Små händelser och vad vi tränar på....      augusti 2009 

     
30/8 Nu går det för långt...... vi har hittat en fästing PÅ TOMTEN!!! Tur i och för sig att den var på tomten och inte på mej - men ändå...... man får en känsla av att dom börjar bli ganska många nu.

Helgen har varit lugn och skön - har haft mattefritt!!! Och när husse o jag är ensam, då myser vi mest, äter gott och har det allmänt bra. Men i em kom hon hem, så då blev det till att åka till skogen och även träna lite..... Hon har ju gu´bevars varit på jaktprov och fått en liten nytändning verkar det som.
Vi var ut till jaktprovsmarkerna och testade ÖKL-dirigeringen och landmarkeringarna som gick klockrent.  Tanken var att vi skulle göra hela provet för oss själva, men det får bli en annan gång!
   
 

   
26/8 Här lever vi livets glada och lata dagar. Vi tränar inte mer än "nödvändigt" - alltså nästan inte alls. Vi ska ju inte starta på nåt prov i år, så den rätta träningsgnistan vill inte infinna sig. Men, de e klart, visst tränar vi lite nu och då - men inte måinriktat på nåt sätt.
Ikväll hade vi HS-träff, men det blev ingen träning, för mattarna fixade med provmarkerna i stället - satte upp snitslar och pratade och pratade och pratade.
Men vi fyrbenta hade det jättemysigt - vi sprang omvartann och busade hela tiden.... fram för fler såna träningskvällar!!!!!!
   
 
   
22/8 Premiär på varmt vilt!!!! Ikväll sköt husse en kråka på tomten, som jag fick hämta. Blev lite förvånad när den var varm, men..... so what...... den skulle ju in i alla fall. Sen blev det diverse övningar med varm, ljummen och till slut kall kråka. Kul, Kul!!
Innan dess hade vi cyklat till ån och gjort inkallningar. Fick mersmak efter onsdagens träning, så vi fortsatte lite. Det var verkligen hur kul som helst!!
   
20/8 Igår blev det en bus-enkel HS-träning. Kändes som man blivit valp på nytt..... nästan!!! Vi körde inkallningar över en liten tjärn. I och för sig jättenyttigt för mig, som gärna (väldigt gärna) tar landvägen!!! Men det är ju sån där träning man skulle börjat med redan för 4 år sen - liiiiite sent påtänkt alltså. Men det var riktigt skojigt - man fick ju bada!!
Och sen var det lite skoj att höra mattarnas logistik-snack....... de hade lite svårt att få ihop det. Vem skulle stå vart - vem skulle ha kopplet o s v - man log i mjugg!!!
Min matte lyckades dessutom dränka ett koppel - hon e ju bara fööör klantig. Men det var inte så mycket att göra åt - ingen ville dyka och hämta det!! Förlåt Emil!!
   
16/8 Va de e skönt nu, när värmen gett vika! Nu kan man ju faktiskt vara ute i skogen utan att helt förgås.
I helgen har det varit pippi på programmet. Igår vatten-pippi och idag skogs-pippi. Vi har tränat lite av varje - vattendirigeringar, dubbelmarkeringar och fält. Och det har gått bra, tycker jag.

Men just nu håller vi tummarna för kompisar som är ute på prov. Det finns ju faktiskt en del som vågar sig ut på prov också - alla är inte lika jolliga som oss, som bara tränar och tränar och sen blir det inge mer. Men vi har i alla fall kul under resans gång......
Syster Milda tog ett 2:a pris i ÖKL igår och syster Elli tog ett 3:pris i Elit - de va kul! Grattis till mina duktiga systrar!!!!
   
14/8 JaHa - nu kommer det att bli total genomgång av mig varje dag. I och för sig tycker jag om att bli ompysslad, men det beror ju lite på syftet. Och nu framöver ska det nog letas fästingar...... Jag har nämligen haft en FÄSTING idag. Usch o fy - nu är det både ormar och fästingar som gäller.... Vi som trodde vi bodde i Norrbotten........ Hoppas inte det var en Ryss - dom är visst inte att leka med har jag hört....!!
   
13/8 Nu har jag slöat till igen med skrivandet..... Men det blir gärna så när matte jobbar - hon låser in datorn när hon går på morron! Hon är liiiite orolig att jag ska se nåt olämpligt!!!

Nåväl - igår var vi i alla fall på HS-träning, som vanligt, och det blev en bra kväll. Vi tränade i par och jag fick gå med Doriz. Det är ju jättelänge sen vi träffades, så det var skoj.
Det blev "gummi-bands-linjetag" på vatten och då skulle man ju naturligtvis INTE ta land hem. Å det var väl ingen konst, för det stod folk o hundar på stranden och då vågar jag då rakt inte gå upp - så det blev vattenvägen!
Innan det var det dubbelmarkering i vatten med en dold...... och, tänk, jag mindes båda.
Som avslutning blev det linjetag på land med bisam.
Bisam är ju bara fööööör gulliga...... mycke bättre än kaniner. Dom luktar så gott och har så himla härlig konsistens.....jag älskar dom!!! Men alla var ju inte av samma uppfattning, märkte jag....!! Vaddå handskar????
   
7/8 De e svettigt i Norrbotten.......!!!! Å inte nog med det - vi får inte bada heller!!!
Det är alldeles grönt och äckligt i sjön idag, så vi har minsann fått hålla oss på land hela dan. Som tur var hade jag sällskap i alla fall - Zilke har varit här - men vi har tagit det väääääldigt lugnt, vi har mest legat i skuggan och pyst......
Nu, i eftermiddqag, fick jag duscha inne i stället - å de var så himla sköööööönt!!!
 

   
5/8 Å jag som trodde att jag hade bra kondis..... Men idag stod det helt klart - det har jag INTE. Herre Gud, va slut jag är. Måste nog höra med vädergudarna om dom inte tänker ge oss  skoterföre snart, så att det blir nån ordning på motionsträningen...!!!! Men det var ju otroligt varmt också, så bara för att slippa tro att jag är utan ork, så skyller jag på det!
Sen hör det ju till saken att vi jobbade på ordentligt också - framför allt fältet tog musten ur mig totalt. Ett otroligt svårt fält var det, men skam den som ger sig....
Vi konstaterade i alla fall att Soda och jag har arbetslusten gemensamt - halvsyrror, som vi är. Men sen tog likheterna slut. Jag ligger i lä där, om man säger så....!! Men, jag kämpar på....

Vi har alltså varit på långstyrning idag - ända till Älvsbyn för att träna... Det var säkert både första och sista gången som matte kom på idén att fara så långt bara för att träna. Men kul hade vi - både hon och jag. Nog tyckte jag att dom surrade aningen för mycke, men man får ju ha överseende en sån här gång. Det jag undrar över är huuuuur länge mattar egentligen skulle kunna prata hund o träning. Allvarligt talat så tror jag nog att dom skulle kunna hålla på i oändlighet - hoppas jag slipper få reda på svaret!

Nu var det ju inte bara surr som ni förstår, eftersom jag blev så slut. Vi tränade faktiskt en hel del också - både vattenmarkeringar, vattendirigering, att inte ta landvägen, linjetag och slutligen fältet...... pust o stön! Å matte fick en massa goda råd hur hon skulle bete sig!!!

Oj, höll på att glömma att jag faktiskt fick träffa världens mest samlade valp också - Lyckos var namnet! Vilken kille. Matte glömde ju förståss ta fram kameran, fast det egentligen var därför hon tog den med.... ja, ja - jag säger då det - glömska, gamla tanter finns det gott om!!!

Ikväll hoppar jag faktiskt HS-träningen - det var synd att den här trippen blev samma dag - men, men HS finns väl förhoppningsvis kvar....

   
 

   
 

   
4/8 Vi håller på att förgås i värmen...... Idag försökte vi oss på en skogstur, men det blev ett väldans gnäll på matte hur varmt det var, så det blev ingen lång prommis....!!! Det är en "plats i skuggan" som gäller nu med avbrott för ett dopp då och då.
Igår fick jag som tur var besök av Max i alla fall, så då fick man ju springa av sig lite och sen blev det en ganska lång asfalt-prommis. Men det var ingen höjdare precis...
Förmodligen slutar väl den här dagen som den igår - med att "simma båt".... skööönt!!
   
 

   
2/8

   
 

   
1/8 Idag fick jag semester...... jätteskönt att bara få ligga med benen i vädret o mysa.....
   
 

   
  Sen var vi och kollade in Freestyle på U-SM. Ekipaget på korten hade kvalat in till stora SM och var verkligen duktiga - såååå kul att se när både hund och förare har kul tillsammans!!!
 

   
 

Tillbaka