dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok augusti 2014

 
20/8 Ja, då var allt födelsedagsfirande över för den här gången...... nästa gång är det min tur!! Men hon är lite sliten idag "lillan". Hon fick ju gu'be'vars vara på träning igår kväll med gamla HS-gänget.
Men när hon kom hem skvallrade hon för mig att hon faktiskt hellre hade legat i soffan med mig. Hon tyckte visst det var så där lagom kul. Hon gjorde vad hon skulle men utan den glädje som hon har när hon jobbar ensam...... Det var visst stoppsignal på långt håll som gällde och när matte visslade stannade hon - precis som hon skulle. Konstigt - när hon vill själv då funkar det mesta.

Jag hade förresten inte heller tid att ligga i soffan m husse - nä, jag satt på bron och väntade hela kvällen!!

Idag har det varit en helt vanlig dag igen med simträning och skogsprommis. Och i morron, i övermorron och framöver är det förmodligen samma schema som gäller....... Kul m omväxling ;-) Men på måndag ska jag i alla fall iväg och träffa min gymnast. Undrar just vad han kommer att tycka.
   
19/8
Det blev ett litet "kalas" i alla fall....... jag bjöd Ida men inga andra. Och dom sjöng för mig så det skar i öronen......
 Det här var väl ingen dålig lunch..... och nästan vegetarisk! Gott var det i alla fall! Lite skillnad mot den obligatoriska hårdbrödsbiten.

 

Syrra vågade knappt titta......
och jag fick inte ens vara med på bild

   
18/8 Vi funderar skarpt på att anmäla Syrra till nån simtävlling, om det nu finns nån för flattar.... Hon är helt enkelt för jäklig på att simma snabbt. Jag har inte en suck - spelar ingen roll hur långt försprång jag får. Men, men - det är ju sån hon är - hon ska bara vara FÖRST. När hon springer kan hon meja ner vad som helst bara för att komma först.....
I morron blir hon 5 år, littskiten. Det är inte klokt vad fort dom åren gått. Vi har inte besämt om det blir nåt kalas eller hur det blir, men hon ska i alla fall få åka på jaktträning med gamla gänget...... till vilken nytta, kan man ju undra. Det är nog mest för att hitta på nåt kul.... Själv får jag inte följa, för jag ska ju "ta det lugnt". Fy f-n vad jag är less på att ta det lugnt - så fort jag laddar för att springa fort är det nån som stoppar mig. Trist!
Snart ska vi ju på fågeljakt också - undrar just hur dom ska hindra mig från att springa då.... ;-)
   
 
   
12/8 Äntligen kan man börja andas igen..... Idag kan vi nog gå upp i skogen utan att tungorna ska hänga ända ner till backen - det regnar nämligen och det var längesen det kom nåt blött från himlen nu. Matte säger att det behövs - hon tror hon ska kunna plocka svamp framöver. Vi får väl se hur det går med den saken.

Vi fortsätter med vårt simmande i a f - det gröna som var i vattnet i två dagar har försvunnit så nu är det fritt fram igen. Vi börjar känna oss riktigt vältränade får jag lov att säga, fastän vi nästan inte sprungit nånting i sommar.
Igår fick vi göra lite sök. Men eftersom jag inte ska springa så fort fick jag ett närsök men Syrra hon fick flera dirigeringar med närsök. Kul men svettigt.
Häromdan hade vi med oss apportkastaren till Heden bara för att få lite omväxling från Buddbyträsket. Men, naturligtvis, var det bärplockare där, så det blev inget skjuta av. Däremot fick vi vanliga markeringar och matte blev alldeles förstörd när jag drog iväg i 100 knyck över gungflystranden. Men, men det gick bra - hasleden verkar ha hållit även för det.
Snart ska vi på återbesök till min gymnast - ska bli spännande att höra vad han säger. Men jag tror nog att själva ligamentet läkt ihop. Nu är det bara vanliga åldersförändringar som gör mig lite stapplig emellanåt - men det är ju inte mycket att bry sig om...... åldern tar väl ut sin rätt, kan jag tro. Man behöver ju bara kolla husfolket för att se hur det ligger till med den saken...
   
 
   
7/8 Om inte den här värmen tar slut snart så kommer vi att göra det, det är då ett som är säkert. Vi håller på att förgås.
Igår t ex, var det kav lugnt, luften stod totalt stilla och solen gassade. När matte gick ner till sjön och såg eländet - grönt!!!!!!! så trodde jag hon skulle deppa ihop. I stället sa hon "idag blir det Degervattnet, flickor".
Sagt o gjort - vi drog till Degervattnet och hade mysigt nästan hela dan. För tredje gången i sommar gjorde vi vår mysiga vattenprommis över sjön. Men den här gången hade vi med oss dummies också, så det blev en hel del vattensök i vassen - skitkul!!!!!
Men idag är vi på ruta 0 igen - var nyss till skogen och det var ingen höjdare. I vanlig ordning drog vi till sjön för att svalka oss efteråt, men blev snabbt uppkallade p g a det gröna. Nu vet vi ju inte om det är alger eller bara frömjöl - men kul är det inte i alla fall.
 
   
4/8 Nu ger vi snart upp...... vi hade tänkt att värmen skulle hejda sig en aning den här veckan - men icke det!! Verkar dessutom som om det ska bli åska och det vet väl alla vid det här laget att jag inte gillar.
Vi skyndade oss i alla fall till skogen på morgonkvisten, för vi förstår ju att det inte blir av sen, när solen blivit så där äckligt het igen.

Inte nog med det - vi har blivit husse-lösa också. Han har åkt till Kaise. Jag gjorde allt som stod i min makt i morse för att få följa med.....
 
  Det var ju redan fullt i bilen men med lite god vilja kunde jag packa ner halva mig i en IKEA-kasse i hopp om att jag inte skulle synas. Men det gjorde jag naturligtvis, så jag blev abrubt kommenderad att hoppa ur. Trist....... det hade varit skönt med lite semester från matte o Syrra.