dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok april 2014

 
28/4 Nu har fjällfararna kommit hem..... och det är väl kul i och för sig, men det är slut på friden - kan man lugnt säga!!! Nu är allt som vanligt igen, inga grejer ligger där dom ska och man får leta efter allt...... Just nu är en sko på rymmen - vi har letat överallt, både ute och inne, utan resultat.
Och inte nog med det - hon (Syrra alltså) skyndade sig ner i sovrummet igår och tjuvade min mysiga Bia, så jag fick minsann ligga på golvet - bara en sån sak. Egentligen borde jag väl chefa en sån gång och be henne flytta sig. Men snäll som jag är, så vill jag inte hamna i konflikt!
   
Med "Kaisa" i bakgrunden
 
Med bra uppsikt över träsket
   
 
Det var visst mycket snö kvar.....
   
 
Insnöad vedbod....
 
   
Motortrafikled ute på träsket..... arkarna börjar bytas ut mot husvagnar!
   
26/4 Favorit i repris!!!! Jag har varit till Åträsket idag också och tränat med Liam o Hilda. Lika roligt den här gången....... enda skillnaden var att linjetagen var helt omotiverade, men det löste sig riktigt bra! Igår var de motiverade men suddade..... Jo, just ja - det blev en trippelmarkering också. Och det märkligaste av allt var att den gick jättebra - dubbeln, däremot var det lite problem med.
Nu ska jag nana i soffan med matte..... alltid är det väl nåt på TV som hon kan vila ögonen på när jag sover.
PS - i morse ringde husse från fjällen och väckte oss tio i tio!!! Tänk att vi inte kan få lugn o ro och ordentliga sovmorgnar fastän vi är ensamma ;-)
   
25/4 Det är ju riktigt skönt att vara hemma själv, har jag upptäckt! Saknar nästan inte Syrra alls!
Matte o jag har det så mysigt - sover länge på morgnarna, krattar, rensar diken, pysslar om plantorna och emellanåt sitter vi och pokulerar över en kopp kaffe i "sommar"-solen!
Och igår kväll fick jag träna...... bara en sån sak! Hämta dummies utan Syrras ögon i nacken - toppenkul. Vi var ute med Iris, Liam o Hilda och hade det jättemysigt i den ljumma kvällen. En nackdel, dock - myggen har vaknat!!! Dom hade gärna fått sova över i år, men i stället verkar det som dom är extra morronpigga.
  Vi har tjuvat några kort av Iris.......
 
Här vilar inga ledsamheter.....
 
   
 
   
 
Liam
 
 
Hilda
 
 
Iris i egen hög person
 
   
23/4
Så här har Syrra o husse det uppe i fjällen....... (Syrra ligger på filten!!)
 
   
 
.... och så här har jag o matte det här hemma!!
 
   
 
De bara latar sig och njuter och vi jobbar på, som vanligt....... vilket skulle bevisas!!
   
21/4 Vilket påskväder vi haft - vi börjar känna oss riktigt solblekta vid det här laget.
Det är lite svårt att promma i skogen, men med den här snösmältningen så är det snart läge igen. På tomten har vi inte en snögnutta kvar, så tiden för snöänglar är över nu. Men inte för Syrra förstås. Hon drog vinstlotten och får följa husse till fjällen i morron - fy sjutton va trist det ska bli. Jag gillar inte att hon åker bort. Gillar inte att vara ensam här hemma. Så nu gäller det att matte är på tårna och aktiverar mig - helst dygnet runt. Jag är ju skendräktig också. Då vill jag pyssla om "lillan" ordentligt, så det känns inte alls kul, faktiskt! Men jag hoppas verkligen att Wilma kommer och hälsar på mig i alla fall......
   
19/4
Vi har fått världens finaste påskkort - måste bara lägga ut det. Tack finaste Doriz!!
 
   
  Idag har vi varit på husvagnscamp.... har hälsat på Norman i Kanis. Kul att se hur en massa andra hundar firar påsk!!!!
Innan dess - både igår och i förrgår - var vi till det snöfria Åträsket och aktiverade oss utav bara den - jättekul när husse följer med. Då är jag hans vovve och springer till honom med alla apporter. Det har varit en salig blandning av jobb - linjetag, stopp, markering och fält...... SKITKUL!!!! Men inga björnar har vi sett - just där vi är är det visst ett riktigt björnställe sägs det, men matte skrämmer dom säkert med alla sina vissllingar och skrik ;-) Men två tjäderhönor såg vi i alla fall.
   
16/4 Nu svallar vårkänslorna i Buddbyn..... vi har flyttat in i växtis! Vi får också vara där än så länge...... men vänta bara - när tomaterna börjar komma, då åker det upp en grind för dörren. Så det gäller väl att passa på att mysa där ute så länge man får......
 
   
 
   
 

GLAD PÅSK, förresten.....

   
15/4 Tur för husfolket att jag finns..... husets polis och ordningsman!
Igår drog Syrra på utflykt efter sjön, till en granne som fiskar gädda! Hon hade haft koll på stället en längre tid, för det var en massa kråkor där och mumsade. Till slut kunde hon inte bärga sig. Hon väntade naturligtvis tills husfolket hade slappnat av totalt och inte märkte nåt. Men, ordentlig som jag är, stannade jag nere på tomten och skällde på henne, så att matte undrade vad som pågick. AaaaHaaaa, sa hon - lillskiten har dragit - tack Ida för att du skvallrar!!!
Så efter en ilsken inkallningssignal kom Syrra tillbaka med en stor, slemmig gädda i gapet....... tack, tack sa matte och la den i komposten. Den andra för året....... hoppas isen går snar!! Dom luktar ju inte parfym precis.....
   
11/4 Då har det gått en vecka igen.... och vi har faktiskt kunnat springa på skaren hela veckan, förutom idag. Så nu blir det nog förfallstider tror vi och då vet vi av erfarenhet att det brukar bli lite färre promenader. Men, inget ont som inte har nåt gott med sig, för då blir det lite mer aktivering i stället. Ja, ja - nuförtiden kallar vi träning för aktivering, eftersom vi inte har några mål eller förhoppningar om framtida prov e dyl. Nu vill vi bara ha kul tillsammans och göra nåt vettigt...
Igår t ex var Syrra på HS där hon visst skötte sig jättebra...... avlämningarna var för en gångs skull toppenbra. Ja, jag var ju inte med och såg med egna ögon men matte brukar inte skryta om henne i onödan..... snarare tvärtom.
Och idag har vi jobbat lite med stoppsignaler på tomten och efter det blev det ett mega-fält som vi hjälptes åt med.

Nu sitter vi och väntar på middag för jag känner att klockan börjar närma sig...... tänk att vi lärt oss klockan också - de e inte illa!!
   
7/4
Månntro det är sista dagen vi kan springa på skaren?????
 
 
Men vi hoppas att det håller i sig, i alla fall fram till påsk..... det är ju så himla härligt.
 
 
Här finns det gott om björkved.....
 
   
  Hur som helst, så har vi skitmysigt på våra skare-spring-turer..... t o m att matte har med sig dummies i fickorna, så det blir nåt linjetag emellanåt och mitt vad det är blir det nåt annat. Känns som livet börjar återvända nu... Nä, visst nä...... ska ju bli skendräktiga snart och då vill vi helst ligga under husvagnen eller i nåt annat mysigt kryp-in och vakta på valparna. Men, den dagen - den sorgen. Just nu lever livet i alla fall.

Igår, t ex, var vi och hälsade på Doriz och det är bland det bästa jag vet..... även om jag den här gången mest satt och kramade Fredrik vid elden - han e för mysig.... Ser ut som att han försöker värja sig, men skenet bedrar......
 
  Däremot gillade naturligtvis inte Syrra vår utflykt - det lilla trollet! Vi var ute på isen när vi mötte Doriz och "surmulan" gick direkt till attack - riktigt arg och sur. Doriz är ju en snäll, gammal dam, så hon tog på schappen, som tur var. Det är ju för jäkligt att man ska behöva skämmas för lillsyrran...... men så är det. I sanningens namn fick hon i alla fall en ordentlig tillsägelse av matte. Men vad hjälpte det, hon försökte igen... Jag tycker det är höjden av respektlöshet att gå på en gammal tant o mucka gräl.... jag skulle då aldrig komma på idén!
 
Lugnet lägrade sig i alla fall och det blev en härlig stund vid elden!!
 
   
456