Små händelser och vad vi tränar på....   februari 2007
     
25/2 Söndag och träning! Idag var vi ganska många som var ute och tragglade - ca 9-10 st. Vi körde walk-up för hela slanten med bakåt-linjetag inlagda. Det var en jättebra träning, men ack så tråkig..... tycker jag alltså! Matte har ju i vanlig ordning en helt annan uppfattning. Men det var inte bara en gång jag fick myror i brallan! Det händer liksom lite för lite för att passa min smak - jag ser ju gärna att jag får jobba på hela tiden och sköta allt själv - så att man vet att det blir gjort, liksom ;-))  Egentligen förstår jag inte varför man ska sitta och kolla in saker som flyger i luften och sen ska nån annan hämta....Märkligt!
Men nån gång ska väl poletten trilla ned - vi ska fortsätta i den här stilen nämligen!
   
24/2 Snöigt värre - snöar faktiskt på tvären idag - men det är ganska varmt, så vi har varit på en skööön långprommis med apelsin-rast. De e ju bara sååå gott med apelsiner! Å sen blir man ju så pigg också! Som om jag skulle behöva nåt uppiggande???? Inte precis - men ändå!!

Vi träffade minst sju kineser idag. Kom av mig, men hann i alla fall räkna till sju. Ni skulle ha hört vicket liv! Jag borde faktiskt skaffa hörselkydd....!!! Men det är ju lite småkul också - nästan som att gå på modeuppvisning! Det finns mycke´ snygga kläder för kineser verkar det som!!
 

 

Det lönar sig att tigga.....!!!

 

   
  Efter prommis o lite vila var vi och hälsade på Maya. Och - idag brydde dom sig inte om att plocka bort alla hennes leksaker - så jag fick gå i leksakslådan och välja alldeles själv! Men, naturligtvis, så hann jag äta upp en liten grej - vet inte vad det var, men det liknade en liten plastmus eller nå´t. Så nu är matte orolig att jag svalt nån jäkla plast-grej! Tyyypiskt mej, att inte sköta mig.....!!!
Men, däremot är hon lite lycklig också - för jag gick faktiskt in i trapphuset och uppför trappen utan den minsta tvekan och faktiskt också, utan att skälla. Det är FÖRSTA gången det hänt - jag brukar leva om ordenligt i det trapphuset. Det brukar eka mellan väggarna!!
   
22/2 Då var det nästan slut på den här veckan då..... Den har gått i lugnets tecken. Kallt har det varit också, hela veckan.
Egentligen har jag nog inte gjort nå´t vettigt om jag ska va´ ärlig - har blivit vanliga promenader bara och en massa mys-pys inomhus. Lite stadga har väl matte tragglat på kvällarna - men inga stora utmaningar!! Nu hoppas jag att det händer nåt i helgen.....
   
18/2 Idag har jag fått mig en omgång passivitet - lagom kul!! Men det verkar som att det kanske kan ge resultat, för till slut brydde jag mig inte så mycket. Men jag blev ju så less också, så det kan ha med det att göra....
Enl matte så är det precis den träningen jag behöver - i MASSOR!!! Och har hon sagt det, så är det nog så....
  Doriz o JoJo "fegade ur" idag.... det var ju lite synd, men vi var i alla fall fem vovvar, som fick stå på linje och sen vända oss dit kastet skulle göras - så jag tycker egentligen vi mest har stått och snurrat! Men jag fick ju hämta några gånger, så lite spring blev det allt!!
Matte tyckte jag hade taskiga avlämningar idag - gjorde en sväng runt henne alla gångerna, tappade och tjorvade på - och då vet jag inte om det var dom andra hundarna eller om det var hormonerna som rörde till det....!!
Nästa helg ska vi visst försöka oss på en Walk-Up igen!!
 
     
17/2
Alltså.... nu är det nåt fel....!!! Husfolket hittar på såna konstiga saker. Först trodde jag att dom lekte Lucia, men det visade sig vara Öronljus-behandling...?????? Efteråt tjatade dom om att "Det funkade ju faktiskt"..... Fråga mig inte vad det var som funkade, men konstigt var det i alla fall - ligga på soffan med ett ljus i örat. Undrar om jag ringa och be om hjälp nånstans ifrån...??
 
   
16/2
Så här kul har vi haft ikväll - först lite dans och sen bus med matte........
 

   
14/2

Jag önskar alla jag känner en jättemysig Alla Hjärtans Dag

     
  Än är faktiskt inte undrens tid förbi.... Zilke bor hos oss just nu och jag kan faktiskt SLAPPNA AV emellanåt - helt otroligt! Men matte målar ju alltid f-n på väggen, så hon påstår att det beror på löpet och att jag är så trött.... Vi får väl se hur det blir längre fram.
Men ikväll har vi faktiskt inte busat HELA tiden - vi har legat och myst också...... kolla bara:
 

     
 

     
13/2 Va taskigt att man blev tjej.....! Det är verkligen inge kul att ha mens. Jag e så trött, så det kan ingen ana!! Helt slut faktiskt - vill helst ligga och snarka. Husfolket trodde inte sina ögon igår kväll, när vi var på visit hos några vänner, för jag la mig ner och tog det lugnt - det är första gången det hänt i hela mitt långa liv!!! Och det värsta i kråksången var ju att dom tyckte det var skönt med en såååå lugn hund!!!!! Det ska vi ändra på, för det kommer väl bättre tider... för mig, alltså!!
Men jag är ju inte sämre än att jag kan leka med kompisar, när tillfälle ges och idag har Zilke och jag varit ute på sjön och pimplat - det blev 1 gädda och 2 små aborrar. Gäddan ska vi använda i vår fågelbur till våren... så kanske vi kan få åt oss lite träningsvilt!! Så vi förenade faktiskt lite nytta med nöjet.
     
11/2 Idag fick man faktiskt roa sig inomhus bäst man kunde på förmiddagen.....
Men sen blev det riktigt skönt ute och matte och jag har varit på en långprommis..
Jag fick göra ett lååååångt, omotiverat linjetag också, med stopp efter drygt halva sträckan..... Gick som smort! Matte trodde inte jag skulle stanna när jag var så pass långt borta från henne, men si där fick hon tji.....!

Vi har tagit guld och brons också idag - i Åre alltså - mycket spännande.... Hurra va vi e bra!!!!! Grattis Anja och Patrik!!

     
10/2 Nog har husfolket bytt upp sig..... För 30 år sen bodde den här gynnaren här i stället för mig - en Grå Jacko med namnet Jakob!! Matte o husse var och hälsade på honom häromkvällen. Det hade varit kul att träffa honom - oj, vad nyfiken jag skulle varit. Men, de e ju som vanligt, man får aldrig vara med när det händer nåt kul......
Jo, förresten - nu var jag lite orättvis. Idag har vi ju t ex haft ganska kul, även om det varit lite väl kallt. Först en prommis i strålande sol till en liten ö i sjön, där vi eldade och fikade. Sen blev det åka i skoterpulkan en sväng upp i skogen
 
   
6/2 Oj, oj - i morse var det -32° när vi vaknade!! Jag vägrade helt enkelt gå ut och pinka!! Vad ska man med festblåsa till om man inte använder den? Det var likadant igår kväll också - så nu vet jag att jag kan hålla mig minst 14 timmar. Onödigt vetande kanske, men ändå....
 
Det har blivit aningen varmare nu och vi har precis kommit från skogen. Och, tro det eller ej, jag fick träna stadga i den här kylan..!!! Nu har hon fått fnatt, tror jag!! Men det är väl helgens träning som satt sina spår förståss - nu måste vi ju naturligtvis rätta till alla brister - och fort ska det ju gå - NU skall det ske, inte i morrn eller när det blir sommar eller nån annan gång - nä, NU gäller!!
   
4/2 TjoHooo - det blev träning idag. Å, vicken jättebra träning vi fick! Det var tre tjejer som har elit-hundar, och nån var dessutom instruktör, som hjälpte till den här första gången, så vi fick oss en rejäl omgång!! Och det måste väl erkännas - jag blev nååågot yr i mössan när dom började kasta bakom, framför och överallt...... visste ju inte vart man hade fram och bak till slut. Men jag skötte mig väl något-så-när, förutom att jag sprang på Doriz´ kommando en gång - så får man inte göra visade det sig. Ja, ja - ska väl träna lite mer på stadgan då, men de e ju så trist. Matte däremot, skötte sig inte sååå himla bra - hon hade för brått och tjatade alldeles för mycke - egentligen är det väl inte underligt att man är lite virrig med en sån matte..... Kan man byta, månntro??
Men kul var det i alla fall och nu kan man väl säga att vi är igång igen... om inte kylan sätter fler käppar i hjulen. Nästa söndag är det dax igen - men då ska vi visst sköta oss själva utan proffs-hjälp!!

Dessutom började jag löpa igår - det är ju mindre kul! Man får väl hoppas att det inte sätter sig på humöret bara, så att man blir slö och eländig.
   
3/2 Nu har vi börjat elda och fika ute...... jättehärligt.
Efter skoter-spring och eld-mys har vi varit på social-promenad in till Björns idag! Alltså - jag blir aldig nå bättre - jag måste få ge skall när jag ser barn som leker eller när vi möter nån. Matte hade med sig en dummy som hon stoppade i mun på mig. Hon trodde nog att jag skulle bära den och vara snäll och tyst...... Men - vet ni va´ - det går alldeles utmärkt att skälla med en dummy i munnen....
I morrn ska vi testa på den nya träningsgruppen..... i Unbyn! Onödigt långt, om ni frågar mig!
 

     
1/2 Nu har jag blivit uppsagd från jobbet igen...! Fr o m idag tar husse över vaktmästarjobbet här hemma. Jag har visserligen blivit erbjuden att vara hans assistent, men jag vet inte.... ska tänka på saken. Man måste ju ändå hålla koll på honom hela tiden, så det är väl lika bra kanske... Han behöver faktiskt hjälp med en massa grejer - bära ved t ex och hämta grejer både här och där - så han är nog ganska glad att han har mig!!
 
Hur som helst - det är ganska mysigt att ha sällskap här hemma. Idag har det blivit en hel del "springa efter skoter" och mycket "vara ute". Så jag känner mig riktigt sliten - mycket jobbigare än att vara vaktmästare i alla fall!!

Tillbaka