Små händelser och vad vi tränar på....        december 2007
     
31/12

   GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER!!  

Pssst.... säg inget, men jag har faktiskt tänkt ge ett nyårslöfte i år!!!
Det kan ju inte vara så farligt - för jag har nog hört att dom flesta två-beningar inte alls håller vad dom lovat - och inte händer det dom nåt! Så, varför inte.... här kommer det:
"Jag lovar att sköta mig jättebra på alla träningar och på jaktproven till hösten"

Då var det gjort - nu får vi bara hoppas att matte tror på mitt löfte in i det längsta!!

PS! Vi håller oss till "tysta fyrverkerier" - gör det Ni också, så slipper så många djur bli skraja ikväll!

     
30/12 Ohhhhh, va skööööönt - det blev inget lassa för mig. I morse när jag vaknade var jag pigg igen!! Konstigt hur saker och ting kan ändras snabbt.
Nu är alla nöjda och glada och det är bara att kramas vidare!!
Ni förstår säkert vem Ruggugglan i bakgrunden är! Jag är inte så noga..... bara jag får kramas är jag nöjd!! Men det var nog tur att jag skymde så mycke som jag gjorde  - om man säger så...;-))

Nu drar vi till skogen och sen ska jag leta reda på mina hörselproppar - för i morrn bär det väl till med smällare kan jag tro. Och jag gillar INTE såna!!

 

   
29/12 Jämmer o elände......
Lördagsmorron är för oss mysmorron och det var det idag också!! Sen bar det iväg till skogen med apelsiner och dummy-väskan packad! Vi skulle ta en långprommis och sen träna lite. Men, av det blev det intet....! Dom första 50 metrarna tyckte jag det var skitkul, men sen började eländet.... Jag började må skitdåligt - frukosten kom upp och i andra ändan rann det också! Inte bara en gång utan många, så vi blev tvungna vända, för till slut stod jag bara stilla och såg eländig ut. Sen spydde jag i bilen och hemma, både inne och ute. Och nån mat vill jag då visst inte veta av...... Matte har verkligen gjort sig till ska ni tro och krusat mig som bara den - kokat ris m buljong, bjudit på sparris, godis, apelsiner - ja, jag vet inte allt. Men jag är stenhård - jag vägrar!!
 
Eftersom Tyra nyss legat på sjukhus, så blev ju förståss husfolket riktigt oroliga och trodde att jag kanske också skulle måsta fara dit. Men vi avvaktar väl till i morron och ser om inte det blir bättre. Jag tror nästan det, för nu har jag i alla fall druckit lite vatten!
Några strumpor tror jag nog inte jag vräkt i mig, men jag har mycke ben-knotor runt tomten, som jag bearbetar nu och då..... Så, vem vet - det kanske åkt ner nån för stor bit.

Ett är då säkert, de e inge kul att må tjyyyyvens!!! Nu ska jag försöka vila mig i form!
   
27/12 Långprommis blev det idag - skönt efter allt ätande! Och inte nog med det - jag fick träna lite markeringar också. Dummy-väskan fick följa med, för en gångs skull - det var ett bra tag sen sist Jag har verkligen känt mig onyttig en längre tid nu. Men det gick i alla fall riktigt bra och mellan hämtningarna övades det förflyttningar.
   
25/12

JoDå - tomten kom!!

 

   
 

Och det blev det både julmat och klappar - så jag känner mig nöjd med gårdagen!!

 
  Egentligen är jag jätte-nöjd - för det hände liksom nåt hela dan. Först - på dan - träffade jag pointer-kompisarna, som jag inte sett på länge. Då blev det race vill jag lova. Att jag är snabb är ju känt, men jag ligger i lä när dom där sätter igång - då har jag fullt sjå att hänga med i svängarna. Men jag försöker så gott jag kan i alla fall. Det var ju bra att jag träffade dom just igår - med tanke på all julmat. Och sen - efter tomten - kom Maya och hälsade på. Då gick det inte så vilt till, men det är alltid mysigt att ha en kompis!
   
23/12 Det är ingen hejd på julbadandet här, kan jag säga!!!
Idag åkte jag med dunder och brak ner i duschen också! Jag ställde nämligen till det riktigt ordentligt - dan före julafton o allt!! Om jag varit lite smartare kanske jag väntat till efter tomten, men jag kunde inte hålla mig!! Nån dj-l har bajsat på "våra" ängar. Vilket tilltag! Och jag, mitt pucko, kunde ju inte bara gå förbi!! Näedå - jag kastade mig ner och rullade runt ett par varv - tills det bara hängde brun gegga i pälsen! Jag skyndade mig allt jag kunde, så ingen hann se det .......förrän vi kom hem. Men då skulle ni hört! Då blev det många usch o fy o äckel och jag vet inte allt vad dom hasplade ur sig.
Egentligen förstår jag inte vad som var så hemskt, jag ville ju bara byta parfym. Var lite less på den gamla.
Men nu är visst ordningen återställd sägs det - nu luktar jag schampo. Så nu kan väl friden infinna sig igen då. Hoppas tomten inte hört vad jag gjort......
   
21/12 Vinterbad i Norrbotten - inte illa!! Man ska ju bada till jul, så då passade jag på att göra det sjön idag - inte i sjön, för det går inte. Men det har blivit en ny sjö uppe på isen och där gick det hur bra som helst att plaska omkring. Man kan nog säga att isen gick i vågor. Tänk att lite vatten kan göra en nästan galen. Det är nåt visst med vattenstänk runt benen. 
   
 

   
 

   
15/12

Hipp, Hipp, Hurra - det är min dag idag......!!!!

 

 

OK - jag ser lite hysterisk ut - men jag är ju livrädd att nån ska ta min goda present.....!!!

   
  Vicken dag det blev - AllaTiders!!! Nu är jag helt SLUT faktiskt. Så här mycke social träning minns jag inte när jag var med om sist. Men kul har det varit! Har träffat hur många vovvar o människor som helst - många pussar o klappar har det blivit.
Först blev det lång-prommis till stan, där jag träffade Maya. Sen gick vi på julmarknad bland en massa små kyrkstugor. Och vi var inte ensamma, där var "knökat" som vi brukar säga.
Efter det blev det fest hemma hos Maya med grisöron, innan vi till slut gick hem!! Hela dan gick och det var bara såååååå häftigt!!!
Har väl ca en mil i benen nu - inte undra på att man är slut!! Så nu är det färdig-firat för min del!!
 

 

Vi fick stå och vänta en hel del många gånger, när mattarna var in i alla stugor!!!

   
14/12 Oj, vad jag längtar....... Undrar just om jag kan sova i natt. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får presenter! Och hoppas att dom e goda!! Kalas får jag inte ha, det har husfolket redan satt stopp för, men nåt kul måste det ju bara bli..... eller hur??? Jag menar, tre år är väl inte att förakta....! Jag har ju faktiskt stått ut med husfolket i tre hela år...... Borde egentligen få en bragdmedalj!! Vem delar ut såna??? Vem ska jag ringa?? Snälla nån - tipsa mig!! Det är brått nu!
   
13/12 Äsch då..... nu har Lucia-dagen flugit förbi och jag har inte gjort nåt mys här på sidan! Men man hinner ju inte allt! Får räcka med att jag väckte matte med blinkhalsbandet på i morse - hon blev så glad sååååå!!
Annars händer det inte mycke... Har "sprungit skoter" ett par rundor idag - man kan ju göra det nu när temperaturen blivit dräglig igen.
Och igår var jag till farbror vetten och fick en spruta - vaccination hette det visst!

Men på lördag hoppas jag verkligen att det händer saker..... då fyller jag nämligen år!! Men jag har inte sett några tecken på förberedelser än. Ingen har börjat med tårtan och inga paket ligger i hörnen... Ve o fasa - tänk om husfolket glömt...?? I så fall ska jag leva rövare - det lovar jag! Skälla hela dan kanske - det är nämligen det värsta matte vet!!

   
9/12

Då var den här helgen slut då..... Det går så himla fort!!
Det har varit toppenväder idag och matte o jag har varit på långprommis. Men nån dirigeringsträning blev det inte - min bana är totalt förstörd!! Nu hoppas vi bara att husse ids göra en ny åt oss.
Vi har faktiskt inte tränat överhuvudtaget - inte en endaste liten "position" har det blivit.
Om jag ska va ärlig, så har jag mest glott på skidskytte - hopkurad i soffhörnet. Sånt måste man också unna sig, mellan varven.... Men jag tyckte dom sköt dåligt - inte en endaste pippi ramlade i backen - BOM varenda gång - och ändå får dom vara med på TV???? Nån fågel borde dom väl ändå prickat....??? Det var ju inge spännande precis.....

   
 

Här har jag fångat våra utomhusdjur....... på bild i alla fall...

 

     
8/12 Här är det ingen jul-stress, ska ni tro!! Vi gör nästan bara roliga saker och myser. Ikväll blev vi tvungna att gå ut och göra lite snökonst, även om vi inte är några konstnärer precis.... Men kul hade vi. Igår klagade vi på vädret, men man måste ju försöka leva med naturen och göra det bästa av situationen..... visst då?? Å, har man dessutom en två-åring i huset måste man hitta på nåt skoj - föra traditionerna vidare, så att säga......
Här är i alla fall resultatet från kvällens mysstund:
 

   
  Sen vill jag visa en annan bild också...... Det händer nämligen att även vi får till en bra position ibland:
 

   
7/12 Såååå, då var det undanstökat!! Nu har jag rivit sönter tomte-nallen, som ni sett på några kort här förut! Kul var det, så länge det varade!! Husfolket fick ju nån sorts av förhoppning att jag INTE skulle förstöra den - att jag blivit gammal nog att hantera ett mjukdjur - för han höll ju faktiskt nästan en hel vecka!! Men, där fick dom tji, är ju skit-kul att tugga sönder såna där...!!

I övrigt så kan jag meddela att vädret spelat oss ett spratt i träningssammanhang.... Min dirigeringsbana ligger just nu under vatten! Varför i hela friden ska det regna mitt i vintern - i Norrbotten?????? Sluta kasta sopor hur som helst, är väl den uppmaning jag kan ge till mina kompisar!! För i övrigt tror jag nog att vi är ganska energisnåla och inte bidrar särskilt mycket till klimatförändringen....?????? Finns nog andra som är mer skyldiga tror jag.

Själv kastar jag ju förståss INTE sopor som kan föranleda nån typ av klimatförändring - jag letar upp dem i stället och ÄTER UPP dem!! Det är väl bra, eller hur??? Då försvinner dom ju faktiskt från naturen, där dom inte ska vara. Man e väl KlimatSmart!!!?? Sen att matte blir sur - det är ju en helt annan fråga. Måste ju tänka på Världen, eller hur??
     
2/12 Nu har jag fått min första julklapp!!! Det här bådar gott - blir säkert fler innan jul. Jag e ju så himla snäll, så nåt annat kan man ju inte förvänta sig.
Den här godispåsen fick jag när vi var och kollade in ett nytt hunddagis i stan. Men, allvarligt talat, jag VILL INTE bo där.... även om det var jättefint ordnat. Tror inte jag skulle trivas.... men man vet ju aldrig förståss.

Idag ropade matte TJOHOOOOO på dirigeringen, för hon tyckte jag var jätteduktig. Men vad hon inte vet är att jag redan förstått det där med pinnarna.....!!!

     
1/12 Här dirigeras det för fulla hus - mitt i allt adventspyssel!!!
Förra helgen "byggde" vi en dirigeringsruta ute på sjön 100x100 m, med pinnar nedborrade i isen, så att matte kan hålla reda på var och när hon ska blåsa. Målet är att jag innan vintern är slut ska kunna vinkla och springa rakt åt sidan i minst 50 m - helst 100 m!!! Det är jättelångt ute på sjön, där det inte finns några referenser.... men, men jag ska försöka. Det kanske inte är nåt högt mål för andra, men för mej är det faktiskt det!! Är väl inte så "clever" förståss.......
Idag - på första linjetaget, som var ca 75 m - kom det två nyfikna vovvar och skällde och kollade in vad vi höll på med...... Men, faktiskt så brydde jag mig inte så mycke! Blev väl lite irriterad, men inte mer!! Husse fick ta skotern och jaga hem dom, sen var det bara att fortsätta.
Det kommer säkert att bli lite enklare sen, när det blir lite djupare snö - för då blir det ju enklare att springa efter skoterspåren och få till raka grejer. Som det är nu spelar det ingen roll hur man springer, går lika fort att springa utanför spåren - så på första vinklingen virrade jag omkring en hel del..... Men nästa - å nästa - gick jättebra!!
 

Men, nu är det färdigdirigerat för idag........

 

Tillbaka