dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok april 2013

 
29/4 Nu har vi då ingen nytta av matte, ska ni tro. Igår bänglade hon så att hon hasade sidledes utför trappan med ett knäckt (eller vad det heter) revben och en bautastor blåtira på höften som följd. Herre Gud va hon måtte va klantig.
Ni skulle sett henne när hon gick med oss till skogen idag...... som en hundraåring! Och hon är ju faktiskt inte riktigt sååååå gammal - bara nästan!
Det här betydde också att vi blev utan vår träning ikväll - IGEN! Men bara för att slippa gå så mycke på prommisen idag blev det lite markeringsövningar då i stället och det sa vi inte nej till. Dessutom blev det jättesvåra markeringar för oss båda två, men skam den som ger sig - vi redde ut problemen!
 
Vi önskar alla en mysig, smällfri Valborg!!
 
   
28/4 Nu har vi precis missat ett träningstillfälle med HS, men matte tog sig inte tid att åka med oss idag - hon föredrog att göra klart ett rum till i källaren. Och det kan man väl i och för sig förstå. Men hon har lovat oss en skogstur framåt em i alla fall.
Det går ju ingen nöd på oss precis, men nog hade det varit kul att vara med på träningen...... Bara för det tänker jag lägga ut en bild på en heltaggad matte - se sån sil hon har!!!! Jag har knyckt den av Iris och den är från i onsdags när Syrra tränade lite dirigeringar med stopp......
 
   
24/4 Allt är upp-å-ner...... t o m träningen! Den här veckan har det redan blivit två HS-kvällar. Och inte nog med det - vi har tränat på BARMARK!!! Så myyyysigt!
I måndags fick matte för sig att hon skulle trötta ut mig rejält med långa linjetag - men hon misslyckades! Jag var alldeles till mig av lycka och fixade naturligtvis uppdragen...... även om jag nu för tiden gärna arbetar lite på egen hand. Har ju förstått vid det här laget att Själv är bäste dräng. Matte har väl för sjutton ingen aning om vilken väg som är den bästa fram till apporten!
Syrra skötte sig också över förväntan, så alla är nöjda och glada just nu!
   
21/4 Ja, jag säger då de..... här görs det ingen skillnad på helg och vardag - husfolket springer omkring som skållade råttor och bär grejer fram o tillbaka, upp o ner, hit o dit hela tiden. Man kan ju undra när allt det här stå-hejet ska va över?
Idag har vi i alla fall gjort skäl för namnet vakthundar..... Nåt måste man ju hitta på. Det har ju varit riktigt fint väder, så det har rört sig en del folk i omgivningen och det måste vi naturligtvis rapportera..... Man vet aldrig vad det är för tok som är ute.
Och det här med prommisar verkar inte vara mattes högsta prio just nu..... Jo, idag har vi varit i skogen och plaskat i flö-vatten och sett orrar. Igår däremot fick vi finna oss i att vara hemma hela dan. Men då fick matte så himla dåligt samvete framåt eftermiddan så då fick vi göra ett bauta-fält på tomten...... o hej å hå va vi sprang och kul var det, så länge det varade.
   
18/4 Slut torsdag! Skönt säger husfolket, som inte haft det så kul idag - dom har nämligen tagit farväl av farfar.
Men vi däremot har haft det riktigt nice! Vi har varit på kollo hos Norman i flera timmar. Jättekul tyckte jag och även - hör och häpna - Syrra! Jag tror att t o m hon gillade att vara borta från byggplatsen här hemma. Apropå byggplats...... idag har tapeter kommit på plats i sovrummet så nu är det bara en tidsfråga innan matte kan flytta in från husvagnen igen. Hon har bott där i över två månader. Men hon påstår att det är lugnt och skönt där, så det slutar kanske med att Syrra o jag får hennes nya säng...... det vore inte så dumt!!
   
14/4 Nu är det kört att gå på skoterspåren för i år. Om det inte blir kallt igen förstås. Men det lär det väl inte bli. Lite trist är det allt för nu kommer vår motion att avta ganska rejält. Matte vill inte gå med oss i koppel efter vägen, då tycker hon synd om oss som måste vara kopplade ;-) Men vi ska ta skotern alldeles strax och se om man i alla fall kan köra den på sjön - det går säkert jättebra ett tag till!

Igår var Syrra inte ett dugg poppis här hemma...... Hon rymde för första gången! Efter en hel del letande (för visslan dög inte) hittade vi henne hos en granne, där hon i lugn o ro låg och åt på ett ben hon hittat - Jäkla busunge! Men det blir säkert bra igen när det blir öppet vatten..... kan man hoppas i alla fall!

Idag har vi haft en ganska trist dag..... igen! Husfolket har mest varit i källaren så vi har fått sköta tomten själva. Och det har vi gjort med den äran. Vi har sett till att alla som närmat sig eller gått förbi blivit rejält utskällda. Vi tar alla uppdrag på stort allvar! Även som det i det här fallet var ett helt självpåtaget ansvar. Men nere i källaren har i alla fall toa- och duschmöbler kommit på plats - det tar sig!
   
12/4
Ikväll fick vi vårkänslor och husfolket ville grilla......
 
 
Men först knackade husse lite is...
 
 
å sen satt vi och funderade en stund..... är det verkligen vår????
 
 
Vi bestämde oss för att det är dax nu - så vi la på köttbitarna.
 
 
Enl husfolket blev det jättegott - vi fick varsitt ben och dom smakad som vanligt..... vår, sommar, höst eller vinter - spelar ingen roll..... vi gillar våra ben i alla lägen.
   
10/4 TjoHoooo va det blev kul igår - äntligen! Var på HS-träning i en solbadande grusgrop. Visst låter det härligt? Men det var ju inte grus där, det var hårt stampat snögolv. Vi myste i solen och gjorde en del övningar som gick ganska bra. Men sen skulle matte kolla stoppsignalen på mig..... synd att hon kom på det! Jodå - jag stannar hur bra som helst, men sen då? Jo, då vill jag iväg direkt - räcker att matte tänker höger så drar jag..... Kanske inte så bra - men jäkligt kul! Syrra är betydligt mindre het på gröten - hon sitter minsann tills matte säger att hon kan dra. Tror hon försöker ställa sig in....

Och idag fick vi oss ett rejält skoterspring med apelsin i halvtid. Det är sanslöst vilket mysigt väder vi har..... man vill verkligen inte ligga i soffan såna här dagar.

Annars har jag fullt upp med mina "valpar". Dom bor under husvagnen och jag kollar till dom med jämna mellanrum...... Vilken himla tur att dom inte frusit ihjäl. Det är ju rejält kallt på nätterna, så risken har funnits. Men, men - det har gått bra....
   
7/4 Härliga tider...... först prommis o sen fika vid sjön. De gillar vi! Åsså kom ju Doriz, så vi fick lite sällskap. De e alltid kul!
 
   
 
   
 
Månntro det finns nåt ätbart i den där påsen......
 
 
Syrra ville helst ha skinnet själv....
 
   
 
 
Men till slut samsades vi i alla fall
 
   
5/4 Då var det fredag igen.... Herre Gud va veckorna går fort fastän man inte har nåt speciellt för sig. Det här med träning verkar ha kommit ordentligt på skam. Vi får vara jäkligt glada att vi åtminstone får oss en långprommis varje dag.
Men vi har ganska fullt upp ändå med att hålla reda på allt folk som springer in o ut här - det har varit ett oherrans spring den här veckan och det lär fortsätta. För det mesta är det hantverkare, men både Maya, Zilke o Nalle har varit här också. Så det är inte bara husfolket som får besök..... så de så!
   
2/4 Nu är jag nöjd igen..... har fått sitta i solen o krama husse en stund - det tar sig, om man säger så!