Idas dagbok

   

Små händelser och vad vi tränar på  - juli 2011

   

     
27/7  

Vilken dag vi haft!! Har hälsat på Zilke i Degervattnet och gjort vår årliga "vattenprommis"! Den där stranden skulle man ha hemma - bara sand under fötterna och så där lagom djupt vatten, så att man kan vila emellanåt. Som vanligt gick vi tvärs över sjön och dit kom värdfolket med båt och bjöd på fika........ vad kan man mer begära!

     
   
     
   
     
   
     
26/7  

Tror bestämt att vi har semester...... det verkar så i alla fall. Vi gör mest onyttiga saker, sånt som folk gör när dom har semester. Vi var t ex på marknad i helgen..... Tror nästan det var mer hundar än människor där och det var ganska kul att bara gå omkring o kolla läget. Glass åt vi också..... bara de´ - inte alls vanligt och inte speciellt nyttigt heller - men GOTT!!!. Sen igår var vi och hälsade på grannarna som bor på camping och det var ju kul att se hur dom hade det. Där fick vi bada i Pite´älven, men det var ungefär som att  bada var som helst. Ja, ungefär så går dagarna här - i morron har vi planer på att göra vår årliga vattenprommis i Degervattnet och sen ska vi dra upp till fjällen snart. Men innan dess ska det väl bli en HS-träning - nåt vettigt ska man väl göra också.....

     
   
     
21/7  

HS igår med flera dubbelmarkeringar på vatten, linjetag efter strandkanten - både i vatten och på land - och sen på slutet blev det linjetag på land.
Jag har ju ingen som helst kondition, så jag var ganska slut. Men det kan även bero på att jag var "rädd" hela dan här hemma, så jag kunde aldrig slappa och sen var det myggigt som f-n och jag hatar mygg!!!
Det är skitjobbigt här hemma tisdag-lördag, för Farmen har show med en massa pangande och jag tycker inte om smällar när jag inte är i arbete eller åtminstone vet var de kommer ifrån....... och aldrig lär jag mig heller, tycker snarare det blir värre och värre. Trist är bara förnamnet!!!

     
18/7  

Det har verkligen varit en hård helg..... Idag tar vi bara igen oss och har det skönt igen! Men det har varit roligt också. Jag har fått vara reservmorsa till två 13-veckors valpar - Max o Tesa. Vilka godingar!
Det blev ju jag som fick hålla ordning på dom och se till att dom inte började bråka med varann, så det har verkligen inte varit läge för att slappa, ska ni tro. Men det gick bra och jag skötte jobbet med den äran!
Sen fick jag träffa brorsan Wimse också - det är evigheter sen vi sågs, men han var sig lik....... lite burdus kanske, men jag satte honom på plats och sen höll han sig på mattan.
Clara o Syrra har också varit med, men dom har mest hållit sig på sin kant. Och Syrra var ju inte hemma så mycke, för hon har minsann varit ute och varit vacker (?) i helgen!

     Max o Tesa
   
     
   
     
   

Som sagt. Syrra har varit på utställning både lördag och söndag - stackarn! På lördag var hon inte speciellt snygg men på söndag var hon jättesnygg - då slog hon t o m "världsvinnare" när hon blev 4:a i en stor bästa-tik-klass. Dom var minst 13 st, så det var en bragd av lillskiten att bli placerad överhuvudtaget!! Matte har skrivit in kritiken på hennes egen resultatsida.

     
   
     
   
    Tack Madde för att du visade Syrra så bra!!
     
   

Men sen har det ju hänt andra helt fantastiskt roliga grejer i helgen..... min syster Elli har tagit sin sista Ekl-etta på jaktprov och var dessutom provbäst. Hon och hennes husse är ju helt otroligt duktiga - Jättegrattis till dom!
Pssst........matte har funderingar på att fråga Anders om han vill låna mig så att jag också får starta på jaktprov ;-) 

     
15/7  

I onsdags var det som vanligt HS och då drillades jag i vattenmarkering, vattendirigering och linjetag på land. Det där med dubbelmarkering i vatten har jag, som sagt, väldigt svårt för..... hinner ju glömma den andra. Men, men om vi tragglar vidare kanske det funkar så småningom!

Nu är det lugnet före stormen här - vi väntar besök av en dröse huliganer från Kiruna, bl a 2 valpar på si-så-där 12 veckor. Oj, oj, oj vad det ska bli livat! Jag, husse o Manjo ska vara "barnvakt" hela helgen när dom andra är på utställning. Det kan nog bli en liten utmaning!

Ska bli spännade att höra hur det går för Syrra - om hon fortfarande är snygg eller inte. Hon har inte så mycke päls kvar, men hoppas hon duger i alla fall.
Vi är i alla fall nybadade både hon jag nu, så vi luktar som riktiga prinsessor..... det tycker i alla fall husse!

     
11/7  

I helgen har vi haft FF hela helgen - jag, Syrra, Zilke o Maya har fått sköta oss helt själva! Vi har vaktat tomten och sett till att allt folk höll sig där dom skulle vara. Så här såg det nämligen ut på granntomten, där husfolket med en massa "tjänstefolk" anordnade auktion.

   
   

Det var ett oherrans jobb att vakta vår egen tomt, ska jag säga...... men efter ett tag orkade vi inte ens skälla - det drällde ju folk o bilar hela tiden.
Det enda vi såg av husfolket var när dom gav oss mat - det var ju inte tal om att komma ut på nån promenad eller annat kul - nä, helt åsidosatta var vi - det var ju tur att dom kom ihåg att ge oss mat i alla fall! Men nu är det över, så nu går vi väl in i gamla vanor igen........., som att ligga o mysa i solstolen, t ex!!

   
     
7/7  

Äntligen fick jag åka på HS-träning utan Syrra......det betyder att matte bara har mig att engagera sig i och jag får all den uppmärksamhet, som jag faktiskt förtjänar - det är toppen! Och det brukar ju bli lite mer uträttat också .....
Igår tog matte fram apportkastaren...... men, till min förtvivlan, fick jag sitta kvar i bilen. Sen dundrade det till och hon skickade iväg ett ägg över sjön in i buskaget på andra sidan.... Oooops! Det var ju inte så det var tänkt - den skulle ju hamna mitt i sjön ungefär! Nåväl så blev det och det var  bara att försöka ro ägget i hamn efter ett tag - och det gick bra. Bara man litar på morsan brukar det mesta fixa sig - så även denna gång. Visserligen lite svårt att erkänna, men så är det nog!
Men sen blev det sämre...... då blev det dubbelmarkering i sjön! Och jag glömde, i vanlig ordning, den andra...... Tänk att jag ska ha så himla kort minne, förstår inte!! Men, men - med lite hjälp kom den upp i alla fall.
Syrra hon fick va hemma o cykla med husse - vet inte vad hon tyckte om det, men sånt e livet för småsyskon!

     
5/7  

Oj, va tiden går...... Men nu har vi varit på minisemester i alla fall. Bl a har vi lekt pippifåglar och bott uppe bland trädkronorna på Trehotel i Harads - vilket påhitt!! Det var ett rent h-vete att ta sig upp med livhanken i behåll. Det var ju för sjutton hängmattor man skulle gå på och det vet väl alla hur såna beter sig? Dom gungar...... uppe i luften!!! Usch va jag var skraj, men det var bara att traska på, för annars hade jag blivit ensam där nere på marken. Syrra hade inte lika stora besvär, men hon fattade antagligen inte att man faktiskt kan ramla ner från såna där grejer och göra sig riktigt illa..... Nåväl, upp kom vi och ner också..... många gånger!! Och sååå himla högt upp var det ju inte, men det var läbbigt i alla fall
Men när vi väl var där uppe var det riktigt mysigt, faktiskt!! Husfolket tyckte det var en toppengrej - men dom e ju lite konstiga!

     
    Här bodde vi - i The Mirror Cube!
   
     
    Liten etappvila, när de värsta hängmattorna var avklarade!
   
     
   
     
    Man blir törstig av att klättra...
   
     
    Å när man väl kommit upp skulle man ner igen...
   
     
    Modiga Syrra var faktiskt helt frivilligt upp o kollade bastun också!

Tillbaka