dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok februari 2014

 
24/2 Vilken dag!!! Varmt, skönt, takdropp, sol....... Ja, vad mer kan man begära? Jo, lite fika under arbetspasset skulle inte sitta fel....
 
   
23/1
Så här ser det ut när jag sitter och jobbar med min dagbok! Det är en hel del pyssel ska ni veta!
 
   
21/2 Friskluft får man ju i alla fall, men ingen ska komma och påstå att det är kul att hugga ved! Jo, husfolket tycker att det är roligt men vi blir liksom över...... ingen bryr sig! Vi försöker hela tiden - framför allt Syrra - att hitta fina pinnar och visa upp men de duger aldrig och sen påstår dom att vi för det mesta är i vägen och säger åt oss att gå nån annanstans. Men vart ska vi ta vägen - vi vill ju vara nära flocken. Nä, det är riktigt trist när man betyder mindre än en björkstam! Vi är faktiskt vana att ha huvudrollen i den här familjen och så tycker vi det ska va hela tiden.......

Bortsett från det så kan jag meddela att jag börjat löpa på riktigt nu! Förra gången måste bara varit nån typ av förvarning. Men nu väntar jag på Nalle eller nån annan snygging.....
   
17/2 Svettigt att ta guld i skidåkning hela tiden...... Herre min je, va vi e bra! Grattis till våra fina tjejer o killar som åker som gudar där borta i Sotji!!!!!!!
Men det är inte bara när det åks skidor på TV som det är svettigt, det är varmt o blött ute också...... Konstig vinter vi har... men vi ska inte klaga, man behöver då inte sätta på sig några kläder i alla fall. Jo, matte har fortfarande kläder på sig men hon gnällde idag att hon svettades. Får väl verkligen hoppas att hon inte tänker gå ut klädlös..... I så fall lovar jag att köpa både täcke och sockar, även om det är varmt!!

F ö har jag inget att rapportera - allt går sin gilla gång. Vi försöker roa oss bäst vi kan med prommisar och lite klickerträning.
 
Parfolket Syrra o Norman i solen
 
   
12/2
Eftersom vintern kom av sig har vi tagit tag i vårsysslorna..... vi har börjat hugga ved. Syrra o jag hjälper till så gott vi kan.......
 
 
....men vi har lite svårt att bestämma vem som ska ta pinnarna.
 
 
Som vanligt är det störst, bäst och vackrast som vinner - jag alltså ;-)
 
   
11/2 Pyttsan!!! Det blev inte vinter, det blev regn, slask och is...... Tur vi har skoterspår som vi kan gå på i alla fall - än så länge.
I söndags var matte med Wilma på träning IGEN!!!! Jäkla kärring! Här får vi gå hemma o dra benen efter oss när hon är borta och har kul - det är INTE vad vi vill! Men, vad gör man när hon stänger dörren och sticker alldeles själv??
Men däremot har husse aktiverat oss med dummies inomhus nu några gånger och det är KUL - han brukar ju bara vara åskådare annars. Men nu har han kommit på lite "latmansaktivering". Han ställer helt sonika ut väskan med 14 dummies nånstans i huset och sätter sig i soffan och väntar på leverans ;-) Det är kul, men lite annorlunda..... vi är inte vana att hämta alla på samma ställe, vi brukar ju få söka. Så det var en lite udda aktivitet, men vi fattade galoppen ganska snart och tömde väskan i ett huj!

Idag såg vi en älg igen, men den här gången iddes inte ens Syrra springa efter den, för det var så himla jobbig kramsnö. Så vi la iväg några grova skall när den drog iväg. Nåt jag tycker är lite konsigt är att dom e så stora..... När vi går viltspår är det bara en pytteliten älg vi hittar. Vi kan t o m bära hem den alldeles själv... märkligt! För jag tror inte att dom e så små ens när dom e nyfödda..... Det här måste utredas!!
   
8/2 Titta det snöar, titta det snöar!! Nu kommer nog vintern. Men fortfarande varmt o skönt, så det är bara att knalla på och vara ute.
Igår träffade vi Wilmas syster Izzy (tror jag det stavas) på vår prommis...... Stackars henne. Hon var jätteglad men Syrra var jättearg. Dessvärre fattade inte Izzy det så hon gick på Syrra gång på gång och det resulterade ju i att hon blev utskälld gång på gång. Syrra var jättearg - hon vill ju vara ifred och inte vara i närkontakt med andra och framför allt inte en så glad och livlig tjej.
Jag däremot busade riktigt ordentligt med henne en bra stund men till slut tröttnade jag också och talade om det i klarspråk! Inte lätt vara en glad, ung tjej och försöka härja med oss......
Idag har det mest varit skottning men en prommis och lite skoterspring blev det sedan vi hejat fram Kalla till medalj i OS - toppenkul!!!
   
5/2 Kolla vilka fina presenter vi fick för att vi skött om Norman! Varsin handväska som vi kan packa med div smink o godis om vi åker bort.... Vi tyckte att dom var jättegulliga - Tack Norman!
 
   
4/2 Nu är det sista dan Norman är hos oss. Det känns faktiskt lite trist, för vi har kommit så himla bra överens. JaJa, Syrra har väl gläfst ett par gånger men samtidigt har hon bjudit upp till lek emellanåt, så hon har väl kanske inte bestämt sig än vad hon ska tycka. Man jag har enbart tyckt det varit kul.
Vi har visserligen inte haft nån matte stundtals, men vi har klarat oss bra ändå.
Och det bästa i hela kråksången är att vi låtit Norman springa lös på sjön (Pst - säg inget till hans husse!!!) och det har gått hur bra som helst. Han tycker visserligen om att jaga skotrar, men har man koll på honom så funkar det också. Idag sprang faktiskt Syrra o hämtade hem honom när han förirrat sig lite långt bort från flocken. Men ett är då säkert - han älskar att springa!!!
 
 
Lite suddig bild..... men vad gör väl det!
   
1/2 Usch, va vi e trötta!!! Har varit skoter-spring idag igen. Och när Syrra lägger sig hos Norman, då är hon slut.... Själv såg jag till att få den andra soffan för mig själv!
 
  Och det där med min löpning.... Det är nåt jättekonstigt - lite blod en dag och Norman totalt uppslukad. Nu är allt som vanligt igen. Verkar alltså inte som jag börjat löpa. Hoppas bara att det inte är tecken på att det är nåt fel på mig......
   
456