linje med ögon

   
 

Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - februari 2012

 
   
28/2 Första inlägget i nya hemsidan.... spännande!!
När inte matte suttit vid datorn har vi faktiskt varit ute i den sköna vårsolen - vi har toppenfina dagar och mår alldeles förträffligt. Men nu hoppas jag att hon kan slappna av och glömma datorn ett tag framöver, för nu vill vi faktiskt vara ute o njuta ännu mera!!
  Igår försökte hon göra snöänglar...... inte helt lätt med två glada flattjejer, som också vill göra änglar
 
Här ska göras snöänglar
   
 
Matte försöker göra snöänglar
  Men lite eld och fika blev det i alla fall..... även om änglarna misslyckades!
  Sportlovsfika
   
24/2

Ja, då var det helg igen..... HerreGud va veckorna går fort! Dagens måsten är avklarade - prommis, marknadsbesök och servicetjänst på äldreboendet. Så nu kan vi med gott samvete ta helg. Men det var inte kul på äldreboendet idag - för plötsligt var jag dö-rädd för hissen..... Ingen förstår nånting, allra minst jag. Det slutade med att matte fick bära in mig i hissen när vi skulle hem. Så det var förmodligen sista gången jag fick följa med dit. Nånting otrevligt måste ju hänt förra gången, men jag kommer då inte ihåg vad.....
Däremot charmade vi många på marknaden.... husfolket hade lätt kunna sälja oss! Men som tur var, så fick vi följa med hem igen!

 

Nu vill matte ha med ett ord också.....

Eftersom vi har några trogna besökare här, så vill jag passa på att säga att det mest troligt kommer att bli lite strul med sidan framöver! Jag håller nämligen på att göra en ny, som snart är klar och ska laddas upp. Vis av erfarenhet så vet jag ju att det kan strula till sig ordentligt vid uppladdningen. Men jag tänker inte ge mig, så det kommer en ny sida så småningom. Hoppas ni fortsäter följa oss där /Lisa


23/2

Igår var det sista kvällen på inomhusträningen som Syrra o matte brukar vara på. Dagen till ära fick också jag följa med. Och inte nog med det - matte tyckte jag skötte mig alldeles förträffligt - jag skällde bara lite, lite grand...... Dessutom var matte jätteglad för Syrras del också, för hon var inte alls lika påverkad av de andra hundarna igår - hon verkade t o m tycka att det var riktigt skoj emellanåt. Antar det berodde på att trygga jag var med.... Tror jag bestämmer mig för att det var så - jag tar med andra ord åt mig hela äran ;-)

Nu är vi precis hemkomna efter skoter-spring med husse, så den här dagen är räddad också!!

   
20/2

Nu börjar det likna nåt..... vi har varmt och soligt idag och vi har varit ute jättemycke. De e så himla mysigt när man bara kan sitta på bron och sola sig mellan varven.
Nalle var på rymmen igen och jag blev skitglad när han kom o hälsade på. Men Syrra däremot visade alla tänder hon äger och försökte hämta husse för att få lite hjälp..... hon gillar verkligen inte Nalle och jag förstår ingenting, för han e ju jättekul att busa med.
Igår fick vi göra ett delat fält, så nu är vi en dummy kort!! Matte e ju hopplös, hon kastar och i samma sekund dummien landar har hon glömt var!!! Så vi har ju ingen hjälp av henne precis! Det slutade med att vi fick lämna den i djupsnön nånstans. Liiite svårt att krypa till korset och erkänna att man missat en dummy..... Jag envisades in i det längsta, men det var ju som att leta en knappnål i en höstack så jag blev faktiskt tvungen ge upp. Det hör inte till vanligheterna - jag brukar inte ge mig förrän jag hittat....

   
  Nu förstår vi varför det nästan inte går några tåg i Norrland.....
 
  ......bara ett spår är plogat!!
   
  Vi har i alla fall snö så det räcker.....
 
  Syrra hade jättekämpigt att ta sig upp...
 
  ..... men det gick till slut!
 
   
  Syrra igen, men den här gången på en snövall
 
   
  Skoterspår offroad...
 
   
   
   
19/2

Vicket skitväder....... man behöver bara gå ut på bron för att bli alldeles vit. Det snöar o blåser och är allmänt trist.
Men igår fm hade vi skönt o kul på tomten - det var innan det började blåsa, för det är ju varmt, så det kan man inte klaga på. Vi fick söka bollar x många i djupsnön. Dessvärre måste jag erkänna att Syrra var bättre på att söka, om det nu inte var så att hon hade en himla tur förstås.... Sen fick Syrra lära sig hoppa upp o ned på skotern - o nu tror jag hon förstår att den inte tänker mörda henne ;-) Hoppas det håller i sig. Efter det blev det pulkaåkning som avslutades med skoter-spring. Vi var verkligen i vårt esse och tyckte att livet lekte!!
Men efter det fick jag gå in - för då ville Syrra o matte träna själva. De fortsatte med teckenträningen o fotgåendet och det går visst bättre o bättre....

   
15/2

Vårkänslorna har gått över - dom varade bara lördag-söndag! Vi utnyttjade båda dagarna till uteliv och i söndags hade vi jättekul hemma på tomten. Vi grillade korv och umgicks med stora och små tvåbeningar åsså Maya - fram för fler såna dagar!!!
Men nu börjar kylan återvända igen, så nu blir det inte så mycke mys - nu får vi nöja oss med dom vanliga prommisarna igen. Förutom Syrra då förstås - hon har faktiskt fått träna lite idag - teckenträning och fotgående stod på schemat - det behövs mer sån träning, om man säger så....... Men dom ska visst ändå hoppa över socialiseringsträningen ikväll sägs det - vet inte om dom anser sig färdigsocialiserade eller vad det är fråga om??? Men det passar mig alldeles utmärkt, för då slipper jag gå här hemma och längta.....

   
  Ja, ni ser ju...... folket fick stå - Syrra o jag tog hand om bänkarna ;-)
 
   
13/2

Vår fina kompis Nadja har lämnat oss idag - henne kommer vi att sakna, för hon var verkligen en mysig tjej på alla sätt o vis - Sov Gott Nadja!
(Matte har lagt in en runa för henne på sidan "Hundar vi minns")

   
11/2

Vårens första utflykt avklarad - för visst är det väl vår nu??? Och utflykt kallas det väl när man dukar upp fika ute i naturen?? Vi har varit i Degervattnet idag och haft det bra..... poat på i snödrivorna, sprungit skoter, sett ripor - ja, sånt som jag uppskattar. Vi ser fram emot fler såna dagar. Nu har vi dessutom sovit en stund i soffan och fått middag, så nu är vi hur nöjda som helst!

  Länge sedan nån badade här....
 
   
  .... och länge sen nån grillade här..
 
   
8/2

JaHa, då har matte o Syrra varit å socialiserat igen..... Jag och husse - framför allt husse - tog en prommis på sjön. Men jag fick honom att vända ganska fort, för jag visade med hela mitt kroppsspråk att det inte var ett dugg kul och att jag inte alls hade nån lust att vara ute o frysa. Jag ville ju hem o vänta på Syrra!
Hon - den tokan - har visst betalt 30 kr för att ligga på en bänk o se vacker ut.... och kolla in de andra vovvarna. Nä, nu var jag dum igen (eller avundsjuk) - dom tränade visst lite mellan varven ..... både linförighet, apportering, platsliggning o lite fjärrdirigering. Gick visst ganska bra sa dom....

   
7/2

Vad har vi gjort för ont??? -37° igen! Tror nästan jag kommer att få liggsår! Soffan är visserligen skön - men nog är det skönt att få sträcka ut benen också. Men jag vägrar faktiskt att vara ute..... en snabb-pink kan jag ev tänka mig, om jag måste - men sen är det inomhusvärmen som gäller. Jag följde inte med till skogen igår heller....
Nu slår det mig...... kanske inte alls är kylan. Det kanske är så att jag helt enkelt blivit lat. JaJa, det visar sig när värmen kommer tillbaka. Tills dess tänker jag inte försöka bevisa motsatsen.

   
6/2

Nu har temperaturen stigit till hela -24° - men i stället har det ramlat ner en massa "lappvantar" och bildat ett nytt snötäcke på ungefär 2 dm........ aldrig får man vara riktigt nöjd! Nu är i alla fall snön bortskottad från tomten och vi ska leta oss upp i skogen - om vi nu hittar vårt fina skoterspår, förstås.

   
 
   
  Det dröjer nog ett tag innan vi kan sitta här o mysa......
 
   
 
   
4/2
  Hemkommen efter en kylig prommis -33°
 

Vi vågade oss ut idag också - först gick matte o Syrra en egen prommis, men när dom kom hem hade ju även jag blivit sugen att gå ut, så då blev det en runda till. Inte så lång, men ändå.... Matte är ju inte riktigt funtad, för hon tycker det är lite mysigt - men hon frös om stjärten, så nu är det möjligt att det blir kamelhårskalsonger som blir nästa investering ;-)

   
3/2

Fredagkväll och temperaturen har sjunkit till -38° -  nu skiter vi i det här och går och lägger oss!!!
Men, faktiskt, så gick det riktigt bra på prommisen idag. Den blev visserligen kortare än vanligt, men jag tyckte ändå den var helt OK, fast det var så kallt. Matte har ett knep när jag börjar vilja sitta ner o invänta bättre tider - då kommer bollen fram och sen är all kyla bortglömd.... Syrra  är helt oberörd och tycker som vanligt att livet leker....

   
2/2

Nu förstår jag varför "lillan" är så himla trött efter sina socialiseringspass..... jag fick nämligen - hör o häpna - följa med på studiebesök igår. Och det var ingen höjdare, det måste jag säga.... vilket oherrans liv det var där. Tänk er själva när flera hundar skäller för full hals i nåt som liknar en betongbunker...... det ekar enormt.
Men både jag o Syrra fick i alla fall träffa Doriz, det var väl enda behållningen. Och hon var lika glad o mysig som vanligt.
Alldeles i början av träningen hade visst Syrra visat framfötterna och varit riktigt duktig - men det var innan det blev så mycke liv i lokalerna. Sen längtade hon bara hem till soffan...... Husse påstår att hon har träningsvärk i hjärnan idag ;-)

Inte nog med att jag fick göra studiebesök på träningen - jag fick följa med till farmor o farfar också! Det är bara andra gången de vågat ta upp mig till gamlingarna eftersom de tror att jag ska skälla ut dom..... Men det gick riktigt bra - jag skötte mig nästan. Det var bara en enda jag skällde på och det blev inga repressalier, så det gjorde förmodligen inte så mycke! HerreGud - ett par skall måste väl ändå folk tåla, eller....??? Dom flesta är ju dessutom väldigt lomhörda, så förmodligen är det ingen annan än husse som bryr sig. Jag följer gärna med fler gånger för dom tycker faktiskt det är kul med svarta, svansviftande besök och nån liten go-kaka bjuder dom gärna på..... tackar, tackar!!

För övrigt så är det svinkallt idag men skogen hägrar ändå, så snart bär det iväg på prommis...

   
 

Tillbaka