dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok april 2012

 
30/4 Dagen till ära har Syrra fått sig ett bad. men det var väl kanske inte så lyckat - hon ser just nu ut som nån blandning mellan Lapphund, New Foundland och Rhodesian Ridgeback!!! Tur som sjutton att hon inte skulle på utställning i alla fall. Men hon luktar som en prinsessa!!
Och nu har skotern bytts mot cykel, kan vi berätta. Men ett är då säkert - det är mycket kuligare att springa skoter!
Nu hoppas vi på en smäll-fri kväll och önskar alla en mysig Valborg!
   
29/4 HS-träning idag - och vi lyckades hitta en hel del barmark! En solig, lugn och avslappnad träning. Och jag fick följa - tjohoooo!! Dessutom fick jag göra ett fält, som visserligen snabbt var överstökat, men bara att få göra det var ju en höjdare. Syrra fick markering, linjetag och närsök och skötte sig betydligt bättre än sist.
 
Förmodligen sista snöängeln för i år - lite trist tycker nog Syrra, som älskar snö...
 
 
Isen har börjat bli blå på sina ställen, men så sent som i morse var vi på isprommis, så än håller den...
 
   
27/4 Regnet står som spön i backen..... Månntro att nån där uppe ändå tänkt att snön ska försvinna nu?? Tror nog att vi tar det lite lugnt idag - kan inte gå på ängarna, inte på sjön och på vägen är det bara lerigt... Vi kanske tar bilen idag??
Nåväl - igår var vi på en blöt HS-träning med några få barmarksfläckar - blev väl inte så himla mycket gjort. Men det viktigaste av allt - JAG fick följa med i alla fall. Kul att se lite andra vovvar nån gång.
Däremot blev jag besviken på Syrra! Nu har jag ju hört matte säga att "hon har blivit så duktig" ett antal gånger, men jag såg då ingenting av det.... Hon visste ju inte ens vad stopp-signalen betydde igår - illa, illa! Det här betyder mest trolilgt att jag blir lidande. För antagligen ska väl matte lägga ännu mer krut på henne nu framöver....
Nu ska vi i alla fall ta helg, vare sig det regnar eller inte. Hoppas innerligt på att våra grannar inte tänker skjuta raketer hela helgen..... Ha en bra helg!
   
26/4
Så här ser det ut där vi promenerar..... snart Valborg och nästan all snö är kvar på ängen
 
   
 
Förra året - den 17:e april - såg det ut så här på samma äng...
 
   
22/4 Då var den här veckan slut också! Och snö har vi så vi klarar oss - det går fortfarande bra att åka skoter på sjön. Vi var ute så sent som i morse. Men det börjar bli lite svårt att gå på ängarna nu, så snart är nog snön ett minne blott även här uppe.
Idag har det varit HS-träning för Syrra. Dom håller på med sina tecken och stoppövningar och det går visst riktigt bra..... Man hör oftare och oftare att matte tycker hon är duktig - å de e ju kul.... Själv får jag väl leva på de där träningstillfällena jag fick när Syrra var i fjällen....
   
18/4 Äntligen har min Syrra kommit hem......det var en höjdare, jag blev alldeles till mig i trasorna - gud vad det var kul att se henne igen!! Och detsamma verkade hon tycka - hon formligen tjöt när hon kom in...... med en foppa-toffel i käften - förstås!
Alltså är det som vanligt här hemma igen - vi har sprungit skoter och mojsat i soffan och tycker att det är väldigt skönt när alla är samlade igen!
Här några kort som visar att hon nog haft det ganska bra där uppe.......
   
 
Som en liten Diva i mattes "säng"...
 
 
Ark-vakt
 
 
Månntro dom fått kontakt med nåt högre väsen....???
 
 
Båten var visst favvo-platsen
 
 
Ute o fiskar (Psst - det blev 2 rödringar till slut)
 
 
Kolla - hon fick märgben också! Det fick minsann inte jag här hemma.
 
 
Kvällsnöjet
 
 
Visst ser hon ut att må ganska bra här???
 
 
Hon ser visserligen inte ut som en flat.... men nån gång ska väl hon också till frissan antar jag.
   
15/4 Vicket skitväder!!!!!!!!!! Vi hade svårt få upp dörren när jag skulle ut å pinka! Måste ha snöat hela natten. Jäkla osis, när jag nu skulle få följa på HS-träning idag - eftersom Syrra fortfarande är borta. Jag hade verkligen sett fram emot det - men matte är så himla feg, så hon vill inte ut o köra lillbilen i den här snögloppen.
Vi hade nog bekymmer igår när vi åkte på små skogsbilvägar, som egentligen inte var några vägar utan mest hål..... Och idag ser man ju inte ens hålen.
Så vi får väl försöka roa oss bäst vi kan - men jag undrar just var vi ska promma idag??

Herre Gud vad jag längtar efter Syrra, ska ni veta.... Det är ju hur trist som helst här hemma. Men i morron kommer dom nog hem...... hoppas på det i alla fall. Dom har ju sol där uppe, så jag kan ju förstå dom lite, lite grand.....
 
Svindyr röding.... enda fisken dom fått på en hel vecka!!!
Vi kanske måste stoppa upp den.....
 
   
13/4 Fredagen den 13:e - men vem bryr sig?? Inte jag i alla fall!
Jag kan meddela att jag mår mycket bättre idag - jag bajsade ut ett rejält korvskinn, så det kanske var det som stökade till det och inte som jag trodde - att det var Syrra.
Vi har varit på en mega-lång prommis i härligt solsken och sen fikat ute i solen - vilken dag!!
Åsså har jag blivit frissad - så nu ser jag nästan ut som en flat igen. Vi ska visst putsa till lite mer sägs det - för som vanligt har hon haft för brått, så det sticker ut lite tofsar här o var.

Vi har fått flera kort från fjällen. Dom är inte så bra, men jag sätter in ett par i alla fall. Det verkar som om dom har det riktigt mysigt där uppe, även om det varit taskigt väder och fisken inte velat nappa... Dom blir borta hela helgen - trist!!
   
 
Här ligger Syrra i mattes "säng" - där har hon aldrig fått vara förut, så nästa gång lär det bli slagsmål om den bädden. Den är nämligen alldeles för smal för två,,,,
 
 
Rast o vila ute på träsket....
 
 
Syrra sitter på "tomten" och kollar in fiskare....
 
   
12/4 De här va inge kul.... nu har jag tappat aptiten också!! En flat som inte äter - då kan man ju börja undra om det är nåt allvarligt fel. Men jag tror det beror på att inte Syrra är hemma.... vadå - de e väl inge kul att äta ensam. Det tycker inte matte heller, så de så!!
Vi har i alla fall varit till P 49 och gått omkring på stridsvagns-vägar.... Där gick det riktigt bra att gå. Men eftersom jag var så himla slö blev det inte så mycke träning - bara lite stopp o tecken! Och när vi gjorde det var det ju kul - då glömde jag bort att jag var slö en stund. Men sen har vi hälsat på Zilke och där låg jag för det mesta under köksbordet - och det kan jag säga, det är inte likt mig!
Nä, nu tycker jag faktiskt att Syrra får komma hem snart, så det blir nån ordning på torpet....
   
11/4 Men fy va trist det blev när Syrra tog semester..... Jag blev då helt handlingsförlamad - ligger för det mesta, förutom när vi är ute.
Som tur var höll matte sitt löfte redan igår, så jag fick i alla fall göra både fält, linjetag och markeringar - inte illa alls! Men med vädret vi har nu vill vi faktiskt helst vara inne - både matte o jag - så det blir inte så långa stunder vi roar oss.
Får väl se vad vi hittar på idag - men jag har en känsla av att matte hamnar vid datorn och då blir soffan automatiskt min plats i livet - vad annat kan man göra???
   
9/4 Då har man överlevt ännu en påsk.... vilket väder vi haft - oj, oj, oj. Vi har tillbringat den mesta tiden utomhus och mått alldeles förträffligt.
Idag har Syrra dessutom fått vara på HS-träning, som visst gick riktigt bra - dom kör med sina tecken åt alla väderstreck och det börjar sitta riktigt bra nu. Det var hon och Tazza som träffades idag - de andra firade förmodligen påsk! Själv låg jag hemma på tältsängen o solade med husse under tiden.
I morron åker Syrra till fjällen...... hon ska på semester, sägs det. Undrar just vad det är hon skall ha semester från - månntro det är mej??? Ett är då säkert, jag kommer att längta jättemycket efter henne - kommer att bli jättetrist. Vem ska jag busa o pussas med nu då, hade dom tänkt sig??? Matte har i alla fall lovat att vi ska träna lite bara hon och jag, så det kanske blir bra i alla fall - man kan ju alltid hoppas.
   
5/4 Påsken började ju riktigt bra - över förväntan t o m!! Doriz kom och hälsade på - och det hade i och för sig räckt med det - men hon gav oss ett påskägg också - de ni!! Fullt med små hundben, var det och dom var goda som bara den.... Vilka kompisar man har!
Utöver det har vi skotrat, suttit ute i solen, prommat och Syrra fick sig lite teckenträning också. Nu är vi så nöjda.... ligger i soffan o käkar påskäggs-godis!!
 
   
2/4 Vilken hääärlig morgon!! Vi lyckades få matte att ta av sig morgonrocken i rimlig tid och ta med oss ut på en prommis på skaren.... Vi brukar nämligen inte hinna ut förrän solen förstört den. Men idag blev det en riktig höjdare! Vi sprang omkring hur som helst och var som helst och t o m tanten kunde röra sig helt ospårat.... mysigt värre!! Släpp fångarna loss - de e vår!!!!
   
1/4

Vilket dåligt skämt - jag fick inte följa på träningen! Jag trodde ju förstås att det var ett aprilskämt när matte sa det, men det var det inte....
Men dom blev inte borta så länge, för det blev visst svinkallt - dom hade ju tagit fram vårkläderna och det räckte inte när snön och blåsten dök upp. Tur för mig!
Men matte var jättelycklig när hon kom hem..... för hon hade sett några 25-öringar ramla på plats - bättre sent än aldrig, får man väl säga.

Innan träningen - när det fortfarande var jätteskönt ute - var vi ute och skotrade på sjön och jag träffade en jättemysig kille, så jag fick ju i alla fall busa lite.... Man får nöja sig med det lilla numera.
Och häromdan när vi åkte ut med skotern var vi två - när vi kom hem var vi tre! Som från ingenstans dök en griffon upp och följde med oss hem - han var också jättekul. Det var nog en fin kille, för han hade privatchaufför som kom o hämtade hem honom sen.....