dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok december 2012

 
31/12 Ja, då är vi beredda!! Så beredda vi nu kan vara inför kvällen, man vet ju aldrig hur häftigt det blir. Men vi har i alla fall varit ute på en låååång prommis och försökt trötta ut oss med att springa i djupsnö o s v. Åsså har matte dragit ner alla persienner, så att jag åtminstone ska slippa se eländet. Raketerna alltså - vi gruvar oss alltid inför den här kvällen, men hoppas naturligtvis att det inte blir så mycke smällande.
Annars kan jag meddela att vi har plus-grader!!!!! Igår regnade det t o m. Snacka om att vara flexibel...... den som fixar väderleken alltså. Nu hoppas vi att det fryser till - då kan vi börja snacka fina spår i skogen......
 

Nu avslutar vi det här året och säger Tack till våra kompisar och önskar
Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År!!

 
Mot nya mål......
   
29/12 Äsch då...... nu är det -26° igen! Brrrrr! Men vi härdar ut, snart är det nytt år och då går vi mot varmare tider....
   
26/12 Äntligen kan man vara ute lite längre stunder. Vi har bara -15°, så det är riktigt skönt och dessutom är det ofantligt vackert i skogen med all snö på träden. Det är nästan så att man inbillar sig att man går omkring i ett sagolandskap..... och, vem vet, det kanske vi gör?? Lyktorna i trädgården har också blivit lite sagolika!
 
   
   
25/12 Juldagsprommis med husse.... Matte fotar inifrån idag, hon iddes inte ens gå ut!!
Det är inte riktigt som vanligt ..... husfolket är så där trist halv-päckliga - snoriga o hostiga och vill helst ta det lugnt. Dom verkar tjuriga dom där förkylningsbacillerna, eller vad det är. Men Syrra o jag är på topp, som vanligt!!
 
   
24/12 Det blev ingen jultallrik i år - det blev paket i stället med lite matnyttigt i. Men det gick lika bra, nästan bättre, för det är alltid kul att öppna paket!
Här är det Syrra som får välja ur högen...... lite svårt hade hon, men till slut bestämde hon sig för det största och det gjorde hon nog rätt i.....
 
   
  Konstigt vad man vänjer sig fort vid kyla förresten.... Idag hade vi bara -24° när vi var ute och prommade och det kändes riktigt skönt - rena värmeböljan!
   
23/12 Nu börjar julefriden infinna sig, så nu säger vi God Jul till alla polare!! Vi hoppas på mycke god mat och många presenter - får väl se hur det blir med den saken, men mycke mys i soffan lär det bli. Ha de bra, alla där ute!!
 
   
22/12 Vi fryser....... -30°!!!! Ja ni förstår ju själva - då kan man inte vara ute speciellt länge. Mina ben vill då i alla fall inte det!
En liten prommis fick det bli och sen hälsade jag på Norman, så jag fick sociala lite. Han blev jätteglad när jag kom.... Men nu ska vi visst "klicka" en stund. Det duger alldeles utmärkt för mig en sån här dag!
   
21/12 Nu har skotergubbarna kommit igång! Idag var det tre skotrar som fixade spår åt oss som bara vill promma - toppen!! Nu kan vi alltså vara i skogen igen och matte är på benen, så att hon kan följa med oss. Gilla!!! Snö har vi så det räcker och blir över...
 
 
Syrra m rimfrost i skägget
 
   
  Dessutom behagade solen visa sig en stund! En nästan overklig sol, hur tjusig som helst! Men den var mycket rödare än vad korten visar (konstigt?)
 
   
 
   
20/12 Vi fortsätter att pulsa..... Men nu får det snart sluta snöa, så att skoteråkarna i byn kan fixa lite spår i skogen. Som det är nu får vi hålla oss på sjön och det är ju så himla tråkigt att bara gå omkring på platt is, utan träd och utan en massa spännande dofter. Inte ens lite hästskit finns det att mumsa på, för travbanan är också igensnöad!!
Och inte nog med det...... vi har fått promma med husse nu i flera dagar för matte är lite päcklig, men snart är nog ordningen återställd. Det är väl i och för sig OK att vara ute med husse, men han hittar inte på lika mycke kuligheter som matte. Men vi har i alla fall fått åka skoterpulka och sprungit skoter också, så vi ska väl inte gnälla.... Vi får ju vara ute och röra på oss i alla fall.
Och..... om det nu är nån som undrar.... så är det inge större fel på matte. Hon har bara varit päcklig i största allmänhet. Så det är ingen fara på taket!! I morse hade hon ingen röst, men det var vi andra bara glada för.... lugnt och skönt var det, så länge det varade!!
   
17/12 Här pulsar vi i snö så det går oss upp till öronen..... Det är bara mitt i dan än, men vi har redan hunnit ta en puls-prommis, träna puls-linjetag och puls-markeringar och avslutat med puls-skoter-spring. HerreGud!!!! Nog borde man få bra kondition av det här, tycker jag. Men det kanske inte hjälper, för vi ligger mycke i soffan också.
Att leta pyttesmå bollar i den här djupsnön är ingen lek, kan jag tala om. Det är tur att man är tjurig..... för det är jag ju. Jag kan nog hålla på hur länge som helst när matte sagt att det finns nån i allt det vita. Och Syrra klarar det också bra - hon är inte lika tjurig men hon har bättre näsa, tror jag.
   
15/12 Idag är det årets viktigaste dag....... jag fyller nämligen veteran! Ska nog bli lite kalas framåt em, när vi varit ute och pulsat i all nysnö!!
Men lite uppvaktning har jag redan hunnit med...... Zilke har varit hit o gratulerat, Agria har skickat en grattishälsning och kompisar och syskon har redan grattat på Fejan! Så dagen har börjat bra i alla fall.
 

8-års-kalas

 


Nu har vi haft kalas....

Förutom husfolkets skönsång så fick vi en sån här "tårta".
En salig blandning av risgröt, korv, gurka, tomater och majs..... Så himla gott!!!!

Nu känner jag mig nöjd, glad och mätt i magen och tänker lägga mig i soffan o mysa och längta till nästa födelsedag

Tack alla för idag!!

   
 
 
 
   
14/12 Nu har vi tillräckligt med snö för lite skoterspring..... Men jag vägrade följa med idag, Syrra fick fara själv! Vi hade ju för sjutton redan varit ute hela förmiddan - nån måtta får det väl vara på utelivet!!
 
 
Rast o vila i halvtid!
 
 
På hemvägen började snöandet om....
 
   
 

Lucia

13/12 Jag bjöd matte på lusse-fika i morse..... det blev riktigt uppskattat, vill jag lova. Men det tog en stund innan jag fick liv i henne......
Hon ville inte att jag skulle visa det här kortet, men det struntar jag i!!!! Verkligheten kan vara grym ibland ;-)
 
   
12/12
12-12-12 kl 12.12
 
   
 
12-12-12 lite senare på em...... vi har fått en hel del snö på bara några dagar
 
   
11/12 Igår var det inhomhusträning med HS och Syrra fick förstås äran att följa.
Nu, när HS fått så himla fin lokal att träna i ska det visst bli fortsatt träning med inriktning på lydnad i vinter. HaHa - det kan Syrra ha!!! Jag väntar gärna till våren på lite jaktträning i stället.
Så här såg det ut, när Syrra slapp matte och fick Maria som förare i stället...... inte så pjokigt, verkar det som....... (visserligen lite suddiga kort, men man kan inte få allt!)
 
   
 
  Som vanligt satt dom visst o tjattrade en hel del också, men det verkar ju höra till.....
 
   
10/12 De e hopp om livet!!! Febern är borta och jag har ätit frulle! Men man blir ju lite sliten och däven efter en sån där pers, så jag ligger o vilar en stund till.....
Sen hoppas jag innerligt att jag får följa till skogen - då blir nog allt som vanligt igen, tror jag!
   
9/12 Enl Syrra är det jättehärligt vintervänder ute idag med mycke "flygsnö" att plöja i..... Typiskt att jag inte är på hugget. Jag fick inte följa på prommis utan var ordinerad vila i soffan. Är nämligen lite sjuk. Har haft diarré sen i fredagsnatt och idag har jag feber och vill inte ha nån mat.... Tänk om det är nåt allvarligt - en flat som inte vill äta hör väl inte till vanligheterna ;-) Matte har kokat ris och försökt truga i mig ris o buljong.... ingen höjdare.
Om jag fortfarande har feber i morron måste jag kanske till veterinären och det vill jag inte, så nu ska jag piggna på mig, har jag bestämt!!
   
7/12 Jag är sur.... jättesur! Matte tog med sig Syrra, dummies och ryggsäck och drog iväg på fm. Förstod ju direkt att det stod träning på schemat och tog naturligtvis för givet att jag också skulle få följa. Men NEJ, det fick jag inte. Ni skulle hört mina protestsånger. Då hade ni säkert mjuknat, men det gjorde inte matte. Hon säger bara att jag är bortskämd!!!! Vems fel är det i så fall, om jag får fråga?? Inte är det mitt!!.
Hon stängde i allafall dörren framför nosen på mig, så då var det inte mycket mer jag kunde göra. Annat än sura förstås och vääääääänta!! Det blev visserligen lite skoterspring med husse under tiden, men vad är väl det mot att få hämta dummies???? Och springa skoter går ju fort.... sen var det bara att sitta ute på bron och tråna och vänta....
   
5/12 Idag har vi haft tävling här hemma. Vem kan bära flest sockor??? Och naturligtvis var det Syrra som vann...... Hon fick in en hel massa i sitt stora gap. Iddes inte ens räkna.... Själv nöjde jag mig med en åt gången!
 
   
  Som pris fick hon träna "Sitt fint"......
 
   
4/12 Usch..... idag fryser vi!! I alla fall jag! Vi har ca 20°. Men det är väl så det ska vara när det är vinter.
Det har reulterat i kortare prommisar än vanligt och resten av tiden har vi legat nerbäddade i soffvärmen och myst.
Vi har liksom inga stora projekt för oss nu för tiden..... lite klickträning på kvällarna, men det är väl ungefär vad vi sysslar med. Syrra kan snart "sitta fint" i alla fall, så nåt resultat verkar det bli - vad vi nu ska ha det till, kan man ju undra. Själv backar jag, snurrar, rullar o lite sånt där tjafs, som det inte är nån mening med, men man får ju massor av godis när man blir "klickad" så vi håller god min...