dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok december 2013

 
31/12 Nu är vi förberedda för nyårsafton! Om man nu kan vara det? Men matte har försökt trötta ut oss odentligt i skogen - vi har dragit för alla persienner och markiser - TVn står på högt - och, sist men inte minst, flyktvägen till källaren och toan är öppnad! Nu hoppas vi att jag ska slippa darra hela kvällen..... Jag har redan tillbringat två nätter i källaren - vi får väl se om det blir en tredje.... Men smällandet har redan börjat, så det bådar inte gott!

Men, men, nu ska vi försöka mysa och rå om varann. Kl 17 är det stor-fyrverkeri inne i stan och då ska vi syssla med lite klickträning - det gillar vi skarpt!!

Vi önskar i alla fall er och oss ett GOTT SLUT och ETT GOTT NYTT 2014!!!!!!
   
25/12
     
 
Ja, då var julafton undanstökad för den här gången.... Kvällen alla surrar om hur länge som helst innan och som sen går över lika fort som alla andra kvällar......???
Det blev i alla fall en bra kväll - vi fick både julklappar och lite extra gott till middag.
Oj, vad det är kul med dessa paket - jag öppnade mitt redan på morronen, fastän ingen hade gett mig tillstånd. Alltså, tjuvade jag det! Naturligtvis fick jag inte behålla det då, men fick tillbaka det igen på kvällen - om än i ett väldigt tilltygat skick. Det var tuggben kan jag avslöja.... gott, gotti, gott, gott!!!
Vi såg en tomte också....... men de paket "hen" hade med sig har vi inte fått öppna än - man måste ju sprida ut gracerna lite så att man inte blir tjock o fet!! Men - den som spar han har sina paket kvar!
Ute var det skitväder med blåst o snö, men vi var ute på sjön i alla fall och blev totalt översnöade - såg ut som riktiga snögubbar när vi kom hem.....
   
24/12
   
19/12 Ä, lika bra att göra en veckosammanfattning redan idag.... Är nästan hundra på att det inte kommer att hända nåt resten av veckan heller! Men hoppas kan man ju göra och i så fall så blir det väl till att skriva igen.

Veckan har väl varit som de flesta andra. Men en kulig grej har jag i alla fall fått göra och det var att visa lilla Wilma hur man gör linjetag med stopp och dirigering. Nu vet jag inte om hon var så intresserad, men jag visade i alla fall. Hon kan ju komma på bättre tankar framöver kanske. Nu pep hon mest och ville va med. Men, si de fick hon inte!
Åsså visade jag henne och hennes matte hur budföring går till. Det fick hon testa och hon verkade tycka att det var jättekul.
Men den mesta av tiden pussades vi faktiskt.....

Jo, nu kom jag på nåt jag inte brukar göra vanliga veckor....... vakta julklappar! Upptäckte ju att det luktade gott från julklappshögen, så jag försökte faktiskt öppna en. Men när jag inte fick det, la jag mig helt sonika och vaktade dem ända tills matte plockade bort golukten. Den var INTE till mej heller, så det kanske var ett bra beslut av matte. Jag undrar verkligen om vi får några julklappar, för det ligger då inga till oss bland dom andra i alla fall.... hrmm.

Sen har vi varit i skogen och försökt få till ett julkort också. Syrra o jag har ju förstås fått vara modeller. Det gick väl så där, men ett av dem kommer vi i alla fall att skicka. Matte blev lat den här julen, för hon brukar ju rigga till nåt inomhus men i år blev det till att jaga lite solsken i skogen i stället och det var ju betydligt roligare, även om det inte är speciellt kul att sitta modell. Vi gör det bara för att vi måste......
   
 
Ett av julkortsförsöken..... vi skrämde tomtarna, så bara mössorna blev kvar!
 
   
15/12 VILKEN DAG...... jag har haft det toppen och matte kom ihåg presenten hon hade lovat. Det var att få träna själv (utan Syrra) och ha lite egentid med matte.
Husse åkte längst in i sjön, där det sticker upp lite vassruggar. Där la han ett fält med 10 dummies och ett linjetag bakåt. Sen kom han hem och hämtade oss, men husse o Syrra åkte vidare så att vi fick vara för oss själva en stund.
Oj, va kul det var....... men jobbigt! Det är svårt att hitta dummies i snön. Efter den 9:e avbröt vi, för då hade jag börjat undra om det ens fanns nån mer..... Syrra kom sen och hjälpte mig med den sista..... och den hjälpen tog jag tacksamt emot, fastän hon inte skulle få va me! Sen blev det dubbelmarkeringar också. Härliga tider! Ingen kan tro att jag är nio år, för det går med en jädrans fart när jag är igång - Still going strong, kan man nog säga!
Men nu är jag i alla fall både nöjd, trött och mätt. Så det blir en skön kväll. Vi fick byta middan mot en smarrig smörgåstårta också - inte illa!

Tack för alla Grattis jag fått på Fejan också - kul att så många tänker på mig :-)
   
 
   
 
 
Tack matte för en kul stund!!!!!
 
   
 
   
 
   
14/12
Här stressar vi inte.....
 
   
11/12 Takdropp, blå-is och halkigt som f-n!! Men det har inte hindrat oss från att springa på sjön - där är det fortfarande bra före.
Dessutom har vi haft fullt upp inomhus idag - vi har skrivit önskelista till jul! Den blev jättelång, så nu får vi väl bara hoppas att tomten kommer med nåt i alla fall.
Men först ska jag fira födelsedag..... på söndag blir jag stora damen, närmare bestämt 9 år. Men det kan man inte tro när man ser mig busa och springa omkring. Matte har lovat mig en alldeles speciell present - hoppas bara att hon inte hinner glömma bort det - för det skulle faktiskt vara det bästa som kan hända!! Tror t o m att jag struntar i tårtan om hon håller ord.....

Idag skulle ju jag få visa Wilma hur ett linjetag går till, men det blev inget av för träningen blev flyttad till en parkeringsplats som inte var särskilt lämpad. Men Wilma var i alla fall där och matte var alldeles till sig i trasorna när hon kom hem, för hon tyckte att Wilma gjort jättestora framsteg - kul!!

Sen har vi konkurrens av en ynka katt också den här veckan..... Matte försvinner ett par gånger om dan och umgås med Mimmi i stället för med oss. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den saken, men Mimmi lär ju tycka att det är ganska bra i alla fall...
 
   
6/12 Nu börjar det ju likna riktig vinter...... Vi har fått oss både en morronprommis på isen med husse och sen blev det skoterspring....... Jag blev alldeles till mig här husse tog fram skotern för att dra upp vårt is-spår, så jag hoppade upp direkt för vidaretransport mot spårslutet. Där hann Syrra ikapp oss, så då gjorde jag henne sällskap på vägen hem. Jätteskönt. Vi är ju skittrötta på förmiddagarna men en springtur piggar upp en rejält!!
Sen kan jag meddela att det bara finns en och en halv vovve i huset nu. Den sista halvan ligger ute på tomten i form av avborstat hår. Syrra fäller ordentligt nu igen, så vi har hundhår överallt...... tur att husfolket är vana sen lång tid tillbaka.
Apropå hår, så blev vi frissade igår kväll. Så nu ser i alla fall jag ut som en flat med fina släta öron och tassar. Syrra fick behålla sina spanielöron, för hon är så söt med sina lockiga öron.....!!!

I veckan har vi fått göra både fält och linjetag. Så helt utan träning blir vi inte, även om det inte är nån målmedveten träning på gång. Och Syrra har fått följa med på Wilmas träning. Men det uppskattar hon inte nåt vidare - hon tycker bara att Wilma är "för mycket", så hon håller sig på sin kant utan att göra nåt väsen av sig - som vanligt alltså!!! Till veckan kanske jag får följa i stället - hoppas det. Matte har nån vision om att vi ska visa hur ett linjetag med stopp fungerar..... kul, kul!!
   
1/12
Vi önskar alla en mysig 1:a advent. Själva myser vi i soffan - ska kolla på Kalla!!