dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok februari 2013

 
26/2 Vilken vårdag vi haft - takdropp, sol och flera varmgrader! Inte illa för att vara Norrbotten i februari. Det betydde ju också att skoterspåren var lite väl mjuka, men vi behöver nog inte oroa oss - det blir säkert kallt igen....
Eftersom det var lite svårt att gå, så blev det inte så jättelångt idag. Men vi fick göra flera linjetag i stället och det var inte helt fel. Men när tanten började kasta markeringar i djupsnön protesterade jag en aning - det var ju hur jobbigt som helst. T o m Syrra flåsade fram....

Nu har vi precis fått våra fötter och svansar fixade..... klippta menar jag. Och Syrra har dessutom fått sina söta öron nerklippta. Så nu kan man väl säga att projektet "Hur långhåriga kan flat-öron bli?" är avslutat (för den här gången). De hade nog nått gränsen, för det har inte hänt så mycket på slutet.

Så här såg och ser hon ut...... Hon blev lite lessen när hon kollade i spegln! Och om sanningen ska fram, så tycker jag också att hon var sötare "Före"!
 
   
23/2 Ikväll har vi kört "ruinsök" i källaren. Vi fick hämta dummies bland bullrande torkapparater, uppställda skåp, dörrar o allsköns grejer. De va skitkul och vi klarade det galant!
Annars gör vi inte så mycke annat än prommar och husfolket har inte heller så mycke för sig, för nu ska dom där bullrande avfuktarna stå i källaren och jobba i flera veckor innan det blir nån aktivitet.

När det gäller löpet så kan man nog säga att det är över nu - jag har ringt till Nalle och Norman och berättat att de kan slappna av, för vi vill inte längre.... Vi skulle ju duscha efter löpet, men nu blir det inget av med det, för den där duschkabinen som byggfirman ställt hit är ett stort skämt och jag tänker då inte stiga in i den. Så vi får väl vara skitiga ett par månader till. Men oss spelar det då ingen roll....
   
21/2 Inget är sig likt här! En enda röra, kan man lugnt säga. Och det springer en massa gubbar in o ut hela tiden - det är ju kul i och för sig, men dom har inte tid med oss!! Hela källaren är ett minne blott - bara ihåliga väggar, inga tapeter eller mattor nånstans..... Ja, ni kan ju kolla in eländet själva! Kommer att ta 3-4 mån innan allt är klart
   
 
Fri insyn till toa från tvättstugan
 
 
Stans fräschaste toa..... eller?? Och nån dusch har vi inte :-(
 
 
Pannrum - tvättstuga
 
 
Nedanför trappan.... nu har panelen kommit fram igen!
 
 
Sovrummet
 
   
18/2 De e ingen höjdare att va hund i det här huset ska ni tro! Det är en jäkla tur att vi har varann Syrra o jag och just nu har ett stort gemensamt intresse att fördriva tiden med. Men husfolket har knappt sett oss på hela dan! Jo, dom har kastat åt oss lite mat när vi påmint dom!! Och ikväll blev det en kort-kort prommis på sjön - de e allt!!
Själva har dom sprungit upp och ner i källartrappen hela dan.... så nu har dom tömt källaren på allt - från möbler till trosor! I morrn kommer en byggfirma och river golven..... trist som sjutton. Men nu är det på G i alla fall. Och om vi har en byggfirma här ska väl husfolket få lite bättre tid för oss, kan man tro. Man kan ju hoppas i alla fall.
   
15/2 Vilken jäkla dag!!! Som tur var hann matte ut med oss på en riktigt lång morron-prommis, vilket inte hör till vanligheterna. Men sen bröt helvetet löst - vi fattade ingenting. Men husfolket och grannarna sprang som skållade råttor upp och ner i trappen ner till källaren.
Det visade sig sen att vi fått vattenskada i källaren. Vattnet bara forsade in och sen såg inte vi husfolket mer den dan - de var bara där nere.
Nåväl, nu är läckan lokaliserad och allt är stabilt. Men vi mäste sova i vagnen ikväll och förmodligen flera kvällar framöver. Allt - och då menar jag allt - är blött i källaren. I mattes säng skvalpar det fortfarande.......
Fy F-n!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
14/2 Vilken himla tur att Syrras träning blev inställd ikväll! Hon hade aldrig orkat gå dit! Hon är hur slö som helst - i alla fall när vi är ute och prommar. Då går hon i bakhasorna på matte och ser ut som en gammal tant, faktiskt. Annat är det med mej - pigg som en nötkärna.
Men hon blöder så in i bängen, så det kanske inte är så konstigt att hon blir slut. Och dessutom jobbar vi ju på ganska friskt med att tillfredsställa varann + att husse låter oss springa skoter + att matte envisas med sina skogspromenader. Ja, ja, vem som helst kan ju bli trött av ett sånt dagsprogram - det kanske är mig det är nåt fel på.....

Ooops - har ju glömt att önska alla en fin Alla-Hjärtans-Dag! Men då gör jag det nu i stället och önskar alla en toppenfin Alla-Hjärtans-Kväll!!!
   
13/2 Nu har jag snart fullgjort mitt jobb med att låta kroppen ta hand om vätskeansamlingen efter operationen..... Toppen! Nu är den snart helt borta. Vi som trodde att vi skulle bli tvungna att åka och tömma den. Men, men bra flat reder sig själva!!!
Det är förresten inte det enda jag klarar själv...... nästan själv i alla fall. Måste ta lite hjälp av Syrra förstås men hon ställer så gärna upp, för hon är lika knäpp som mig just nu. Vi rider på varann så det står härliga till. Ja, va ska vi göra när husfolket vägrar låta oss träffa killar och hormonerna gör sig påminda.....???
Ett är då säkert - vi är under strikt bevakning. Vi får inte ens gå ut o pinka utan att man ser mattes nuna i fönstret och när det blir mörkt är det eskort som gäller. Känner mig totalt omyndigförklarad...
   
12/2 Första vårtecknet i Björns!! Vi har letat fram eldstaden, så nu hoppas vi på soliga dagar vid sjön.

F ö kan jag berätta att jag haft besök idag - som väntat kom Nalle förbi en sväng. Men dessvärre blev jag inlåst, så jag fick då inte ens träffa honom. Men det kanska var lika bra - för nu skulle jag verkligen vilja ha en kille...... men en Samojed kanske inte är bästa valet av kavaljer. Han är visserligen både snygg och kul, men ändå....... borde komma en flat-pojke o hälsa på tycker jag....
   
 
Husse chansar på att eldstaden är här nånstans....
 
 
.... och det var den - Syrra invigde bänkarna direkt!
 
   
11/2 Härlig prommis idag.... Vi har sett massor av spår efter hare, räv och råddjur och pulsat i mycke snö!
 
   
 
 
Det som göms i snö......
 
   
 
   
 
 
Kvarblivna häggbär
 
   
10/2 Inte fick jag som jag ville igår, ska ni väl tro!! Det blev en ganska lång prommis i alla fall, fastän det var så kallt. Men det gick bra. Lite känningar hade jag allt i benen från början, men matte har alltid med sig ett par bollar och när dom kommer fram glömmer jag alla sorger och bekymmer!!

Idag är det uthärdligt ute och vi har förstås varit ute på vår runda. På vägen hem fick vi påhälsning av en kavaljer..... Tror väl jag det - två snygga tjejer som löper - det måste ju locka killarna. Men tji fick han, för Syrra blev heligt förbannad och försökte på alla vis köra hem honom igen. Själv tyckte jag det var skitkul - men det skulle jag inte visat för det slutade med att jag blev kopplad och husse fick gå hem med grabben! Tyyyypiskt!! Aldrig får man vara riktigt glad :-(
 
   
9/2 Usch va kallt de e - tror jag stannar inne idag. Hur jag ska fixa pinkningen?? Har ingen aning, men på nåt sätt måste det väl gå. Om inte annat, får jag väl hålla mig!
Men antagligen får jag inte bestämma - det brukar jag aldrig få. Dom kommer säkert att putta ner mig från bron - det har hänt förut!! Men jag brukar vara fort uppe o krafsa på dörren igen......

Fredagsmyset igår visade sig bli riktigt bra!! Vi fick göra varsitt dummie-sök, som inte alls var så enkelt. Vi blev slut i pallet både Syrra o jag. Men kul var det! Det kan ju hända att det blir nåt liknande idag, eftersom jag inte tror att nån av oss vill hitta på nåt kul ute. Man kan ju alltid hoppas. Men nu ska vi först tjata till oss lite lunch....
   
8/2 Äntligen fredag!!! Men å andra sidan blir det väl som vanligt - ingen skillnad för att det är fredag, skulle jag tro.
Ute är det svinkallt, så det blir väl soffan för hela slanten. Dessutom är jag hängig - inte alls på hugget. Men jag brukar ju bli så här när jag har mens, så det är väl övergående.
Syrra, däremot, verkar vara på hugget idag! Husse körde igång kompressorn i garaget på morron - och plötsligt fick vi se henne ute på sjön!! Hon hade säkert tänkt rymma hemifrån, men matte, med ögon i nacken, upptäckte tilltaget och kallade bryskt tillbaka henne. Motvilligt styrde hon kosan mot hemmet igen för att sen rymma ner i källaren.

Igår kväll var hon på HS och när hon kom hem skvallrade hon för mig hur eländigt hon tyckte det varit. Det var ju för sjutton två, för henne okända hundar där - och det passade inte lilla Madam! Hon tyckte det var helläskigt och smög utefter väggarna för det mesta! Allt hon kan här hemma, som hon gör med fart och fläkt går i ultrarapid när hon är på träning med andra hundar. SYND!!!!

JaJa, så har den här dagen börjat - får väl se hur den fortsätter.......
   
6/2 Idag har det varit skottning på hög nivå! Och det är bara en tidsfråga nu innan Syrra tar sig upp på garagetaket också......
 
 
..... men det var lite kämpigt att ta sig upp, för snön var så lös!!
 
   
  PS! Syrra har också börjat löpa nu, så det är rena blodbadet här hemma. Nu har mattorna åkt ut...
   
4/2 JaHa - nu är det snöstorm också!!!! Eller, nästan i alla fall. Vi känner oss riktigt insnöade vid det här lalget. Men matte kollar på fröer, så det är möjligt att det blir sommar i år osckå.
Själv har jag börjat löpa, så jag är lite däven. Men det är väl naturens gång, så det är bara att gilla läget.
Den där blodvätskesamlingen verkar inte vilja ge med sig. Vi ska ge den en vecka nu, sen måste vi nog kolla med vet om inget händer. Jag har ju inte ont, så egentligen spelar det väl ingen roll. Men det är lite ironiskt - jag opererade bort en ganska liten knöl och fick en större på köpet. Ska det vara på detta viset?? Enda skillnaden är att vi nu vet att det inte är nåt farligt - så vi får väl vara nöjda i alla fall.
Nu ska vi inta soffläge, så att vi är på hugget inför morgondagens snöskottning.... Jag tänker ju inte röra en enda tass, men det finns andra som nog får ta i lite extra i morron!! Syrra o jag får väl försöka underhålla oss själva bäst vi kan!
 
   
3/2 Titta det snöar, titta det snöar. Alltting är vitt, vitt, vitt......! Men vi börjar vara vana nu!

Kolla taket - där sitter hon! Hon som vill ha koll på omvärlden. Men just här nöjde hon sig med det lägre taket!