Små händelser och vad vi tränar på....   juli 2007

     
25/7 Oj då...... nu blev det lite jäktigt igen!! Hastigt och lustigt ska vi nu dra vidare mot fjälltrakterna... idag! Blir säkert jätteskönt när vi väl kommit oss iväg!

Ha´ de´ så bra - vi hörs när jag kommit hem igen!! Vi brukar inte bli borta så länge - så hips vips e vi tillbaka! Tjingeling!!!!
   
24/7 Kolla vicken häftig polare jag fick av Kiruna-främmat!!! Tur att jag fick nåt att pyssla med, för det blev så himla tyst och trist här hemma när dom åkt......
 
     
23/7 Vaddå semester???? Ska man inte vila då?

Jag är då totalt slut i alla fall - efter EN dag!!!! Men det har varit en fantastiskt kul helg med kompisar från Kiruna! Brorsan Wimse, Manjo och lilla Alta kom helt apropå och hälsade på..... jaja - dom hade med sig ett par tvåbeningar också - men dom var inte så viktiga...!

Det var i alla fall toppen alltihop och framför allt att få träffa lilla Alta - hon kommer säkert att bli berömd när hon blir stor och då kan det ju va kul att känna henne..... kanske man kan rida på vågen...???
Det är hon som är på korten här >>>>>>>

Förutom att busa ofantligt mycke hann vi också med lite jaktträning och en tur till Western Farm för att kolla in djuren - häftigt!! Grisar vill jag faktiskt att vi ska skaffa - dom var hur balla som helst - och vicka pussar man fick, oj oj!!

Vad anbelangar träningen så gick den väl bra, men när vi kom till vattenmarkeringar, då var det minsann lilla Alta som glänste. Det var första gången hon provade, men det verkade som om hon aldrig gjort annat.... Vad månde bliva av henne? Både snygg och duktig - det är inte alla som kan stoltsera med det, vill jag lova.

Nu har dom i alla fall åkt hem och jag tycker att livet är skit-trist..... Tur att jag fick en mysig present i alla fall, som jag kan trösta mig med......
  Delad glädje är tredubbel glädje......
 
   
 

Vi borde få en griskompis - dom var hur härliga som helst. Fick t o m flat-fnatt när dom såg oss. Vi försökte ta oss in, men två-beningarna höll emot - synd!

 
     
  Lilla Alta klarade testet  - hon fick va´  me´! Alta vill också simma..... men inte just nu!
 
     
  Snacka om att ha full koll på flocken....!!! Avsvalkande bad i kvällssolen...
 
   
 

.... och sen blev vi bruna    ;-))

     
  Jag försöker ställa mig in hos Alta och det gick riktigt bra..... Kan det möjligen vankas nå´t gott???? Vi väntar.......!
 
     
20/7 Semester - SEMESTER - S E M E S T E R!!!!!! Nu ska vi bara myyyyyysa i 4 veckor - träna lite o pussas mycke!!
     
17/7 Alltså....våra träningar börjar mer och mer att likna "Tio Små Negerflickor"!! Ikväll var vi bara två - Soda och jag.
Men vi hade en åskådare i alla fall - kolla bilden! Skojja heter hon - 15 veckor ung och kompis till Soda - söt som ett troll. Nu blev ju bilden suddig förståss, men Ni kan ju ana skönheten i alla fall!!

Vi tränade dubbelmarkeringar ikväll - två omgångar var. Och mot slutet gick det ju riktigt bra!
Eftersom vi har mycket militärer här i stan, så finns det gott om skyttegravar och vi gjorde markeringarna över såna där diken. Ganska svårt till en början faktiskt! Men det var säkert en bra erfarenhet - vanliga diken finns det ju lite varstans!

Sen var matte jättenöjd med mig för att jag inte försökte tjuvstarta..... Hon blir nöjd för lite min matte nuförtiden. Sen sa hon nåt om att jag var ovanligt "förig" också, vad nu det kan betyda....
     
14/7

Igår hade vi en jätteskön - myggfri - sommarkväll på stranden....... Är det nåt jag är bra på så är det att mysa..... och framför allt med husse, vi pussas nästan jämt....

     
 
     
 
     
12/7 Fy f-n, va´ mygg vi har......kolla! Man blir ju halvt hysterisk när det ska va´ så här!!!
 

  Så det blev en snabb träning ikväll också! Men vi gjorde i alla fall vad vi bestämt - nämligen dubbelmarkerinar på vatten och land - med riktiga pippisar!!
Själv glömde jag bort den ena på vattnet - den var dold bakom en vassrugge. Men jag löste det ganska fort i alla fall. Däremot var jag jättesmart på väg hem - jag simmade faktiskt runt små-öarna i stället för att gå upp och springa över - man måste ju spara energi, har jag kommit på! Av samma anledning tycker jag gott att matte kan komma och hämta pippisarna vid kanten - så jag får skaka av mig allt vatten.... Vad tror ni hon tycker????? Men, faktiskt så kom truten i hand - men det var en mycket snabb avlämning ;-))
 

   
10/7 Ännu en tisdagsträning bland myggen avslutad!! Även om det var lite avslaget ikväll - vi saknade Soda och hennes matte.... Vi är med dem i våra tankar!!

Vad vi gjorde? Ja, för det första så var vi bara tre ikväll, Doriz, Tyra o jag. Tyra o jag var ganska trötta redan från början - hon hade tränat tidigare och jag har lekt hela dan, men Doriz var på hugget - hon har ju semester, lyllosen!!
Vi gjorde i allafall en variant av klockan med stopp o dirigering. Efter det blev det dubbelmarkeringar, som man nog behöver träna mer på, om man säger så...!! Det var väl ungefär vad vi hade för oss, det blev en ovanligt kort träning!
Sen drog matte och jag ut på Karl-Johan-letar-tur. Det blev visserligen inga svampar ikväll - men vi försöker igen, var så säkra. De e ju roligt att leta svamp, man vet aldrig åt vilket håll matte går - måste hålla koll hela, hela tiden!

************
Hela dan innan träningen har gått i busets tecken. Zilke har varit här - jag har varit "barn-vakt" till henne ;-)) Jättekul med en kompis mellan varven, men man blir ju helt slut!

Så nu säger jag Natti, Natti - skööööönt ska det bli!
   
8/7 Soffliggardagar!!! Nu har det regnat och varit kallt hela helgen, men som synes går det ingen nöd på mig. Det är ju toppenväder för soff-mys!! Dessutom är det mycke kuligare att vara ute och promenera, när man slipper svettas och slåss med myggen.

Under våra prommisar har vi väl gjort några halvhjärtade försök till träning, men jag har inte slitit ut mig, om man säger så! Det har blivit nån markering och några linjetag.

Häromkvällen utökade vi vår riktningsträning med att husse fick vara störande moment och kasta dummys runt oss - men det funkade i alla fall. Nu snackar vi enkla riktningsövningar med korta avstånd, men ändå...... Men ett linjetag, som vi gjorde idag, var i alla fall på 100 m. Det är vi säkra på - för vi var på en uppmärkt travtränarbana.

Jo, visst ja - matte vill att jag ska berätta att hon kunde kalla in mig från en flyende katt idag....... Själv tycker jag inte det är så mycket att orda om. Man kan ju få rykte om sig att vara feg eller - ändå värre - matte-kär!! Men nu har jag gjort det i alla fall, får väl ta risken!
 
 

   
3/7

Träning igen.....men ikväll var jag lite avslagen!! Själv tycker jag inte alls det var så konstigt för vi har skit-varmt nu igen, 27°.
Vi hade i alla fall några pippisar och jag fick göra två enkelmarkeringar i ganska svår terräng och dessutom med mycket längre avstånd än jag varit van vid. Vi den första är det bara jag som vet vad jag gjorde - och jag tänker inte säga det heller - nåt kan man väl få ha för sig själv. Men jag kom ju hem med pippin, även om jag gjorde en liten avstickare ;-)) Den andra - korpen gick bra, förutom att jag såg inte ett dyft när jag sprang hem - men jag kände ju när jag sprang på matte - då förstod jag att jag var i hamn!!

********************************************************************

Vid lunchtid idag tog husse och jag båten och bjöd matte på picnic-lunch - det var inte så tokigt, det måste vi göra om fler gånger.....

     
 
     
 

Tillbaka