Små händelser och vad vi tränar på .... januari-februari 2006 - Ida 13 mån

     
14/2

  Kram till alla på Alla -dag 

     
13/2 "Våran" skog   >>>>>>>>>

Vi gråter idag - vår fina skog är på väg att avverkas - var ska vi då gå????? Bara undrar!
Här går vi varje dag och dessutom har vi vår hundgrav här i skogen - hur ska det bli med den nudå????
Vi älskar "vår" skog och framför allt matte, som gått på samma stigar i 26 år med olika vovvar, är jätteledsen. Tänk att allt har ett slut - även sånt man tror ska vara för evigt!!
Men vi har ju inte sett slutet än, så vi hoppas att det blir kvar några träd i alla fall!!
     
11/2 Alltså...... får flattar vara hur långa som helst????? >>>>>>>>>>>

Bortsett från det, så har i alla fall matte (på uppmaning av husse) frissat mina öron idag - så nu ser jag faktiskt ut som en flat - i alla fall runt öronen!!!!

F ö så känner jag mig lite vissen - blodar utav bara den, så jag håller mig ganska lugn - sover mycket!
Men prommisar gör vi naturligtvis och ute har det varit sedvanlig träning. Det där med höger-vänster har jag glömt bort visade det sig, så nu måste vi fräscha upp det minnet också. Jakt-fot däremot börjar funka riktigt bra (i alla fall utan störning), ställande funkar och långa linjetag går också bra!!

     
10/2 Igår var det jobbigt (men kul också) - träffade "pojkar" överallt i skogen, närmare bestämt 4 st efter varann på vår prommis. Helt otroligt, för vi har ju klagat över att vi aldrig träffar några vovvar i vår skog!!! Men igår kväll fick vi förklaringen - jag har börjat löpa igen...... Känns ju lite konstigt att killarna visste det före oss!!!! Men nu är det så i alla fall och det kan nog hända att det blir ett väldans spring här framöver för vi har minst 13 grabbar precis i grannskapet. Egentligen är det ju konstigt att man aldrig träffar dom i vanliga fall när det är så många - men det är väl så med killar - dom visar sig bara när dom själva har nån glädje av det...??
Löpa - förresten - vilket konstigt namn!!! När vi var vilda hade det kanske nån mening, men idag - när man knappt tar sig ur huset verkar det lite långsökt.... Man får ju inte gå ett steg, utan att nån försöker styra en. Undrar just om det var det som var meningen med hundlivet - tror knappast det faktiskt!! Om allt vore som det var tänkt nu, skulle ju jag dra till skogs och hitta en trevlig kavaljer utanför flocken - häftigt, men det får man väl bara drömma om!
     
8/2 Idag har vi varit på en liten semester-tripp till Zilkes stuga. Där fick man busa av sig allt ridhusdamm från igår - sköönt!!

Det var ju nämligen SSRK-träning igår - men det var ganska slött, dom som höll i kopplen surrade en hel del igår. Försökte berätta att det är trist att bara vänta - men som vanligt - ingen brydde sig!!

  Men lite övningar hann vi allt med och i slutet var det bara Doriz o jag kvar - vi hade hela ridhuset för oss själva, men inte fick vi busa för den skull, nänämensan - är man på träning så är manl! Men när vi kom ut släppte dom fångarna (oss alltså) loss och då blev det springa av vill jag lova - kul, kul!!
     
6/2 Förkylningstider..... husfolket går här och snorar och sprutar upp nåt spännande i näsan. Tänkte, att det kanske är lika bra att förebygga eländet - så jag tog helt sonika en sån där flaska och drog i mig innehållet. Det var ju inte gott, men man måste ju vara lite förutseende - skulle vara trist att bli sjuk!!! Dom lät mig genast förstå att det inte alls var ämnat för mig, näedå - det var INTE för såna som mig...... Tänk om JAG blir förkyld då, va´ ska JAG göra då???? De´ hade dom minsann inge svar på...... Så det är väl bara att hålla sig frisk....
     
4/2 Idag måste jag plocka fram vinterskorna o mössan - usch va´ kallt vi har; drygt -30°!!!!!!!!!!!!!!
Blir nog mest till att pys-mysa idag, om jag får bestämma - men nu är det ju sällan jag får göra det - så vi får väl se!!!

Har redan fått apportera lite inomhus - kaninen går bra.....men fågeln vill jag nagga - jag blir faktiskt heligt förbannad när jag inte får handskas hur jag vill med den.... så det så! Om jag ska bära den, är den väl min, eller.....????? Då ska väl inte matte bestämma HUR jag ska bära - nå´t måste jag väl ha att säga till om - tror jag ska ringa FRIS!!
     
2/2 Jokkmokksmarknad - social träning på hög nivå!!!! Alla som varit där, vet!
Zilke och jag kollade bl a in renrajden. Zilke t o m luktade på en ren, men det fick inte jag fastän jag ville!!! Men jag skällde inte ut dom heller, utan bara kollade! En av renarna gjorde "godis" mitt framför nosen på mig, å det var ju välkommet som avbrott mot alla korvpapper jag knaprat i mig idag.... Det fanns ju hur mycket som helst att vräka i sig på gatorna!
Träffade en Calebris-pojke också som, precis som mej, gillade att pussas, så vi hånglade där en stund mitt på ljusan dag!!!
Det fanns väldigt mycket märkliga skinn att snusa på också, mycket intressant - jag kollade in vartenda stånd. Dessutom fanns det riktiga djur; varg, björn, räv, fåglar - ja alla möjliga djur som stod helt stilla och glodde när man snusade på dom - konstigt! Det var nån som pratade om uppstoppade, vad som nu menas med det???
Sen ska vi ju inta prata om alla leenden jag fick - ingen kunde undgå le när de såg mig. Tror nog det beror på att jag är så glad själv - leenden föder leenden, sägs det!!
Hur som haver så är jag ganska slut nu efter alla upplevelser, men kul har det varit!!
     
 
     
1/2

Skoterutflykt med fika och eld i skogen......! Dessutom lite apportering - men idag var jag dum med kaninen och fågeln igen..... en riktig slarvmaja, det är vad jag är, sorry.... men det blir bara så, när det är så himla kul

 

     
31/1 SSRK-träning - och, hör å häpna, - matte och jag var nästan inte alls osams ikväll :-) TjoHooooo!! Pratar alltså om konsten att ta sin in i ridhuset utan att totalt flippa ur! Ikväll blev jag bara lite halvhysterisk en gång - men det gick över ganska fort. Så det finns kanske hopp för lilla Ida också! Jag kanske blir som en vanlig hund innan det här är färdigt - hoppet har i alla fall tänts hos matte!!
Väl inne på träningen, när jag vant mig vid allt som händer - då går ju allt som en dans och det gjorde det ikväll också - ganska duktig är jag allt... så de så!!! GoNatt på Er!
     
30/1 Livet leker - matte har semester och vi har "varit till Ryssland" idag - på långprommis alltså!!
Det blev lite "jakt-fot", inkallningar o dyl vanliga träningar + en massa bus förståss!!
Ikväll har jag fått hämta/bära omkring både kanin- och fågeldummy - oj, va´ mysigt. Det är länge sen vi gjorde det, eftersom jag varit så himla slarvig, men det går bättre nu...hälsar matte!
     
29/1 Hääärliga tider.....

Idag kom jag på nå´t bra! Varför ska jag vänta på att matte säger stanna under inkallningen - är väl lika bra att stanna själv, när jag finner det lämpligt. Det tyckte jag var smart..... men inte matte!!

     
28/1

 

Det här är det närmaste en fjälltopp man kommer, när man bor i Boden. Så vi tog en liten apelsin-rast under vår prommis idag och "klättrade" upp på en snö-hög - svindlande höjder ;)) Och snacka om utsikt - järnvägsspår.... hrmmm! Men, man får väl vara glad åt det lilla.......!!!!
        
  Träningen idag bestod av ett antal linjetagningar, som väl gick si så där.... men jag är snabb som en iller i alla fall...!!!! Fritt följ gick vi fram och tillbaka över min älsklingsrätt - hästbajs - så det var jättesvårt....!!!!
     
25/1 Det är synd om mej..... jag fick inte åka på SSRK-träningen igår! För när det var dax att åka vägrade matte. Det var nämligen glashalt ute och bilarna kröp fram. Så då diskuterade hon en stund med sig själv och insåg att vi faktiskt hinner vara med på de där träningarna många gånger framöver. Men hon grämde sig en hel del, för hon hade nämligen tänkt testa en ny strategi när vi skulle gå in i ridhuset (för att lugna mig, alltså!) - men vi får prova den nästa gång.

Det fick bli lite träning inne i stället, bl a hålla fast dummy och kliva över dom som låg på golvet, inte byta mot en nykastad etc. Det blev två klockrena ställanden vid inkallning också (igen), men det gjorde vi ute!

Idag har husse och jag skotrat rejält - jag e´ en riktig skoterbrud, men jag vill helst vara "spätta" och ibland får jag faktiskt åka en bit!! Men för det mesta får jag nog springa, om jag ska hinna me´.

Nu hoppas vi bara att gam-matte i Kalix inte ser korten här bredvid - man kan ju knappast kalla mig nyfrissad om öronen precis..... Men jag är söt ändå säger matte... eller kanske just därför!! Hon är inte så mycket för att frissa varken mej eller sig själv!! Det enda hon är noga med att frissa är svansen och tassarna, av nån anledning som jag inte känner till!!!


     
22/1
Usch, va´ den här sidan blev tråkig - plockar fram lite snöbilder, i brist på annat:
 
 

     
22/1 Här snöar det, blåser och är kallt - usch o fy!!!! Men vi har ju ett hus, så vi lever ganska gott ändå!!
Det är dessutom mycket enklare att träna inne, för då finns det inte så mycket annat att hålla reda på, så för min del får det gärna vara taskigt väder. Inne lattjar vi på med lite av varje (när vi inte myser förståss) - bl a lite lydnadsmoment och "leta dymmy" - det går jättebra och är dessutom jättekul. Men vi fick till det riktigt bra på vår prommis idag också. Två klockrena ståenden vid inkallning!! Börjar kanske förstå......

Vi har en devis också: "An apple a day, keep the vet away" och än så länge har det funkat. Det är bara såååå gott med äpplen, förresten, så tycker jag om all sorts frukt - spelar ingen roll! Häromdan försökte jag stjäla ett äpple från soffbordet, men det gick och sket sig - dom såg mig..... synd!!! Men det var å andra sidan det andra den dan, så skadan var väl inte så stor.
     
18/1 De´ e´ en höjdare att bo i Boden - här har vi världens fyrverkerier lite när som helst. Har stått nere vid sjön och kollat in försvarets lys-raketer i kväll - hur fint som helst.
Det var nog bra för mig att få se lite konstiga ljus på himlen igen, för faktiskt måste erkännas - jag blev skraj på nyår!!! Matte ber till nån där uppe att det inte ska ha etsat sig fast. Ikväll var det bara mysigt, men dom pyste och puttrade ju inte dom här raketerna...... utan smög sig ljudlöst upp på himlen. Men, de´ e´ klart - försvarets raketer måste väl smyga, annars kanske Fi kommer.
 
Igår kväll var det SSRK-träning igen och matte var ganska nöjd med mig - om man nu bortser från entrén förstås - det är alltid den som ska krångla och göra oss osams - taskigt utgångsläge när man ska träna. Alltså, jag vet inte vad det är, men jag blir helt vild när vi ska in i ridhuset och hon i andra ändan på snöret försöker allt - från att vara hårdhänt till att försöka avleda. Nog förstår ju jag vad hon menar med sitt Nej, men jag blir liksom knäpp och kan inte låta bli att gaffla!! När jag väl kommit in är allt frid och fröjd igen - så nästa gång ska vi fråga om vi kan få köra in bilen i ridhuset, då kanske det skulle gå bra....
     
15/1 Ömsom ris, ömsom ros - så har den här dan förflutit!!!
Försökte oss på markering igen, men jag fixar inte det - måste nog backa lite så jag förstår vitsen med det där. Att jag ska hämta förstår jag ju, men de´ måste va nån annan mening med det.
Stadga tränade vi också - fick sitta kvar när matte kastade dymmys, sen gick vi fot runt alla och efter det fick jag sitta kvar igen och matte hämtade alla själv - fattar ingenting.......!! Och det där gjorde vi ett par gånger, undrar just vad hon är ute efter. Hon blev i alla fall nöjd - å de e ju huvudsaken!!
Men sen blev hon desto mindre nöjd, när vi träffade på ett par människor i skogen - helt otroligt, i vår skog brukar det inte springa omkring en massa folk. Först blev jag skraj och skällde och reste ragg, men när jag då såg att det var folk höll jag på äta upp dem! Dom sa att jag fick hälsa - å då gjorde jag det med besked vill jag lova.... Matte ruskade på huvvet och pannan rynkades - såg nog att hon funderade hur hon ska få bukt med detta elände (som hon säger)!
Åsså var det då dax för ros igen - man måste alltid se till att hon är glad när man går hem, då blir allt mycke bättre. Två pointrar rymde från en granne och ville hälsa på mig. När dom nästan kommit fram blev dom hemkallade - men jag kutade efter. Då var det min tur att bli inkallad och jag vände på direkten. Så kom pointrarna igen - blev hemkallade. Jag efter - blev hemkallad och vände direkt. Vi träffades alltså aldrig - det blev lite jo-jo-effekt på det hela. Men matte var nöjd när hon än en gång fick bekräftat att jag faktiskt vänder när hon "piper". Så då var alla nöjda och glad en stund igen!!!

Tillbaka