Små händelser och vad vi tränar på....        augusti 2008
     
31/8 Idag har jag demonstrerat! Hoppade helt sonika upp i båten och satte mig! Det blev ett ordentligt hopp - men man är ju vigulant!!!! Trodde att dom skulle förstå att det faktiskt är alldeles för tidigt att ta upp den nu - än är det inte vinter! Men tror ni dom brydde sig - näe då. Nu är den vinterställd, så det blir till att vänta nästan ett helt år på nästa båttur!
 
     
  När jag inte demonstrerat har jag varit ute i skogen...... här är det svampplockning för hela slanten nu. Oj, oj, vad vi traskar!! Vissa gånger har faktiskt nån dö-pippi fått hänga med också - men inte har det blivit mycket gjort i träningsväg - jag har nämligen ingen lust.....!!!! Kan visst bli så när man är i löpar-tagen sägs det!
     
27/8 Igår var det träff med HS igen, men det blev inte mycket gjort för mig inte! Skulle försöka mig på en dubbelmarkering som slutade med att matte formligen jagade ut mig i sjön....!!!! Jag blev nämligen stucken av en geting (?) och nån i gänget skrek "släng hon i sjön". Sagt och gjort - min matte e jättelydig! Egentligen förstår jag fortfarande inte vad jag hade i sjön att göra, men - å andra sidan - det är ju alltid uppfriskande med ett dopp!
Hur som helst så blev jag i alla fall skiträdd - det värsta jag vet är surr-kusar, jag blir nästintill hysterisk!! Så det slutade med rumpan mellan benen och bilen nästa!! Idag är det helt glömt och ingen skada skedd!

Sen kan jag ju berätta hur jag nu får ha det på dagarna - Helt enkelt skittrist kan jag säga!
Matte drar ut mig i skogen på morron - sen kommer hon hem på förlängd lunch och drar ut mig i skogen igen! Bortsett från dom turerna så ligger jag i soffan o sover (tror dom) - solo o allena!! Inte en käft att pussa på flera timmar......
   
24/8

Då var den här semestern över......

 

   
  ..... och det känns som som sommarn är över också. Nu tycker vi ju bättre om höst, så det spelar inte så stor roll egentligen.
Det som är trist är att matte börjar jobba igen - efter fem veckor som min sällskapsdam. För det är väl ungefär så det varit! Vi har poat på för oss själva här hemma och varit ute i skogen jättemycket. Vi har alltså haft det hur mysigt som helst.
Men nu är det slut på det och ingen vet hur det blir med mej framöver! Dom har ju ordnat det så himla käckt, så nu kan jag inte åka med husse på eftermiddagarna heller - i alla fall inte än på ett bra tag. Till att börja med ska jag få vara hos Zilke ett par dar - men sen måste dom nog lösa det på nåt annat sätt.....!!! Ska bli spännade att se hur det blir....!!
   
21/8 JaHa - då har löpet satt igång! En månad senare än beräknat. Ska fasen vara tjej!!! Först mår man som en skit, blir trött o loj, får en massa konstigheter för sig och sen får man inte vara med på prov heller.....!!! Men, å andra sidan låter det ju som att man inte har på prov att göra under den här perioden.... Nu är det väl bara att hoppas att man inte blir sken-dräktig också - för då blir det ju riktigt kört....!!!!
Nu har matte i alla fall dragit iväg en prov-anmälan till ev särskilt prov i Norrbotten + att vi siktar på Kalix..... Hoppas, hoppas att jag blir den gamla vanliga Ida innan dess!!
   
20/8 HS var det igår ja´!
Regnet stod som spön i backen hela kvällen och det var lika blött på land som i vatten. Men..... det bästa av allt..... jag såg inte en mygga, inte en enda!! Hoppas dom dränkt sig!!! Ops, så kanske man inte får säga. Men nu är det sagt och jag menar det verkligen!

Däremot var Maria K otroligt käck igår - tänk att hon hade lust att leka KurraGömma med mig i skogen - det hade jag då verkligen inte väntat mig! Men hon drog iväg till skogs (med en kanin i släptåg????) och gömde sig. Vem tror ni hittade henne - jo, jag förståss och Gud va lycklig jag blev - många pussar blev det! Undrar just hur det gått om inte jag kommit - då kanske hon suttit där än.....??????
Kaninen....??????? Jo, jag tog  med mig den hem, efter lite peppning, Och då stod matte där och blev jättelycklig hon också. Men hon undrade förståss vart jag hållit hus så länge.......
(Psssst.... jag hade faktiskt glömt bort den där slemmiga saken, tur jag blev påmind..)
     
19/8 Regnet det bara öser ner....... och jag har ingen lust att gå ut - inte ens å pinka!!!! Det här är ju väder för gäss och inte för sötnosar!! Jag skulle då aldrig komma på idén att gå utanför dörren om jag inte blev tvingad. Men, nu är det ju så att jag har en matte som - hör o häpna - gillar regn. Så inte blir promenaderna ett dugg kortare, ska ni tro. Nä, nu ska vi ut - säger hon glättigt och det finns liksom inget val - bara att hänga på!!

Och inte nog med det - ikväll är det HS-träff!!!
     
17/8 Oj, va jag är less att skriva om träning o träning o träning..... Nu måste jag byta ämne ett tag, tror jag....

Men innan jag gör det vill jag ju naturligtvis gratulera vår f d träningskompis Soda - hon har gått ifrån mej med stormsteg och kommit sig till Eliten - inte illa...... GRATTIS från oss, som stampar vidare.....!!

Nu vill jag däremot presentera min kompis Kamprad - kolla bilden! Han är jättemysig - har haft honom i flera veckor och han är HEL än.

Sen kan jag väl berätta (bara för att ha nåt att säga) att jag fått nåt skit i ena ögat också - så idag är det ögonbad som gäller! Inte så konstigt egentligen som jag far fram i skog och mark, men förhoppningsvis går det över

     
 

Tur att jag finns i alla fall - jag hjälper till med allt! Här skall det tvättas potatis....

 
     
16/8 Ja, ja - sånt e livet!! Här hemma springer jag omkring i träningsskogen och syster Elli hon åker på prov i stället och visar framfötterna! JÄTTEGRATTIS till syrran Elli!!
Men - det ska ni ha klart för er - det beror precis på vilken matte man fått sig tilldelad - hur mesiga dom är! Själv har jag ju hamnat hos Världens Mes, som inte törs starta i ÖKL förrän hon inbillar sig att jag kan EKL, verkar det som. Och då lär det ju aldrig bli nån start för oss! Det tror då inte jag i alla fall.
Men idag har jag i alla fall impat lite på henne med mitt sök - så det får man väl vara nöjd med så länge.
   
15/8 Nu är de´ eftermiddag..... och, hon hade FEL, FEL, FEL!!!!!! Jag blev inte ett dugg hispig..... så de´ så!!
   
15/8 Inget löp i sikte......
Nu är jag precis hemkommen från lite pek-träning och låååååånga linjetag mot upparbetade mål. Förresten "inte-lyfta-på-stjärten-övningar" blev det ju förståss också.
Simning är visst inplanerad framåt eftermiddan!! Hon ska drista sig till att skjuta iväg nåt hämtbart ut över sjön - hörde hon pratade med husse nyss och frågade om han kunde funka åt oss. Såklart gör han ju det!! Vi har faktiskt aldrig - inte en enda gång - skjutit iväg en apport - för matte har fått för sig att jag kommer att bli helhispig då. Får väl se om hon har rätt....
Sen håller hon på att tina upp lite döingar, verkar det som. Förmodligen ska jag väl hämta dom nånstans när dom blivit lite mysigare....
   
13/8 HS-träningen igår blev en liten, gemytlig historia - bara Doriz och jag. Eller... bara och bara...? Enbart, heter det väl?? Det blev ju inte till att träna i par i alla fall - för mattarna fick funka själva. Men vi simmade och dubbelmarkerade i alla fall - vi posterade ut oss på varsin sida om sjön. Och det gick ju hur bra som helst.

I övrigt har vi inte tränat som förut, för jag har varit hur loj som helst. Undrar just om löpet ändå är på väg snart..... Inte speciellt bra timat, tycker då matte i alla fall!

   
9/8 Oj, oj, vicka vovvar jag känner....... Alta och brorsan Wimse har varit på jaktprov idag och tror Ni inte att "lilltjejen" Alta tog hem ett 1:a pris - Nu måste jag bara göra vågen igen:
Dessutom tog hon ju hem två cert förra helgen - så här kan man snacka om Brain and Beauty!

Wimse tog också pris - så han får vara med på vågen han med + att jag skickar jättemånga pussar till honom. Vi älskar nämligen att pussa varann!!! Syskonkärlek? Yes!!

Själv har jag genomlidit ännu en dag med pek-träning på land och i vatten! Med skott - utan skott, skott och kast som störning o s v. Det gick bra, så nu tycker jag faktiskt att matte kan hitta på nåt kuligare att träna. Förra helgen fick hon ju för Guds skull lära sig att man ska ha lite fantasi och variera träningen... Verkar inte som hon fattat ett dyft den här gången heller..... Stackars, stackars mej...
   
7/8 Ikväll har det varit HS-träning igen!! Dubbelmarkeringar med skott - som jag inte fick ta!!!!!!! Utan jag fick gå på linjetag i stället. Jag är visst lite "lätt" i rumpan påstås det! Men jag vet då inte att jag gått ner i vikt - snarare tvärtom, så jag tror matte fått det där om bakfoten, faktiskt.
Efter det blev det vattendirigering, som gick som en dans!! Visserligen med lite uppbackning utefter kanten - men ingen behövde ingripa!

På förmiddan var vi ut för oss själva och hade pek-träning ute på en åker - igen!!!! Det gick också bra!
Men, jag tycker det börjar gå till överdrift nu - två pass på samma dag. Vore nog liiiiiiite skönt om matte kunde börja jobba snart - men en vecka till ska hon va hemma och terra mig! Sen blir det nog lugna gatan skulle jag tro, för hon börjar ju vara så himla gammal, så hon orkar inte med så mycke träning, när hon jobbar - hihihi!

Åsså väntar vi ju fortfarande på min löpning! Verkar som den kommit totalt i olag den här gången. Det skulle ju nästan varit överstökat vid det här laget. Får väl se om vår planering framöver håller...... beror precis på när jag tänker börja löpa!! Skönt att det i alla fall är nånting som man får bestämma över alldeles själv.......
   
6/8

Vi hade en riktigt skön och lat dag.... ända tills vi blev tvångskommenderade till svampskogen!

   
 

   
 

   
5/8 För ett par veckor sen pratades det vitt och brett om Semester - oj, vad vi ska ha det skönt o s v, o s v!! Pyttsan - av det blev det nästan inte ett dugg! Jo, nån dag kanske, men för det mesta så ska det tränas på nåt.
Just nu är det linjetag mot pinnar som gäller - både på land och på vatten! Och det där med att hoppa i plurret utan att tänka - det hänger förståss med. Så det är fullt upp, om man säger så!!!!!
Sen ikväll, när vi hade tränat klart - jo, då skulle vi dessutom ut och plocka svamp! O Herre Gud - jag som redan var så himla trött.
Om det är nåt, som är stressande och trist så är det just svampplockning! När dom letar efter dom där rackarna så går dom ju hit och dit - fram och tillbaka. Alltså..... jag hinner inte göra nåt för mig själv, för jag måste hålla koll på husfolket hela tiden - så det blir ett jäkla rännande fram och tillbaka. Och till vilken nytta kan man ju fråga sig??? Jag tycker då inte att det är nåt speciellt med den där Karl Johan......, som han visst heter. Tror knappt jag fått smaka nån förresten... Och snygg - ja, det vete väl sjutton - men det tycker matte att han är - och god!

Men i morrn t r o r jag nog faktiskt att det blir en träningsfri dag i alla fall - för då ska Zilke vara hos mej hela dan!!!! Kul, kul!!
   
3/8

En slagen hjältinna......

 

  ....... som är helt utschasad efter en TOPPEN-dag!! Vi har varit på jaktträningskurs med inoff ÖKL-prov för Janne Stihl! Vi var tre (!!!) vovvar - så det kändes aningen lyxigt, nästan som att ha en privat-tränare. Mycke fick vi göra och många goda råd fick vi oss till livs!! Oj, oj vad man kan träna på många olika sätt.... om bara matte haft hälften av den fantasi som kan behövas så hade jag nog varit i ett helt annat läge.....!!!!!
Näväl, som avslutning fick vi göra ett helt ÖKL-prov - och det gick ju faktiskt över förväntan!!
   
 

"Hela" träningsgänget med ledare och en kopp fika.....

 

   
 

Innan vi åkte hem fick jag dessutom äran att leka med Speja en stund.... sååå mysigt!

 

   
  Sen måste vi få tacka Maria Bring för arrangemanget - hon hade verkligen fixat och donat -
t o m skaffat en båt - tur att det finns såna eldsjälar!!
   
1/8 Nä, nu vill jag lova att "skam går på torra land" - jag fick INGEN FRUKOST i morse!!!! Dagens viktigaste mål!!
Att matte bara blir virrigare och virrigare, det har jag ju vetat - men att det var så här illa ställt hade jag nog inte anat!!
Sen - det värsta av allt - så åkte vi och tränade direkt och det gick hur bra som helst! Så, nu kan man ju tänka sig att hon tror att jag jobbar bättre om jag är hungrig!
Ve o fasa, om hon tror det - då vet jag inte vad jag tar mig till. Hungriga hundar jagar INTE bättre - det har jag läst! Men frågan är ju om matte läst det, och i så fall - om hon har förstått det!

När vi kom hem sa jag i alla fall till på skarpen, att jag faktiskt ville ha mat - så nu är ordningen återställd! Och i morron blir det lugnt och fridfullt, för då får jag vara ensam hemma med husse hela dan! Vi skickar matte på jaktprov - där kan hon gott vara bland knotten så får husse och jag mysa o äta så mycke vi vill....... Det ser jag verkligen fram emot!!

Tillbaka