Små händelser och vad vi tränar på....        januari 2009 
       
  30/1 Äntligen fick vi se solen igen.....Den har lyst med sin frånvaro länge nu.
Och då var det ju läge att ta lite nya ute-foton tyckte vi. Så jag fick posera i en massa möjliga och omöjliga ställningar. Men, va hände tror ni? Jo, ett enda kort blev det, där det syns att det är jag i alla fall, även om det också blev suddigt. Klant-matte hade fipplat på en knapp, som man inte alls skulle fippla på!! Ja, Ja - så är det att vara hund i det här huset....men, jag börjar bli van... Vi får väl göra nya försök!
Vi hade i alla fall en skön prommis och jag fick träna lite fjärrdirigering och några svåra - tyckte jag i alla fall - linjetag. Men till slut förstod jag galoppen och alla var nöjda och glada igen.....
   

     
  29/1

Var tvungen kolla om min säng skulle rymmas.... och det verkar faktiskt så!!
Om jag nu mätt rätt förståss..... den var lite knölig att använda den där måttstocken..!

   

     
  27/1

Sluta tjafsa nu matte - hugg i här i stället - vi skulle ju tapetsera.....!!

   

     
  25/1 Äntligen fick man då träffa HS-polarna! Vi träffades på en stor upplogad plan, eftersom det är liiite svårt att dra ut i skogen när det är så pass mycke snö. Men med lite fantasi finns det hur mycke som helst man kan göra på en plan, så det dög!
Jag fick väl inte göra sånt där, som jag tycker är skit-kul förståss......markeringar t ex! Nä, sa matte - idag kör vi mest på stadga! Hon påstår att den blivit sämre nu igen.....Så jag fick snällt finna mig i att kolla in dom andra när dom hämtade sina markeringar.....
Ett ynka närsök fick jag göra, sen körde vi några små lydnadspass! Bl a inkallning förbi alla dom andra - och, vet ni, jag var skiträdd att springa förbi - hade ju sett att oväntade anfall kunde komma. Så jag tog det väldigt försiktigt.... kollade åt alla håll för att inte bli överraskad. Gud, va jag e fjantig egentligen.....!
Hur det nu än var - så var det roligt att träffas. Nu kanske vi är på G igen..... man kan ju alltid hoppas! Men nästa gång vill jag också apportera, så de så!!
     
  24/1 Oj Då - jag har fått en Award!! Det hade jag verkligen aldrig väntat mig - men Tack så jättemycket Agneta o Thyra! Jättekul! Så här ser den ut:
   

    Men liiite tankemöda kräver den! Jag skall välja ut 5 saker jag är beroende av och sen skicka vidare till 5 bloggar/sidor jag tycker om att läsa....... Så här blev det:

Jag är helt beroende/fixerad av Träning, Motion, Äpplen, Godis och MATTE!!!

Sen skulle jag skicka den vidare också - och de nominerade är.......
Altaflats - ingen blogg, men ändå......
GottiGottas
Casper o Minja
Eros o Izac
Elvis
       
  23/1 Oj, då - nu har det gått en vecka igen, utan livstecken från mej!!! Men jag lever i alla fall! Sen om jag har så himla kul, vet jag väl inte. Jag är uppe och husse nere i källaren hela dagarna - med avbrott för en skotertur nån gång under dan. Sen när matte kommer hem blir det, om jag har tur, en skogsprommis..... om hon har tid vill säga!
Eventuellt får jag i alla fall åka på årets första träff med HS på söndag - om vi inte ska vara hemma och hjälpa husse förståss. Men jag hoppas innerligt att vi kan åka - vore ju skitkul att träffa kompisarna igen....
       
  17/1 Här går veckorna med en rasande fart, vill jag lova. Och den här veckan har jag mest tillbringat för mig själv på övervåningen - husse håller nämligen på att förstöra vårt sovrum. Det är ett oherrans liv där nere - det sågas o borras o hålls på, så jag vill helst inte vara där. Är så himla rörigt.
Matte o jag blev tvungna göra oss en alldeles egen sov-vrå i datarummet - på golvet!! Det ska bli jättemysigt att gå och lägga sig ikväll.....!! Längtar redan.....

Zilke har varit hos mig idag och i morrn ska jag va hos henne, när husfolket åker på shoppingrunda. Dom har en lång lista över såna där trista saker som ska köpas hem, typ slangkopplingar, kontakter o sånt där tjafs, som inte går att äta - inte ens att leka med. Så då är det ju lika bra att jag slipper följa....

Så här ser våran sov-hörna ut!! Zilke o jag provligger lite, för att konstatera att den funkar alldeles utmärkt. Lite för ljust kanske, men det ordnar sig säkert framåt natten.....
   

       
  11/1 HejHopp - nu ska jag inte gnälla lika mycke som igår. För om man läser om min gårdag, så var det ju himla synd om lilla mej....!
Om sanningen ska fram, så var det väl inte så illa som det såg ut. Jag fick ju faktiskt ÅKA i pulkan också - ÄNTLIGEN!! Det gillar jag skarpt, så det var på tiden. Sen tycker jag ju om att jaga dummisar, så det var väl inge fel med det heller - även om det var djup snö!
Men... det var det där med fikat som jag blev liiiite sur över!! Det är glömt nu - jag är ju inte långsint! Och efter dagens utflykt börjar jag förstå att rygga-innehållet - fikat alltså - inte är till för mej. Nån gång måste man kanske "faca" verkligheten.......
     
  10/1 Lördag igen...... Ingen hejd på alla helger - dom står ju som spön i backen. Men, vi klagar inte, som Ni säkert förstår.
Idag blev det skotertur med fika och lite träning. Eller lite o lite..... Det var jobbigt som
f-n..... Markeringar i djupsnö är inget att leka med.... försök själva får ni se!! Men av nån underlig anledning ska jag visst ha det så jobbigt som möjligt???? Fick ju springa efter skotern långa sträckor också!! Själva satt dom minsann PÅ skotern och sen vräkte dom i sig go-fika också. Va fick jag?? Jo - en bit hårt bröd sen jag jagat ifatt alla dummisar!!
       
   

Posering med blöta dummisar på skotern ....

   
   

Jag vill också ha.....

Hann bli lite skymning innan vi var hemma

   
     
  7/1 Då var det slut på dessa lata mys-dagar! Nu har varda´n kommit ikapp oss. Lite synd, för det har varit så himla mysigt dom sista dagarna! Har bl a träffat många kompisar + en ny liten Papillon-Tyson - de va en snabb rackare! Nära att jag försökte apportera honom, bara för att få stopp på han....
Igår var Doriz och hälsade på - det gillade jag skarpt, ända tills hon blev lite fööör enerverande - då sa jag faktiskt ifrån på skarpen. Nån måtta får det väl va?? Men, de e klart, matte gillade inte att jag röt till. Hon tycker nog helt enkelt att jag ska uppföra mig som en liten mes......!
Sen har jag busat till det med Nadja, Zilke, Maya o Bea också. Tänk att jag känner nästan bara tjejer. De e ju synd o skam! En enda kille på hela helgen - och han var så himla liten, så han kommer jag nog inte att få nån nytta av ;-))

Åsså har vi kört trippelmarkeringar nu ett tag! Vi diskuterade oss fram till att "om jag klarar trippel - blir det ju skitenkelt med dubbel". Inte så tokig slutsats, för att komma från oss!! Men vi tänkte länge;-))

     
   

     
  3/1 God Fortsättning på det nya året!! Här är det vintrigt och kallt - men vi får vara nöjda, för vi överlevde värsta stormen i alla fall. Men det var nära att jag lättade - var tvungen sätta i alla fyra tassar riktigt ordentligt för att stå still! För vi var ju naturligtvis tvungna att gå ut och känna på den hårda vinden...... lite kusligt var det! Framför allt att gå genom den glesa tallskogen vi har som granne, för där låg träden som "plocke-pin" på sina ställen och det knakade så där läbbigt - så vi försökte hålla oss på öppna ställen.

Nåväl, som sagt, det börjar bra det här - har överlevt både storm och raketer, så nu är det bara att köra hårt.....

Det anstår ju en dagboksskrivare att skriva en årsresumé, har jag förstått - så här kommer min:
     
   

~~Resumé 2008~~
Har lyckats skrapa ihop ett andra pris i Ökl på jaktprov

       
    Ja, då var det klart - fort var det gjort! Här behövdes inte särskilt mycke tankemöda för att få ihop en tillbakablick;-)) Tänk va lite jag uträttat under ett helt år! Har inte ens varit på utställning. Men jag vet ju redan att jag är snygg, så det var väl inte så noga.
 
Nu tänker vi framåt, får väl se vad det här året för med sig. Jag ska då i alla fall träna jakt, sen får vi väl se om det blir nåt prov - det beror på!! Om löpet kommer som det brukar, så blir det ingen start i år säger matte!! Men hon brukar kunna ändra sig ibland...

Tillbaka