Små händelser och vad vi tränar på....        januari 2008
     
29/1 Vilken dag vi haft... husse o jag!!! Det har varit helmysigt väder - 0-gradigt och mycke snö. Vi tog faktiskt med oss pulkan på skoterturen idag, så på vissa ställen fick jag äntligen åka i min älskade pulka!!! Man känner sig som en kung där bakom skotern! Men, för det mesta fick jag ju springa förståss.
Vi var till en koja ute i skogen, där vi gjorde upp eld och fikade. Vi fick påhälsning av lite annat löst folk också och en farbror var där och högg ved, så vi blev där en bra stund. Fram för fler såna här dagar..... sen är man nöjd, och kan ligga på rygg i soffan och bara jäsa hela kvällen!!
   
26/1

Nu ska vi inte klaga - nu har vi både snö och kallt! Det är HÄÄÄÄÄRLIGT!!!

 

   
 

   
 

   
25/1

Ikväll har jag fördrivit tiden med dragkamp och dans.... alltid något ;-))

 

   
 

   
24/1 Idag skulle ni varit här - vi har fått SNÖ i massor.... TjoHoooo!!!

Men lite jobbigt är det att pulsa fram - man måste hoppa för att ta sig nånstans över huvud taget och på sina ställen är snön lika djup som jag är hög.

Men det var helmysigt på prommisen ikväll - inte en kotte hade varit i "våran" skog eller på "våra" ängar - bara helt orörd snö att hoppa omkring i. Undrar just om grann-vovvarna fått pinka inne idag??????

Pssst..... t o m matte gjorde snöänglar... men säg inget!!!! Hon tror inte man får göra sånt i hennes ålder ;-))

     
23/1

Idag har jag varit på "fågeljakt"! Kolla va många orrar vi såg - men husse hade ingen bössa med sig - bara kameran. Tyyyypiskt!!

 

   
20/1 Då har vi då varit iväg på årets första träning med gänget!! Men, inte vet jag om jag tyckte den var speciellt kul????? Om jag ska va ärlig så tyckte jag det var skit-trist. Fick inte hämta en endaste dummy!!! Man kan ju undra vad det är vi tränar - korvgrillning kanske??? Men den fick jag då inte heller vara med på, så egentligen hade jag gjort lika stor nytta hemma i soffan.
Men nu råkar det ju vara som vanligt - matte har förstås en helt annan uppfattning. Hon tyckte det var en riktigt bra uppstart på träningssäsongen!
Hon säger att vi tränade på att jag ska ta det lite lugnt och inte ha för stora förväntningar.... För själva momenten är inte vårt största problem enl henne utan det är att jag har en stor tendens att hetsa upp mig och slå döv-örat till!!

Vi började med att pulsa lite fot på en oplogad plan samtidigt som dummisar ven genom luften. Sen blev det fika och vi fyr-benta skulle lugna ner oss - samtidigt som vi visste att det låg en massa dummisar ute.....??????!!!!!!
Efter fikat fortsatte vi plumsa fot och mattarna plockade själva upp dom - vi fick inte hämta nån - i alla fall inte jag!
Efter det skulle det bli markeringar - men inte för mig, visade det sig! Nädå - jag fick sitta hos matte när hon kastade och sen kom nån av de andra och hämtade - usch va tramsigt!
Jag blev riktigt glad faktiskt när vi äntligen fick åka hem,
   
 

   
 

   
 

   
   
19/1 Nu har det verkligen varit stiltje i min dagbok ett tag - ja, en hel vecka, närmare bestämt. Och det kanske beror på att jag inte gjort nåt speciellt. Har varit en helkonstig vecka - i alla fall har vädret varit helkonstigt! Det har snöat, regnat, blåst och varit ishalka.
Men husse o jag har väl kämpat på och varit ute i alla fall - sprungit skoter de dagar det funkat och övriga dagar har vi halkat omkring i regnet......
Idag snöar det i alla fall "lappvantar" och jag har sprungit skoter och lekt ubåt i den mjuka nysnön - jättemysigt!!
Vad anbelangar träning, så har det enbart blivit positionsträning inomhus och lite jaktfot/stadga ute. Inget sånt där kul apporterande har det varit på hela veckan. Men nu är det ju meningen att träningsgänget ska träffas i morron, så då får vi väl se om vi kan bättra på den saken. Om nu matte vågar ut med bilen förståss..... hon har börjat tvivla nu när det är så himla ymnigt snöfall. Och hon är ju ingen bilförare precis!!!! ;-))
   
 

Vi har ju förståss eldat och myst också...... Den svarta saken utan "ansikte" är jag ;-))

 

   
13/1 Oj, vicka mysiga tjejer som varit hos oss i helgen!! Det var nog lika bra att Alta inte följde med, för nu fick jag ALLT gos och kel alldeles själv - och det var inte lite det. Dom hade inte ens nåt emot pussar över hela ansiktet - så det var faktiskt rena julafton för mig.
Matte, däremot, måste nog ha ont i munnen vid det här laget. Herre Gud vad hon tjattrat! Och det har nästan bara pratats om oss fyr-beningar - hur dom ska få till oss så bra som möjligt på jaktträning, utställning - ja, jag vet inte vad!!!
Ja, Ja snacka går ju......vi får väl se om det blir nåt resultat. Har en känsla av att mattar pratar alldeles för mycke. "Mycke´ snack och lite verksta´", som vi brukar säga.....
   
12/1
em
Nåja, dagen blev väl inte så tokig i alla fall, fast jag inte fick nån kompis.
Har tränat lite markeringar och linjetag och det gick ganska bra, måste man väl säga.
     
12/1 Så här fundersam är jag idag......

Just nu sitter det en husse uppe i Kiruna, som jag är lite lessen på..... Han lät inte den blivande Uch:n Alta komma och hälsa på, fast jag bjudit hem henne...... Trist!!!
Jag förstår inte riktigt varför...... Han har ju tre vovvar, så varför Alta inte kunde få komma hit och leka i helgen verkar lite småsnålt på nåt vis......
Dessutom tror jag nog att Alta hade gillat att åka tåg - men det fick hon minsann inte!

Men, men jag får väl nöja mig med Skönhetens matte - alltid något!!! Får väl pussa henne desto mer då.....

     
9/1 Jo, nog märks det att helgerna är slut!!
Här jobbas det utav bara den. Vi har slitit i två dar nu, husse o jag. Han bär in vedträna i bodan och jag bär ut dem - det är riktigt kämpigt ska ni veta. Men man vill ju hjälpa till så gott man kan! Dessutom får man ju vara ute hela tiden och slipper gå på gym för att få muskler.
Men det är ju inte nog med den träningen - man ska ju "springa skoter" också varendaste dag.
Jag kan lugnt säga att jag sover som en stock från tidig kväll.....ZZZzzzzzzzzzzz

     
5/1

Nu är glada julen slut, slut, slut. Alla grejer har åkt ut, ut, ut..... Och naturligtvis hjälpte jag till. Det var nog tur det, för annars hade vi aldrig hunnit till skogen medans det var ljust. Nu gjorde vi det och lite träning blev det allt.......

 
     
  ..... jag fick prova "ny-dummisarna" med "flärpar". Och inte vet jag om det var det som gjorde susen eller om jag blivit duktigare över en natt. För faktiskt så SPIKADE jag sista dubbelmarkeringen idag!!! Oj, va matte blev glad! Men det kanske var så att jag hade tur också - man vet ju aldrig.

Vi gjorde även några ganska långa linjetag och allt gick som på ett snöre......Kul!

Hi, Hi, Hi - nu har vi också såna här "flärp-dummisar" som stor-pojkarna har. Fast matte har inte fått fingrarna ur vagnen att köpa några, som hon sagt hela hösten, så nu fick vi göra dom själva i stället, men det verkade också funka, juuuuuuu!!

     
4/1 Men.... nu undrar jag  om det inte vankas nåt kul i helgen!!! TjoHooooooo!!!! Matte har suttit och knutit gula plastband i mina dummisar!! Vad kan det betyda??
Tror nästan att hon tänker träna markeringar med mej! Hon surrade i alla fall om nåt i den stilen. Hoppas innerligt att det är så - det vore så himla kul. Hon  sa nåt om att "det vore väl sjutton om inte det här skulle hjälpa en taskig markör". Jag bryr mig inte så mycket om vad hon säger -för jag tycker i alla falla att det är kul att hålla på!! Det är nämligen ganska trist att träna dessa  positioner hela tiden. Tacka vet jag en träning ute i skogen! Men vi verkar ha lite olika uppfattning i den frågan - för matte säger att jag MÅSTE bli bättre på positioner också. Nu är jag ju skitbra på det här hemmavid, men i skogen vill jag gärna göra det jag själv tycker är lämpligast just då. Ibland tycker jag faktiskt att det är mer praktiskt att sitta i precis mottsatt riktning än matte - jag vet ju nämligen att det är där saker och ting händer! Hon är lite trögfattad tycker jag......!!!!!!
   
3/1

Nu längtar vi efter mer snö!! Så här vill vi ha det!

 

     
1/1 Nytt år - nya tider!!!
Men, jag måste ju säga att jag fick börja året på sämsta tänkbara sätt! Fick sova på toaletten  i natt - kan ni tänka Er! Slutade 2007 som en uteliggare som äntligen hittade ett ställa att sova på!
Men, det var faktiskt det enda säkra stället i huset när dom sköt smällare hos grannarna. Till en början gick det riktigt bra, men till slut blev det bara för mycke - jag stod helt enkelt inte ut!! Så jag letade mig ner i skyddsrummet - toaletten alltså - och där stannade jag tills faran var över!
Vilka konstiga nöjen dom har för sig vissa två-beningar - fattar inte vitsen med att skjuta upp en massa lysande, fräsande föremål i luften. De e ju skitfarligt - har dom inte fattat det!

Men nu verkar det vara över i alla fall, för den här gången, så nu andas jag ut och ser fram emot ett kul 2008 - vi får väl se vad det bär med sig. Hoppas det blir bra i alla fall!!

Tillbaka