Små händelser och vad vi tränar på....      juli 2009 

     
   
31/7 Vilken kul fredagskväll jag haft!!! Men först kan jag väl i korta drag ta hela dan!!! Husse har också haft semester idag - så vi har mest poat på här hemma. Men i em bar det iväg för dubbelmarkeringar på vatten..... å, vet ni vad? Jag spikade dem!!!! Dom sista var ganska svåra dessutom - dom var faktiskt på linje. Så nu börjar "hon" tro på mig igen!! Sen när vi kom hem blev det ett lååååååååångt omotiverat linjetag på vatten, som jag också fixade lätt som en plätt. Kul va????
Men det där var en parantes...... Det var kvällen som var mest lyckad - jag har nämligen varit på RESTAURANG.... de ni!!!! Inte alla vovvar som får gå på restaurang. Men det var ett mysigt ställe! Dom hade t o m en Hundbar! Det var visserligen bara vatten i skålarna, men ändå.......
Efter det var vi på Ungdoms-SM i hundsport o kollade en stund - där var dom duktiga vill jag lova!!! Det är ju nästan så att såna där tillställningar skulle vara matte- och husse-förbjudna!! Dom kan ju få för sig att även en annan ska va så där himla lydig..... Men bortsett från det så var det mycke att kolla in - snacka om hundliv!!!!
   
30/7 Träna o träna o träna - herre gud, va jag blir less. Nu har "morsan" semester, så då tycker hon det är kul att plåga mig!!! Undrar just när JAG ska få semester?????
Igår blev det två pass. Ett på fm, då vi körde riktningsträning med pinnar på en äng - svettigt värre!!! Det är ju nämligen ganska varmt också.
Sen igår kväll var det HS-träning. För min del blev det linjetag med kanin och dubbelmarkeringar över vatten. Och jag vet inte vad jag ska säga - matte är också lite fundersam. Det går liksom inte framåt för mig, snarare tvärtom. Men jag har ju helt klart för mig vad det beror på - min personlige tränare, förståss!!!
Bara för en månad sen öste hon beröm över mig, så att jag kände mig som världens proffs, men nu vete sjutton.......

Kaniner tycker jag är jättemysiga - dom har så himla mjuk o go päls. Och just därför vill jag liksom nosa av dom först innan jag tar upp dom. Så ska man visst inte göra, men det är ju enda chansen - för när jag väl kommer hem med den, så är det färdignosat!!!! Eftersom vi har snälla träningskompisar fick jag med mig kaninen hem igår - så jag antar att det blir en träningsrunda idag också. Eller Antar - jag Vet att det blir så. För vi har tinade fåglar också, så det  blir visst både land och vattenjobb idag igen - jag blir då alldeles slut bara av tanken....!!!
   
27/7 Då var helgens mini-semester avklarad!! Har varit hos Zilke och rört om lite i grytan..... Det blir alltid lite livat där jag hälsar på! Jag tycker ju det är så himla kul att lämna hemma-tomten, så jag blir liiiite störig, kan man lugnt säga!!! Plötsligt blir det fler som måste pussas, fler som måste vaktas, nya grannar att hålla koll på, nya mjukisleksaker att äta upp och så vidare...... det blir helt enkelt stökigt, när jag dyker upp!!!!! Så matte skickar en liten varning - bjud aldrig hem mig, om ni vill ha lugnt och skönt!!! Själv har jag haft kul i alla fall och det tycker jag faktiskt är huvudsaken.
 

...men jag har hunnit mysa med Zilke en hel del också....

 

   
 

 

..... och följt gubbarna på lite fisketurer

 

   
  Nu ska matte o jag försöka roa oss bäst vi kan ett tag, för hon har semester i två veckor. Jag tror nog att det kan bli en hel del skogsturer..... hoppas det i alla fall!!
   
22/7 Nu vet jag hur Orm luktar!!! I morse kollade jag in en livs levande huggorm - men, turligt nog var det ingen elak typ, så jag klarade mig undan!! Matte blev något storögd - hon har gått omkring i samma skog i 29 år och aldrig sett en orm! Men nu vet vi att dom finns, så nu kan vi börja oroa oss för det också......

Sen ikväll har det varit HS-träning, som vanligt. Det skulle tränas dubbelmarkering över vatten - men av det blev intet!! Jag mindes inte en enda!! Jag hade ett diffust minne av att jag sett nåt - så jag jobbade på utav bara den, helt planlöst. En hittade jag till slut - på ren tjurighet och med mycke tur. Vi måste nog börja om från början här. Man kan ju undra varför det är mycket svårare när det är vatten mellan mig och nedslagsplatsen än det är på land???????
Sen blev det några linjetag utefter strandkanten som gick bra och efter det, som avslutning, delade jag ett fält med Sanna.....
Så - summa summarum - blev väl inte kvällen som det var tänkt. Men, men så kan det gå!
   
 

   
19/7 Här har vi haft en härligt somrig helg! Det har varit så varmt att ingen har velat varken cykla eller promenera med mig. I stället har jag fått "simma båt" och träna vattendirigering. Och det nöjer jag mig med - både skönt och kul.
Idag har vi gjort omotiverade linjetag med och utan störning som gått över förväntan. Alla linjer blev kanske inte helt raka, om man nu ska va petig..... men helt acceptabla.

Men det roligaste idag var nog att jag lyckades med nåt i morse, som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva..... Jag lurade till mig två frukostar!!!!!
Först väckte jag matte kl 7 och sa att jag faktiskt ville ha mat och eftersom hon ville sova vidare och få tyst på mig fick jag frukost. Sen vid 8-snåret vaknade husse och då spelade jag dö-hungrig och gjorde alla konster jag brukar ta till för att få dom att förstå att jag faktiskt är hungrig. Och, vips, så blev jag serverad frukost nr 2!!! Inte illa - undrar just om jag nån gång mer kommer att lyckas med det konststycket. Gott var det i alla fall!
   
 

 

Bråttom i..........

 

   
 

 

..... och bråttom upp, med långa benet före!!

 

   
16/7 Träningen med HS igår var riktigt intressant - jag fick sitta på första parkett och se ett par elithundar dirigeras! Snacka om lyhörda typer! Så där ska jag allllldrig bli...... tror jag!
Själv tränade jag naturligtvis på att inte ta landvägen hem från andra sidan sjön. Och den här gången var det nästan inga problem..... jo, jag tänkte till ett ögonblick, men sen insåg jag snabbt att det inte alls skulle vara rationellt - det skulle ta mycke längre tid än att simma och jag vill ju att saker och ting ska gå snabbt. Jag hade gått runt sjön innan så jag visste precis hur eländig terrängen var. Man får ju inte va dum.......!!
   
12/7 Här har ni en slagen hjältinna - jag är totalt slut efter en härlig helg! Tänk Er - jag har haft egen kille heeeela helgen. Manjo hade åkt hela långa vägen från Kiruna bara för att hälsa på mig...... det tycker jag säger allt!!!!
Vi har mest myst i solen o badat, men idag släpade vi oss ut på ett litet träningspass också. Så vi har ju inte bara latat oss!
 

  Först var det linjetag med stopp - störningsmarkering - fortsatt linjetag.....Uuuuuuuuuuut!
Sen blev det markeringar i det höga gräset!
 

  Och här sitter vi med långa, långa tungor efter avslutat pass....
 

  Visst ser man tydligt vilka som gör vad......?? Att mattarna tränar oss och hussarna myser med oss!! Men man behöver ju både delarna........ och lite arbetsfördelning är aldrig fel!
 

  Nu hoppas jag bara att det inte dröjer allt för länge tills han kommer tillbaka - såna här helger ger mersmak!!!
   
9/7

Så här ser våra mattar ut bakifrån när vi tränar........ Snygga va???

 

   
 

Igår var det vattenarbete som gällde igen! Och den här gången var allt fokus på att jag INTE skulle ta land - och tänk...... det gjorde jag inte heller. Så man kan väl dra slutsatsen att träningen var ganska lyckad...... men fortsättning följer. Vi ska traggla vatten hela sommarn har jag hört ryktas!!!

   
4/7 Idag har jag pussat en trastunge - näbb mot nos!!! Tror Ni matte hade med sig kameran?? JoDå, det hade hon, men inga batterier........!!!! Men, det är ju som jag sagt tidigare - jag värnar om alla djur i skogen - t o m små fågelungar!! Gud va gulligt, sa matte!!!
Utöver det så tränade vi lite också på vår prommis. Hade fixat till ett mål innan vi gick. Sen fick jag göra ganska långa linjetag i lite svårare terräng från fem olika håll till målområdet - och det var inte speciellt svårt....!!!!
Men i övrigt har jag inte gjort mycke nytta precis - lat lördag, kan man kalla det!!!!!
   
1/7 Ikväll var det verkligen inte vår kväll på HS-träningen - usch o fy, vad det gick dåligt!!!
Vi skulle nöta linjetag på vattnet inne i en liten vik - och själva linjetagen ut gick ju bra men det var sen eländet började!!! Matte SKULLE ha mig att ta sjön hem, men det hade jag då rakt ingen lust med - vaddå, det går ju 1000 gånger snabbare att springa land och jag har väldigt svårt att göra saker som jag inte tycker är rationella........
Mot slutet var hon alldeles hispig, då fick hon mycke motion där i blötmyran ;-). Men till slut - efter många försök - gjorde jag som hon sa och tänk vad glad hon blev...... riktigt kul att se ;-))
Dessutom provade jag dubbelmarkering - en vatten och en land. Det gick inte heller, jag glömde den på land!!!!
Och linjetagen på land gick si-så-där.
Alltså kan man lugnt konstatera att vi gjort mer nytta hemma - om inte annat så hade det inte varit lika myggigt. Men det är väl bara att ta nya tag!!!

Tillbaka