Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - december 2010 

 

   
29/12

Vilken trist avslutning på gam-året det blev..... Svinkallt ute - runt 30° och en matte som mest ligger i soffan och snorar.... Är ju en oherrans tur att vi har husse, annars skulle det inte bli en enda liten prommis i kylan!! Och matte är dö-less kan jag säga - hon tycker ju om att vara ute och plåga sig (och oss) när det är så där extra taskigt väder..... Av nån anledning tycker hon att det är en utmaning..... Men nu ligger hon minsann mest på rygg och tycker synd om sig själv!!!
Hon stiger upp emellanåt och försöker aktivera oss lite..... Idag fick vi t ex "lunch-paket" som vi fick bryta oss in i - men det går ju fort när man är clever!!! Sen kör vi lite övningar nu och då - även jag får trixa lite emellanåt, annars är det ju mest Syrra som blir terrad.

   
 
   
26/12

Ja, då var den julen över - fort var det gjort!!! Vi fick både julklapp och jultallrik, så det har verkligen inte gått nån nöd på oss.... Skönt väder har det också varit med mycket pudersnö att springa i, så vi klagar egentligen inte på nånting den här helgen, konstigt nog.
Som extra julklapp började jag löpa också, men det var väl strunt de´samma - nån gång ska det ju göras.
Nu ska vi ha husse hemma i veckan - det blir skönt! Vi ska terra honom tills vi får åka en tur i skoterpulkan....

   
  Hittade ett gulligt kort från förra julen.... Syrra 4 mån kramar tomten!
 
   
24/12 God Jul önskar vi alla vi känner.....!!
 
   
 

Nu har vi varit ute på julaftons-prommis i toppenhärligt väder..... visserligen -23°,  men husfolket hade klätt på sig, så vi slapp allt gnäll!!! Syrra o jag håller oss värmen, så för oss är det ingen fara.... Nu håller vi tummarna för att vi också får lite julmat framåt eftermiddan!

   
 
   
 
   
 
   
 
   
  Man får ju inte glömma husfolkets gamla hundar en sån här dag.....
Vi skänkte en tanke och ett ljus till Sindi, Sladden och Fia
 
   
19/12

Nu börjar det dra ihop sig.... snart kommer tomten!! Men vi stressar inte.... näedå, vi njuter av alla mysiga soffstunder till skenet av levande ljus. Ute är det fortfarande kallt, men nu har vi fått en massa snö också. Syrra tycker att det är skitkul att plumsa i snön, men en annan har ju varit med ett tag, så det är inte så spännande längre..... men blir ju bara kall om fötterna!

Apropå att ha varit med ett tag - min födelsedag förflöt väldigt, väldigt stilla...... T o m matte hade glömt bort den ända tills några vänliga själar grattade mig... Och det tackar jag för!!! Då vaknade hon upp, men hade ju varken köpt tårta eller presenter, förstås. Typiskt gam-matte!!! Det slutade i alla fall med att jag fick en hel glasstrut, alldeles själv!!! Mumsigt värre, så då förlät jag henne det stora misstaget!!

I helgen har vi fått vara och hälsa på lite folk..... nåt som förekommer väldigt sällan. Men det är ju så himla kul att gå bort.... Problemet är att matte blir så in i bängens hispig, när vi far omkring i andras möblerade rum med svansarna viftandes uppe på bänkar och soffbord + att vi kollar in allt som är löst!!!! När vi var hos Maya försökte vi dessutom förstöra varenda leksak.... och hon har MÅNGA!!! De e så spännande att smaka på alla hennes små pipdjur och äta upp alla hennes ben o s v, o s v...... Matte är alldeles svettig innan vi väl åker hem igen. Men vi försöker ju tala om att vi inte alls skulle vara så där om vi hade lite mer vana på att vara ute och ränna.....
 

  Vi har fortsatt med julkortprojektet, som väl gått si så där.....
 
   
11/12

Vad skulle man göra när det är så här kallt om man inte hade en soffa???? Vi myser o vi myser - för det mesta i ryggläge med benen i vädret. Vi måste kanske passa oss, så att vi inte får ont i ryggen.... Men än så länge går det bra. Vi har ju varit på en rejäl prommis i alla fall - det går ju inte att ligga på rygg hela dygnet, men nästan..... Syrra är ännu bättre än mig på att mysa - det är nog egentligen det hon är bäst på!!
Som idag, t ex - matte o Syrra sov i soffan efter frukost med ansiktena alldeles tätt ihop - verkade riktigt gosigt! Själv låg jag i fotändan och övervakade det hela. Såna stunder är guld värda!!
 
Sen - en annan grej - jag FYLLER ÅR på onsdag! Tänk att jag redan blir 6 år!! Egentligen är det lite illa, för jag har inte hunnit bli JCH än - och nu är det visst kört, sägs det!! Har man inte kommit längre vid det här laget är det ingen mening att fortsätta....
Men, men - man kan ju alltid hoppas på lite tårta i alla fall.....

   
  Matte har försökt ta julkort på oss...... men det gick inte så bra! Det blir nog fler poseringar, som det verkar. Men Syrra trivdes bra i rollen som modell......
 
   
5/12

JaHa - då har man tänt det andra ljuset då...... snart jul! Både jag o Syrra har börjat plita på önskelistorna, som verkar bli riktigt långa i år. Men, det blir väl som vanligt, man får ett hårt paket så att man ska ha nåt att göra resten av kvällen. Har nog förstått att det är precis det, det handlar om.
Nåväl det är ett par veckor kvar än och tills dess går vi på i ullstrumporna.....
Idag har det varit skogen och sen Doriz-besök...... toppenkul att nån kommer o hälsar på ibland.
För övrigt så kan jag skvallra att matte håller på att ge upp Syrras apportering - igår var hon väldigt upprörd när dom hade haft ett träningspass utomhus. Och dom som ska på Rally-lydnads-kurs snart..... Lycka till, säger jag,........! Det kanske slutar med att jag får följa på den kursen i stället....  Det skulle ju va toppen - för mig, alltså! Syrra kan ju vara hemma och pussas med husse - för det är hon fenomenalt bra på!
Det är förresten jättesynd om hennes brorsa Presley - han ligger på sjukan, nyopererad. Har ätit upp en socka, stackarn. Undrar om han får för lite mat...??? Men han är visst på bättringsvägen nu - det känns skönt!! Vi skickar ett par extra pussar till honom....

Tillbaka