Små händelser och vad vi tränar på ...december 2006 - Ida 2 år

     
30/12 Nu drar vi till skogs..... ska fira nyåret i Zilkes stuga i Degervattnet. De´ ska bli häftigt. Där brukar det inte finnas några nyårssmällare heller, så man kan vara lugn!! Återkommer med rapport efter helgen. Psst..... matte har lovat att jag ska få ligga med henne i sängen där!!
 

Vi önskar alla vi känner ett RIKTIGT GOTT 2007!!!

     
25/12 Dan efter dan..... oj, va jag e trött - idag tänker jag bara ta det lugnt! Det var verkligen toppenkul att Maya var hos mig igår, men det tar på krafterna att vara på topp hela tiden!!! Man kan ju inte slappna av ett enda dugg när det händer saker och ting hela tiden!!
Sen - det bästa av allt - vi fick till slut EN VIT JUL. Det kom ungefär 1 cm snö natten mot julafton - så allt var som det skulle.......! Julklappar fick vi också och julmat, i stället för den vanliga - vicken höjdare!!! Nu är det bara att vänta ett år igen, men den som väntar på nåt gott.....
 

Jag ville ju helst ha Mayas klappar också......

 

 

Smarrigt värre......

 

 

Kolla, va Maya vräker sig i soffan! Verkar som hon trivs riktigt bra hos mej!!

 

   
 

     
23/12 Dan före dan..... Idag har jag bl a hjälpt matte att göra fudge och det gick ju bra. Men jag skulle inte tro att jag får smaka..... Vi har pysslat på med lite annat smått och gott  också och haft det riktigt mysigt. Så nu är det bara att vänta..... på tomten alltså. Jag tror faktiskt att jag kommer att få lite klappar för jag har varit jätte-snäll, om jag får säga det själv.
Det ska bli riktigt kul i morrn kväll för Maya ska vara här - så då får jag också lite sällskap.

Förresten - eftersom vi inte har nån snö längre, så har vi tränat linjetag idag...... långa! Alldeles för långa om nån frågar mig. Det första löste jag jättefint, men på nästa ville jag dra till skogen - så det blev en hel del visslande och hojtande. Till slut fattade jag i alla fall galoppen, men vid det laget var matte alldeles hes....!!! E ju inte så enkelt heller..... men vänta bara, nån gång ska jag väl klara av det!
 

 

17/12

   
  Aldrig får man va riktigt glad!!! Det är söndag idag och det betyder ju i vanliga fall "träningsdag". Men inte idag inte...... Inställt p g a kyla!! Vi har -20°. Ena dan sommar och nästa dag vargavinter.....konstigt! Och nästa söndag är det Julafton - då ska man väl titta på Kalle Anka i stället. Så nu är det väl bara att slappna av, antar jag!!!

Måste bara berätta vilka snälla grannar jag har! Igår fick jag en pip-anka av dem i födelsedagspresent! Den var helkul.... tyckte jag. Men dom jag bor hos är inte lika säkra på att grannarna är snälla.......? Just nu ligger den undangömd - av nån anledning!!! 
   
16/12 Så här dagen efter 2-års-dan, kan man väl bara konstatera att "det var väl inge speciellt"! Det blev inte så mycke firande som jag tänkt mig! Det blev lite hyllningssång på morron och ett tuggben på kvällen - men det var väl allt!
Men en present fick jag i alla fall - den kom från ovan - och den var jättebra! Vi fick nämligen SNÖ, så nu är det vitt ute igen..... TjoHooooo! Ska snart ut och rejsa runt lite!
   
 

Nu har vi varit ute i snön - snacka om flatrejs...... även om det inte syns på bilderna.

   
 

   
 

 

Ett plan på väg till Tomteland i Rovaniemi...

 

   
  Igår fick jag en Jul-utmaning av Gnista och Soda...... eller hur det nu var.. Kanske det var matte som fick den från Anneli. Men, hur som helst så är det ju jag som sitter vid datorn för det mesta, så jag tar mig an den.... Lämplig sysselsättning, så här "dagen efter"!
 
  Har du köpt en chokladkalender?
Vaddå - jag har väl inga pengar.....!!! Och inte visste jag att det fanns såna heller!!
Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?
Näää, kan jag ju omöjligt ha gjort när jag inte har nån....
Har du hunnit med att köpa julklappar?
Blir samma svar här - har INGA pengar!! Undrar hur man ska lägga upp det här till nästa år? Kanske man kan extraknäcka som dansare eller nåt, så man får ihop lite kulor!
Vem är det svårast att köpa till?
Tjaaa, skulle nog tro matte - hon vill ju inte ha nå grejer - jo, kanske en bok där hon kan läsa hur hon ska uppfostra mig (sånt tycker hon e kul)
Dricker du alkoholfri glögg?
Om jag finge så skulle jag ju naturligtvis göra det - man man verkar ju bli en kuligare typ av den andra sorten (som jag inte heller får dricka!!)
Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?

JaJa - jag stressar inte för sånt! Nä, dom gånger jag känner av lite stress är när vi tränar. Men det är ju bara positiv stress
Hur många stjärnor ger du till årets julkalender på TV?
Har inte sett ett endaste avsnitt - vid den tiden är vi ute i skogen!!
En person som du velat säga “God Jul” till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?
Pappa - men jag vet inte hur jag ska göra.......
Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Jag o matte - det har jag ju redan visat bilder på i min dagbok!
Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Absolut att fååååååå!
Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?
Jag vill va hemma!!!!! Förresten "utomlands" vad är det??
Känner du någon julstämning nu?
JaJaMensan - har ju redan fått en (!) pepparkaka, och fortsätter det i den stilen är det ju smarrigt med jul!!

Dom här frågorna skickar jag vidare till Wimse och Eros - två killar jag gillar!!
   
15/12 Tjoooo-Hooooo - idag fyller jag två år!!!!
Tack alla snälla syskon, kompisar och framför allt MAMMA för grattis-hälsningarna!!!!

Jag har inte tid att skriva nu - för jag ska Fiiiiiiiiiiiira!!!!!!!!!

Tillbaka