Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - augusti 2011

 

   
31/8

HS ikväll. Det är jätteroligt att HS har fått ett uppsving igen, men det är väl så på hösten - då blir det hårdkörning!! ;-)
Jag fick träna motiverat linjetag med störningsmarkering ganska nära som på andra försöket funkade. Problemet är att minnas markeringen..... verkar som jag tappat minnet, men det följer väl med åldern kan jag tro.... Matte har också dåligt minne!!
Efter det blev det motiverat linjetag på vatten med störning av en dubbelmarkering alldeles nära, som Speja fick ta... Samma problem där.... kom ihåg markeringen men inte linjetaget. Som tur är litar jag ganska mycket på matte, så hon fick dirigera ut mig. Bra eller dåligt? Både ock kom vi fram till...... men nog behöver jag träna, det är ett som är säkert.

   
 
   
30/8

Plötsligt händer det..... Idag blev det extra-träning med Speja!!! Vi hade det jättemysigt i skogen och t o m Syrra fick äran vara med. Sen att jag har svårt att komma ihåg markeringar det är en helt annan femma...!
Däremot skötte sig Syrra alldeles utmärkt, både när hon tittade på och när hon fick göra några egna övningar - jättekul! Det är ju inte alltför ofta hon får vara ute med stor-tjejerna.
Dessutom fick hon träffa Lystra och sociala lite med henne, Speja och Trippa - vilket också var värdefullt, för hon är inte så där himla social - hon är mer som en ensamvarg - ungefär som matte ;-)

 
   
28/8

Hemma igen efter några toppenmysiga dagar i skogen..... Någon tjäder fick jag aldrig hämta, men väl en järpe...

 
   
 

Syrra fick inte följa o leta pippi, men hon och matte hade visst roligt för sig själva i skogen när husse o jag var på uppdrag. Dom tränade både det ena och det andra med dummisar. Hon tyckte det var jättekul att få rå om matte alldeles själv! Ett viltspår blev det också - och det verkar som om hon kommer ihåg hur man gör.... ;-)

 
   
 

Vi var ju ute på gemensamma upptåg också - här skulle matte ha oss att posera på en gammal fallen fura..... det gick väl si så där ;-)

 
   
  På kvällarna var det brasan som gällde.....
 
   
23/8

Det blev jag som drog vinstlotten igår och fick vara med på HS-träningen. Syrra var totalt slut efter en hektisk dag - bl a fick hon (efter skogspromenaden) gå på en rejäl lunchprommis med Doriz och det verkade ta ordentligt på henne. Grannbarnen ville leka med henne på em, men det ville inte hon - hon var såååååå trött! Jag tyckte det var skitkul att leka med dom och inte blev jag trött bara för det - men de e klart jag är ju ung i sinnet fortfarande.....

Träningen bestod av närsök, markering/linjetag i par - när Speja tog en dirigering precis bredvid fick jag vänta och sen vice versa.
Dessutom fick jag träffa lilla Lystra - en jättesöt och trevlig tjej som verkade gilla fågel. Alltid kul med valpar och dessutom en tjej jag säkert får träffa fler gånger.

Snart är det fågeljakt och då har jag blivit lovad att få följa - det ser jag fram emot och hoppas innerligt att jag får träffa en tjäder eller nåt sånt......

   
22/8

Då har det varit helg igen... och den försvann som vanligt fort utav bara den! Det har varit regnigt o blött, men vad gör väl det - vi har varit ute en hel massa i alla fall! Hösten har ju infunnit sig, verkar det som, och då letar vi svamp. Obs - jag sa letar, för vi har nästan inte hittat några än. Men det betyder ju att det blir en massa promenerande i sakta mak och vi får hålla reda på matte - inte så lätt alla gånger, för hon går med näsan i backen oh snurrar och har ingen aning om var hon är!!! Tur att vi finns, om man säger så!
Ikväll är det extra-träning med HS - men det verkar som om Syrra blir den lyckliga ikväll :-((

   
19/8 Grattis Syrra 2 år!!!
 

Idag har jag minsann varit på födelsedagskalas! Det blev en förstklassig middag med mjölk!! Jag hade ju naturligtvis räknat med ett vinglas...... men är det barnkalas så är det! Gott var det i alla fall.

   
 
   
  Kolla va snålvattnet rinner på Syrra.....
 
   
 
  Men, det tog slut alldeles för fort......
   
17/8

Då har vi trotsat regnet och varit på HS-träning igen. Jag fick traggla dubbelmarkeringar, både med dummies och vilt och det gick väl si så där...... Är fortfarande inte riktigt på hugget, men nu har matte listat ut att jag nog är lite skendräktig...... stämmer i alla fall i tiden, så vi skyller på det!
Under veckan som gått har vi också småtränat lite på egen hand - både Syrra och jag. Vi fick
t o m husse att skjuta med apportkastaren en dag. Så ni ska inte tro att vi ligger på latsidan hela tiden, även om vi mestadels gör det!

Idag har Syrra varit till salu - för 1 krona!!! HerreGud vad hon luktat. Mest troligt rullade hon sig i nån sur fisk eller nåt annat lika stinkande. Vi gick bakom henne hela vägen hem med vinden mot oss och det måste lukta så, om man går omkring inne i en surströmmingsburk.... eller - det kanske luktar bättre där?? Väl hemma blev det såpabad innan hon överhuvud taget fick komma in - men hon stinker lite fortfarande, den rackarn!!! Men priset har gått upp lite nu.....

   
11/8

Större flock idag..... Zilke är hos oss. Men det är nästan som att hon hör till den här flocken, för vi träffas ganska ofta. Men...... jag gillade inte att hon tog min utkiksplats i bagageluckan på bilen, för det är faktiskt min älsklingsplats på dagarna - där ser man allt och ingen kan dra iväg med bilen utan att man får följa med!
Igårkväll var det HS-träning igen och vi var hela 8 vovvar - undrar om inte det var rekord, faktiskt. Vi gjorde delat fältsök - fält åt två håll, alltså. Efter första fältet blev det dubbelmarkering i vatten och efter sista fältet ett linjetag. Om jag inte droppat vattenapporterna hade nog allt varit godkänt, men nu  blev det inte så!! Men jag var inte riktigt som jag brukar igår kväll - lite "lam" liksom. Den där rätta gnistan saknades..... fråga mig inte varför. Men - å andra sidan - man kan ju inte vara på topp jämt.
Det var jag däremot kvällen innan - på topp alltså! Jag fick göra tre lååååånga linjetag över en äng..... benen gick så himla fort att jag knappt hann med - likadant ut och in och x 3!
Det kanske blivit så att jag inte orkar träna två kvällar på raken..... men så illa kan det väl ändå inte vara??? Vi pratar ju inte hårdträning precis.....

   
8/8

Äntligen har vi fått sova ut i vår härliga soffa!!! 8 ben rakt upp i vädret - de e livet de!!
Vi har ju varit på semester, som det så vackert heter! Då ska man vara utvilad har jag hört, men vi var då trötta som bara den, när vi kom hem. Ingen lätt syssla att sköta om en hel strand, både dag o natt!! Och på nätterna fick vi faktiskt rulla ihop oss på ett hårt och trångt arkgolv, så - ni förstår - vi har längtat efter soffan!!!
Men det har varit kul också! Framför allt har Syrra visat sig vara en riktig storfiskare. Det var i stort sett omöjligt för husse att få lite egen-tid i båten..... hon SKULLE bara var med. Nån enstaka gång lyckades han komma ut själv - men då simmade hon helt sonika ut, så att han var tvungen lyfta upp henne i båten i alla fall!!
Det man ev skulle kunna klaga på är att vi inte fått gå några riktiga lång-prommisar. Det var alldeles för varmt. Det har nämligen varit helt otroligt väder - t o m jag badade i Torneträsk och det brukar jag inte göra i vanliga fall.
En em kryllade det av svarta hundar på stranden för då kom ett helt gäng från Kiruna på väg till Lofoten på utställning. Riktigt kul med så mycke besök mitt ute i ingenstans! Dessutom gick det visst jättebra för båda Syrras bröder. Men sötast var nog i alla fall Snöa o Tesa - dom behöver inte ens ställas ut för att man ska veta att dom e snygga ;-)

   
  Nu sticker vi husse....!!!
 
   
 
   
  Jag stannade hemma den här gången..
 
   
  Fångsten tas om hand - tur att husse har en så bra hjälpreda!
 
   
  Syrra bärgas!
 
   
  Hela familjen på en härlig fisketur!
 
   
  Strandvakt
 
   
  Abisko Canyon
 
   
  Mysstunder på stranden
 
   
 

Tillbaka