Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - december 2011

 

   
27/12

Då är glada julen slut, slut, slut..... och vi gör vårt bästa för att springa av oss julgröten!! Vi prommar, tränar lite och springer skoter! Så snart är den borta.
Igår fick jag göra långa och många linjetag - shit va kul!! Syrra fick också några. Men idag har vi bara sprungit skoter i kram-snön - jobbigt värre!
Nu är det bara ett aber kvar innan vi kan se fram emot en ny vår..... nyårsafton! Hoppas jag överlever den också med alla smällare.... Usch, gruvar mig redan!

   
22/12

Jag förstår inte vad Syrra gör på den "öppna träningen" - först är hon helt vild att få komma iväg och sen totalt död när hon kommer hem. Intar soffan o rör sig inte ur fläcken efteråt. Men, de e klart, det kostar på att tänka till.......
Bästaste Lystra var visst också där - undra vad det ska bli av henne! Matte tycker att hon är helt underbar redan nu!
Själv fick jag minsann vara hemma och hålla reda på husse - och det gick bra, men nog hade jag hellre varit med i Totohallen - alltid hade det funnits nån att skälla ut.....

   
18/12 Födelsedagsfirandet är över och vi bara myser i ljusens sken.....
 
   
 

Både igår och idag har vi mellan mysstunderna varit på rejäla prommisar, då vi också "dutt-tränat" lite - bl a markeringar och linjetag. Och jag fick prova min present...... den var jättebra! Tack snälla NetZoo!!

   
15/12
Kväll

Oj, va vi fick vänta...... men till slut blev det go-fika..... jätte-go-fika!
Syrra fick naturligtvis också va med på kalaset - fattas väl bara annat!

Och som grädde på moset kom postfarbrorn in med ett paket idag........ till mig naturligtvis. Skällde visserligen ut honom efter noter, men det var innan jag visste vad han kom med - usch vad jag ångrar mig.
I paketet låg en sprillans ny dummie och extra markeringsflärpar...... hoppas innerligt att jag får prova den på riktigt snart.

Nu är vi mätta och belåtna och soffan hägrar!
Tack för alla grattis jag fått förresten!

   
 
   
 
   
 
   
15/12
 

Hipp, hipp, hurra.....
De e min dag ida.....

nu väntar jag bara på lite go-fika!
Because I´m worth it!!!!
 

   
12/12

Brrrrrrr.... idag fryser jag om fötterna! Man e ju inte van att ha 20° kallt, så det blev en stor omställning. Skulle tro det är åldern som spelar ett spratt, för Syrra hon brydde sig inte ett dugg. Och jag blir ju för sjutton 7 år den här veckan, så det kanske inte är så konstigt att cirkulationen börjar va dålig. Sprang i alla fall lite skoter, om än väldigt kort. Till skogen fick jag inte ens följa..... Hoppas innerligt att jag vänjer mig vid kylan, annars blir det ingen kul vinter.....

   
10/12 Dit det bär.... HerreGud va kung Bore jobbat i natt!
 

När man precis vant sig vid att ha snöfritt och börjar gilla det, då brakar det lös. Vi har fått massor av snö i natt. Men när den nu är här så är det bara att gilla läget. Och jag har gjort mitt första skoterspring...... hade nästan glömt hur kul det var!
Syrra har nöjt sig med att göra snöänglar, men hon verkar trivas i alla fall.

   
   
   
8/12

Igår drog matte o Syrra iväg på öppen träning i Totohallen. Jag fick ju naturligtvis inte följa men Syrra har skvallrat och sagt att det inte alls var speciellt kul, så det kanske inte gjorde nåt. Dom hade visst tränat linförighet, lite fjärrdirigering och lite apportering. Å de e klart - det är väl inte nåt jag heller tycker är så där himla upphetsande.
Men..... hon fick träffa Doriz och det tyckte hon visst var kul. Det är den enda vovve - förutom mig - som Syrra gillar så där riktigt skarpt...... månntro det beror på att hon är flat och lik mig??? Nä, nu höll jag på att glömma - Zilke tycker hon också om. Och hon är ju inte flat.... Ja, då gick det ju inte att dra den slutsatsen heller..... aldrig får man vara riktig glad ;-) Undrar just vad det då beror på??

Sen har vi fått påpekande att vi inte "julstädat" på den här sidan...... Matte har visst totalt glömt bort att hon brukar göra det! Vi får väl se om hon lyckas klämma in några tomtar framöver. Vi har inte ens försökt göra nåt julkort än - ur led är tiden ;-)

   
4/12

Å, vad jag känner mig nöjd!! Har varit på en jättekul HS-träning där jag fick damma av hjärncellerna och tänka lite........ de va länge sen nu!! Jag fick göra linjetag med diverse störningar och jag fixade nästan allt ;-) Matte var också jättenöjd...... så nu är jag poppis ett tag igen!
Syrra fick faktiskt lov att stanna hemma idag. Men å andra sidan var det hon som fick följa förra gången - så det var inte mer än rätt! Och hon fick ju faktiskt träna lite igår, när vi var på prommis med skogs-picnic! Är riktigt skönt med snöfri skog i alla fall - vi kan tänka oss att ha det så här fram till februari/mars ungefär ;-)

   
2/12 Snön lyser med sin frånvaro.... även i Norrbotten!!
   
 
   
 
   
 
   
 

Tillbaka