dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok augusti 2012

 
27/8 Husse o jag har varit på jakt.......
 
  ..... men det blev inga byten. Vi försökte prata ihop oss, men det hjälpte inte. Jag skrämde upp några pippisar, men dom tog sin tillflykt från husse. Så kan det gå - men vi har haft jättemysigt i alla fall.
Jag fick ju motionera en hel del och det är visst bra i det tillstånd jag är i just nu. Jag är nämligen skendräktig och har grävt gropar, eller valpningsplatser, på många ställen. Rejäla hålor under stenar o dyl, där jag kunde haft det mysigt med mina små...... men det blev inga!

Syrra har också haft det riktigt kul..... bl a har hon fått gå två viltspår - jättekonstiga såna, hon var mätt när hon kom fram! Matte har nämligen fått för sig att hon skall bli lite mer spårnoga, så hon la ut en massa blodpudding i spåret och sen gick dom det i koppel, så att hon inte hade en chans att förirra sig ut i naturen. Vi får väl se om det hjälpt - de ska visst testa igen nästa helg.
Åsså har hon och matte varit ute på egna dummie-träningar när jag varit borta. Tydligen var hon jätteduktig, för matte var såååå nöjd med henne.

Men största delen av tiden har vi dragit ihop grenar och samlat tjärved från avverkningen runt vår "camping" och eldat i massor...... stora brasor blev det.
 
"Vit man göra stor eld..... sitta långt ifrån"
 
 
Nu är vi rika.... tjärved som vi samlat i helgen (en del av den!!!)
 
 
Vi fick besök av en Jämte också - 5 mån och jättemysig!
 
 
Syrra o matte fick följa med på vissa, utvalda turer.....
 
 
..... och Syrra blev svettig - skönt med en bäck att svalka sig i!
 
   
23/8 Nu är det plötsligt tätt mellan Syrras träningar vill jag lova...... Idag har hon plattat till både en järpe och en kråka - hon kan den tjejen! Men, å andra sidan sket hon i att tugga på sina dummies och lämnade nästan alla i hand. Ja - man vet ju inte om man ska skratta eller gråta...... Var det verkligen tre hon fyllde häromdan?
Hursomhelst..... det är snart den 25:e augusti - Jipppppiiiiiiiiii!!!!
   
21/8 Syrra har fått träna idag med Alice och Tazza! Hon e lycklig hon. Själv låg jag i bilen och tjurade ända tills matte kom hem och följde mig till skogen en sväng. Fick göra ett par dubbelmarkeringar också, så då blev jag glad igen.....
Syrra hade gjort både linjetag, fält och några korta markeringar i vatten. Allt utom de erbarmerliga avlämningarna gick visst bra. Men hon viskade till mig att hon inte var riktigt nöjd, för dom andra hade fått jobba med vilt men inte hon....... Men så blir det ju när man inte kan sköta sig när man har en pippi i käften......
   
19/8 Idag är det kalas här....... Hipp, Hipp, Hurra för min "lilla" Syrra, som fyller tre år!!
Herregud va tiden går fort - jag (och husfolket) tycker fortfarande att hon är en liten "bebis".
Jag blev i alla fall inbjuden på ett litet lunchkalas i trädgården, där det serverades macka med räkor, köttbullar, korv och grönsaker. Hon får gärna fylla år i morrn igen, om man säger så!!
   
 
   
 
   
  Sen måste jag berätta att hon under veckan verkligen fått närkontakt av tredje graden...... både med en tam igelkotte, som var hur närgången som helst och tycktes älska både hundar och folk, och med ett el-stängsel, som gav henne en riktig "kyss" så att hon skrek rakt ut. Hon var ju bara tvungen att stilla sin nyfikenhet i ett hägn med en massa oxar här hemma. Men det var inte oxarna som var intressanta - det var deras vattenhål..... Får väl se nästa gång vi går där hur hon reagerar. Ja, jag säger då det - di barna, di barna!
   
16/8

HerreGud va de kan vara varmt i fjällen!!! Vi har bott på en strand vid ett vindstilla Torneträsk i nästan en vecka och svettats! Ingen motion har det blivit - vi har bara legat ömsom i solen, ömsom i skuggan Emellanåt har vi tagit oss ett litet bad för att sen återgå till att göra ingenting. En dag hade vi lite sämre väder och då var vi i alla fall till Mjelljokk och promenerade omkring - det var den enda, lite längre prommisen på en hel vecka!! Och ingen träning blev det heller fast matte hade med sig dummies. Hon vägrade att ge sig ut i terrängen - hon höll sig mest i skuggan! På kvällarna var det skönt, men då var vi helt slut så det blev inget då heller!!! Men, men har man semester så har man!

Husse har mest suttit i båten och dragit rödingar...... och ibland har vi följt med. Syrra tycker fortfarande det är riktigt spännande med fiskar. Fiskelyckan har varit riktigt god och husse älskar ju solen, så han har verkligen fått sitt lystmäte uppfyllt.

   
 
Det blir lite trångt i båten emellanåt......
 
   
 
En liten strandprommis....
 
   
 
På väg till Pessina-deltat för picnic....
 
   
 
Går omkring o kollar lite efter fikat..... jag hittade flera jättegoda lämmelkadaver där, så för min del blev det en riktigt bra picnic!!
 
   
 
Träningsvilt, som fick fortsätta flyga....
 
   
 
Ibland bara måste Syrra ge husse en puss mitt i fiskandet....
 
   
 
Syrra o husse har en liten gose-stund (en av många!!)
 
   
 
Syrra igen..... verkar som om dom slutat ta kort på mig! Man kan ju undra varför?
 
   
 
Morronfika i strålande sol.....
 
   
 
..... och middag i samma sol!
 
   
 
Åsså hittade vi en gammal tröja som skulle kastas...... Men innan den åkte iväg fick vi minsann posera. Det här är Syrra.
 
   
 
Sen hittade vi en gammal mössa som skulle möta samma öde...... då kom husfolket på att dom ville ha en Pudel! Det blev min lott att förvandlas till Storpudel.
Varken jag eller Syrra förstod vad som var kul med dessa poseringar.... men, snälla som vi är finner vi oss i det mesta - allt för husfriden!
 
   
4/8 Speldjävulen har drabbat oss...... Igår satt vi i nästan 2 tim och väntade på att en ko skulle skita i rätt ruta!!! Vi var alltså på Kobingo! Vilket påhitt - det var ännu tristare än att gå på utställning och då förstår väl alla. Det började med att vi fick cykla i gassande sol för att ta oss dit. Väl där blev det fika och ganska mysigt, för det var ju många man var tvungen pussa på....... Men sen vidtog väntandet. Alla fusk var tillåtna under spelet, så jag var då in och pussade kossan och viskade våra lottnummer men vad hjälpte det? Inte ett dugg. Efter dryga två timmar hade hon visst lyckats pressa ur sig det hon skulle - men inte på våra rutor förståss. Det blev alltså ingen vinst.

Senare på kvällen blev vi inlåsta i hemmets lugna vrå och husfolket steg till väders!! Jo, faktiskt - de provade på att åka Para-Motor och det var visst en höjdare - så nu är husse heltänd på att gå kurs i den ädla konsten
   
 
Här är det matte som skall upp i skyn..... Lugn, lugn! Hon hade chaufför...
 
 
..... och upp kom hon
 
 
Vår by från ovan...
 
   
 
Efter en lyckad luftfärd kom grannarna och bjöd på champagne..... Inte illa!!
 
   
3/8 Vilken konstig vecka det varit - en vecka med stor sorg för husfolket. Men vi har ändå haft en hel del aktiviteter för oss, som hållit deras tankar i styr.
Igår, t ex, var vi till Öjebyns djurklinik - inte nån speciellt kul aktivitet i sig, men nädvändig enl matte. Hon har nämligen hittat en knöl under min bröstkorg, som hon inte gillar..... och det kan jag ju förstå. Men jag har inte ont av den - inte än i alla fall. Nåväl, rådet från Öjebyn blev att hålla koll på den och ev operera när det blivit lite kallare ute, efter "röten".
Syrra fick sig också en genomgång bl a av öron och ett hårlöst parti i baken. Men eftersom det inte fanns några bakterier på nåt av ställena så blev det avvakta där också.

När vi kom hem var det HS-träning, men dit kom vi aldrig. Varför skulle just det bli som tänkt, när inget annat blivit det??? Men trist var det. Förmodligen blir det väl fler träningar och då ska vi banne mig vara med - så det så!!!.
Vi har ju visserlingen tränat lite linjetag och dirigering under veckan, men det är ju inte samma sak som att träffa polarna.

Idag blev det en happening till - om än en positiv sån! Helt oplanerat blev det den årliga vattenprommisen i Degervattnet som vi alla gillar så mycket. Ingenting var som det brukar vara, men det blev ganska mysigt i alla fall. Det är verkligen kul att se Zilke när vi går där tvärs över sjön för hon bara Njuter där hon flyter omkring i sakta mak - hon älskar verkligen att simma, vår egen Ester Williams. Vi tycker också det är roligt men inte alls i lika hög grad som Zilke. Men det var kul att vi gjorde den där promenaden i år också.
Nu är Zilke hos oss en stund och vilar upp sig efter ett rejält simpass.
   
 
Kameran var inte med där ute i sjön i år, så det blev ett par strandbilder i stället......
 
Det är här vi promenerar rakt över sjön på en härlig sandbotten!
 
 
Efteråt blev det lite bollkastning från bryggan