Små händelser och vad vi tränar på....      juli 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
30/7

Så himla skönt..... matte har äntligen fått semester. Nu hoppas vi bara att det blir bra träningsväder och inte för varmt.
Sen vill vi inte ha åska heller - i morse var det värsta åskovädret när matte skulle till jobbet - å jag va så jädrans skraj så det slutade med att hon stannade hemma en timme tills allt var över. Att jag ska va rädd för åskan har jag kommit på i sommar - den har jag inte brytt mig om förut. Konstigt....... de e ju ingen annan som är rädd här hemma. De e väl nerverna förståss! Snart blir jag väl skotträdd också :-(
Lill-Syrra bryr sig inte ett dugg - hon låg o snusade o sov som om inget hände.....fattar nada!!

Matte har funderingar på att hyra ut henne till nån bäruppköpare i höst - hon plockar bär som den bästa Thailändare. Vi ska bara lära henne lägga dom i en hink i stället för att svälja!!

Förresten - ikväll har vi varit på restaurang inne i stan. Dom kom t o m och serverade oss eget vatten vid bordet - inte illa!!!

   
27/7

Nu börjar det likna nåt..... vi var 7 hundar på HS-träningen ikväll! Och det blev en jättebra vattenmarkerings- och vattenpassivitetsträning. Jag skötte mig med den äran. Matte börjar snart undra vad det är fråga om..... hon har inte klagat på länge nu! Men - lugn - det kommer!

   
25/7

Dyngsura men ganska nöjda efter ett träningspass med Speja..... 4 "flickor" på en fotbollsplan i hällande regn. Man kan ju undra vad det är vi håller på med, men jag tror inte nån såg oss som tur var.
Idag körde vi sån där basal träning, som gärna blir bortglömd mellan alla linjetag o dirigeringar. Det blev först lite lydnad och sen teckenträning åt alla möjliga håll o kanter. Tror nog att det är hälsosamt att ta ett steg tillbaka ibland och nöta lite..... Allt gick i lugnets tecken med lite pauser då och då vid ryggsäckarna för att avslutas med ett par skott innan hemfärd.

Igår fick jag göra dubbelmarkering i vassen i Degervattnet - å de gick som smort, så det blev bara en! Man ska visst sluta när det går som bäst sägs det.... men det tycker jag verkar lite konstigt - det är ju då det är som roligast!
Längtar hur som helst till mattes semester då vi ska dit igen och göra våran årliga vatten-promenad - det är en helt otrolig sjö, för att vara i Norrbotten. Och det blir första året för Syrra - så det ska bli lite spännande att se vad hon tycker. Hoppas bara att det blir passande väder nån dag. Zilke följer säkert också med för hon gillar att simma....

   
21/7

Igår var det HS igen..... Det var Emil, Speja, Trippa o jag.
För min del löd ordern "i o ur sjön utan att fundera så mycke". Och - tänk - det funkade. Kändes som om jag inte gjort annat...... Men när man tänker efter, så har jag ju inte det heller. Vi har tragglat ett tag nu. Nåväl, igår gick det i alla fall bra - det var dessutom ett omotiverat linjetag, så då kan man väl inte klaga!
Vi tränade dubbelmarkeringar och linjetag på vatten - på söndag blir det ny träff. Hoppas jag kommer ihåg tills dess..... För jag antar det blir samma stuk på träningen då också. Men efter det ska vi visst traggla avlämningar från vatten med vilt! Morsan - matte, menar jag - har fått för sig att jag inte sköter den biten. Vad jag vet, har hon inte klagat förut. Men hon får för sig en massa saker - å då är det bara att göra..... Och man säger ju inte nej till ett bad, så det blir nog bra.
Vad anbelangar Syrra, så går hon fortfarande omkring på små, rosa moln med näsan i vädret.

   
18/7

Eftersom gårdagen var en låndragen, seg historia - för mig alltså - så blev det ett extra träningspass idag i stället - tjohooooo!!!
Linjetag på vatten o land var det som gällde och matte var helnöjd - kul, tycker jag - det är ju inte så himla ofta det händer.......

   
17/7

Ser man på, ser man på....... Syrra har dragit hem en rosa rosett idag - inte illa!!! Hon vann juniorklassen med CK på SKKs int utställning i Piteå

 
   
  Här visar Madde upp henne inför domarens skarpa ögon...
 
   
 

Själv har jag suttit vid ringside och hejat  - de var jobbigt nog i solen. Men lite stolt blev jag allt.... nu börjar jag förstå att lillan faktiskt e riktigt fin.....

   
14/7

Vilken kul träning det blev igår! T o m Tazza hälsade på och det var en höjdare att få träffa henne igen. Hon hade vuxit till sig lite nu, men var fortfarande lika söt! Verkar vara "go" i den tjejen - ska bli kul när hon också börjar träna.
Sen hade vi lejt en funkis också, så att allt skulle flyta lite bättre - men det blev inte så lyckat - stackarn blev getingstucken nästan direkt - 2 gånger t o m. Nu gick det visst bra, men utan dirre-funkis blev vi. Nåväl det löste sig - vi hade en frivillig (???) till.
Och - om jag nu får säga det själv, utan att fråga matte - så tyckte jag att allt gick riktigt bra. Visserligen surnade hon till lite när jag tog landvägen hem från dirren..... Men, ett är då säkert - hon får faktiskt skylla sig själv, så de så!!

   
11/7

Nu blir det lite halvtrist igen några veckor framåt. Husse har slut semester och matte har sin först i augusti..... men, men då får vi se fram emot det kanske. Förhoppningsvis blir det mycke skog då - det har hon då sagt i alla fall.
Här löper Syrra så det står härliga till och jag skakar tänder..... Åsså måste jag ju försöka städa upp efter henne lite, för hon blöder utav bara den.

Idag har vi haft toppenväder och badat massor...... t o m husse har badat med oss - å då e de varmt!!! Doriz har hälsat på och det har helt enkelt varit en jättemysig dag.

Syrra tränar lite allmän lydnad nu varje dag..... och det tar sig! Och igår fick hon träna lite apportering också - och det går väl framåt där också, tror jag. Men det är fortfarande avlämningarna som tjorvar.
Själv fick jag träna linjetag i vatten igår - där är det strandkanten som tjorvar, men annars e de jättekul ;-)
Nu längtar jag till tisdag och HS - då ska vi gå igenom alla provmomenten... månntro jag orkar det?? Konditionen är inte riktigt som den borde vara..... men vi jobbar på det!

   
7/7 I natt har Syrra tältat med husse...... hon tyckte det var jättemysigt, sa hon.
 
   
6/7

HS-träning ikväll. Men HS börjar vara få nu..... ikväll var det Trippa o jag! Men vi tränade ju förståss i alla fall.
För min del blev det att traggla vatten-i-gångar och sen blev det linjetag med markeringsstörning. Och jag var till mig i trasorna ska ni veta - var ju länge sen nu...... Men det gick ganska bra i alla fall tyckte vi!

   
5/7 Oj, oj - vilken vecka vi haft! Först har vi semestrat i Kaisepakte och bara tagit det lugnt. Har visat Syrra runt på stranden och visat henne vart man får och inte får vara. Försökte också lära henne att vi måste vakta stranden och skälla på alla inkräktare. Men det gick sämre - hon är alldeles för hamig för såna sysslor.
Helgen blev däremot inge kul för min del, för då åkte Syrra o matte till Kiruna på valpträff/-träning. Men dom hade ju desto roligare fick jag höra sen. Det var tydligen en toppenhelg och Syrra steg lite i graderna. Hon hade visst skött sig riktigt bra. När hon inte sov förståss.......... och det gjorde hon när dom andra tränade och hon skulle vara passiv. Snacka om passiv!!!! Det skulle aldrig hända mig...... Men sen var det visst bara att trycka på ON-knappen, så var hon igång igen - lustig prick!
   
 

Syrra kollar utsikten

 

   
 

På utflykt till Pessinaviken med alla sanddyner

 

   
 

   
 

   
 

Vilken lycka...... vi hittade snö mitt i sommaren!!

 

   
 

Nästa utflykt gick till Mjelljokk

 

   
 

Syrra vill åka båt...

 

   
 

Vår tillfälliga hobbylokal. Vi hade det kungligt på stranden den här gången, för vi bytte madrasser i arken, så vi fick låna dom gamla hela veckan. Det var jätteskönt att slippa ligga direkt på alla stenar!!

 

   
 

Så här himla skönt hade jag det!

 

   
 

En liten mysstund med husse på arktrappan

 

   
 

På väg "hem" ¨på ett spegelblankt Torneträsk

 

   
 

Strandvakterna har intagit sin post....

 

   
  Några bilder från valpträffen blev det också - men inga actionbilder, för matte hade visst fullt upp med lillan
 

Mormor förser alla med myggmedel...... och det behövdes, kan man lugnt säga!

 

   
 

Syrra luktar på blommorna.....

 

   
  Har "tjuvat" ett par kort av mormor också:
   
 

Liiiiite tung, tyckte Syrra. Vägde faktiskt 3,5 kg - dom har stora kaniner i Kiruna!

 

   
 

Syrra satsar...

 

Tillbaka