dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok augusti 2013

 
26/8 ÄNTLIGEN har vi fått se en björn......
 
  ...... men vid närmare kontakt visade det sig att det nog inte var vad vi trodde - Synd!!
Om man är ute i skogen nog mycke så hittar man massor av underliga saker. Det här skulle kanske föreställa ett björnoffer..... den var i alla fall i närheten och såg förskräckt ut!
 
   
  Nåväl det var ju inte björnjakt vi var på, utan fågeljakt. Och det blev faktiskt en tjädertupp, som jag ömsom bar och ömsom släpade hem till husse..... Ni ser ju - han är llika stor som mig!
 
   
  När husse o jag jagade tränade matte o Syrra. Hon fick jobba på ordentligt med lite av varje. Både fotgående under störning, dirigeringar och fält. Och matte tyckte hon var jätteduktig.
Dessutom fick både hon och jag gå varsitt viltspår. Det var väldigt länge sen jag fick gå ett alldeles eget - jag brukar bara få gå bakom annars, eftersom matte alltid sagt att jag inte blir nån spårhund. Men tji vad hon bedrog sig!! Nu, vid 8 års ålder är jag en klockren spårare - så de så!! Lugnt o fint gick det - jag var hur spårnoga som helst. Matte blev lite förvånad, kan jag säga.....
   
  Mellan varven tog vi det bara lugnt på vårt lilla smultronställe och hade det mysigt..... Här tog husse upp en harr ur Bodträskån.
 
 
Självporträtt på snygga mig
 
 
Syrra tar sig ett svalkande bad..... för det har varit varmt, jättevarmt!
 
 
Och, naturligtvis, härliga brasor
 
   
19/8
Här har vi kalas, dagen till ära......
 
  ..... jag sjöng o husfolket sjöng och det var ett oherrans liv...... Men grattad blev lilltrollet i alla fall med tårta och serpentiner!
 
 
Gott, gotti, gott, gott!!
 
   
17/8 Regnet öser ner och det blåser ordentligt - idag ska vi nog ta en riktig mysar-dag. Eller förresten, jag har redan börjat. Tiggde mig in i bagageluckan på bilen vid halv åtta och har legat där hela fm - det är jätteskönt att sova där och samtidigt ha full uppsikt över infarten.

Annars blöder vi ikapp här nu - Syrra har också börjat löpa så nu är Nalle välkommen!!!! Jag har väntat på honom i ett par dar, men när man som mest behöver honom då lyser han med sin frånvaro. Kanske lika bra det, förresten - det kan bli för jobbigt för honom med två tokiga tikar!!!

I veckan har vi faktiskt dragit med husse på flera prommisar, så då har vi fått träna lite rejälare saker än när vi är ensamma - det har varit sååå kul. Framför allt har Syrra fått träna på stoppsignaler..... igen! Hon har väldigt lätt att glömma, den tjejen. Vad anbelangar mig, så säger alla att jag ser så gammal o trött ut just nu..... MEN, då har dom inte sett mig i träning. HerreGud - jag flyger fram och har inte några bekymmer, varken med kroppen eller huvudet! Då blir jag som en valp igen - det måste ju bara betyda att jag blir lite uttråkad av att ligga i bagaget halva dan och sen bara gå omkring. Det händer för lite......
   
11/8 Då var vi hemma igen efter ännu en semestertripp till fjällen - många semestrar blir det!!
Vi har varit i Kaise nu igen och där har vi gjort ungefär det vi alltid brukar göra....... fiska, äta, sova, promma åsså fick vi träna lite också. Men det har varit kul. Från början var stranden full av folk och hundar - vi var nio vovvar som mest - så då var det llite livat och man fick hålla sig på mattan. Men sen blev vi så gott som ensamma, så då fick vi basa över stranden alldeles själva! Och den sysslan tar vi oss an - gud nåde den som kommer ner o kollar..... Den bllir utskälld efter noter.

Fiskelyckan har varit jättegod och Syrra tycker fortfarande det är spännande med de där sprattlande varelserna i båten. Själv stannar jag nuförtiden gärna iland - har börjat tycka det är jobbigt att hoppa ur båten - husse har faktiskt fått hjälpa mig flera gånger. Det är väl lederna som börjar ta slut på tanten - på mig alltså!
Men jag är inte för gammal att löpa i alla fall - för det började jag med där uppe - lagom kul :-)
   
 
 
Syrra tycker det är spännande att göra upp fisken också.... hon är med varje gång!
 
 
8 hg röding, 42 cm lång! Det blev många fina bitar i år!
 
 
Så här såg det ut på stranden mellan fiskepassen...... det tar på att vara storfiskare!!
 
  Fick fint besök från Kiruna också! Dom kom från jaktprov i Norge där Presley och Bruce tagit varsitt 3:e pris i Nkl. Syrra har riktigt duktiga bröder visade det sig. Grattis till båda två!
 
   
 
Sen har vi ju som vanligt pysslat på "tomten" med vedhuggning, plattsättning m m....
 
   
 
 
Dessutom fick vi en kabeltrumma av en snäll granne, så då blev vi ju tvungna göra iordning bakgården också - plana till och lägga ut grus
 
 
Och det finaste man har sätter man ju på bordet - så jag invigde det!
 
   
 
Utflykt till "deltalandet", som vi gillar och som vi åker till varje gång. Jättemysigt att bara gå där.
 
 
Här har vi bra uppsikt över vad som händer på "vår" strand......