Små händelser och vad vi tränar på....      februari 2010 

   

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

     
28/2   Idag har jag verkligen fått mig ett gott skratt...... trodde det kommit en NewFoundland och hälsat på.....
Husse har nämligen badat Syrra - å herre gud hur hon såg ut efteråt! Hon har en päls som går till historien - jättetjock. Och efter badet såg hon också jättetjock ut - rund som en boll.
Nu är det bara att hoppas att pälsen lägger sig fint till nästa helg, för annars får man ju skämmas för henne. Hon är tillräckligt mullig utan att pälsen står rakt ut.
Det har fönats och borstats utav bara den, men det har inte hjälpt så här långt i alla fall........ Sen luktade hon konstigt också, inte alls som jag är van. Tur att det inte är utställning så himla ofta..... och - framför allt - att jag själv slipper vara med....
     
27/2   Äääääntligen kunde vi vara ute - utan att frysa fötterna av oss. Idag har det varit riktigt mysigt - runt -10 bara - rena värmeböljan!
Husfolket började dagen med att skotta och vi busade allt vi orkade.
Sen bar det iväg till Pagla, för vi hade räknat ut att där måste det vara mycket folk idag och en massa barn och grillande familjer. Allt för Syrra!!! Men, ack vad vi bedrog oss - vi var nästan ensamma. Vart var alla???? I Klinten kanske? Vi hade ju tänkt sitta där och kolla in all rörelse, men det var ingen mening med det, så vi begav oss till stan i stället, där det var marknad.
Vi tror nog att Syrra har varit med om allt förut - för hon var hur cool som helst - det var väl inge särskilt med det där..????? Men det var mycke folk och mycke hundar. Inte ens hundarna bryr hon sig särskilt mycke om..... konstig prick, den där Syrra!!! Jag tyckte det var skitkul och skällde ut nån tax där och hade det allmänt trevligt med allt folk!!
     
24/2  

-29° och kortare sjö-promenader som igår - det mesta har varit en upprepning av gårdagen, faktiskt.
Men sen har vi ägnat oss åt trimning också  - mitt i smällkalla vintern! Man kan ju undra hur "dom" tänker. Det var ju kallt  även med hår!! Nåja - det blev mest tassar och öron på mig - jag har ju nästan ingen päls i alla fall just nu. Och Syrra hon fick bara tassarna klippta. Hon ska ju Gubevars få hit en alldeles egen frissa snart - ända från Kiruna. För henne duger det inte med nån amatör-frisör, minsann!! Ni hör väl vilket joller det är med den lilla. Men hon ska visst springa vänster-varv snart och då MÅSTE man va fin!!
Vi tycker det blir lite trist när hennes "busiga" öron försvinner - det enda busiga på hela Syrra ;-)

I morron återgår vi till vardagen igen - då blir det till att följa pappsen på jobbet o ligga i bilen o tryna..... Nog är det bättre att få va hemma och gosa på dagarna.

     
   

     
   

     
   

Vi försökte oss på en ståbild häromdan...... inte lätt!!!

   

     
23/2   Då har tisdagen snart gått och matte är ledig och hemma med oss. Dessvärre "lider" vi ju fortfarande av KALLA-effekten...... vi har svinkallt (-32° på morron).
Men om den beror på Charlotte, som vi är mycket stolta över - så klär vi på oss och ser glada ut! GRATTIS Charlotte till OS-framgångarna!! Om effekten av dessa blir KALLA-dagar, so what!
Grattis till Marcus också! Vilka härliga Norrbottningar vi har over there!

Hitintills har vi varit ute o gått på sjön två ggr - det blir mest att gå, men - såklart - busar vi också. Sen tjatar vi inkallningar och "här-gående" (mattes jakt-fot) och nåt enstaka, kort linjetag så att Syrra inte ska fortsätta vara totalt obildad. Men det blir inte mycke träning ute, om man säger så! Matte har ju hur mycke kläder på sig som helst o tjocka tumvantar - blir liiite svårt med godis, klicker och koppel då..... Vi får hålla tillgodo med små övningar inomhus.
Själv har jag i allafall börjat fatta nu att jag inte ska bry mig när lillan drillas - även om det kan va jäkligt svårt!!! De e ju så himla kul att göra små övningar - å så gott sen.....! Som tur är brukar jag också få lite godis, där jag ligger o inget gör!
     
20/2   Minus 30 grader - kallt som attan! Nu e vi faktiskt JÄTTELESS! Vi kommer att bli riktiga soffpotatisar innan det här är färdigt. Matte gör så gott hon kan och försöker hitta på saker inomhus - men de e liksom inte samma sak! Vi lääääääääängtar efter bar-mark. HerreGud - Syrra får ju aldrig nån skogsvana på det här viset! Det var verkligen en tokig årstid att ta valp!!!
Vi har ju naturligtvis varit ut på en prommis idag - men den blev inte lång kan jag säga!!
Tidigare i veckan har det i alla fall bara varit runt 20 grader och då har Syrra bl a åkt ensam i skoterpulkan, när jag sprungit och det gick bara bra - hon tycker pulkan är toppen hon också!! Dessutom fick vi träffa Max ute på isen en dag - så vi har ju inte bara haft tråkigt, som tur är!!
     
   

     
16/2   Semmeldag....... Tror ni att vi fått nån???? Näedå - inte en smula! Dom e så himla snåla dom vi bor hos....
Nä, i stället har vi fått vara på stadsträning - Mest Syrra, men även jag fick känna på stadsluften lite.
Syrra är en festlig typ - hon bara finns till...... det är inte mycke som får henne ur balans... Hon är som en gam-vovve när vi är ute och socialar. Inte ens andra hundar bryr hon sig om...... bara kollar in dom lite lätt!!! Det enda som hon reagerade en aning på var såna där "dramater" - dom tyckte hon var lite underliga....
Men det verkar som hon tycker det är kul i alla fall att se lite annat än sjön. Inte så konstigt kanske......!
Åsså har vi koppeltränat ute på stora vägen. Matte har ju bestämt sig att hon ska kunna gå med oss båda två i koppel och bara behöva hålla löst med en hand...... LYCKA TILL, säger vi!!

Nu ikväll fick hon ett annat ryck - hon skulle kolla febern på oss???????? Igen! Alltså - hon får så konstiga idéer ibland. Vi hade ju naturligtvis ingen feber - men nu vet hon det, så då får vi hoppas att hon är nöjd och belåten ett tag!!!
   

     
     
15/2   Ja - då var Syrra färdigkursad för den här gången! Hon skötte sig bra - blev ju trött, som vanligt, men det gick att få igång henne igen....alltid något!
Det var en kul kursavslutning - fick göra en hel del utmanande övningar. Dom började med promenad i grupp utomhus. Väl inne i ridhuset fanns det en aktivitetsbana riggad, innehållande linförighet, inte röra matskål, sittande, liggande o inkallning! Efter ett par varv blev det ganska stora utmaningar, för då hamnade många på samma station - så det blev jättemycke störningar. I slutet kördes svåra inkallningar - för att vara på valpnivå. Alla satt uppradade - en och en kallades in + inkallning där dom mötte annan hund väldigt nära.
Ja, det var en väldigt bra kurs, om nu jag kan tycka till om det. Men matte tyckte likadant. Det största frågetecknet är nog Syrra - vi tror inte att hon gillade det nåt vidare - men hon skötte sig ju som sagt i alla fall......

Idag har vi matte hemma, så snart bär det iväg ut på prommis. Sen klurar hon på om hon skall lägga lite extra krut på apportering den här veckan - lära lillan hålla fast..... Får väl se hur det går med den saken!! Hon är ju en hejare på att bära omkring saker, men just ordet "håll fast" har hon nog inte fattat än..... det tar sin tid innan såna där små virrhjärnor fattar saker och ting......
       
14/2   Vi önskar alla vi känner en fin

ALLA HJÄRTANS DAG

 

PS
Ikväll tar Syrra Veta-Hut-examen... ska bli spännande att se om hon blir godkänd!!!

 

     
   

 

     
13/2   Vi blev bönhörda!!! Vilken härlig dag det blev idag - massor med sol och lagom temp.
Vi började med att skotta fram eldstaden nere vid sjön. När bänkarna äntligen visade sig under snöhögarna  beordrade vi fram ett skinn och sen intog vi första parkett......
   

     
   

     
    Efter fika och mycke bus fick Syrra träna lite passivitet när jag letade dummies i snön - gick inte så bra, om man säger så! Passiviteten alltså. Ja, förresten letandet gick inte så bra heller - det är ju hur svårt som helst att hitta dom där djupt ner under snön..... Nu visste ju matte var den var, så till slut så....!!!
Sen gjorde vi om alltihop och då gick det bättre - Syrra var tyst och jag hittade!

När det sen var dags för lillan att sova middag gick matte o jag på skogsprommis, där vi fick pulsa ordentligt vissa bitar. Idag fick jag äntligen träffa collie-pojkarna och samojeden, som jag faktiskt saknat - det var jättelänge sen vi sågs sist, så det blev lite busigt där ett tag.
     
    Sen var det Syrras tur igen - då åkte hon och matte till stan så att hon fick se lite folk. Dom var och hälsade på Maya, som har en "konstig" trappa upp till sin lägenhet. Så där blev det visst svårigheter - upp behövdes det godis på varje trappsteg men ner räckte det inte med vanligt godis! Då fick Mayas matte rycka ut med korvskivor...... då gick det så sakteliga nerför.
Hon såg riktigt mätt och belåten ut när hon kom hem - hon hade ju dessutom hunnit knycka ett ben av Maya...... Vilken tur att man inte var med, så man slapp skämmas....!!

Nu är vi ganska nöjda både Syrra och jag - så nu ska vi bara mysa resten av kvällen. Med facit i hand kan man nog säga att det blev "Hundens Dag" här idag....
     
   

Det här är Syrras rätta jag - med en pläd i munnen!

   

     
12/2   -28°...... IGEN! Ska det aldrig ta slut. Det blir inga långa prommisar såna här dagar - allra helst som matte dessutom är rädd att lillan ska få urinvägsinfektion igen.....
Så man blir lite vingklippt - man kan inte göra allt man skulle vilja. Vi skulle t ex behöva träna massor med lillan ute i olika miljöer - men det blir liksom så rumphugget, ingen vill vara ute nån längre stund. Men vi får väl ta igen det framåt våren. Matte har visst en massa komptid, som hon säger att vi ska använda bara snön försvinner....... det ser vi verkligen fram emot!!!

Förresten - Syrra har avancerat väldigt fort inomhus i alla fall. Lite fortare än nödvändigt om nån frågar mig. Hon har redan kommit in i "soff-åldern" - d v s hon får vara i soffan nu. Själv fick jag minsann vänta med det tills jag var någorlunda mogen - de e skillnad vill jag lova!
Så nu är den fristaden också puts väck - den enda jag hade. Men det är lite mysigt också - nu kan vi sitta o pussas alla fyra när vi kollar på TV......

Nä, nu ska vi ut o trotsa kylan - en liten stund i alla fall - och få lite sol o frisk luft....... tjingeling!!
     
7/2  

Ska de vara på detta viset.....????? Man ser ju knappt nåt för all snö!

   

     
6/2   Hjälp - vi börjar känna oss insnöade!!! Och kallt är det också! Det går överhuvudtaget inte att gå i skogen - man får hålla sig till skoterspåret på sjön - trist!!! Det finns nästan inga skoterspår heller, eftersom det bara snöat och snöat i flera veckor, känns det som. Man blir lite less faktiskt, även om det är skiltkul med snö!

Nä, nu ska jag sluta klaga. Vi har det bra i alla fall! Man kan ju vara inne o mysa. Jag ligger väldigt ofta o pussas med Syrra - o de e hur mysigt som helst.
Och idag, när jag var ute och skotrade med husse, fick Syrra gå på en kort prommis med matte. Det sägs att hon måste få va ensam nån gång, så att hon inte blir helt beroende av mig. Då fick hon träffa grann-Bea, så det var ju kul för henne i alla fall.
Sen var vi ut till Bruks o kollade lite - men där var vi ensamma! De va ju synd - men vi hade skoj i alla fall. Fanns ju inga hopphinder eller nåt sånt - men vi roade oss i alla snöhögar i stället!!
     
   

     
   

Tillbaka