibland praktiserar som Servicehund - eller vad det heter.
När vi var o tränade, passade husse på att ta med henne till farmor o farfar igen. Hon tycker det är jättekul att träffa alla "gamlingar" och för att inte säga vad de tycker det är kul när hon kommer. Igår fikade hon med dem och det slank visst ner en o annan kaka.....
Sist hon var där var det t o m en gammal farbror som pratade med henne - alla säger att han inte kan prata i vanliga fall ????
Det är visserligen inte tillåtet att komma dit om man är hund, men ingen verkar tycka att Syrra är en hund..... ingen säger då nånting i alla fall!!

   
10/4

Äntligen fick jag åka iväg på träning med "gamla" gänget! Lite ringrostig måste jag väl erkänna att jag var...... men vaddå - det var ju evigheter sen sist! Sen blev vi lite ömma i fötterna också, för vi fick minsann springa på grus hela tiden!!
Det blev linjetag med och utan störning och stopp på håll. Försökte oss på en ny övning också där vi fick äta en massa godis ur en hink innan stoppsignal..... ja, ja - låt dom hållas - det var ju gott i alla fall. Jag t o m rapade efter ett tag - men om jag blev bättre på stoppsignalen vete väl sjutton...

   
  Duktiga Speja jobbade......
 
   
  .......... Doriz o jag tittade på!
 
   
7/4

In i dimman, sa vi - sen drog vi ut på sjön!! Kändes som att gå i ett mjölkpaket (har visserligen aldrig gjort det, men jag tror det är samma känsla). Turligt nog blev det spår efter oss i den lilla snö som är kvar, så vi var aldrig oroliga för att hitta hem. Men annars kan vad som helst hända när vi är ute - vi har faktiskt gått vilse på sjön förr!! Man hittar ju förstås alltid hem, men kan bli ute mycke längre än tänkt.....
Vi gick till "vår ö", som vi inte såg förrän vi faktiskt var där.... ganska häftigt! Men annars dök inget spännande upp i dimman - vi var nog helt ensamma på sjön, kan jag tro!

Gäller att passa på att vara på isen så länge det går och detsamma gäller skoterspåren - igår hittade vi ett som höll jättebra! Men det är nog bara en tidsfråga nu innan man måste börja använda vägen - och de e ju skittrist, då måste man ju gå i koppel och det är inte nåt som vi förespråkar. Nä - fram för fria hundar!!

Sen blev det premiärcykling på kvällen.... verkade faktiskt som om Syrra gjort det förr!!?? Men jag tror nog att hon mådde lite dåligt, för hon fick springa bakom mig och det är inte hennes stil - hon vill till varje pris vara FÖRST! Men tji fick hon, igår fick jag vara störst, bäst och vackrast!!

   
2/4

Vilken tråkig dag..... Det enda vi gjort idag var att springa lite skoter på morron. Sen har husfolket haft fullt upp med andra saker. Vi har visserligen fått vara med hela tiden, men ändå.... ska det vara på detta viset????

   
1/4

Apelsinrast vid en radiomast efter lite konstupplevelse enl nedan...
Men - naturligtvis var det ju ingen sån där mysig rast.... Matte hade kastat ut dummies runt om oss, som vi inte fick ta.... taskig hon är! Men vi fick ju lite apelsin i alla fall!

   
 
   
  Månntro detta är ett April-skämt???
 
   
 

Den här "installationen" hittade vi i skogen - mitt ute i ingenstans......????? Matte tyckte faktiskt att det var lite läbbigt (om det inte syns, så är det kvinnounderkläder och sjalar!!!). Hon visste inte hur hon skulle tolka det..... men till slut bestämde hon sig för att det nog är ett försök till skämt - om än dåligt!!

   

Tillbaka