Små händelser och vad vi tränar på....      januari 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

   
31/1 Kurskväll igen..... och ikväll höll Syrra sig vaken ända till halv nio - hon orkar liiiiiite mer för varje gång i alla fall. Men fram till dess var hon jätteduktig! Dom körde med sitt, ligg o stå med ganska rejäla störningar + inkallning + linförighet med möten o dyl. Allt sånt där som man måste lära sig när man går veta-hut-kurs!
Själv satt jag ju som vanligt på åskådarläktaren och kollade så att hon gjorde rätt....!
Men det verkar inte som om Syrra tycker det är speciellt kul att traska omkring där i ridhuset - tror att hon tycker det är tråkigt, rent ut sagt! Däremot tycker hon det är kul med pippi - det visade hon ju igår.  Och det där med andra hundar - det struntar hon blankt i - hon bryr sig inte...
Men sen i pausen får alltid jag göra lite övningar o visa hur det ska gå till (?) - o då blir det fart! Jag tycker det är skitkul att återuppliva gamla minnen och pussa på en massa små-vovvar. Vi är ganska olika, om man säger så......!!
   
30/1 Vilken lyckad dag......!!!!
När vi skulle ut på skogsprommis idag hade vi turen att träffa Max - han var visserligen på väg hem, men vände och följde med oss. Det var första gången Syrra träffade honom på riktigt, så det var verkligen kul och vi busade alla tre + att vi åt en massa hästskit förståss!
En gång var jag tvungen ryta i när jag tyckte han blev för våldsam mot lillan, men annars hade vi bara kul.
Det blev ju inte så lång tur, eftersom det är så himla kallt, men det räckte för att Syrra skulle vara alldeles slut och ramla omkull i sängen när vi kom hem.
Sen när hon vaknade fick hon ett alldeles eget äventyr - jag fick minsann vara inne hos Husse.
Och resultatet ser ni här - Syrras första viltparad!!! Inte illa - kaninen ser lite lustig ut, men den funkade!!
JaJa - vem vet - det kanske blir nåt av henne i alla fall....!!!
 
Syrras viltparad
   
25/1 Äntligen har vi fått en ny leksak....... men vi fick bara EN....... Tur vi är kompisar!!
   
 

   
 

   
24/1 I helgen har vi lärt Syrra att åka i skoterpulkan - på riktigt - förut har vi bara testat. Hon verkar faktiskt gilla det, när man väl får in henne. Hon har nån typ av fobi, som vi inte riktigt förstår......
Hon gillar jättemycke att åka bil t ex, när hon väl är inne i bilen. Men hon har verkligen ingen lust att gå in?????? Precis likadant var det med pulkan - men hon var hur cool som helst när vi väl åkte. Konstig prick!!!
Sen är hon inte speciellt förtjust i vanliga hundleksaker heller - men däremot i handdukar, filtar, plädar o sånt där. Hon går nästan jämt och släpar omkring på nån trasa..... I och för sig är det väl ingen dum sysselsättning, men man undrar ju.......

Å nu har vi precis kommit från kursen, som gick riktigt bra tills Syrra somnade. Hon liksom somnar in i halvlek - då vill hon bara hem!!! Det roligaste ikväll var nog att matte körde lite med mig också i pausen + att vi fick träna att gå fint fot tillsammans. Inte världens enklaste sak för matte att hålla reda på två..... hoppas hon lär sig!!!!
   
18/1 Min Syrra är tandlös....nästan i alla fall och ingen är gladare än jag. Gud va de ska bli skönt - nu kommer matte att slippa sitta o ta bort sårskorpor från min sargade kropp hela kvällarna.... De har faktiskt varit en hel del små blessyrer, men nu ska väl den tiden vara förbi - hoppas vi!!

Igår var det kurs för Syrra igen! Hon o matte gjorde succé (??) på inkallningsövningen - Syrra sprang i 100 knyck omkull matte - sen låg dom där och pussades i hästskiten (vi är i ett ridhus!!). Det blev jubel i lokalen! Men jag vet ju inte om det var för att dom andra tyckte att det var klantigt eller om dom tyckte att det var en suverän inkallning. Matte har bestämt sig för att tro på det sista.
Hon var visst inte beredd på att Syrra skulle springa alls - för  precis innan hade hon nästan somnat i mattes knä. Men tydligen var det bra med en liten "nap"......
   
16/1

Kolla, va stor Syrra blivit - hon är nästan lika stor som mig nu!
Men det är ett himla elände att få henne att fastna på kort, för hon är nämligen ofantligt intresserad av kameran. Jag försöker lära henne att hon ska stå still när matte tar fram den där grejen, för det gör jag - men - de e klart - jag har väl blivit van. Har ju varit fotomodell i fem år nu ;-)
Sen är det ju det där med vit snö och svarta vovvar som inte heller går så himla bra ihop!! Matte hotar att byta ut oss mot gula flattar!! Men det tror jag inte hon får för husse - han har nämligen blivit KÄR..... i Syrra! Och matte gillar ju mig skarpt, så förmodligen är det bara ett tomt hot. Får väl hoppas det i allafall!!

Idag har jag fått springa skoter och Syrra fick följa matte på en alldeles egen skogspromenad - dom hade visst haft jättekul. Dom hade kollat in hästar, snöhögar och allt sånt där som Syrra fortfarande tycker är spännande!!

   
 

   
 

   
11/1 Dagen efter...... Igår var det kurs för lillan!
Det var en kul tillställning - jag satt som en tupp och kollade in varenda rörelse. Och hon fick godkänt tycker jag nog - hon skötte sig faktiskt riktigt bra! I alla fall halva tiden - sen mot slutet höll hon på att somna! Hon var totalt slut, stackarn! Men, de e klart, med en sån liten hjärna tar alla nya upplevelser hårt på krafterna.
Dom tränade "kontakt" och "gå fint i koppel". Syrra har knappt gått i koppel alls - bara på stan nån enstaka gång, men hon fixade det fint i alla fall.
Nu ska hon få vila upp sig en vecka innan nästa drabbning.....

Det var ju lite av en syskonträff också, för bror Mikko var där. Det var verkligen kul att få träffa honom - dom var ganska lika faktiskt!! Även om han kanske var lite manligare....
 

 

 

Vaddå kontakt??????

 

   
7/1 Oj, va vi gruvar oss....... det är -31° och vi ska ut på morronprommis i mörker o kyla!!!!! Tur att man har pälsen på i alla fall!!! Men det blir kallt om tassarna, dom är tyvärr nyklippta!

Idag börjar allvaret här hemma och då måste man ut på morronprommis, vare sig man vill eller inte. Vissa anser nämligen att Syrra blivit stor nu, så att vi kan va hemma ensamma på förmiddagarna. Och, om sanningen ska fram, så tror jag att det går alldeles utmärkt! Syrra är nämligen jättesnäll och hittar sällan på nåt förbjudet bus. Eller.... sällan, förresten - skulle nog säga att hon hittills aldrig gjort nåt förbjudet! För väl se om det håller framöver, när jag är ensam med henne. Men jag tror nog att hon har lite respekt för mig också..... ibland, i alla fall.

Hur som helst, så tror jag nog inte det blir nån längre prommis - vi får nog vila oss i form idag. Men det är skönt att kura ihop sig i bädden såna här dagar....
 

   
2/1 Nytt år - nya möjligheter!!!
Det här ska verkligen bli ett spännande år. Man undrar ju om lilltrollet Syrra kommer att lära sig nåt överhuvudtaget - hon verkar så himla filosofisk. Till skillnad från mej, så ifrågasätter hon varför hon skall göra saker och ting eller struntar helt sonika i det. Men det kanske går över när hon märker hur kul det är att jobba..... Man får ju verkligen hoppas det.... eller kanske inte, förresten? Om hon inte tycker det är kul, så får kanske jag jobba desto mer... Ja, man vet aldrig vad som händer.
Själv undrar jag storligen om matte vågar starta mig på nåt mer prov t ex...... jag skulle gärna göra det....

Några nyårslöften har vi i alla fall inte gett - det blir bara bekymmer om man inte håller dom sen, så det fick vara. Förresten, så var jag inte i stånd att ge några löften - jag låg på toa o skakade hela kvällen och halva natten. Syrra däremot - hon fattade NADA, tror inte ens att hon hörde smällandet. Eller också är hon för dum för att förstå hur farliga dom där raketerna egentligen är. Husfolket var ju förståss helnöjda med henne.... Nu blir nästa pärs Sista april - men till dess ska vi ha kul!!

Först på schemat står valpkurs för Syrra, som börjar nästa söndag och jag ska visst få följa och kolla in eländet...... kul, kul!!
   
 

God Fortsättning på det nya decenniet!!!!

   
 

Tillbaka