dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok januari 2014

 
29/1
Norman i egen hög person när han chillar i soffhörnet
 
 
Syrra fick faktiskt finna sig i att ligga på golvet en stund, men det var inte särskilt populärt!
 
 
Idag stod skoterspring på schemat, men då fick Norman finna sig att ligga snäppet bakom Syrra..... hon ska nämligen vara först, så är det bara!!
 
 
Ida o Norman hittade nåt rysligt spännande, verkar det som....
 
 
Snömonstret Syrra!
 
   
  Och natten har förflutit lugnt, kan jag meddela. Han verkar ta min löpning med ro nu, när värsta ivern gått över. Hoppas det fortsätter så några dagar till ;-)
   
28/1 Snacka om o-flyt!!!! När jag för en gångs skull får ha killbesök en hel vecka - vad händer då? Jo, jag börjar naturligtvis löpa. Shit också!! Inte för att jag tror det blir några valpar första veckan, men Norman tycker att jag luktar jättegott ;-) Ska bli spännande att höra om han har tid att sova i natt...
   
27/1 Nä, nu jäklar har Bore släppt taget..... nu kan man andas igen när man är ute. Toppenskönt!!
Så nu är det väl slut på inne-aktiveringen på ett tag. Vi har fått göra två-vånings-sök i flera dagar nu. Det är visserligen jättekul det också, men nog är det käckare att vara utomhus.

Igår kväll var matte på träning med lilla Wilma igen och vi i vanlig ordning hemma i soffan. Hon är så himla uppspelt när hon kommer hem från sina Wilma-träffar, så det är möjligt att vi snart hamnar på Blocket..... Det vore inte speciellt kul, men vi lär väl inte ha nåt att säga till om, som vanligt .
Men först ska vi sköta om Norman en vecka, så det är ingen mening att ni börjar leta efter annons redan nu. Normans husfolk ska utomlands, så nu flyttar matte över till Norman och sover där en vecka. På dagarna kommer han att vara här hos oss, så att vi får rå om honom. Oj, va jag ska busa med honom, det ska bli jättekul - men vad Syrra tycker har jag ingen aning om.
   
24/1 Kung Bore luras bara..... vi trodde det skulle bli varmare nu, för igår var det så mysigt så att vi t o m kunde springa skoter m husse. Men inte ens Bore kan man lita på - idag är det svinkallt igen...... Vi ska väl försöka ta oss ut på nån kortis i alla fall, men det är ju knappast njutbart!

Igår kväll såg vi Djurskyddsinspektörerna på TV och vi börjar faktiskt bli lite oroliga. Tänk om dom dyker upp här hemma och får se oss ligga i soffan med alla åtta ben i vädret. De skulle säkert tycka att risken för liggsår är överhängande..... och det är kanske så, i alla fall såna här bistra dagar, då det är extra skönt att mysa i soffan bland plädar o kuddar.
Nä, skämt åsido..... fy f-n va många djur som inte har det bra, eller rent ut sagt eländigt. Tur att nån bryr sig i alla fall.....

PS Gunn!!!! Tur att vi har dig som ser alla fel vi gör på den här sidan. Nu har vi försökt åtgärda det senaste :-)

   
20/1 Vilken tur att matte har "kardborren" Syrra, som håller reda på hennes grejer. Igår tappade hon glasögonen ute på sjön när vi var ute på en kort-prommis. Hon skulle fota i den där kylan och det hade man ju kunnt räkna ut i förväg att det inte skulle funka - det blev ju bara imma på glasen och när hon sen kom hem var dom puts-veck. Hade suttit uppe på mössan ;-).
Men sen när husse tog ut oss på nästa kortis hittade Syrra dem och gav dem till honom..... Där tog hon hem några poäng, den rackarn.
Hon hittar ju ALLT, men för en gångs skull var det nåt nyttigt. Brukar för det mesta vara frusen bajs eller nåt annat äckligt de får i handen. Igår morse var det en död talgoxe - den var i alla fall död när husse fick den, men det betyder ju inte att den var det från början - den kanske bara satt o frös!!!!
Hur som helst är det nog inte så dumt med en "kardborre" i huset - i alla fall inte när man har en matte som har svårt att hålla ordning på grejerna...

Idag har vi inte gjort några nyttiga fynd - bara sånt där äckligt....!!!! Matte o Syrra var riktigt osams ett tag, men som tur är går det över fort!!
   
19/1 Minus 32 grader....... idag blir det ingen långdragen skogsprommis. Nä, idag gäller korta pink- och busrundor på sjön.....
 
   
 
   
 
   
18/1 Har ni provat gå ut barfota när det är över 30 grader kallt? Inte? Gör det, så får ni se hur skönt det är!! Har precis kommit från sjön - visserligen en kort pinkrunda, men ändå.....
Av nån konstig anledning klarade jag mig bra - det var Syrra som hoppade hem på tre ben - en vekling som kommer från Kiruna, man tror inte de e sant!!!! De e ju för sjutton jag som är gammal och har dålig blodcirkulation - inte hon..... Men, jag är ju macho.....
Vi var ute på långprommis idag också - då var det visserligen bara -25°, så då klarade vi oss bra båda två! Det var fantastiskt fint i skogen - allt var vitt och solen tittade fram.....

Igår kväll hade vi kul må ni tro - inomhus! Hälsade på Norman och åt upp en del av hans leksaker. Men det gör jag alltid så han räknar med svinn när jag kommer.... Han är lika glad ändå. Men det kan ju bero på att han har hur många leksaker som helst, så att jag dödar några märker han aldrig..... Snart ska vi umgås med Norman en hel vecka - undrar just om han kommer att ha kvar några leksaker efter det......
   
17/1 Oj, oj, va de e kallt - nu har vintern kommit för att stanna, verkar det som. -25°. Men konstigt nog klarar jag mig riktigt bra fastän jag är utan päls. Det har t o m gått jättebra med tassarna o benen än så länge.
Idag trodde jag att jag hamnat i Paradiset på vår promenad! Och Syrra trodde nog hon hamnat i Helvetet. Vi träffade fem Collies och en Samojed - alla pojkar! De ni!! Jag passade på att umgås ordentligt med alla - så himla kul! Men Syrra, däremot, hon försökte gömma sig bakom matte och när inte det gick gläfste hon runt sig och varnade pojkarna för att komma närmare och dom var riktigt lyhörda, men det var ett elände i alla fall, för hon kunde varken röra sig framåt eller bakåt - det var ju hundar överallt..... Den där tokan hon trivs bäst hemmavid, där det är lugnt o skönt - konstig prick!
   
13/1 Vilken härlig prommis vi haft idag - t o m solen visade sig. Och det var en massa spännande spår som vi var tvungen snoka i - räv, hare och älg..... åsså ekorre förstås. Men vi såg dessvärre aldrig vem det var som gjort spåren.
I förrgår, däremot, kom vi väldigt nära en älg som inte var ett dugg rädd för oss. Men Syrra blev nog lite skraj för hennes skall var det grövsta jag hört nån gång... hon lät riktigt farlig, men älgen brydde sig inte ett dugg. Som tur var kanske, för hon var riktigt nära.

Igår kväll var matte otrogen igen - hon var på Öppen Träning med Wilma o Leka.... jäkla kärring! Själv fick vi vara hemma m husse o värma upp soffan. Jag förstår inte riktigt hur det blivit...... varför får aldrig vi följa med längre??
 
   
10/1 Nu är det trist här igen...... matte är otrogen!!!! Hon har faktiskt varit det två gånger den här veckan och jag vet inte hur vi ska få nån ordning på det här. Har försökt med FRIS, men de bara skrattar åt mig.......
Vad hon gjort?? Jo hon har varit ute med Wilma i skogen och hon har varit på café med HS och deras valpar.... När hon var på café satt vi dessutom i bilen och frös - inte bra!!
Idag har hon försökt bättra på sitt förtroende med prommis - men det vete väl sjutton om det räcker.

Syrra fick i alla fall mycke beröm idag. Hon fick upp en räv och var hack-i-häl men kom på inkallning!!! De´ ni - det är BRA!! Kan det ha varit en lyckträff, tro??
   
7/1 Då var alla helger över för den här gången.... alla tomtar o troll bortplockade och man kan börja se fram emot våren igen.
Men, vi har trivts riktigt bra under alla helger (förutom just nyårsafton, förstås). Vi är kanske de enda här i Norrbotten som inte klagar på vädret. Vi tycker det har varit toppen.
Vi har inte behövt frysa, inte svettas, inte slåss med en enda mygga eller knott och inte behövt tänka på ormar....... vi har bara kunnat promma hur mycket som helst och det har vi gjort. Vi har haft ett toppenspår uppe i skogen som hållit jättebra och inte varit halkigt så vi har faktiskt varit ute på jättelånga prommisar varenda dag. Husse är lite rädd att matte ska ta dö på oss, men det är nog ingen fara. Hon har visserligen börjat klaga på att jag är mager, men det betyder ju bara att jag får lite större matportioner - och det klagar jag INTE på!!

Igår hade Syrra lite otur när vi gick förbi en gård - den enda på vår runda. En stor, svart schäfer (eller nåt) kom farande efter oss och direkt på Syrra. Som tur var gav hen upp ganska snart, men innan dess hade hen tryckt ner henne ordentligt. Måste vara nåt speciellt med Syrra - månntro hon uppvisar nån typ av arrogans e dyl eftersom det nu är andra gången hon blir anfallen. Hon gillar ju inte andra hundar - det kanske är det hon visar. Men lite synd är det ju, för inte lär hon bli sällskapligare om det här ska fortsätta. Själv var jag som vanligt inte involverad - stod bara o kollade.....

Idag har det varit tassvård på schemat och snart blir det öronvård - det senare är väl inget att längta till, men det måste ju göras, sägs det.
 
   
2/1 Puh..... nu börjar jag återvända till mitt vanliga jag igen. Jag överlevde i alla fall nyårsnatten och det är väl det viktigaste.
Jag klarade mig riktigt bra fram till kl nio, men sen var det källaren som gällde. Usch va de e trist och inte nog med det..... det kan inte vara hälsosamt att bli så där stressad. Jag är ju en gammal dam nu och man vet aldrig hur bra hjärtat är. Men, som sagt, jag är fortfarande vid liv.
Igår fick husfolket tvinga ut mig men idag är det som vanligt. Det är väl en jäkla tur att minnet sviktar.....

Nånting som är ännu tråkigare är att Zilke lämnat oss idag. Vi som varit vänner i hela mitt liv. Och när vi var yngre hade vi jättemycke kul tillsammans. Det känns jättetrist - det blir tomt när vi inte får besök av henne fler gånger. Hon var alltid jättelycklig när vi träffades.... Sen tycker jag synd om hennes matte också - usch o fy..... Många kramar från från oss!