Små händelser och vad vi tränar på....        juli 2008
     
31/7 HerreGud vad tiden går fort - jag hinner ju inte alls med mig! Jag som skulle bli så himla duktig under sommaren, var det tänkt!! Det har ju inte hänt ett dyft tycker jag. Är på ruta 0. Och inte vet jag vad jag ska skylla på heller!! Jo lite på myggen, knotten och värmen kanske - men det är nog inte hela sanningen tror jag!!
Igår var det HS-träning - men vaddå träning???? Det blev förberedelser för provet i stället och det enda jag fick göra var att vara passiv vid ett par vattenmarkeringar!! Hur kul e´ de´, på en skala?????? F ö gick jag omkring i koppel och slogs med knotten!!! Var nog knottens fel att det inte blev nån träning, för alla ville bara åka hem!!!! Så väl hemma blev det en cykeltur i stället!!
Men nu verkar det som om värmen håller på att ge sig, så nu ska det väl bli lite mer aktivitet igen..... Man kan ju alltid hoppas i alla fall!
     
30/7 JoDå - det blev semester heeeeela dan!!! Inte ens ett liiitet träningspass blev det igår.

Vi åkte till Zilke och hade en toppendag! Hon har ju faktiskt världens härligaste badstrand, där även såna som jag får bada!!
Vi gjorde vår årliga vattenpromenad över sjön. Det är så himla grunt så t o m jag bottnar på många ställen och på botten är det bara sand, sand, sand....... vicket ställe!

Zilke är ett riktigt vattendjur - där ligger jag i lä minsann!!! Hon simmade o simmade o simmade. Hon tycker tydligen det är hur skönt som helst. Men hon gillade inte att jag ville busa med henne - den tydliga signalen var "simmar man, så simmar man" - då ska man inte hålla på med nåt annat!!!
Själv ville jag med jämna mellanrum vila ut hos matte och ge henne en liten puss - man kan ju inte låta bli att pussas bara för att man badar - mitt vad det är så blir jag bara så himla sugen.......

Vi ser redan fram emot nästa år - då gör vi om proceduren igen.....!

     
29/7 Sommar och sol kan man lugnt säga att vi har - fööööör varmt! Men man får ju inte klaga på värmen, så det är väl bara att låta bli. Men myggen o bromsarna kan jag väl ändå få klaga lite på - dom e helt enkelt fördj....liga! Med bromsar i närheten blir jag totalt okontaktbar för då måste jag ju på alla sätt försöka bli kvitt dom!! Ett hopplöst uppdrag verkar det som.

Igår drog vi i alla fall till en sån där dyig tjärn igen, precis som jag befarade. Men de blev kul. HerreGud vad jag fick hoppa i - från alla vinklar och vrår. Vet inte hur många dopp jag tog, men sköööönt var det. Och det verkar som spärren lossnat nu - hade inte den minsta funderation att hoppa i, fast jag inte såg nåt att hämta. Men jag är ju inte helt korkad - jag förstod ju faktiskt att matte hade smygit ut en massa dummies. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig! Man ska inte fundera så mycke - bara hoppa......????!!!!!

Idag ska vi nog ha semester hela dan - tror vi.....!!!!!
   
28/7 Kolla vicken goding som var med på träningen igår - det ska börjas i tid........!
Hon heter Speja, är en tvättäkta jaktlabbe och kommer säkert att bli en riktig jakthund - hon spejade då i alla fall in allt vi gjorde......
Får väl hoppas att hon inte såg fadäserna jag gjorde på dubbelmarkeringen. Men hon satt ju högt uppsatt i ryggan, så förmodligen hade hon full koll!!! Får väl bjuda på det då, man får inte va småsnål. Nån måste ju visa hur man inte ska göra också!!
 
  Som ni förstår var jag väl inte så där lysande igår. Det blev nåt helkonstigt på dubbelmarkeringen - men efter mycke om och men kom den in. Sen gjorde vi två fält och ett närsök också. Det var ett himla hallå må ni tro - det visslades och ropades lite här och var. När jag var ute på fältet var alla fyra stationerna igång - så det var lite svårt att lista ut om det var mattes pipa som tjöt eller inte...... Störning kallas det visst och är bra sägs det!!!!!
     
27/7

  På väg ut på en jättekul grej - jag fick apportera från och till båten idag - det var faktiskt jätteskoj. Inge svårt heller, för den delen, det är ju bara att hoppa och sen hjälpte matte mig upp med ett litet grepp i nacken! Kanske inget som är användbart på ett prov men det är ju alltid kul att göra nåt annat nån gång.
Innan det åkte vi mest bil i hettan. Vi letade nämligen efter en tjärn med dyiga kanter - men det gick sämre! Det slutade med att vi hittade en å, där vegetationen var nästan ogenomtränglig - där man inte såg ett dyft. Det blev i alla fall några linjetag tvärs över som gick alldeles utmärkt. Vem i hela friden har sagt att man måste se vad man håller på med????? Man har väl näsa, eller.......?????

Ikväll är det HS-träning igen - blir ju lite spännande att se vad dom tvåbenta hittar på - det skulle visst bli nån typ av stationsträning.......
   
25/7 Usch o Fy!!!! Va äckligt!! Jag hade en FÄSTING under magen!! Som tur var vänder ju husse upp och ner på mig med jämna mellanrum - bara för å kramas, så han hittade den. Han tyckte jag hade ovanligt många tuttar och var tvungen kolla lite extra. JoVisst - där satt den - med huvudet rakt ner i magen - äckel-päckel!!
Och jag som inte varit utanför kommungränsen. Vi gillar inte att dom börjar härja här uppe - dom ska inte va här!!! Undrar om vi inte snart måste flytta ännu längre norrut, Kiruna kanske????? För dit har dom väl ändå inte kommit än - tror jag i alla fall!
Nu lär man väl bli ändå mer klappad och ompysslad på kvällarna - om det nu är möjligt - men den delen av det hela klagar jag inte ett dugg på!!
   
24/7 Herre min je - det har nästan gått en vecka av semestern och jag har inte ens hunnit uppa min dagbok. Vad är det här????? Men, ju lugnare man tar det, ju mindre hinner man - så är det nog!!!
Har i alla fall dutt-tränat lite nu och då! (Det är träningspolarn Emil, som säger så och jag tyckte det var ett så himla bra uttryck att jag tog mig friheten använda det jag också!) Förutom att vi varit ute med HS en kväll, så är det just precis dutt-träning vi ägnat oss åt. Det som är populärast just nu är suddiga linjetag i eländig terräng. Men matte kommer hela tiden på nåt moment som vi m å s t e träna mer på - så man vet aldrig vad det blir. Men jag har en stark känsla att hon snart drar ut mig till nån dyig tjärn igen.
Nu hör det till saken att jag när som helst ska börja löpa också, så jag är inte så där himla hågad att göra nåt överhuvudtaget - är hur nöjd som helst om jag får ligga på min filt nere vid sjön och bara vara. Och det var ju precis så jag trodde en semester skulle va - tänk va fel man kan ha!!
     
20/7

S E M E S T E R ..........!!!!!!!!

 

   
17/7 Jo då, det blev som jag trodde.....här tränas det att gå i vatten utan motivering! Fattar inte varför, men, men.....
Igår var det HS-träning och dom flesta tränade fält - men inte vi inte! Näedå, vi skulle minsann gå i vatten från gungfly och springa linjetag på samma gungfly. Som tur var funkade det riktigt bra, så jag ska väl inte klaga. Men nog var jag sugen att bära pippi - kände den där ljuvliga doften av döda pippisar i skogen - såna som bara låg och väntade på hämtning. Men jag fick snällt sitta där i myggen och kolla när dom andra jobbade för glatta livet...... Tror jag ska byta matte snart!!!
   
12/7 Min önskan gick i uppfyllelse..... Doriz fick vara  hos mig hela dan idag!! Vi har mest pussats faktiskt..... det har inte blivit så mycke bus. Men myyyysigt har det varit!! Vi har sprungit en massa ärenden mellan huset och husvagnen - verkar nästan som alla grejer är på fel plats just nu. Men, inte mig emot - känns skönt att få göra lite nyttigt jobb emellanåt - i stället för att bara bära omkring dom där tygpåsarna.
     
  Men hörru - de e jag som ska gå med tidningen....
 
 

En liten båt-tur satt fint.....

 
     
11/7 Ok då, liiiite bättre gick det på träningen igår med HS. Men så speciellt bra gick det ju inte....
Jag har kommit på en jättesmart grej nu, som jag - förmodligen p g a orutin - inte gjort förut. Har upptäckt att man kan ta landvägen hem, om man hämtar nåt på andra sidan en sjö t ex. Det är ju himla smart, tycker jag - för det går mycke fortare än att simma. Jag förstår egentligen inte vad matte har emot det. Hon borde väl vara glad när det går fort, så att hon slipper stå där i myggen i onödan!!! Man blir aldrig klok på det här!!!
Sen har jag kommit på att det inte finns nån större anledning att i blindo bara hoppa rakt ut i sjön heller - på dolda linjetag t ex - men det ska vi visst träna jättemycke på nu sägs det!!

Om jag nu har turen med mig och det är bra väder i morron, så kommer Doriz att vara hos mig hela dan...... hoppas, hoppas, hoppas!!!
     
8/7 Voine, voine - vilken urusel träning vi haft ikväll.
Nu ska man väl inte berätta om sånt - men vi e ju inte som vanligt folk, så det gör vi!!

Vi har bestämt att glömma eländet och börja om.
Nu när pappa Svansen blivit både S och FJCH - Jättegrattis, förresten - så tror dom nog att jag kan allt - utan att träna!! Men riktigt så clever e jag nog inte i alla fall.

Jag blev utskickad på ett lååååångt, dolt linjetag - nästan mitt i stan, dessutom!! Men det gick inte vägen - jag hamnade inne i nån jäkla sumpmark, där jag försvann ur åsyn och inte brydde mig ett dugg om en massa signaler. Såna brukar jag i vanliga fall vara väldigt känslig för - men inte ikväll inte!!!!

Nå, till slut sökte jag upp husfolket - bara för att bli utskickad på nytt. Men det slutade på samma tragiska sätt. Nä, kanske inte riktigt - för då fick jag i alla fall med mig dummisen hem.

För att lätta upp stämningen lite, så skulle jag sen få hämta en enkel markering inne i en vassrugge i stället - men den glömde jag totalt!!!! Vaddddåå enkel?????

Faktiskt känner jag mig helt värdelös och matte var inte ett dugg impad!! Så nu är det väl lååååååånga linjetag på vatten som ska nötas, kan jag tro!! Månntro dom också blir
omotiverade????!!!!! 

   
5/7 Jag förstår inte hur dom lyckas hitta världens sämsta terräng och sen ska vi träna i den också!?!?
Idag letade dom upp en å, som skulle finnas nånstans. Så vi travade iväg från bilen i, på sina ställen, 1,5 m högt gräs - eller vad det var???? Och på marken var de hål. knölar och jag vet inte vad. Det var skitsvårt att överhuvudtaget ta sig fram och jag var tvungen hoppa för att se sällskapet. Men, om jag ska va ärlig, så är det ganska kul att springa i sån där vegetation, det prasslar så mysigt runt öronen.
Till slut kom vi i alla fall fram till ån - inte så långt egentligen, det var bara svårframkomligt.
Väl där framme så gjorde vi en dubbelmarkering diagonalt över ån - in i vassen och mot stömmande vatten. Jag klarade det galant!!!!! Matte älskade mig efteråt!!
Sen blev det nåt linjetag över ån också och en markering i den där erbarmerliga terrängen - som också gick bra!!
Beöver jag säga att jag fick jättemånga pussar när vi kom hem och t o m en torr brödbit att gnaga på - de´ e´ kalas de´!!!!!!
   
1/7  Ikväll stod teckenträning i vatten på schemat! Maria B hade hittat en jättemysig liten tjärn, som passade alldeles utmärkt att göra Klockan i.
Det var en riktigt kul träning och för en gångs skull var det varmt också, så det var jätteskönt att simma i den där lilla pölen.

Matte konstaterade kallt att "det här behöver vi mer av" - Det betyder antagligen att det blir fler simturer framöver - inte mej emot!!

Nu ska vi inte träffas förrän på torsdag nästa vecka, men vi kanske kan göra nåt själva innan dess - hoppas det i alla fall.

Tillbaka