Små händelser och vad vi tränar på....        februari 2008
     
29/2 Jo-jo-minsann - då duger det att fixa lite kul till mej!!!
Ikväll skulle husfolket, för ovanlighetens skull, ut på stan!!! Och, då hade dom nog lite dåligt samvete för att jag skulle vara ensam hemma tror jag. För jag fick faktiskt göra ett fält i snön precis innan dom for. Det var ju bara såååååå himla kul - och dessutom gick det hur bra som helst. Fort var det gjort!!!! Dom hade nog räknat med att jag skulle bli trött - tji fick dom!!!  Men JAG bryr mig väl inte - jag kan väl va hemma ensam utan att vara trött!! Det är bara dom som är larviga. Jag tycker faktiskt att det kan va skönt att rå sig själv en stund, om jag nu ska vara ärlig!!
Men, tänk ändå, att dom måste få dåligt samvete, för att jag ska få jobba lite - det är ju rent skamligt tycker jag. Å andra sidan, är det ju kul att det händer nån gång i alla fall!!

Förresten, alla kompisar och syskon: LYCKA TILL på utställningen i morron. Jag håller alla tassar!!!

   
28/2 Oj, va det pirrar i kroppen! Har riktigt svårt att komma till ro ordentligt. Men ikväll kom jag på vad det handlar om - gud så dumt, att jag inte tänkt på det förut. Jag saknar kill-sällskap - helt klart - det är det som fattas!!
Förstod det ikväll när jag träffade en samojed-kille i skogen! Han stod och lurpassade på mig i mörkret och ville att jag skulle hänga med honom hem!!! De Ni! Och, naturligtvis, när husfolket gick där i godan ro och småpratade passade jag på att följa med..... oj, va spännande.
Men, men - den där matte är ganska snabbfotad och förstod direkt vad som hänt, så hon kom ju naturligtvis flåsande efter - så jag hann inte få utlopp för mina känslor riktigt!
Nästan samma sak hände idag också, men då var det en collie som följde efter oss och det tog ett tag innan husse upptäckte min friare, så vi hann också börja kela lite smått. Men då blev det att hoppa upp på skotern och åka vidare.
Faktiskt så tycker jag att dom jag bor hos är lite små-snåla - jag vill väl också gå på date nån gång......
 

..men, men det är väl lugnast att jag ligger kvar i min soffa!!

 

   
24/2 Det blev inte mycke kuligare idag heller - förstår inte vad det är som hänt? Verkar som om dom jag bor hos plötsligt (?) har blivit jättegamla och jättesega!  Hoppas verkligen dom ändrar sig. Jag tycker visserligen också om att gosa i soffan - men nån måtta får det ju vara.
Hur som haver så har jag och matte i alla fall varit ut på en rejäl prommis i snöovädret! Det snöade på tvärsan - men vad gjorde det, man har ju päls. Ett (1) omotiverat linjetag blev det också - lite snålt tilltaget måte jag ju säga. Sen vidtog ju förståss snöskottning - och då är man bara ivägen hur man än bär sig åt, känns det som!!
Ja, de var väl ungefär vad jag haft för mig idag - dom där nya dummisarna kommer jag nog aldrig att få prova......
   
23/2 O Herre Gud - vicken trist lördag!!! Vad vi gjort? Ja, inte är det mycket! Husfolket har varit och hjälpt en gammal farbror med gardiner o dyl och sen blev det Dollar Store. De va väl inget för mig....? Visserligen fick jag ju springa skoter - men vaddå, det är ju vardagsmat vid det här laget.
Höjdpunkten var nu ikväll, när jag fick söka reda på ett jättesmarrigt tuggben och sen äta upp det förståss..... Men, det är väl inte sånt jag egentligen ska hålla på med?? Jag ska ju vara ute och träna apportering, eller hur? Det är ju det jag är till för!
     
21/2
  Det kom ett paket med posten idag...... det var till MEJ!! Jättespännande med paket! Och den här gången var det ju extra kul, eftersom det var mitt. Som synes fick jag nya dummisar -  flera st. Dom ska visst ersätta dom vi tappat bort! Hur man nu kan tappa bort dummisar med en apportör i huset kan man ju fråga sig, men så är det i alla fall.
Sen var det ett par Italienska "löpar-byxor" också - det var väl kanske inte lika skoj, men man löper visst "snyggt" i dem, sägs det!! Sköna? Snygga? Ja, jag vet inte vad jag ska säga - inte var dom väl i min smak precis, men man vänjer sig kanske......
     
17/2 Idag har vi försökt oss på lite träning igen. Vi tog helt sonika hem några från gänget och tränade på sjön i "vår"-solen.
Igår gjorde vi en dirigeringsbana igen - lite kortare sträckor den här gången, men de räckte, visade det sig! Vi började med lite dirigeringar med stopp och vinklingar, som gick hyfsat!
Efter det gjorde vi en övning som jag "tjuvat" från Pia sida - tack för den!!
Först tre enkelmarkeringar mot land, följt av trippelmarkering på samma ställen och sen var tanken att det skulle bli linjetag också till dessa ställen - men det hoppade vi. Vovvarna var ganska nöjda vid det laget. Men det var en bra övning, som vi nog ska göra fler ggr.

Slutsatsen för min del (enl matte): Jag klarar jobbet ganska galant - men, jag kan ju faktiskt inte koppla av en endaste liten stund - så om jag t ex skulle komma till ett prov där den andra hunden får börja med markering, då går det och skiter sig direkt!!!!!
Tack husse för att du skötte allt funkis-jobbet, så att jag fick vara med hela tiden och kolla in dom andra i alla fall - det är ju det vi måste träna MASSOR på.
  Som vanligt hade ingen tid att fota själva träningen - men vi fikade ju också:
 
   

Trippa jättesugen....

 
     
16/2

Lördagsmys!!!

 

   
15/2

Tidig vår i Norrbotten???? Den här tiden på året brukar det aldrig finnas videkissar hos oss - men i år är dom här!!

 

     
  Och i övrigt kan jag berätta att jag är sååååå trött sååååå. Har börjat löpa i veckan och då blir jag så himla "behaglig", som matte säger! Antar att hon menar att jag blir lugn.  "Propellern" går bara på halvfart nu - men den går i alla fall. Stannar helt gör den väl aldrig... Jo, förresten! När matte blir så där heligt f-bannad, då blir jag lessen och då stänger jag av den!! Som tur är, händer det inte så ofta.
Den här helgen kommer med andra ord att gå i lugnets tecken!
Ha´de´!!
     
14/2

Kram på Er alla go´vänner!!!!

 

   
13/2 I em har jag haft fint besök må Ni tro - ända från Kiruna. Oj, så kuligt! Det var NaNa, Cia och Pepina som kom förbi.
NaNa är förresten nybakad Grenmästare Jakt i Kiruna, så jag hade lite respekt för henne faktiskt - tänk om jag också vore så duktig...
Men matte kom i alla fall på att det kanske vore idé att skaffa lite fler hundar - hon blev väldigt förvånad i em, faktiskt - jag låg ner och tog det lugnt, fastän vi var 4 flattar här! Hon förstår ingenting, säger hon. Men, det var ju ingen överraskning, det har jag vetat länge!
   
12/2 Här börjar vårkänslorna svalla..... Lite tidigt kanske, men det känns faktiskt som våren är på G. Vi har i alla fall skottat fram eldstaden nere vid sjön..... så vi är redo, om man säger så....
 

 

 

10/2 Det blev inte just nån träning idag heller.... verkar som om matte lagt av, tycker jag!!! Men några stadgeövningar, som avslutades med linjetag fick hon i alla fall till på skogsturen.
Däremot har jag fått busa av mig ordentligt idag. Zilke kom förbi och vi körde världens race - jag var totalt blöt efteråt och tungan hängde i backen - men kul var det.
Sen träffade jag en liten cocker-flicka, Bea, som bara var 4 månader. Vicken söt rackare det var. Hon tyckte nog att jag var en snäll tant för vi hade riktigt kul en stund, tills hennes husse tyckte att det räckte för lilltjejen!!
   
9/2 Lördag - ingen träning!!! Träningspolarna Tyra och Soda skulle träna lydnad i Luleå idag - men va f-n, det är ju så himla långt till Lule för en timmes träning - nästan som att åka på en semesterresa! Såna är vi - vi vill vara hemomkring.
Men vi gjorde i alla fall en skoterutflykt och hälsade på Doriz. Alltid något. Det var ju himla kul att träffa henne - under andra former än träning.  Men det är nåt speciellt med oss -  vi kommer aldrig till skott att busa. Det finns liksom en märklig spänning oss emellan. Men vi är ju inte sämre än att vi kan pussas i massor i alla fall!!
     
 
     
 
     
8/2 Tjenixen på Er!! Nu har det gått en vecka igen utan nåt speciellt. Har ju visserligen sprungit skoter varje dag och matte har återupptagit lite stadge-träning. Men för övrigt har vi inte gjort nåt!
Och ikväll är det fredag - då brukar det ALDRIG bli nå vettigt - då myser vi i den här lilla familjen. Ev kan det bli lite dans eller nåt annat kul, när matte fått sig ett vinglas - man kan ju alltid hoppas.
Får väl se om jag har anledning återkomma i helgen - om det blir nåt, man vet ju aldrig....!!
   
3/2 Idag blev det inget gnäll.... och glädjen stod på topp! Fick börja med ett litet sök för att få bort lite energi - jag är ju nämligen på tåspetsarna!! Men efter det funkade det med markeringen! Vi får verkligen hoppas att den där fadäsen igår inte upprepas igen!!

Det var verkligen bara vitt, vitt, vitt i skogen idag och jag åkte för det mesta i pulkan med matte. Behövde inte springa så himla långa sträckor, för matte tycker det är lite tokigt att dom själva ska åka och jag springa. Annat är det med husse - han tycker det är helt OK att han sitter mjukt och skönt på skotern och jag får kämpa på efter i mjuka skoterspår. Det är bra för konditionen, säger han. Men han då??? Behöver inte han nån kondis??
 

 

Kolla - där ute nånstans finns det nåt att hämta....!!!

 

 

Oj, va jobbigt - men hon hade rätt, det fanns grejer under snön!!

 

   
 

   
2/2 Idag har jag träffat en lurvig varelse, må Ni tro!! Molly - en av grannarna. Vi har bara träffats en gång tidigare, fast vi går omkring i samma område hela tiden. Men det blev inget leka av precis för hon berättade direkt att hon var större än mig - och det såg jag väl utan att hon sa det. Men hon sa ifrån så fort jag försökte mig på lite bus. Nåväl - hon kanske hade en dålig dag bara. Hon ser då i alla fall himla mysig ut!
 

     
 
     
  Här ligger jag och väntar på lite träning. Vi har lagt ut ett motiverat linjetag och sen fick jag ligga vid elden och vänta - vara passiv, som det så himla vackert heter!!!
Dessutom blev det dubbelmarkering också innan jag fick hämta linjetaget.
Hur mycke jag än skulle vilja berätta att det gick bra, så kan jag inte. För det gick faktiskt riktigt uruselt!! Nåväl - själva jobbet funkade väl ganska bra, även om det är skitsvårt att hitta dummisarna i den här djupa snön, Men, men det var ju det där med passiviteten!!!!! JAG GNÄLLDE idag och jag trodde nästan matte skulle börja gråta! Hon blev så himla förtvivlad, så det går inte med ord att beskriva!!
 
 

Så här såg jag ut efteråt!

 
     
 

Tillbaka