Små händelser och vad vi tränar på....      december 2009 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

   
31/12 Ja, då var glada julen slut och det nya året närmar sig med stormsteg.......

Veckan som gått har varit lugn och ganska kall, men idag var det så pass varmt, så att vi vågade oss ut på en skoterutflykt. Syrra fick åka i pulkan, men jag fick minnsann springa för det mesta.....
 

   
 

   
  Sen har husfolket byggt om köket också - min bädd var ju alldeles för liten för två, så då fick faktiskt ett köksskåp gå hädan........
 

  Här provar och godkänner vi utbyggnaden. Det blev bra........
 

  .....nu kan jag ju t o m ligga raklång där om jag får va ensam nån gång....
 

  Efter lite målning och ny pläd blev slutresultatet så här.... Vi är nöjda och belåtna med den nya sängen. Vi samsas jättebra där.....
 

   
  Nu ska vi kura ihop oss och invänta tolvslaget och hoppas att det inte blir så mycke smällare! Det är ju Syrras första nyår så det känns viktigt nu att hon inte blir skrämd!!

Vi önskar alla vi känner ett GOTT NYTT ÅR!!!!
   
24/12

Från oss alla till Er alla: En Riktigt GOD JUL!!

 

Vi vill också passa på att tacka för alla jättefina julkort vi fått!!

 

 

Än så länge råder här riktig julefrid......!!!

 

   
19/12 Nu har det fyllts både månad och år här - men kalaset blev det inte mycket av! Visserligen sjöng dom för oss, men vi fick bara ett liiiiiitet tuggben var... uselt tycker vi!! Men, men vi får väl se fram emot tomten då i stället och hoppas att han kommer med nåt bättre!!

Själv har jag fått busa med Max idag - kul med lite vuxet bus som omväxling. Och Syrra hon har haft fullt upp med att springa i trappen - hon lärde sig det igår kväll och idag har hon tränat för fullt - ner och upp, ner o upp!! Hon verkar tycka det är kul av nån lustig anledning - men det går väl över.... Sen har hon upptäckt duschen också - försöker äta upp strålarna. Ja, jag säger då det..!!

Ha en härlig helg!! 

   
17/12 23° kallt - Brrrrrrrr!!! Men den där lilla Syrra hon verkar inte bry sig - hon har t o m legat ute på bron och myst...... hon e en riktig hårding hon!! Själv tycker jag nog det är skönast inne i stugvärmen. Men det blir väl så när man blir gammal.......
 

 

15/12 Jag blir faktiskt 5 år idag - Hipp, Hipp, Hurra för mig och mina syskon!! Tänk vad tiden går fort när man har kul!!
Men, jag är lite besviken - för dom jag bor hos har inte gjort nån tårta och inte har dom sjungit för mig heller...... Allt är upp och ned sen Syrra flyttade in! Men på lördag fyller hon 4 månader, så vi kanske får ha ett gemensamt kalas då...... Man kan ju alltid hoppas!!
   
13/12 Den här helgen har verkligen inte gått av för hackor!!! Jag har haft det jättebra och jag tror nog att Syrra haft det också, som det låter!

Själv har jag har fått "rå om" Doriz nästan själv..... bara de´ e´ ju guld värt. Men sen fick jag  träffa en annan kul tjej också - Chili, en snabb rackare, som jag försökte hinna ifatt, men orken tog slut - där fick jag beviset, jag har ingen kondition längre!! Liten var hon också, så det var lite skämmigt....
Dessutom fick jag borsta tänderna den här gången....... så jag har verkligen inget att klaga på - tack snälla ni!!!

Syrras helg har visst helt gått åt till social träning och hon har skött sig med den äran, sägs det. Hon har varit på skidtävling, på julmarknad, hälsat på Maya, varit i skogen utan mej och åkt skoter! Däremellan har det tränats lite basala grejer, som inkallning t ex. Hon har tydligen haft fullt upp, men så var hon trött när jag kom hem också. Hon försökte inte ens hänga mig i halsskinnet.
Sen påstår dom att hon inte har saknat mej en enda sekund...... undrar just om det är sant.....??
   
 

Hur funkar en sån här mackapär då.....?????

 

 

Men jag behövde inte bry mig..... jag fick hjälp!

 

   
11/12 Oj, oj - nu är det brått - har inte tid med det här! Är på väg till Doriz. Jag ska nämligen få vara valpledig i helgen. Ska på minisemester igen.... undrar just om jag kommer att längta efter Syrra????? Hur som haver är det säkert nyttigt för henne att få känna på ett liv utan mig, som beskyddare..... Tror nog att husfolket får det hett om öronen när jag inte är hemma och sköter om lilltrollet......
   
 

Tror inte ni som jag, att den här bädden snart är alldeles för liten????

 

   
 

Tänd det 3:e ljuset och mys - på söndag kommer Lucia!! Vi hörs efter helgen.

   
4/12 Den här veckan har också gått i en rasande fart! På måndag börjar matte jobba igen, vare sig hon vill eller inte.
Nu ska husse ta hand om oss framöver och på eftermiddagarna ska vi vara med honom på jobbet - i bilen:-( Men han har ju möjlighet rasta lill-pyret då, för jag antar att hon inte kan hålla tätt en hel em. Nåja - vi får väl försöka hålla varann sällskap där bak i bilen och roa oss bäst vi kan....

Det roligaste den här veckan var i alla fall att vi fick snö - nu kan man ju börja tro på vinter igen. Det kanske t o m går att åka skoter snart.
Igår träffade jag dessutom Max och det var evigheter sen vi lekte sist - så det var en höjdare. Han e sååå himla mysig den killen!!!
Zilke har också hälsat på - men då var jag tvungen berätta för henne att hon minsann skulle va snäll med Syrra, annars skulle hon få med mej att göra!!! Hon hade visserligen inte gjort ett dugg - men jag tänkte att det är lika bra att berätta hur landet ligger...... i förebyggande syfte. Sen - när det var avklarat - hade vi mysigt och Syrra verkade stortrivas med besöket.

När jag nu ändå är på gång, så vill jag klaga lite också - bara för ordningens skull:
Jag kan säga att det tutti-nuttas utav bara den här - och jag blir faktiskt lite less. Dom surrar o surrar om hur söt och duktig Syrra är hela tiden - men jag då????? Är inte jag duktig då kanske? Jag ligger ju faktiskt kvar i hallen nu när matte löjlar sig med lillan - kastar dummies o bollar o jag vet inte allt. Dom går fot (HaHa) o ligger o sitter - ja ni skulle bara höra vilket joll det är....
Och igår kväll trodde jag matte hade fått nippran totalt. Hon var alldeles till sig! Och jag kände på lukten vad dom gjort, dom svikarna!
Det visade sig att grannen kommit över med en hoper med fåglar och Syrra hade direkt greppat en mås, som hon stolt sprang omkring med och sen lämnade i mattes hand..... Nybörjartur - det är vad det är. Fråga mig, jag vet!! Tids nog kommer hon rymma med pippin. Hoppas jag är med då - skulle va kul att höra......!!
 
 

Nu tänder vi snart det andra ljuset  - ha en mysig helg!!

 

   
1/12

Äntligen snö!!!!!!! Och inte nog med det - vi fick se solen också - TjoHooooooo!

   
 

   
 

   
 

Tillbaka