Små händelser och vad vi tränar på.....    januari 2007
     
28/1


Vi har fått vår-känslor...!!
I alla fall inomhus! Ute är det ca 20 minusgrader idag också!
Solen skiner otroligt vackert, men ger än så länge ingen värme...!

     
27/1 Sovmorgon till kl 10 idag - skööönt! Det är verkligen häärligt med helger, när man får göra precis som man vill (nästan!).
När vi väl vaknat blev det prommis förståss och idag hade jag turen (?) att träffa på grannpojkarna - två kineser och tre pointrar. Men det verkar väl som om löpningen närmar sig, för dom ville helst vara på mej alla fem - samtidigt. Så det blev aningen jobbigt, man kan ju inte va ohyfsad heller och säga ifrån. En av pointrarna är yngre än mej och jag försökte leka med honom, men det var svårt med alla dom andra efterhängsna typerna. Den yngre har ju inte fattat att man ska hoppa på tjejer än, så han e jättemysig!!!
 

 

 
  Kolla vicken "soppa".......
 
 

  

 

Som tur var kom husse och räddade mej...... till slut!

 

   
23/1 Jag bortskämd???  Näedå, inte jag inte - inte ett dugg, ska Ni veta!! ;-)) Det här kallas mysstund efter middan - en liten ritual som genomförs varje dag....!
 

      

   
22/1 Oj, Oj - nu har matte sett Cesar Milan - han som säger sig prata med hundar. De´ va´ inte bra!! Tänk om hon får för sig att köpa ett sånt där stackel, som han använde ..... och alla problem löste sig!! Hon påstår ju att jag är hopplös ibland, så risken finns kanske. Får väl  skärpa till mig lite kanske, så att man inte får ett sånt där runt halsen - usch o fy..... Aaaaaj!

Bortsett från det - vi har minus 25 grader idag!!! Det är helt klart mygg-fritt ute och faktiskt riktigt skönt så länge man rör på sig!!
     
20/1 Idag har det varit "full fart i snön" som gällt... Man måste springa fort när det är över 20 minusgrader!!!!
Och när jag säger "full fart", då menar jag verkligen F U L L  F A R T!! Är snabb som en vessla faktiskt. Undrar om jag ärvt det från mamma, för hon är visst en snabb rackare också!!

Börjar bli lite orolig nu att matte ska börja klippa bort den lilla päls jag fått, som skyddar mot kylan. Alla vi känner surrar nämligen om utställning i Piteå snart. Vi har inte bestämt oss än, men mest troligt åker vi inte dit!! Matte vill ju naturligtvis dit för att träffa alla nät-kompisar, men husse och jag vill vara hemma. Antagligen, om allt stämmer, har jag ny-löpt då och husse har fyllt år dagen innan (??) - så vi tycker att vi har två bra ursäkter. Får väl se om matte anammar dem!
Man brukar ju inte vara speciellt snygg heller när man just löpt..... eller hur???

 

 

   
17/1 Tidig pimpelpremiär..... Idag kom Zilke med husse till vår sjö och pimplade - och tur som jag har ibland, så fick jag följa med ut. Det var hel-kul. Hussen fick bara en liten aborre - men det brydde vi oss inte om - vi bara lekte.... 
Sen ikväll har jag hjälpt husse köra upp skoterspår, så vi har nånstans att gå i morron-bitti. Det har nämligen blåst rejält, så alla våra spår är överdrevade!!
 

   
16/1 Nu är det konstaterat!!! Jag kan inte uppföra mig i möblerade rum - i andras möblerade rum alltså, för hemma är det inga problem!!
Men jag hälsade på Maya i kväll och det var väl kanske inte så lyckat.
I vanlig ordning gömde dom alla Mayas leksaker direkt när jag visade mig i dörröppningen (och hon har mååååånga). Varför? Jo, jag äter upp dom annars!! Men några märgben fick vara framme, så då hade jag ju sysselsättning en stund. Men sen blev jag less och började gå husesyn. Och.....vad såg jag, om inte leksakskorgen uppsatt på ett bord. Där gjorde den ju ingen nytta, så med ett rejält brak åkte den i golvet .... (var ju inte meningen att det skulle höras!)  JaHa, då var det kört - matte kom ilande och plockade bort allt igen!!!
Vad skulle jag då göra.... funderade ett tag, men då kände jag en go lukt från köksbänken... Naturligtvis var jag ju tvungen kolla, men den där matte hon har ju ögon i nacken, så då fick man sig en uppsträckning igen...  Dessutom var det visst fler som bodde i huset - för jag hörde fotsteg i trappan och sa till på skarpen, men inte ens det fick jag göra.
Så, min fråga är - varför kan man inte bara få vara hemma??? Matte skäms för mig såna här gånger och de e ju inge kul - vi som är världens bästisar i vanliga fall...
     
14/1 NäHä....för kallt för träning idag också.... -20°!! Men vi har varit på snö-prommis i alla fall. Jag syns ju nästan inte på bilden, men jag är med i alla fall!! Svart mot svart - hur kunde matte tro att jag skulle synas...?? Men vid det här laget vet väl alla hur jag ser ut, så det kanske inte spelar nån roll.

Igår fick vi mail från en tjej som ska försöka ordna till en lite större jaktträningsgrupp - det kan bli kul. Första träffen blir 4/2. Dessutom har vi redan bestämt att försöka anlita Janne och Heléne Kalla för en träningsdag till våren - hoppas det går i lås!
 
     

13/1
em

Min önskan gick i uppfyllelse - jag träffade Pointerpojkar x 3  i skogen idag - så det blev rejält busa av!!!! Jättekul - sen var jag en snäll vovve hela eftermiddan - trött!!!!! (Matte har aldrig med sig kameran när det händer nåt!!)
Innan det, träffade jag en Kines-flicka som löpte, men hon var jättesur och ville inte alls prata med mej - konstigt!
Efter det plockade vi fram skoterpulkan för första gången i år, så matte och jag fick oss en tur - det är faktiskt mycket mysigare att åka i pulkan än att springa bredvid skotern av nån anledning.
Nu hoppas vi bara på samma väderlek i morrn.....hoppas, hoppas, hoppas - för i så fall får jag träffa Doriz o JoJo!!
     

13/1
fm

Alltså.... vi e´ så tråkiga, gör ingenting! Så av naturliga skäl har jag inget att berätta!! Men nu är det ju helg igen, så kanske, kanske det blir lite träning i morrn.
Det är ganska skönt ute (idag i alla fall ) - bara minus 8, så nu kan vi väl inte skylla på vädret, har jag en känsla av.
Bara matte får på sig lite kläder och vaknar till ordentligt så ska vi väl i alla fall ut i skogen och springa loss lite - och vem vet, man kanske träffar nån kompis, även om det är sällan att vi är ute samtidigt, så händer det ju! Och täääääänk om det vore en sån dag idag - det skulle vara kul!!!!
     
7/1 Det blev precis som jag misstänkte.... INGEN träning idag heller - för kallt!
Om jag ska va ärlig, så tror jag nog att det är våra mattar som inte vill frysa, men dom skyller på OSS!
Både Doriz och jag hade nog klarat av det galant...... men, de e klart - det kanske inte är så käckt att jobba med is-dummisar? Är väl kanske lika bra att ligga hemma och pysa i stället!
Husse o jag ligger framför TVn och ser på slalom - inte speciellt intressant.... men, man får väl offra sig för myset!

Har i alla fall varit ute på en rejäl prommis - och jag var på topphumör idag - sprang omkring som en galning ända tills matte försvann. Då blev jag lite nervös - fick verkligen leta ordentligt innan jag hittade henne inne i en buske! Ja, jag säger då det.... när ska hon bli bättre på att hålla kontakten - har nästan gett upp hoppet!!

     
6/1 Brrrrr, va kallt! Fryser om foten idag.....!!!

Men, jag säger bara...... TYPISKT att det skulle bli så här kallt just idag, -20° - för i morrn skulle vi äntligen få träna igen. Så nu hoppas vi på blida till i morrn!! Knappast troligt, men man kan ju alltid hoppas....!!! Kommer ju att bli helt förslöad om jag inte får träna snart...... 

     
1/1 Oj, vad jag är slut.... har haft en jättejobbig helg.... busat i 2 dagar och nästan 2 nätter. Fick t o m ligga med matte i sängen - bara för att hon trodde jag skulle tycka det var mysigt, men det var inte alls speciellt kul - för jag blev ju tvungen sova nån liten stund emellanåt och det tyckte jag faktiskt inte att jag hade tid med. För min del tar buset aldrig slut nämligen, blir bara mer och mer upphetsad ju mer jag busar.
Dom vi varit hos undrar nog vad jag är för en jobbig varelse och matte håller på att kolla om det finns nån uppfostringsanstalt att skicka mig till eller om det finns nåt piller jag kan ta, så att jag blir som en vanlig hund. Men GLAD är jag - ingen kan säga nåt annat!!! Och när jag är hemma och har tråkigt då är jag ju som en vanlig hund.......
Men jag tror faktiskt att Zilke tyckte det varit lite kul att jag kom och livade upp stämningen en hel helg..!!
Det snöade massor där vi var, så det var såååå mysigt ute och varmt har det varit också, så man har ju fått rejäl motion vill jag lova. Fick se en tjäder på nära håll också.... den var stooor - undrar om jag skulle orka bära en sån.
På nyårsafton hörde vi inte en endaste raket - oj, så skööönt! Däremot skickade vi upp UFO-ballonger som tysta steg mot skyn. Det var intressant att kolla in hur långt dom skulle fara och dom åkte ju hur långt som helst.... Vackert var det också. Både Zilke och jag satt på sjön och kollade...
Idag hade Zilkes husse med sig bössan när vi var ute, så då passade naturligtvis matte på att träna lite jaktfot bakom skytten. Hon missar aldrig ett tillfälle att träna. Men det blev inte så långa pass, så jag lät henne hållas. Men det blev inget skjuta av i alla fall, och det var nog tur, för jag antar att Zilke ansett det varit hennes fågel i så fall!!!
 

 

 
Visst ser Zilke lycklig ut, när jag pussar henne....????
 

Här tränas det jaktfot...

 

Lite skillnad mot i somras, då badade vi här bland vassen....

 
 
UFO på väg......
 

Tillbaka