Små händelser och vad vi tränar på ...... februari-mars 2006 - Ida 14 mån

     
12/3 Ännu en mys-dag ute i naturen!! Egentligen förstår jag inte vad man har ett hus till, när man ändå bara är ute...??
Först tog vi en rejäl prommis - sen har vi myst nere vid sjön!! Oj, vad det är mycke´ att kolla in och hålla reda på.... lite har jag allt gruffat, men inte så mycke´ som vanligt - måste väl försöka acceptera att det är fler än jag som vill vara ute i vårsolen...!!!!


Skööönt med älghud under magen!!!!

     
11/3 Vi blev bönhörda.....Idag har det varit en toppendag!! Har åkt skoterpulka, fikat i skogen, tränat och haft det allmänt mysigt - jag var alldeles slut på eftermiddan!!!!
Träningen har bestått av inkallning med stopp och därifrån dirigering höger-vänster. Husse blev impad - så de´ så!!!. Han har inte sett mig träna på ett tag!! Vi har också testat Uuuuut och linjetag rakt fram. Allt gick över förväntan. Som grädde på moset fick jag göra ett fält också. Är väl inte så lämplligt att blanda dirigering och sök - men så fick det bli idag - och eftersom man e´ så "clever" så funkade det! (i alla fall idag)
     
8/3  Gu´- va´ vi e´ less på kylan!!! Har varit jättekallt hur länge som helst nu! Och det är ju inte bara kallt - det blir så gott som ingen ute-träning heller! På sin höjd får jag "leta boll" på vårt kalhygge! Matte ser ju ut som en Michelin-gubbe på våra prommisar - med tumhandskar och hur mycke kläder som helst! Blir ju lite svårt med snabba godisleveranser då!!
Verkar opraktiskt att vara människa! Jag har ju päls redan från början och det verkar funka i alla väder!. Jag fryser då inte i alla fall...... ja, ja, kanske lite om foten ibland.... men inte så mycke´!!
Men - det är i alla fall jätteskönt att komma in när man varit ute - bara krypa ner i bädden och låta mustascherna tina!
     
5/3 Slöar-dag - det enda som hänt är att vi gjort en långprommis. Har inte tränat nå´t annat än "jakt-fot". Igår försökte vi oss på att träna lite av varje, men jag var inte på humör.....eller, vad det nu var för fel - men det gick i alla fall inge bra!! Men, men...man kan ju inte alltid va´ på topp, eller hur??
     
4/3 Ikväll har jag haft långväga besök vill jag lova - ända från Göteborg. De´ va´ verkligen kul! Nova är uppe på semester och har åkt tåg i 19 timmar för att komma hit - det lät jobbigt. Men de e klart - för att få komma till Norrbotten måste man väl offra lite! Hon o hennes husse trivs i alla fall här uppe i vildmarken!
Nova är 4 år och av rasen Malinois.

  De´ e´ inte klokt vad många hundraser det finns och jag har faktiskt träffat rätt många vid det här laget. Tur att man inte e´ rasistiskt lagd - jag älskar alla, stora som små och tycker nog att jag förstår dom flesta språk ganska bra också
     
3/3 Äääntligen Fredag.....!! Första veckans arbete har gått bra!! Men jag tyckte att det blev lite långsamt att vara hemma hela tiden så jag kallade husfolket till förhandling och efter riktigt tuffa sådana lyckades jag faktiskt ändra schemat lite. Så nu sköter jag hemmet på fm och husses bil på em. Det blir ju lite omväxling på det viset. Man måste tänka på arbetsmiljön - det får inte bli hur enformigt som helst - då finns risk för utbrändhet och det tänker jag inte utsätta mig för. Jag ska va pigg o fräsch inför vårsäsongen, då jag förhoppningsvis får jaktträna!!!!!
     
26/2 TjoHoo - vi tog ett guld igen - Hurra´ va´ vi bra!!!
Dom korta stunder det inte varit OS idag har vi varit ute i solen.
Bl a har jag suttit nere vid sjön och grymtat på alla flanörer och skotrar - gillar inte riktigt att det är en massa rörelse på "mitt" träsk!
På prommisen tränade vi lite "jakt-fot" och Stopp med höger-vänster-dirigering. Gick bra!! Men däremot träffade vi en liten vofsing på hygget och det gick inte så bra - jag blev tokig helt enkelt - nåja, till slut fick väl matte lite ordning på mig i alla fall, men vaddå - jag ville ju träffa honom!!!
I morrn börjar jag som "Vaktmästare" på riktigt - förra gången blev det ju bara två dagar, men nu är det allvar, nu ser jag inget slut på det. Men de´ e´ klart, om jag missköter mig kanske jag kan bli uppsagd förståss - så man vet aldrig....!!
     
25/2 Lördag = lat-dag!! Men vi har i alla fall varit och kollat in en utställning. Mycke för träningens skull, men även för att träffa Aurora - en rottis från Skellefteå! Hon var jättemysig och dessutom var hon SNYGG - blev BIS-5, inte illa! Kul att träffa såna där skönheter! Men lite avunds blir man ju!
Vad anbelangar själva träningen att ta sig in i ridhuset - så var det precis som vanligt. Jag levde rövare och skällde åt bildörrar som öppnades, folk, hundar - ja, allt som rörde sig ända tills jag kom in - då blev jag som vanligt igen...... Konstigt fenomen!
Sen har vi gjort ett fält på tomten, som ju gick bra och tränat lite position inomhus. Men för det mesta har vi varit lata idag!!! Det är sköönt att vara lat!!!
Här kollar husse o jag på melodifestivalen - inte för jag är speciellt intresserad, men de´ e´ mysigt att ligga i husses knä...
     
24/2 Ja, så här blev det!!! Bara att ge sig! Storleken har INGEN betydelse, det har jag förstått nu....!

Vi har i alla fall haft mysigt idag - men det är nog första dan i mitt vuxna liv som jag inte gjort en enda prommis - är liksom ingen idé. Maya gillar inte att jag springer över henne - förstår inte varför, men så är det i alla fall.  Sen har det nästan stormat också, så det fanns en liten risk att lilla Maya skulle blåsa bort - och det hade ju varit förfärligt!! Så vi har bara varit ute på tomten och poat på i största allmänhet. Försökte vakta henne när vi var ute - men det var liksom ingen mening. Hon hade ingen tanke på att sticka - så hon kanske gillar mig litegrann i alla fall - hoppas det!
     
24/2
fm
Idag är jag "barn-vakt" hela da´n..... till Maya - hoppas verkligen hon sköter sig.... Så här långt verkar det gå jättebra, hon e´ så snäll såå...!
Får väl berätta se´n hur det gick!!
     
23/2 Ännu en mysdag på sjön - soligt och varmt - härliga tider!!! Synd bara att matte och jag inte får våren för oss själva, som det var planerat - för då skulle vi ha gjort precis det vi gjort idag - suttit i snögrotta vid ön och ätit apelsin o äpple. De´ e´ livet de´!!

Ett jättekort träningspass blev det i all fall: Inkallning med stopp och därifrån dirigering höger och vänster! Gick skit-bra! Var visserligen väldigt enkla dirigeringar, men nånstans ska man väl börja, eller...??? Och eftersom det funkade så bra, så blev det bara två gånger - vi vågade inte testa en gång till, med risk för att misslyckas. Sen blev det en jättelång linjetagning, som gick bra när jag fick ett "Uuuuut" efter halva sträckan!

Har jag små öron?? Verkar så tycker jag!!

     
22/2 Jerusalems förstörelse.... resterna av "min" skog...>>>>>>>>>>>>
Men, om man ska va ärlig, är det lite kul också - finns hur mycket pinnar som helst och lite knivigt att hitta bollar o dyl bland bråten - inget ont som inte har nåt gott med sig!
På förmiddan idag var jag med Zilke o pimplade ute på sjön - hej å hå, vad vi busar när vi är ihop!!
Sen på eftermiddan har vi tränat uppe bland bråten i skogen. Höger, vänster gick klockrent. Men så fort nåt går bra, ska ju matte tjorva till det - så då la hon på ett STOPP också - genast mycket knivigare - och man kan väl inte med rent samvete påstå att det gick speciellt bra........ Men trägen vinner sägs det, så det är väl bara att köra vidare!!
     
21/2 Vill bara tala om att minnet har återvänt - idag spikade jag alla riktningar - ut, höger, vänster - så det så, jag är inte helt född i farstun.....!! Har varit ut på två kortare träningsrundor och på den andra small det - tjohoooo!! Äsch då - måste väl erkänna att jag bytte apport en gång och det fick till följd att matte kastade ut en varje gång jag var på väg in. Det är ganska irriterande när det flyger omkring en massa saker, som man inte får röra så jag brydde mig inte om att byta mer än en gång!! Det blev ju naturligtvis också en omgång med utlagda dummys, som matte hämtade själv - det var själva avslutningen på dagens runda!!
Kvällspasset kommer förmodligen att handla om positionsträning, det känner jag på mig - börjar vara en hejare på att förflytta mig bakåt nu!!!
     
20/2 TjolaHopp - den här veckan har jag matte hemma igen - ingen ordning på nånting nuförtiden! Men, snart börjar hon ett nytt jobb å då lär det vara kört med sällskap igen!!
Långprommis efter skoterspår i strålande sol - det är vad vi gjort idag! Åsså har hon utsatt mig för lite skall-utlösande saker - typ hundar, folk som plötsligt kommer mot oss o s v och jag har gjort mitt allra bästa för att låta illa, med förhoppningen att dom ska ta på schappen! Men det gör dom inte - det enda som händer är att matte blir sur på mig!! Har t o m lyckats skälla ut "farmor" fast jag hade ett ben i munnen - jag gör verkligen framsteg.....om jag får säga det själv!!!
Har tränat lite stopp, ut, höger, vänster och nu börjar minnet återvända - kommer i alla fall ihåg att vi höll på med något liknande när jag var ung...!!!!
     
18/2 Som ni kanske förstått, så ligger vi lite lågt med träningen nu. Det beror på att jag "inte är som vanligt" enl matte. Den här löpningen ställer till det lite - är inte så koncentrerad, om man säger så...... Jag är trött och slö också, men jag blodar ju utav bara den - svabbhinken står redo hela tiden! Kan man få blodbrist, tro?? Dessutom är jag ändå mer kel-sjuk än vanligt - vill gärna krypa in i dom jag umgås med - men det funkar ju inte, har jag förstått!!!!
Det vi i första hand gör nu är att vi gått tillbaka i träningen och repeterar lite, framför allt ut- och sidotecken! Det är ju precis som jag aldrig gjort det tidigare, fastän jag var jätteduktig då..... konstigt!!! Eftersom jag är lite seg, så håller vi inte på med några precisionsövningar, så det blir inte så mycket godis såna här dagar!!! Vi får ta igen det när allt är över och hoppas att jag inte blir skendräktig...... för då blir det fel igen!!!
     
17/2 Idag har vi kollat in "vår" f d mysiga skog på nära håll. Den har redan glesnat betydligt - men det verkar i alla fall som det blir kvar lite frötallar - man får vara glad för det lilla!!!! Vi kände oss "i vägen" på nåt sätt så vi tog snabbt vår tillflykt till Western Farm i stället, där vi bl a inspekterade mini-hus. På kortet snöbadar jag framför en modell av Gammelstads Kyrka!!!!
Träningen idag bestod av ett fält med dummys - och det gick ju förståss alldeles utmärkt - det var så bra vind, så jag behövde nästan inte anstränga mig alls. Det hade nog inte matte tänkt på tror jag....hihihi!!
 
     
15/2 En ny epok har börjat i mitt liv - nu är det slut på leken!! Nu har jag fått på min lott att sköta huset på dagarna! Hmmm... Vaktmästare heter det visst! Husse har nämligen börjat jobba dagtid, så nu blir det jag som får sköta hemmet. Nån utbildning har jag väl inte fått precis, men bör klara det, tycker jag, eftersom jag pryat med husse nu ett helt år.
Detta innebär alltså att det är slut på morgonmyset, usch o fy!! Jag som e´ så morgontrött - älskar att ligga kvar i sängen läääääänge. Men nu ringer klockan i ottan och då är det bara att hoppa upp, för jag måste ju hinna ut på en motionsrunda innan passet börjar. Sen gäller det att vakta fram till lunch, då jag får avlösning en timme ungefär. Då passar jag på att ta en motionsrunda igen för att orka med eftermiddagspasset. Det är ett ansvarsfullt jobb jag fått, så det gäller att hålla igång och inte slappna av. Ska verkligen bli intressant att se hur det funkar - tror nog det kommer att bli dööö-trist faktiskt och dessutom får jag ingen lön heller - SVART arbetskraft alltså!!!  

Tillbaka