Små händelser och vad vi tränar på....    augusti 2007

     
31/8 De´ e´ hopp om livet..... om Ni undrar ;-))
Jag slutade faktiskt klia mig nästan direkt, så nu är allt OK igen (tror vi)!! Men jag har då i alla fall ingen klåda, så jag tror att fripassagerarna hoppat av, faktiskt!!
   
28/8 ¯¯...så går det uppåt... ¯ så går det uppåt....¯ så går det ner..¯
I helgen tyckte jag det var jättespännande med björnen vi hittade - idag svär jag!!!
Har fått en otrolig klåda över hela kroppen. Helt säkert hade den ju en massa ohyra. I alla fall så tror vi det - kan ju i och för sig vara nåt annat som kliar, men vi utgår från att jag fått inneboende. Så igår kväll fick jag bada i nåt lusmedel och alla sängplatser sanerades. Idag har jag fått en dos Frontline. Nu hoppas vi bara att det hjälper, så att det inte är nån jäkla skabb!
Men det tråkigaste i hela kråk-sången är ju att jag inte får träna med gänget ikväll! Dom som skulle vara i Lillån och allt - det hade jag verkligen sett fram emot. (Eller, om jag ska va´ ärlig, så var det väl matte som såg mest fram emot det.) Men man kan ju inte utsätta sina kompisar för smitta, så för säkerhets skull får jag stanna hemma.
   
26/8

Vilken konstig helg!!! Kolla vad Zilke och jag hittade i skogen!

 

  Det är inte varje dag man springer på en björn i skogen, men i fredags gjorde vi det. Han (?) var visserligen död - men ändå! Vilket pådrag det blev - och sen på lördag kom det en plåtpippi, som det stod Polis på, och hämtade den. Den skulle visst på rättsmedicinsk undersökning!! Varken Zilke eller jag blev särskilt skärrade - vi tyckte mest det var spännande!

Den där plåtpippin var för övrigt den enda pippi vi såg under helgen, så jaktlyckan var väl inte den bästa. Men vi passade i alla fall på att träna lite, när vi ändå var ute.
På lördag vill jag lova att matte höjde mig till skyarna och tyckte att jag var skit-duktig - oj, oj, oj vad hon tyckte om mig. Men sen på söndan blev det platt fall igen - då fick jag inge beröm alls - då var hon mest sur tyckte jag!!

På lördan tränade vi förflyttningar - gick efter skytten på en skogsväg, en ganska lång tur. Han sköt, men gick själv ut i skogen och sökte (nåt som inte fanns), Och jag fick bara sitta och vänta. Det klarade jag galant, var hur lugn som helst. På hemvägen tränade vi att jag skulle sätta mig ner när det sköts. Varför vet jag inte, men det är väl nåt nytt påfund!
Efter det fick faktiskt Zilke rycka in och vara min partner vid markeringar. Meningen var ju förståss att jag inte skulle knalla när Zilke hämtade. Och på lördag gick det alldeles utmärkt, men sen på söndag var det just det som gick åt skogen...... Då ville jag faktiskt hämta själv.
Så om man sammanfattar det hela, kan man nog säga att det var helt onödigt att träna - för vi är ju i samma läge nu som innan helgen ;-))

När vi inte tränade så busade vi mest - det har varit en fantastiskt rolig helg i alla fall!!
 

 
     
 
     
21/9 Precis hemkomna från träningen, måste vi ju berätta vad vi gjort!
Ikväll var vi fyra tappra ekipage vid en skogstjärn tillsammans med en massa mygg, som jag ju faktiskt trodde hade gått i vintervila vid det här laget..... Icke sa Nicke! Men man är ju ganska van nu att vara knölig på nosen efter träningskvällarna, så det fick väl gå...! Man får inte bry sig så mycke!!
Vad vi gjorde?? Jo, jag fick göra en motiverad vänsterdirigering. Först rakt ut i tjärnen och sen vinkling vänster mot ett kast. Gick alldeles utmärkt! Efter det blev det en markering på andra sidan tjärnen, som också gick bra - enkelmarkeringar är ju en baggis numera;-))

Det matte blev mest glad över var att pippi-avlämningen från vatten fungerade ikväll också - nu är vi uppe i 10 av 10..... Tjohooooo! Fick ändå springa ganska långt för att lämna av - och jag hade faktiskt inte en tanke på att skaka mig!! Så nu börjar hon tro att jag fattat galoppen - hoppas hon har rätt!! Hon blir så lessen annars!!
   
19/8 Sommarens sista dans! I alla fall på utedansbanan, för nu flyttar vi in igen......
 
  ...sommaren är snart slut och semestern är helt slut - Trist!!!!

Men jag ska egentligen inte klaga, för hösten är ju faktiskt mycke roligare - det är mer fart på matte då, nämligen. Så jag förmodar att skogsprommisarna nu blir både längre och fler, när värmen gett vika och myggen tagit på schappen (nästan i alla fall).
Idag t ex har vi varit ute länge och bara myst - plockat lite svamp bl a. Åsså har jag jagat en ren - det tyckte ju inte matte var så mysigt förståss, men jag vågade inte följa den mer än ca 50 m - man vet ju aldrig vad såna där hittar på!!

Igår cyklade vi till en å här i närheten och tränade markering över ån och det gick bara bra. Vi tränar ganska mycket markeringar nu, för matte tycker att jag har väldigt svårt att komma ihåg den andra (vid dubbelmarkering alltså) - men de´ e´ inte alls så lätt som hon tror, faktiskt!!
Oj, då - höll på att glömma! Igår bärgade den där dummien uppe i trädet, som jag berättade om förra gången. Den här gången blåste det lite och då var det ju ingen match!
     
15/8 Igår var det då tisdag igen och träning med gänget!! Det var jättekul för den här gången fick t o m jag jobba lite - behövde inte  b a a r a  träna stadga. För jag är nämligen inne i en "lugn period" nu, så jag har liksom inte ork att knalla och tjafsa på.
Meningen var att jag skulle göra en omotiverad dirigering på vatten, men det slutade med enkelmarkeringar av nån anledning. Två enkelmarkeringar över en tjärn....... vicken baggis! Ett par linjetag blev det väl också, som jag fixade direkt.
Men sen började eländet........ Matte hade kastat fast en dummie i ett litet träd precis vid vattnet. Det gick inte att gå och hämta den för nån med två ben, så då skulle jag ta hem den!!!! Vicket lurendrejeri..... jag sökte och sökte och sökte i botten på trädet, men det kom inte en enda liten vindpust, så jag förstod ju faktiskt inte att jag skulle börja klättra!! Matte sa visserligen "sök uppe i trädet", men inte visste väl jag vad det betydde..... Så det slutade att hon kastade en boll (?) som jag fick hämta. Snacka om taskig matte. Hon har visserligen bett om förlåtelse för att hon lurade mej, men jag har inte bestämt om jag ska godta det eller inte...... får väl se!

Tidigare på dan igår tränade vi vattenavlämningar - och, tänk, 8 av 8 fåglar kom i hand!!!! Trodde nog att matte skulle svimma, men hon klarade sig!! Tänk om polletten trillat ned nu - det vore ju toppen! Men, man vet aldrig med såna som mej - i morrn kanske jag glömt alltihop!!
   
13/8 Nu är ordningen återställd! Syster Elli klarade jaktprovet galant och fick sin välförtjänta !:a i NKL - den enda ettan på hela provet, de Ni!!!! Jättegrattis till henne o matte Lotta!!
Efter provet kom hon faktiskt och hälsade på lilla mej, som inte fick vara med.
Vi är ganska lika konstaterade vi snabbt - inte bara till utseendet - utan även till sättet verkar det som! Det var jättekul att träffa henne i alla fall!!
Det fick bli såna här tråkiga sitt-bilder - enda chansen att vi skulle fastna på bild sas det - dålig fotograf, kallar jag det!!
 
     
  Här är en annan tjej, som förtjänar ett stort Grattis......
Träningskompisen Soda fick en 2:a i sin ÖKL-debut - helkul!!

Inte nog med att hon är duktig själv - hon har en jätteduktig matte också, så hon har tur hon - till skillnad från mej t ex....!!!
Min matte törs inte ens låta mej gå ett prov....... påstår att jag har dålig stadga. Men jag undrar just vem av oss som har den sämsta stadgan..... hon eller jag???

Här sitter Soda och kollar in den blå rosetten.. Nästa gång blir den röd!!!!

     
10/8 Har precis varit på en liten träning och har en jättelycklig matte!!!!
Först gjorde vi dubbelmarkeringar på land - nära vatten, nerför en slänt. Men det var ganska svårt - för dom hamnade precis i samma riktning, då det blev väl några omkast där - men, men träning ger förhoppningsvis färdighet!
Därefter blev det ett litet linjetag ut i sankmark precis bredvid en tjärn - gick jättebra, fast man ofrivilligt fick plumsa i vattenhål ett par gånger!
Men sen - det som matte blev mest glad över - var dubbelmarkeringen snett över tjärnen. När jag nu rannsakar minnet, så har jag aldrig provat dubbelmarkering i vatten men det gick hur fint som helst. Fick leta lite efter den andra, men då gick jag upp på land och fixade den direkt. Den låg precis i vattenkanten. Därefter tog jag ju naturligtvis vattenvägen tillbaka - har aldrig haft en tanke på att springa landvägen....... än, i alla fall! Dessutom kom avlämningarna från vatten i hand utan lock och pock. "Det tar sig, sa mordbrännarn"....

Men nu blir det vila i ett par dar igen - matte ska jobba på jaktprovet här i stan hela helgen och jag ska ha kompisen Maya hos mig. Så vi ska nog bara lata oss - ta ett dopp och ha det bra!!
   
7/8 Oj, oj - vad man kände sig ring-rostig ikväll!!! Längesen jag var på en träning med gänget nu!
Men vi har ju i och för sig hållit på lite för oss själva. Bl a idag så lurade matte mig rakt ut i sjön (där husse satt i en båt) - men sen på halva sträckan så ångrade hon sig och tyckte jag skulle simma höger....... Trodde ju faktiskt hon blivit knäpp, men efter lite övertalning så gjorde jag som hon sa - och, tänk...... där (ganska så långt bort) fanns det faktiskt en dummy, som jag inte hade en aaaaaning om. Då tyckte hon i alla fall att jag var duktig - och det är ju alltid Kul!!

Men för att återgå till kvällens gäng-träning så fick jag inte göra så mycket egentligen. Men jag fick i alla fall smaka kanin  och det kändes lite underligt - länge sen sist, om man säger så!! Men som tur var hade Tyra med sig en som hon delade med sig av. Och matte fick den väl såsmåningom, sen jag tappat den några gånger - sliskig typ!!
I övrigt tränade vi bara på att jag inte ska knalla, när grann-hunden får sitt kommando. Så när Doriz - lyllosen - fick simma, fick jag faktiskt vända om och ta linjetag på land. Den här gången klarade jag det och matte blev nöjd. Antar att det är det som räknas!! Men jag tycker faktiskt att det är skit-svårt att sitta still, när kompisen får fara iväg.... lite orättvist nästan!!

Nu ska vi i alla fall hålla alla tummar och tassar för Soda, som ska starta i ÖKL på söndag - men egentligen är jag inte ett dugg orolig, för hon är skit-duktig!! Lycka till säger vi!!
   
2/8 Nu är jag hemma igen efter en veckas total vila...... I alla fall från träning, men i stället var jag ju tvungen vakta stranden vi varit på i Kaisepakte. Det var faktiskt ganska slitsamt, för det var en hel del folk och hundar där!
Att vi inte tränat annat beror nog mest på att jag fick mens och blev så ofantligt slö - så när jag inte vaktade ville jag bara sova eller pussas. T o m att vi fick en nyskjuten mås av en kille på stranden, men jag tyckte det var alldeles för jobbigt och för kallt att bada i Torneträsk. Som tur var så såg ju matte att jag inte hämtade med någon typ av glädje eller entusiasm, så det blev bara ett par bad - sen sa hon nåt om att "vi skiter i det här - vi tar ledigt! Men hon tyckte det var synd, för meningen var ju att det skulle bli hårdträning av vattenavlämningar när vi väl hade en mås!! Men det blir inte alltid som man tänkt sig.
Nåväl, det har i alla fall varit en mysig vecka - har fått vara precis så där nära som jag vill vara. Man bor ju liksom i en liten hundkoja där uppe.... Toppen för en sällskapssjuk!
Och att få kura ihop sig i fören på båten och bara soooooova till kluckande vågor - de e nåt av det bästa jag vet! Ingen kan åka ut med båten utan mej - så det så!!

På vägen upp hälsade vi på Wimse, Manjo och Alta - det var en riktig höjdare! Vi busade och blev bortskämda som bara den! Där var det mysigt värre ska ni tro - man fick göra nästan precis som man ville..... Sen kom det dit en kille till - Mike - ni kan ju bara tänka er vad man var populär - tre killar som tyckte jag var snygg..... dom tyckte att jag luktade jättegott, visst...!! Lilla Alta är ju för liten att fatta galoppen, så jag kunde flirta med allihop bäst jag ville!

På hemvägen tittade vi till NaNa - det var också kul! Det är ju länge sen jag träffade henne. Hon har blivit lika stor som mej nu! Sen var det meningen att jag skulle träffa Hugo och Bosse också - men det  blev ju inget av med det -  av förståeliga skäl!! Dom hade nog blivit helkära om jag visat mig ;-))
     
  Precis så här slö har jag varit.... men jag hade full koll på allt och alla ändå.... Här har jag blivit "tjudrad" för första gången i mitt liv......
 
  På väg hem från en fiskerunda.... Jobbigt att fiska - man måste ta igen sig..
 
  Här har vi precis kollat Silverfallet... det här är bara jokken, som sen blir Silverfallet! På en liten kvällsutflykt till Pessinaviken, där det finns många och fina sanddyner..
 
  Bland Vallmo i Pessinaviken Fina, gamla båtar på stranden
 
  Oj, va smarrigt...... Vanilj-Puckstång! Rekommenderas....
 

Tillbaka