Små händelser och vad vi tränar på....      augusti 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
31/8

Nu har vi haft lov några dagar - bygglov, kan man nog kalla det. för husfolket byggde och vi hade lov. Dom har byggt en ny hundkoja - eller ark heter det visst - i Kaisepakte. Och där var det kallt vill jag lova, men vi hade ju värme i arkarna, så det gick ingen nöd på oss, även om vi inte höll oss värmen med jobb precis.
Nån kort prommis blev det, så vi fick i alla fall springa lite på den härligt mjuka fjällmossan och Syrra hann nypa några fjäll-lämmlar också, som hon glatt tuggade på,,,,,,,

Men nu är vardagen ikapp och vi blir återigen uppjagade på morron för prommis - vi som är vana att sova länge nu..... Sen vaktar vi ju husses bil på eftermiddagarna - så det är som vanligt igen. Förutom ikväll då....... det är tisdag och i mitt huvud är det HS-träning - men inte ikväll. Jag är riktigt sur på matte faktiskt, för hon fick plötsligt annat för sig - hur nu något annat kan gå före min träning, de vete väl sjutton och vi är inte riktigt överens där, kan jag säga.

   
  Så här blev den - förrådsarken.... (alla långedrag hängde där bara tillfälligt)
 
   
  Byggmästarn själv sätter upp hyllor
 
   
  Lite (väldigt lite) tid för fiske blev det
 
   
  Å så här hade vi det..... kul, kul!!
 
   
25/8

Ja, nu har vi hämtat oss efter helgen! Vi får väl se om vi gör nåt nytt försök eller om vi sitter nöjda nu - har inte riktigt bestämt oss än, om vi ska utsätta oss för en ny pärs eller om vi helt enkelt ska strunta i det.....
Hur som helst så har vi fullt upp på vår semester - dagarna rusar och vi också! Mest rusar vi omkring ute i skogarna här hemma. Mitt vad det är tränar vi lite också - igår t ex var det HS, så då hade jag lite uppgörelser med matte igen.... Vi är lite på kant just nu, om man säger så!
Men nu ska vi ha riktig semester några dagar, så då blir det väl lugnt och stilla hoppas jag,

Måste berätta en liten hemlis också - men säg inget, för då är det risk att matte får "åka till Haparanda och hugga kastved"...... Hon dräpte en huggorm igår! Usch va läskigt! Att hon var så mordisk visste jag inte - kanske bäst man håller sig väl med henne framöver...... Vi satt som små änglar och kollade på eländet!

Sen en liten annan grej..... vi är lite glada att Syrra inte slog sig fördärvad igår (också). Matte o jag stod och kollade ner i en pallkrage, ca 1 m hög, som bara stod där mitt ute i skogen. Då kom Syrra som skjuten ur en kanon och hoppade "upp" på den......men det fanns ju inget lock! Hon liksom sprang till i luften och hamnade på sidan över andra kanten och rullade ner på rygg utanför!! Man kan ju undra om hon har alla hemma....  Hon försöker ju gång på gång hoppa uppför jättehöga, lodräta stenväggar också - men det går ju aldrig.....Häromdan sprang hon rakt in i mattes svampkniv också, men antagligen hade väl matte vinklat ned den en aning, för det blev inga skador då heller.... Ja, vi får väl hoppas hon lär sig med tiden...

Nä, nu känner jag att jag måste säga nåt positivt också, för hon är ju faktiskt en riktigt mysig typ, även om hon är klantig ;-) - så här kommer det: Hon har blivit ganska bra på att  "balansa" på fallna träd !!! Den hobbyn är ju liksom på rätt nivå, ganska ofarlig......

   
22/8 Äsch då...... idag nådde vi inte riktigt fram!!!
  Vi fick nöja oss med ett andra-pris på jaktprovet
   
  Här är vi i alla fall klara, men man kan se på mattes nervösa hak-kliande att hon inte är riktigt nöjd med mig........
 
 

Vad som hände?? Ja, det var väl vattendirren som ställde till det mesta.... Men egentligen vet jag inte varför - jag visste ju exakt vart den låg hela tiden! Problemet var att matte - av nån outgrundlig anledning ville ha mig att simma rakt ut på "havet" - va f-n, där fanns väl ingen pippi - jag hade den ju i näsan och visste att den faktiskt låg på land!
Eftersom det är jag som är viltfinnaren i familjen så fanns det ju bara en sak att göra då. Jag tog helt sonika saken i egna tassar - sket i alla visslingar, hämtade pippin och simmade hem med den. Fort var det gjort! Men bra?? Näe! Så skulle man inte göra. Tydligen skulle man ju först ta en omväg ut i det blå för att sen hämta den???? Mystiskt!
Snabbt och effektivt ska ju vårt jobb vara..... men det kanske bara gäller vid praktisk jag?? Jag blir då inte klok på det här......

   
18/8

HerreGud va dagarna drar iväg....... Igår var det träning med HS igen och det gick väl si så där.... Matte var inte riktigt nöjd faktiskt, men om jag ska säga vad jag tror så  berodde det på att hon var ofokuserad........ Fokus Matte - Fokus Matte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Man måste påminna henne hela, hela tiden - annars far hon iväg i en massa tjatter o annat... inte bra!

Idag har vi "hjälpt till" att  plocka blåbär. Gu va de va gott - både Syrra o jag for fram som dammsugare till tanternas stora förtret! Alla blad som följde med hoppas jag kommer ut bakvägen ;-)

   
14/8

Idag besökte vi "brottsplatsen" igen - Ljusträsk, där allt gick åt he-e förra gången!! Kanske inte allt, men nästan!
Idag hade vi laddat med husse och båt för att ev få till det lite bättre - och han fick ro utav bara den, vill jag lova.
Vi gjorde en motiverad dirre först för båda, sen blev det dubbelmarkering för mej. Efter det fick jag vänta medan Speja tog sin dirre + dubbelmarkering och efter det blev det min tur för dirren.... Gick riktigt bra!
Sen blev det ett par linjetag också efter stranden, som också funkade.
Men den där sjön har växt igen, så till den milda grad att man inte känner igen sig alls, sen vi var där förra gången, så nu lär det inte bli fler besök där - men, men, man ska ju prova på alla möjliga miljöer sägs det!
PS - kameran låg i bilen!!

   
13/8 Två fina flickor på skogsprommis...
 
  som tar en liten paus i härligt, mjuk mossa
 
  när inte blåbärsplockning står på schemat
 
   
12/8

Jodå - agilityhindren var ute på Bruks, så vi hade riktigt kul en stund. Syrra är ju för hejig - hon sprang genom alla tunnlar, gick på vippbrädan, stegen o nån annan konstig mojäng som såg ut som ett upp-och-ned-vänt V - ganska hög. Hon är faktiskt modigare än mej, men jag tog också alla hinder och sprang på nåder genom 1 tunnel..... Kul hade vi i alla fall.... tills vi upptäckte "gubbarna" som stod uppställda på en av planerna - då var vi inte så morska längre... Men det visade sig ju att det bara var upphängda overaller, så vi lugnade ner oss och gick förbi dom!

Vi har ju haft HS-träning också i veckan - det blev dubbelmarkering på vatten och land för min del + några motiverade linjetag. Och nu har vi precis blåst upp gummibåten för på lördag bär det iväg igen till en ganska vegetationsrik tjärn, där husse ska få funka åt oss. Då  blir det vilt också - men som synd är har vi inga änder. Det hade varit mumma med en and, jag har ju lite svårt för dom där kompakta sakerna.....

Idag har det varit svampplockning för hela slanten - jättemysigt väder att strosa omkring i, så vi var ute på en rejäl runda. Sen på hemvägen kunde vi inte låta bli att testa Syrra på ett viltspår igen - fast vi skulle vänta ett tag..... Men idag var spökena borta och hon verkade tycka att det var riktigt kul t o m. Nu blev det ju inte nån spårning att prata om, men hon hittade klöven i alla fall, efter diverse tjorv mellan o runt tallar..... Det finns alltså hopp!!

   
11/8

Neeeeej, va tiden går fort! Har ju för sjutton gått 1,5 vecka av semestern - Redan!!! Hur gör man för att få tiden att stanna????? Känns lite konstigt att den går så himla fort, för vi gör ju inget speciellt..... Vi är mest ute i skog o mark - kollar KarlJohan, myser och tränar lite - men bara lite!!!
Har försökt introducera viltspår till Syrra, men vi ska vänta ett tag nu för det har visat sig att hon är inne i en rejäl Spök-ålder just nu..... Vi har fått skratta en del, om man säger så. Igår var det en "död" flaska och ett källarfönster som var otroligt läbbiga. Men, gentle-kvinna som jag är så visade jag glatt att varken flaskan eller fönstret tänkte anfalla!!!
Sen fick vi oss ett gott skratt till när hon överlyckligt svansande kom och ville visa matte ett fynd - den här gången var det en lake!!!! Vi förstår ju att hon varit i sjön och hittat den, men hur???? Den var död, men helt färsk! Hon är otroligt uppfinningsrik när det gäller att göra fynd....  och allt vill hon visa matte, som börjar vara väldigt försiktig när hon tar emot...!!

Nu ska vi försöka ta oss ut till SBK och kolla om agility-hindren är ute...... bara för skojs skull!

   
7/8 Vi gjorde det...... Vi gjorde det.....
....
vi tog vår 1:a i ÖKL - jättekul!
   
 
  Synd att enda kortet blev suddigt.... men man kan ju inte få allt :-)
   
4/8

Försvaret är bra att ha ibland.... här använder vi deras förråd för öppen-trapps-träning + att det var oupphörlig skottlossning på skjutbanan intill.

 
   
3/8

Vi försöker vila oss i form, så gott det går..... var ändå tvungen att ta en repa till HS-träningen ikväll. Men gjorde inget annat än testade av vatten-avlämningar. Men det var nog så stressande tyckte jag för ikväll var det första gången i mitt 5-åriga liv jag vägrat godis!!! Det kan väl inte betyda nåt annat än att jag är PÅ TÅRNA!!! Som sagt..... nu ska vi L U G N A ner oss lite, försöka i alla fall!! Blanda starkare drinkar kanske???

   
3/8

Här njuter vi av semestern......

 

Tillbaka