dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok juli 2014

 
31/7 Så här har det sett ut hos oss nu i tre veckor...... jag simtränar och Syrra följer villigt med. Först simmar vi efter båten, varifrån husse så småningom kastar en dummy som vi simmar in till matte med. Därifrån får vi sen en markering från båten som ligger kvar på ganska rejält avstånd.
Som slutspurt på det hela får Syrra en tredje apport, men då tjuvåker hon med husse ut och hoppar i från båten.
Och det bästa av allt - det verkar som om min hasled läkt ihop. Har visserligen inte slutat med Rimadyl ännu men jag har fått vara lös på ängen flera gånger och det verkar funka. Kul som bara den......
   
 
Syrra simmar mycket fortare än mig..... men det beror säkert på åldern!
 
   
26/7
Pust o stånk o stön....... skönt med en blöt handduk såna här dagar!
 
   
 
   
25/7 Vilken värmebölja..... det tar alddrig slut. Vi håller på att förgås. Jag orkar inte ens röra på mig..... det enda som blir av är nån simtur nu och då. I och för sig är det kanske bra för mig som ändå ska ta det lugnt.
Matte tycker i alla fall att mitt ben ser mycket stabilare ut nu, så kanske det funkat med vila och medicin. Första, bästa dag det blir lite svalare så åker kopplet, då ska vi testa om det håller. Arthrosen lär väl inte ha blivit bättre men peppar, peppar - ligamentet kanske läkt ihop. Vi hoppas innerligt på det i alla fall.

Hur som helst är undrens tid inte förbi - det har vi fått belägg för den här veckan...... Plötsligt fick vi besök av mattes ungdomskompis som inte varit här på 31 år!!!!!! Oj, oj - vilken glad matte jag haft den här veckan! Och med i sällskapet var den här skönheten också!
 
  Passande nog heter hon Ida - snyggt namn på en snygg hund. T o m Syrra accepterade besöket. Men det berodde nog på att lill-Ida inte var ett dugg påflugen. Hon var hur lugn o mysig som helst. Men hon vaktade husfolket, så Syrra fick sig faktiskt en tillsägelse - det gillade jag, för som regel är det ju Syrra själv som säger ifrån. Men lilla Ida vågade hon inte utmana - hon gick direkt därifrån ;-)

Nu har lugnet lägrat sig igen - eller rättare sagt - nu är det tråkigt o trist igen. Vi fortsätter väl med vårt skugg-häng!!
   
19/7 Oj, vilken rotblöta det precis kom här!!!! Härligt, förutom att åskan mullrade. Visserligen var den på lite avstånd men jag blev alldeles skakig i alla fall. Är det inte det ena så är det det andra ;-)

Men, bortsett från åskan, så mår vi riktigt bra nu - även jag!! Koppeltvånget gäller visserligen fortfarande men vi har gjort lite kuliga grejer och då går det ju an!
I natt, t ex, då låg vi i tält på tomten..... Varför? Bara därför! Jag har visserligen husfolk som snart är 100, men dom kan fortfarande hitta på lite skoj. Det var jätteskönt att ligga i tält. Husfolket klagade på hårt underlag, men det märkte jag aldrig.

 
Syrra undrar om vi ska gå in och lägga oss.....
 
 
Myyyysigt!!!
 
   
  Och idag har vi vaarit på vår årliga vattenprommis i Degervattnet - hur härligt som helst. Den här gången kallade vi det rehab-träning för mig, men vi gjorde ungefär som vanligt - vi gick och gick och gick..... Så idag skippade vi min simträning och vattenprommade i stället. Helt säkert bra träning!!! Och matte fick sitt första, och förmodligen sista, bad för sommaren. Det var jättevarmt i vattnet!
 
På väg till andra sidan....
 
 
Nästan framme!
 
 
Häääärligt!!
 
   
17/7 Ja, här lullar vi på i sakta mak...... mot okänt mål. Jag är hungrig och matte gnäller att hon bara blir fetare och fetare för varje dag. Hon har dragit ner på min mat för att jag inte rör mig, men inte sin egen. Och hon vet ju att man inte kan äta lika mycket som vanligt om man inte rör sig, så jag förstår egentligen inte varför hon gnäller. Det vore väl mer naturligt om jag gnällde av hunger.....
Idag förflyttade vi i alla fall en av rehab-prommisarna till Storforsen - alltid något! Det är ju kul att se nåt annat nån gång. Det var väl kanske inte det bästa underlaget att gå omkring på, men det blev inte så långt så jag tyckte det gick alldeles utmärkt!
 
   
 
   
 
   
15/7 Det blev en kortvarig frihet..... idag är kopplet på igen! Matte pratade nämligen med gymnasten igår och han ville vi skulle fortsätta vila ca 2 veckor till - SHIT också! Men enl honom kan brosket i leden skadas än mer om "irritationen" i ligamentet inte får läka ut. JaJa - är väl bara att göra som dom säger!
Vi känner oss som ett par åsnor mellan några hötappar, för veterinären sa att det inte skulle hjälpa med vila men gymnasten tycker det. Vem ska man tro på????? Kan ju tänkas att de pratade om olika saker - att vet pratade om arthrosen och gymn om ligamentet - vem vet?? Nu gör vi i alla fall som gymnasten sa, för han verkar mer trovärdig!
   
14/7 Idag har jag varit på rtg och fått domen..... Rejäla arthrospålagringar på båda haslederna och ev trasigt ligament på höger sida. Nu blir det Rimadyl-försök mot ev smärta men något annat finns inte att göra. TRIST!!!!!

Matte säger att jag ska slippa kopplet nu, för veterinären sa att det inte skulle hjälpa med vila. Får väl se vad gymnasten säger när han ser bilderna.
   
13/7 Här kämpar vi på i värmen..... Jag känner mig som en straffånge som inte får gå en meter utan att nån är i andra ändan på kopplet! Men det var tur i oturen att det blev så varmt, för man blir ganska seg bara av värmen, så jag finner mig riktigt bra tillrätta. Och matte ställer upp på mig till 200 % - men det är inte mer än rätt tycker jag, för jag har ju ställt upp på henne i över 9 år! Så att hon nu får betala tillbaka lite känns helt OK!
Både Syrra o jag ser fram emot mitt träningssimmande - det är skönt må ni tro och Syrra hänger ju naturligtvis på, även om hon får simma mycket mer än mig.
Sen var det ju det där med massagen....... den är också skön!

Nu gruvar vi oss lite inför morgondagen men vi tror inte att nåt litet ben är brutet - hoppas vi får rätt!
   
  Ooops, höll på att glömma presentera vår nya granne - Kitty! Hon var och hälsade på igår, men hon gillade inte oss ett dugg..... herre min je vad hon fräste och slog med sina vassa klor. Jag blev så himla paff, så jag vågade bara kolla på henne. Annat var det när Mimmi var liten - hon var ju jättesnäll redan då. Vi får väl se hur det här artar sig men söt är hon i alla fall.
 
   
 
   
8/7 Nu är det INTE kul.....och har inte varit på en hel vecka faktiskt, men nu har vi fått restriktioner av en sjukgymnast och även beställt tid för röntgen, så nu är det extra kännbart.
Vad som hänt? Jo, det ska jag tala om.....
Förra måndan var vi förbi Syrras uppfödare och där finns det ju en hel massa kuliga typer, så jag busade ju förstås. Och det bar sig inte bättre än att jag ramlade platt fall på ryggen från bakbensstående i en liten dans med Presley. Efter det blev inte högertönten sig lik, så jag haltar fortfarande och vissa stunder vill jag inte ens stödja på benet.
Så igår blev det sjukgymnastbesök. Han upptäckte ett "glapp" i hasbenet, så han skickade oss på röntgen, där vi fick tid nästa måndag...... semestertider!!! Tills dess får jag bara gå kortare koppelprommisar, 5 min simturer (som tur är!) och sen ska matte ge mig massage på kvällarna.
Simma och få massage är ju skönt men det där med "koppel på" vete väl sjutton hur det ska gå.....

Tycker redan jag fått utstå en hel del vila...... vi har varit i fjällen och där har jag inte fått följa till skogen en enda dag....... Värme o Vila har husfolket sagt och då var det bara att finna sig i det!
 
  Men det har i alla fall varit en skön vecka. Vädret visade sig från den soliga sidan och vi har fått andas fjälluft. Syrra har ju dessutom fått njuta av den där härliga mossan som är så mjuk att springa på. Hon och matte har varit ute och gått en del + att de tydligen passat på att träna också när inte jag var med.
Sen har vi ju även åkt en hel del båt, som vanligt. Husse har lyft mig i och ur båten - man känner sig riktigt gammal och eländig när man inte ens får hoppa i båten själv.
Dessutom hittade Syrra på en ny lek - när båten stod på land och ingen använde den kom hon på idén att hoppa i och sen gå till aktern och dyka i träsket därifrån.... Dykning är ju hennes stora passion, så hon löste det riktigt bra tycker jag. Det går ju inte att dyka från land precis!
 
Här kommer lite bilder från veckan:
   
 
"Vår" strand
 
 
PysMys med husse
 
 
Väntar på Syrra o husse
 
 
Bekymrad matte
 
 
Grillning
 
 
Utsikt från sängen
 
 
En fiskare som trivs "som fisken i vattnet"
 
 
Måste ju bara visa husses storfångst också - en laxöring på 1,8 kg. Ingen på stranden har någonsin fått en laxöring i träsket, så han var mäkta stolt!!!