dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok juli 2013

 
27/7 Det har varit folkfest i stan.....
 
  O-ringen har varit här och vi var ju naturligtvis in och kollade flera gånger - kul när det händer nåt i stan.
Så här många cyklar har vi aldrig sett på samma ställe förut och ändå var det bara en bråkdel av cykelparkeringen.... HerreGud - i lilla Boden!!
 
   
  Vi har faktiskt haft riktig sommar nu i flera dagar - hur hett som helst har vi haft det och det har varit lite kämpigt att hitta skugga. Och skogen har vi fått glömma nu några dagar, men i stället har vi varit riktigt sociala och det kanske också är bra för såna här hemmakära typer som vi. Och sen har vi ju naturligtvis simmat utav bara den...
Idag har vi varit på vår årliga vattenprommis i Degervattnet - faktiskt nåt av det bästa vi vet. I alla fall matte o jag.
 
  Som ni ser hade matte laddat med dummisar som vi tog med bort till andra änden av sjön, där vi fick göra vattensök i vassen - shit va kul!!! Syrra har aldrig gjort vattensök förut, så hon fattade inte ett dugg..... jag plockade in den ena efter den andra och hon bara väntade på att nån skulle kasta till henne. Men då gjorde vi om hela proceduren och efter ett tag fattade hon galoppen och insåg att hon nog skulle söka. Så nu kan hon det också.....??
 
   
23/7 För en del har det varit HS-träning idag...... inte för mig! Men Syrra hon får minsann vara ute och ha roligt hon! Det kuligaste jag hade under tiden var att husse kastade freesbee åt mig, både på land och i vatten! Så det var väl inte tråkigt hela tiden, om jag ska va ärlig.
Men matte kom i alla fall hem med ett stort leende på läpparna - hon tyckte att Syrra skött sig galant idag! De tränade markering över vatten och det funkade jättebra..... kanske med lite tur, men det behöver man väl inte tala om. Sen blev det skott och landmarkeringar, som också gick som smort. Alltså: Duktig Syrra = Jätteglad matte.
   
21/7 Nu kan vi alla fall skryta med att vi gjort häftiga linjetag.... Ner från ena sidan av ett bautastort sandtag och upp på andra sidan - hur kul som helst..... benen hann nästan inte med när man skulle nedför, men desto jobbigare uppför. Matte var helt säker på att Syrra inte skulle klara det, men det gjorde hon galant. Den som avvek en aning från linjen var ju naturligtvis jag.
Sen blev det dubbelmarkeringar med dolda nedslag och även där fixade Syrra det galant - men jag däremot tjorvade naturligtvis till det. Vet inte vad som hänt - om det är min tankeverksamhet som blivit urholkad eller vad sjutton jag ska skylla på. För inte är det som förr i alla fall. Det kan ju naturligtvis bero på för lite träning också - tror nog jag skyller på det!
   
18/7
Nu har vi en glad matte.....
 
 
........för KarlJohan-säsongen har börjat!
  Och vi tycker också att det är kul, för då blir det än fler och längre skogsprommisar. Vi har plockat i två dagar nu och det är väl bara början, kan jag tro. Jag poar på i sakta mak med matte och Syrra hon springer som en tok hela tiden....... snacka om att skaffa sig motion på egen hand. Men det är ju helt OK så länge hon håller kontakten och det är hon mycket noga med...
 
   
14/7 Matte har varit hos Maria B på valptitt. Kolla vilka snyggingar hon fick träffa.... Speja kan numera titulera sig mamma till sex fina valpar, 4 veckor gamla
 
   
 
   
 
   
 
   
14/7 Nu har jag varit slö igen..... på att skriva alltså. I övrigt är jag inte ett dugg slö - full fräs är det som gäller!! Men vi har inte gjort nåt speciellt under veckan - har plockat lite mer hjortron, kört lite backträning i rejäla grustag och prommat som vanligt. Det där med backträning, var väl kanske en sanning med modifikation. Matte vill inte att jag ska rusa upp o ner i grustag eftersom hon tycker jag börjar vara lite stel i benen, men Syrra får springa å de gör hon sååååå gärna. Grustag är ett av hennes stora intressen här i livet.
Syrra har varit på HS också. De körde dirigeringar o vattenapportering. Det där med dirigering är inte hennes starka sida - hon har väldigt svårt att förstå stoppsignalen under arbete..... hon vill gärna jobba vidare efter eget huvud och då blir det ju som det blir...... JaJa - bara fortsätta träna.
   
9/7 Nu har vi varit på mygg- och knottsafari i två dagar....... Herre Gud va de e mycke ohyra i skogarna. Igår stormade det nästan, så vi trodde det var fritt fram - men inte det! Picnickorgen vi hade med oss fick följa med hem igen, orörd! Vi stod helt enkelt inte ut längre. Men med hem kom i alla fall lite hjortron - plockade i bajspåsar. De där påsarna är bra till mycket!!
Idag drog vi också iväg, men nu med vanliga plastpåsar. Det regnade bara bra, och flygfäna var inte ett dugg färre. Så det blev en kort plockning idag också. Men med flera korta plockningar lär vi klara vintern.....
Så nu har vi formligen vräkt i oss dom bästa bären Syrra o jag...... precis när nån tänkt plocka dem har vi norpat de bästa. Fiffigt det där tycker jag - att låta husfolket leta upp dem, sen äter vi.
Snart kommer det väl nån förståsigpåare och säger att hjortron är livsfarligt för vovvar..... men, vem bryr sig? Allt som är gott verkar ju farligt och än lever man ju, så vi tar alla såna nyheter med en nypa salt.
 
   
8/7 Vilken helg jag haft...... en toppen-helg helt enkelt!!
Jag har varit "mamma" till två urgulliga valpar - Börje o Bowie. Men det är ingen barnlek att sköta om såna där, man måste va på sin vakt hela tiden för att inte buset ska gå överstyr....... dom kan ju skada sig om det blir för hårdhänt. Så jag har hela tiden bevakat och när det blivit för hett, snällt avbrutit buset och kollat igenom dem så att inget hänt. Däremellan har vi gosat. Så det har inte varit mycke slappartid i helgen - men det tog jag såååå gärna. Skulle nog blivit mamma i alla fall - synd att jag har så taskig matte. De är hon som sätter stopp för det mesta och nu är det lika för sent, så det löns inte ens tänka i dom banorna. Får väl nöja mig med Syrra... tur jag har nån att bry mig om i alla fall.
 
Försöker snacka lite förstånd med en av dom....
 
 
....som dyrt o heligt lovar att vara snäll!
 
 
Vad gör ni nu?? Ni lovade ju vara snälla med varann!!
 
 
Hörru... hör du vad jag säger????
 
   
 
   
 
 
Syrra hälsade också på småttingarna emellanåt, men hon var väldigt reserverad. Hon har nog inte fattat tjusningen med valpar än
 
   
  Vi fick besök av en halvbror till Syrra också - Lukas, två år och redan utställningschampion! Han var hur stilig som helst, så när han ville bestiga mig vågade jag inte säga ifrån...... Man måste ju visa lite respekt och samtidigt njuta lite när en sån snygging vill umgås! Han kom ända från Norge-landet, så jag hade lite svårt att förstå vad han sa, men kroppsspråket sa i alla fall att han gillade mig. Tänka sig att en sån snygging överhuvud taget brydde sig i lilla mig.
Mimmi kom å hälsade på hon också, men när jag försökte bära ner henne till resten av sällskapet pep hon hem. Hon hann i alla fall träffa alla och det gick hur bra som helst.
   
 
Nu var det ju inte bara hund- o kattbarn som var här..... här är Vilhelm i egen hög person! De var också en kul kille som jag gillade skarpt. Framför allt var han jättesnäll.... när han åt så fick vi hela tiden smaka - sånt gillar jag. Husfolket var väl inte så impade för vi satt o tiggde vid bordet hela tiden, men det struntade vi högaktningsfullt i!
 
 
Kennelmamma fick också va med på en bild med sina minsta telningar....
 
   
5/7 Nu börjas det igen, verkar det som..... det här med HS-träningar och att jag inte får följa! Igår drog matte o Syrra iväg och själv fick jag dra benen efter mig här hemma.....
Syrra hade skött sig riktigt bra tydligen - hon fick göra ett omotiverat fält som var inne på noll-tid och dubbelmarkering med vändning, som hon också fixade riktigt bra. Men det matte var mest nöjd med var nog i alla fall stadgan! Syrra blev hel-hispig när kastaren kom fram, men satt snällt och väntade för sig själv när matte gick iväg och sköt ett par skott.... Det har de tydligen inte testat förut men det funkade klockrent.
Men nu är det snart helg och jag kommer också att få ha lite kul, för jag ska få besök av två små valpar - hur kul är inte det på en skala????
   
3/7 Hemma igen efter en vecka i fjällen.... utvilade, kan man lugnt säga!!
Där uppe i Kaise har vi haft det precis som vi brukar - sovit i små "hundkojor", åkt lite båt, sprungit i mjuk fjällmossa och bara haft det skönt.
Vi hade besök av världens finaste små valpar också - fyra 10-veckors. De tyckte jag var kul - skulle inte ha nåt emot att få ett litet syskon igen, men matte säger Njet! Och det kanske är lika bra för Syrra tyckte inte dom var speciellt kul, hon gick in i arken och vilade i stället för att umgås med dem - jag förstår inte hur hon är funtad den där tjejen ;-)
 
Här kommer dom...... intressanta stenar här
 
 
De hittade direkt en perfekt lekplats - under båten!
 
 
Men det var ju inte bara valparna som kom - dom hade med sig husfolket också och lille Vilhelm, som jag inte träffat förut. Men han var också mysig - jag parkerade direkt hos honom, för han drällde en hel del när han skulle äta....
 
 
Emellanåt stannade jag i land och väntade......
 
 
......på att fiskarna skulle komma hem
 
 
Och några fiskar blev det - Syrra är en riktig storfiskare. Hon tycker det är jättespännande....
 
 
Vi försöker bistå matte med hushållssysslorna också....
 
 
Har sparat det värsta kortet till sist..... Ser ni vad dom nu hittat på? Dom sätter galler för dörren när dom vill slappna av. Taskigt, tycker vi - skönt säger husfolket!